Groepen beheren

Groepsgegevens bekijken of bewerken

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders. Als u uw eigen groepen wilt beheren, bekijkt u het Helpcentrum voor Google Groepen." "

Als G Suite-groepsbeheerder kun je in de Beheerdersconsole gegevens bekijken over alle groepen in je organisatie. Tot deze gegevens behoren onder meer groepsnamen, e-mailadressen, beschrijvingen, aliassen, leden en toegangsinstellingen. Meer informatie over de Beheerdersconsole

Als Google Groepen voor bedrijven is ingeschakeld, kun je ook groepsgegevens bekijken en bewerken in de Groepen-UI.

Alles openen  |   Alles sluiten

Groepsnaam, e-mailadres, beschrijving, alias en instellingen

De naam van een groep wijzigen in de Beheerdersconsole
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik links op Groepsnaam wijzigen.
  5. Geef een nieuwe naam op.
  6. Klik op Opslaan.
Het e-mailadres, de beschrijving of de alias van een groep wijzigen in de Beheerdersconsole
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik op Groepsgegevens.
  5. Als je groepsgegevens wilt bewerken, klik je op Bewerken Bewerken rechts boven 'Groepsgegevens' of 'Aliassen'. Meer informatie over hoe je e-mailaliassen bewerkt
Groepsinstellingen wijzigen in de nieuwe versie van Groepen

Voor deze functie moet Google Groepen voor bedrijven worden ingeschakeld.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Klik rechtsboven naast Geavanceerd op Inschakelen "".
  5. Geef informatie over en instellingen voor de groep op. Informatie over instellingen.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Informatie over instellingen

Algemeen | Privacy van leden | Beleid voor posts | E-mailopties | Moderatie van leden

Algemeen

Instelling Beschrijving

Groepsnaam
De naam waarmee de groep wordt aangeduid in lijsten en berichten. Volg deze richtlijnen:
  • Namen mogen maximaal 73 tekens bevatten.
  • Gebruik namen waaruit het doel van de groep duidelijk wordt.

E-mailadres groep

​Het e-mailadres dat is gebruikt voor de groep. Als je meer dan één domein hebt, selecteer je het juiste domein in de lijst. E-mailadressen mogen maximaal 63 tekens bevatten. Deze limiet is exclusief het domeingedeelte van het adres, zoals @gmail.com.

Sommige woorden zijn gereserveerd en kunnen niet worden gebruikt als e-mailadres. Zie Woorden die niet kunnen worden gebruikt in e-mailadressen voor meer informatie. Als u de groep maakt op groups.google.com, bekijkt u de informatie over gereserveerde woorden.

Als je een groep maakt met een werk- of schoolaccount, bevat je e-mailadres mogelijk een achtervoegsel, zoals '-user-created'. Als de groepsnaam bijvoorbeeld training is, ziet het daadwerkelijke e-mailadres er misschien zo uit: training-user-created@jouw_domein.

Beschrijving

Het doel van de groep of hoe deze wordt gebruikt. Deze informatie wordt weergegeven op de pagina 'Over' van de groep. U kunt bijvoorbeeld informatie toevoegen over groepsleden, groespcontent, veelgestelde vragen of links naar gerelateerde groepen.

Wie kan de groep zien Bepaal wie de groep kan vinden door te zoeken naar de naam, het e-mailadres of gesprekken van de groep. Als je Groepen via je werk of school gebruikt, zijn de beschikbare opties afhankelijk van de instellingen voor je organisatie.
Wie mag lid worden van de groep

Kies een optie:

• Alleen uitgenodigde gebruikers: Mensen moeten worden uitgenodigd om lid te worden van de groep. Ze kunnen zichzelf niet rechtstreeks toevoegen of vragen om lid te worden.
  • Alleen gebruikers binnen de organisatie: Mensen in je organisatie kunnen zichzelf aan de groep toevoegen.
  • Organisatieleden mogen vragen: Mensen in je organisatie kunnen vragen om te worden toegevoegd aan de groep.
Wie kan gesprekken bekijken Geef aan wie gesprekken kan bekijken die in de groep zijn gepost.
Wie mag posten Selecteer wie er berichten kan sturen naar het e-mailadres van de groep.
Wie kan leden bekijken Geef aan wie de ledenlijst van de groep kan bekijken.

Privacy van leden

Instelling Beschrijving
Voor nieuwe leden vereiste identificatiemethode

Vereiste identificatievorm voor nieuwe leden.

