Vereisten voor Voice-verbindingen

Als u met Google Voice audiogesprekken van hoge kwaliteit wilt voeren, moet uw netwerk juist zijn geconfigureerd. Controleer of uw netwerk klaar is voor Voice-verkeer:

1. Zorg dat uw netwerk voldoende bandbreedte heeft om alle gelijktijdige gesprekken aan te kunnen.
  2. Zet de uitgaande poorten open om spraakverkeer van en naar het netwerk mogelijk te maken.
  3. Zet de URI's op de toelatingslijst die door Voice worden gebruikt voor webverkeer, API's, feedbackrapporten, het uploaden van logbestanden en connectiviteitsinstellingen.

Voice-architectuur

Spraaknetwerk

Spraakverkeer moet zijn toegestaan op uitgaande poorten

Stel uw netwerk zo in dat mediaverkeer van en naar uw organisatie wordt geleid via de volgende poorten:

• Bereik van uitgaande UDP-poorten: 19302-19309
  • Bereik van uitgaande UDP-poorten: 26500-26501
  • Uitgaande TCP-poort: 443

Voice UDP-poortbereiken gebruiken de Chrome-instelling WebRTC UDP-poorten.

Bandbreedtevereisten per locatie

Het netwerk op een locatie moet genoeg bandbreedte hebben voor alle gelijktijdige spraakoproepen en extra bandbreedte voor andere taken.

U kunt de optimale bandbreedtevereiste berekenen door de hoeveelheid bandbreedte die vereist is voor elke spraakoproep te vermenigvuldigen met het piekaantal gelijktijdige deelnemers en ruimten.

Gemiddelde bandbreedte per deelnemer * hoogste aantal gelijktijdige deelnemers = minimale vereiste bandbreedte voor locatie

Aanbevolen bandbreedte per deelnemer

• Minimum vereiste: 32 kbps (om rekening te houden met overhead van werkelijke media en RTCP-signalering)
  • [Aanbevolen] Goede kwaliteit: meer dan 50 kbps (om rekening te houden met overhead van werkelijke media en RTCP-signalering)
  • Indien mogelijk worden de gesprekken aangepast aan lagere bitsnelheden bij gesprekken tussen twee Google Voice-clients
URI's voor op de toelatingslijst

Zorg dat u volledige netwerktoegang heeft tot de Google-kernservices. Als er beperkingen of filters gelden ​​voor gebruikers in uw netwerk, moet u zorgen dat er netwerktoegang is tot de volgende URI-patronen.

Deze patronen worden door Voice gebruikt voor webverkeer, API's, feedbackrapporten, het uploaden van logbestanden en connectiviteitsinstellingen.

• https://*.google.com/*
  • https://*.googleapis.com/*
  • https://*.gstatic.com/*
  • https://*.googleusercontent.com/*
  • https://*.telephony.goog/*

IP-adresbereik van Voice

Voice-verkeer is beveiligd en versleuteld. Het is dus niet nodig het verkeer naar de IP-adressen van Google te beperken.
Als er echter netwerkbeperkingen gelden die vereisen dat verkeer wordt beperkt, zet u de volgende reeks IP-bereiken op een toelatingslijst om Voice-mediaservers toe te staan. De IP-adressen worden alleen gebruikt voor Voice voor Google Workspace, zodat u Voice-verkeer kunt herkennen dat wordt gebruikt in Google Workspace. U kunt dan de netwerk- en firewalltoegang beter instellen en optimaliseren.
  • IPv4: 74.125.39.0/24
  • IPv6: 2001:4860:4864:2::0/64

Extra verbindingsvereisten

Lees de Poly-documentatie voor de vertrouwde poorten en IP-adressen van Poly.

Voor mobiele telefoons die zijn verbonden met zakelijke wifi-netwerken: