Kom igång: Voice-konfigurationsguide för administratörer

Konfigurera Voice för organisationen

När organisationen har registrerat sig för Google Voice kan ditt team få telefonnummer för samtal, sms och röstbrevlåda. Användarna kan länka sitt nummer till valfritt mobilnummer eller fast telefonnummer och få åtkomst till Voice på sina smartphones och datorer.

Innan du börjar

Konfigurationssteg (rekommenderas)

1. Lägga till Voice i Google Workspace
  2. Lägg till dina Voice-platser
  3. Tilldela Voice-licenser till användare
  4. Tilldela Voice-nummer till användare
  5. Support för dina Voice-användare

Ytterligare konfigurationssteg

Beroende på din organisation kan du behöva gå igenom ytterligare konfigurationssteg.

• Portera företagsnummer – om organisationen har befintliga telefonnummer hos en annan tjänsteleverantör kan du portera (eller flytta) dessa nummer till Google Voice.
  • Migrera en befintlig Voice-användare till ett hanterat konto – innan Google Voice för Google Workspace var tillgängligt kunde personer i USA registrera sig för Google Voice med sitt jobb- eller skolkonto. Du kan migrera dessa ohanterade konton till hanterade konton.
  • Tilldela en Voice-administratörsroll till en teammedlem – om du vill låta någon annan i organisationen utföra Google Voice-uppgifter, till exempel tilldela nummer, konfigurera fasta telefoner eller hantera användarlicenser, ger du personen en administratörsroll med Voice-behörigheter. Om du tilldelar en användare administratörsrollen i Voice kan hen även hantera användarlicenser för andra Google-tjänster.

Aktivera avancerade funktioner

Funktioner som uppringningsgrupper och virtuella receptionister kan bredda funktionsutbudet i ditt Google Voice-nätverk. Aktivera de här funktionerna efter den första konfigurationen för att få ut mesta möjliga av Voice för Workspace.

Obs! Vissa funktioner är prenumerationsbaserade. Om du vill veta mer om vilka funktioner som är tillgängliga för varje prenumerationsnivå kan du läsa Jämföra Voice-funktioner efter prenumeration.

Använda Google SIP Link

Med Google SIP Link kan du ansluta din befintliga operatör till Google via en uppsättning certifierade sessionsgränskontroller (SBC). Tack vare detta kan du använda din befintliga infrastruktur för telekommunikation och slippa avbrott i tjänsten från din nuvarande operatör.