• Weergavenaam of organisatieprofiel: Leden gebruiken de profielnaam van hun Google-account als hun standaard weergavenaam. Ze kunnen hun weergavenaam wijzigen. Ze kunnen ook kiezen of ze deze aan hun Google-account willen koppelen.
  • Alleen profielnaam weergeven: Leden krijgen een standaard weergavenaam. Deze naam is een verkorte versie van hun e-mailadres. Ze kunnen hun weergavenaam wijzigen, maar ze kunnen deze niet koppelen aan hun Google-account.
  • Alleen organisatieprofiel: Leden moeten de profielnaam van hun Google-account gebruiken en deze koppelen aan hun Google-account.

Als je deze instelling wijzigt, zijn dit de gevolgen voor de weergavenamen van bestaande gebruikers:

• Als je de instelling wijzigt in Organisatieprofiel, wordt de weergavenaam geüpdatet naar de profielnaam van hun Google-account.
  • Als je de instelling van Organisatieprofiel wijzigt in Weergavenaam, worden alle weergavenamen geüpdatet naar de standaard weergavenaam.
  • Als je de instelling wijzigt in Weergavenaam, worden de weergavenamen van alle gebruikers die Organisatieprofiel hadden gekozen, geüpdatet naar de standaard weergavenaam. Dit heeft geen gevolgen voor leden met een aangepaste weergavenaam.

Vink het vakje Weergavenamen moeten uniek zijn aan om te voorkomen dat meerdere leden dezelfde identiteit gebruiken.

Wie kan contact opnemen met groepseigenaren Geef aan welke gebruikers contact kunnen opnemen met leden die de rol Eigenaar hebben in de groep.
Wie kan de e-mailadressen van leden zien? Geef aan welke gebruikers de e-mailadressen van groepsleden kunnen bekijken.

Beleid voor posts

Instelling Beschrijving
Berichten posten via e-mail toestaan

Vink dit vakje aan om mensen berichten in de groep te laten posten. Als je dit vakje uitvinkt, kunnen mensen geen berichten naar de groep sturen via het e-mailadres van de groep.

Posten via internet toestaan Vink dit vakje aan om toe te staan dat mensen berichten naar de groep sturen via de interface van Groepen (groups.google.com).
Groepsberichten archiveren
Als je G Suite Basic of hoger hebt, kun je posts op online forums bewaren zodat leden deze altijd kunnen bekijken.

Je kunt de functie (berichtarchivering) voor elke groep in- of uitschakelen:

• Ingeschakeld: Leden die e-mailupdates ontvangen, kunnen posts lezen en erop reageren via het online forum van Google Groepen, via e-mail of via beide methoden. Als ze zich afmelden voor e-mailupdates, kunnen ze de posts online bekijken.
  • Uitgeschakeld: Oude posts blijven gearchiveerd in het online forum en groepsleden hebben nog steeds toegang tot de posts. Nieuwe posts worden niet gearchiveerd. Groepsleden die e-mailupdates ontvangen, kunnen nieuwe posts lezen en erop reageren via e-mail. Groepsleden die geen e-mailupdates ontvangen, hebben toegang tot bestaande gearchiveerde posts maar zien geen nieuwe posts.
Gebruikers toestaan hun eigen posts te bewerken Laat mensen berichten wijzigen nadat ze zijn gepost. Als een gebruiker zijn of haar eigen posts in een groep wil bewerken, moet hij of zij toestemming hebben om posts op internet voor die groep te bekijken.
Wie kan auteurs persoonlijk antwoorden? Selecteer welke gebruikers persoonlijk kunnen reageren op auteurs in plaats van op de hele groep.
Wie kan bestanden bijvoegen Selecteer welke gebruikers bestanden kunnen bijvoegen, zoals documenten of foto's.
Wie kan content modereren Selecteer welke gebruikers berichten in de groep kunnen goedkeuren, blokkeren en verwijderen.
Wie kan metadata modereren Geef aan welke gebruikers content kunnen taggen of functies voor gezamenlijke inboxen kunnen gebruiken.
Wie kan als groep posten Selecteer welke gebruikers berichten kunnen posten vanaf het e-mailadres van de groep in plaats van hun eigen e-mailadres.

Standaardafzender

Selecteer het standaardadres voor berichten die via de groep worden gestuurd:

• Adres van auteur: De beste optie voor discussiegroepen.
  • Groepsadres: De beste optie voor groepen waarin veel mensen reageren namens de groep, zoals groepen voor productsupport.
Berichtmoderatie

Geef aan of je berichten wilt controleren en goedkeuren voordat ze naar de groep worden gestuurd:

• Geen moderatie: Post berichten zoals ze binnenkomen, zonder ze eerst te controleren.
  • Berichten van niet-leden modereren: Controleer berichten van niet-leden en keur ze goed voordat ze naar de groep worden gestuurd.
  • Alle berichten modereren: Controleer alle berichten en keur ze goed voordat ze naar de groep worden gestuurd.

