Vanliga frågor om kompatibilitet med Meet

Hitta svar på vanliga frågor om att integrera system för videomöten som inte tillhör Google med Google Meet.

Öppna alla  |  Stäng alla

Översikt

Kan jag gå med i Meet-videokonferenser från externa system?

Ja. Personer i din organisation kan gå med i Google Meet-videomöten från:

• Zoom Rooms
  • Cisco Webex-enheter
  • Andra standardbaserade (SIP/H.323) videokonferenssystem från tredje part via en Pexip-gateway, däribland:
Kan jag gå med i Cisco Webex och Zoom-videokonferenser från Google Meet?

Ja, personer i din organisation kan gå med i Cisco Webex och Zoom-möten från Google Meet-maskinvaruenheter via inbyggd kompatibilitet. Den här funktionen är aktiverad som standard. Administratörer kan stänga av den här funktionen genom att inaktivera den på administratörskonsolen.

Du kan inte gå med i Webex- eller Zoom-möten från Meet-webben eller mobila klienter.

Relaterade ämnen

För administratörer:

För användare:

Hur tar jag reda på mer om Pexip-kompatibilitet?
Kontakta din Google-representant om du vill veta mer om Meet-kompatibilitet med Pexip.
Om du vill kontakta Pexip direkt skickar du e-post till google@pexip.com.

Implementering

Hur aktiverar jag kompatibiliteten för min organisation?

Meet-maskinvaruenheter kan gå med i Webex- eller Zoom-möten utan extra kostnad. Funktionen är aktiverad som standard. Mer information finns i Tillåt att Meet-maskinvara går med i externa videokonferenstjänster.

Om du vill använda Meet med andra system från tredje part behöver du Pexip Infinity-gatewayen, som kan köras lokalt eller som en molntjänst. Läs om hur du Ställer in kompatibilitet.

Kan jag implementera Pexip Infinity-gatewayen i Google Cloud?
Ja. Pexip Infinity-gatewayen kan implementeras som en hanterad tjänst som körs på Google Cloud, på företagets egen Google Cloud-instans, lokalt eller båda delarna (hybridläge). Mer information om implementeringsalternativ finns på Pexip-webbplatsen.
Behöver jag installera och underhålla Pexip Infinity själv?
Pexip och deras återförsäljare kan hjälpa dig att distribuera och använda gatewayen.
Mer information finns på Pexip webbplats.
Vad kostar det?

Möjligheten att aktivera Meet-kompatibilitet ingår i alla avgiftsbelagda Google Workspace-licenser utan extra kostnad.

För Pexip-baserade system måste du fortfarande köpa en licens från Pexip eller en Pexip-partner.

Skicka e-post till Pepix på google@pexip.com för prisinformation.

Vem behöver jag kontakta för att komma igång?

Kom igång genom att kontakta din Google-kontoansvarig.

Du kan även kontakta Pexip direkt på google@pexip.com.

Användarupplevelse

Hur schemalägger jag ett Webex- eller Zoom-möte på en Google Meet-maskinvaruenhet?

Om en Google Kalender-användare i organisationen äger en händelse som innehåller Zoom- eller Webex-mötesinformation kan de lägga till rummet som är kopplat till en Google Meet-maskinvaruenhet. Mötet visas på rummets program.

Om händelsen med WebEx- eller Zoom-mötesinformation har sitt ursprung utanför din organisation eller kommer från en annan klient än Google Kalender, har användaren kanske inte behörighet att lägga till rummet direkt. I detta fall kan de:

1. Skapa en dubblett av händelsen i Google Kalender.
  2. Lägg till rummet med Google Meet-maskinvara i den duplicerade händelsen.
  3. Du kan vilja ta bort alla deltagare från den duplicerade händelsen så att de inte får flera inbjudningar.

De kan även skapa ett eget möte för att bjuda in konferensrummet och kopiera och klistra in uppgifterna för att delta i Zoom i beskrivningen av händelsen (i stället för att lägga till en Meet-länk). Meet-maskinvaruenheten ska känna igen anslutningsinformationen för Zoom och visa den på agendan.

Mer information finns i Använda Meet-maskinvara för att gå med i ett Webex-möte eller Använda Meet-maskinvara för att gå med i ett Zoom-möte.
Hur går jag med i ett tillfälligt Webex- eller Zoom-möte?

Så här går du med i ett möte som inte har lagts till i rummets kalender:

1. Tryck på Hitta ett möte på enhetens touchkontroll.
  2. Välj Cisco Webex eller Zoom i rullgardinsmenyn uppe till höger.
  3. Ange möteskoden och tryck på Gå med
  4. Ange lösenordet för mötet om du uppmanas att göra det.
Hur schemalägger jag möten så att de inkluderar system från tredje part?

När Meet-kompatibilitet har aktiverats för organisationen inkluderar nya kalenderhändelser och inbjudningar automatiskt Meet-videokonferenser för system från tredje part.

Hur går deltagare med i möten från system för tredje part?

När Meet-kompatibilitet har aktiverats för en organisation inkluderar kalenderhändelser och inbjudningar automatiskt anvisningar för att gå med baserat på hur Meet-kompatibilitet har konfigurerats.

• Om långa mötes-id:n används kan deltagarna gå med via ett tryck eller genom att ange en möteskod från kalenderhändelsen eller inbjudan.
  • Om enbart korta mötes-id:n används kan deltagarna gå med genom att manuellt ange en kod som de hämtar via en länk i kalenderhändelsen eller inbjudan.

Läs om hur du går med i möten från system från tredje part.

Kan jag presentera min skärm från ett tredjepartssystem och se innehåll som presenteras av andra?
Ja. När Meet-kompatibilitet har aktiverats för organisationen kan du presentera innehåll från ett system från tredje part. Det blir då synligt för alla deltagare i mötet. Du kan även se innehåll som delas av andra.
Det går inte att presentera skärmen med en HDMI-anslutning från enheter med inbyggd kompatibilitet. Presentera istället skärmen direkt med en laptop.
Fungerar tredjepartssystem även med Jamboard?
Ja. När Meet-kompatibilitet har aktiverats för organisationen visas Jam-sessions som delat innehåll i system från tredje part. Läs om hur du konfigurerar Jamboard för videomöten.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.