Meer informatie over hoe je berichten kunt modereren

Beperkingen voor nieuwe leden

Kies of je de rechten voor posts voor nieuwe leden wilt beperken:

• Nieuwe leden mogen zonder beperkingen berichten posten: Laat nieuwe leden zonder moderatie berichten sturen naar de groep.
  • Berichten van nieuwe leden worden gemodereerd: Controleer berichten van nieuwe leden en keur ze goed voordat ze in de groep worden gepost.
  • Nieuwe leden mogen geen berichten posten: Sta nieuwe leden niet toe om berichten naar de groep te sturen.
Afhandeling van spam

Kies hoe berichten voor de groep moeten worden verwerkt als ze door het systeem worden gemarkeerd als spam:

• Alle berichten weigeren die als spam zijn gemarkeerd: Kies deze optie als je berichten die als spam zijn gemarkeerd niet wilt weergeven in de groep. Dit is het strengste beheerniveau voor spam. Sommige legitieme berichten kunnen worden gemarkeerd als spam en worden dan geweigerd.
  • Modereren en melding naar contentmoderators sturen: Kies deze optie als je berichten die zijn gemarkeerd als spam wilt indienen voor beoordeling en contentmoderators op de hoogte wilt stellen.
  • Modereren en geen melding naar contentmoderators sturen: Kies deze optie als je berichten die als spam zijn gemarkeerd wilt indienen voor beoordeling zonder contentmoderators op de hoogte te stellen.
  • Verdachte berichten in de groep posten: Kies deze optie als je wilt dat berichten die als spam zijn gemarkeerd meteen worden weergegeven in de groep.
Melding voor geweigerd bericht Kies of je afzenders op de hoogte wilt stellen als berichten worden geweigerd en niet naar de groep worden gestuurd.

E-mailopties

Instelling Beschrijving
Onderwerpaanduiding

Als je e-mails van een groep gemakkelijk wilt herkennen, kun je automatisch een onderwerpaanduiding toevoegen aan de onderwerpregel van groepsberichten.

E-mailvoettekst

Kies wat wordt weergegeven in de voettekst van groepsmails:

• Standaardvoettekst van Groepen toevoegen: De voettekst bevat een link naar het bericht op groups.google.com en de abonnementsinstellingen, indien van toepassing. Je moet toegang hebben tot Groepen op internet om het bericht via de link te kunnen bekijken.
  • Aangepaste voettekst toevoegen: Dit is tekst die je zelf opgeeft, zoals juridische informatie en informatie over je organisatie. Er geldt een limiet van 1000 tekens en je kunt alleen tekst toevoegen.
Taal voor e-mails aan de groep De taal voor e-mails wordt gebruikt voor door het systeem gegenereerde informatie die naar groepsleden wordt gestuurd, waaronder content in e-mailsamenvattingen en voetteksten.

Moderatie van leden

Instelling Beschrijving
Wie kan leden beheren Selecteer wie leden kan toevoegen of verwijderen.
Wie kan rollen wijzigen Selecteer wie rechten voor groepsrollen mag wijzigen.

Welkomstbericht en groepstype

Het welkomstbericht van een groep toevoegen of bewerken in de klassieke versie van Groepen

Voor deze functie is Google Groepen voor bedrijven vereist. Deze functie is alleen beschikbaar in de klassieke versie van Groepen en wordt beëindigd bij de overstap naar de nieuwe versie van Groepen.

In de klassieke versie van Groepen worden welkomstberichten onder de groepsnaam weergegeven in de lijst met onderwerpen van de groep.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Als je de nieuwe versie van Google Groepen gebruikt, ga je tijdelijk terug naar de klassieke versie van Google Groepen:
    1. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
    2. Klik op Terug naar de klassieke versie van Google Groepen.
  3. Klik op Mijn groepen.
  4. Klik op de naam van een groep.
  5. Voer links onder de groepsnaam een van de volgende handelingen uit:
    • Als je een nieuw bericht wilt schrijven, klik je op Welkomstbericht toevoegen. Schrijf het bericht en klik op Opslaan.
    • Als je het bericht wilt wijzigen, klik je op Welkomstbericht bewerken. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan.
    • Als je het bericht wilt verwijderen, klik je op Welkomstbericht verwijderen. Klik vervolgens op OK.
Het groepstype wijzigen in de klassieke versie van Groepen

Voor deze functie is Google Groepen voor bedrijven vereist. Deze functie is alleen beschikbaar in de klassieke versie van Groepen en wordt beëindigd bij de overstap naar de nieuwe versie van Groepen.

Als je functies wilt gebruiken die alleen beschikbaar zijn voor een ander type groep, kun je het groepstype wijzigen. Als 'Google Groepen voor bedrijven' is uitgeschakeld, kun je alleen groepen voor mailinglijsten maken en groepen die worden gebruikt voor toegang en beveiliging.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Als je de nieuwe versie van Google Groepen gebruikt, ga je tijdelijk terug naar de klassieke versie van Google Groepen:
    1. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
    2. Klik op Terug naar de klassieke versie van Google Groepen.
  3. Klik op Mijn groepen.
  4. Klik op de naam van een groep.
  5. Klik aan de rechterkant op Groep beheren.
  6. Ga naar Algemeenand thenAanvullende Google Groepen-functies inschakelen.
  7. Kies een groepstype in de lijst 'Een groepstype selecteren'.
  8. Klik op Opslaan.

Leden beheren

Leden toevoegen aan groepen

De nieuwe versie van Google Groepen gebruiken
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Klik bovenaan op Leden toevoegen.
  5. Geef de e-mailadressen op van mensen die je wilt uitnodigen.
  6. (Optioneel) Voer een bericht in om een welkomstbericht toe te voegen aan de e-mailmelding voor nieuwe leden.

7. Klik op Leden toevoegen.
De klassieke versie van Google Groepen gebruiken
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik rechtsboven op Leden beheren.
  4. Klik links op Leden and then Leden rechtstreeks toevoegen of Leden uitnodigen.
  5. Voer de e-mailadressen in van de mensen die je wilt toevoegen.
  6. Voer een welkomstbericht of uitnodigingsbericht in.
  7. Alleen bij direct toevoegen: stel in hoe leden e-mails van de groep ontvangen.
  8. Klik op Toevoegen.

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om zijn accountpagina te openen.
  5. Klik op Groepen.
    Laat de link Discussiegroepen zien
  6. Klik op Toevoegen .
  7. Zoek een groep door de eerste tekens van de naam of het e-mailadres in te voeren. Selecteer de juiste groep wanneer deze verschijnt.
  8. (Optioneel) Als u de gebruiker aan meerdere groepen wilt toevoegen, zoekt u de andere groep(en) en selecteert u deze.
  9. Klik op Toevoegen als u de juiste groepen heeft geselecteerd.
  10. (Optioneel) Ga als volgt te werk om de rol van de gebruiker in een groep te wijzigen:
    • Klik onder Rol op de pijl-omlaag""and thenselecteer de nieuwe rol.
    • Klik op Opslaan.

Leden verwijderen uit een groep

De nieuwe versie van Google Groepen gebruiken
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Vink het vakje aan naast de naam van het lid.
  5. Klik boven de ledenlijst op Lid verwijderen and thenOK.
De klassieke versie van Google Groepen gebruiken
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik rechtsboven op Leden beheren.
  5. Vink het vakje aan naast de naam van het lid.
  6. Klik bovenaan op Actiesand thenVerwijderen uit groep

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep and thenLeden.
  4. Plaats de muisaanwijzer op het lid dat je wilt verwijderen en klik op Verwijderen.
  5. Klik op Lid verwijderen om de verwijdering te bevestigen.

De rol van een lid wijzigen

De nieuwe versie van Google Groepen gebruiken
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Kies een optie:
    • De rol van één gebruiker wijzigen: klik in de invoer voor die gebruiker, onder Rol, op de weergegeven roland thenselecteer een nieuwe rol.
    • Ga als volgt te werk om meerdere gebruikers dezelfde nieuwe rol te geven:
      1. Vink het vakje aan naast de naam van elk lid.
      2. Klik boven de ledenlijst op Rol wijzigen ""and thenselecteer de nieuwe rol.
De klassieke versie van Google Groepen gebruiken
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik rechtsboven op Leden beheren.
  5. Vink het vakje aan naast de naam van het lid.
  6. Als je de huidige rol van het lid wilt verwijderen, klik je bovenaan op Actiesand thenVerwijderen uit roland thenselecteer de rol.
  7. Als je het lid een nieuwe rol wilt geven, klik je bovenaan op Actiesand thenToevoegen aan roland thenselecteer de rol.

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep and thenLeden.
  4. (Optioneel) Als u de ledenlijst wilt filteren, klikt u bovenaan op Filter toevoegen en selecteert u een filter. Voer een zoektekst in en klik op Toepassen om verder te filteren.
  5. Klik voor de gebruiker van wie u de rol wilt wijzigen onder Rol op de pijl-omlaag "" and then selecteer de nieuwe rol.
  6. Herhaal deze stappen om de rol van andere gebruikers te wijzigen.
  7. Klik op Opslaan.

Instellingen voor het toegangstype wijzigen

Met de instellingen voor het toegangstype van een groep bepaal je welke rechten elke groepsrol heeft (eigenaar, beheerder en lid).

De nieuwe versie van Google Groepen gebruiken
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. De instellingen voor het toegangstype zijn instellingen waarbij een horizontale balk wordt weergegeven met een of meer van de volgende opties: Groepseigenaren, Groepsbeheerders, Groepsleden, Hele organisatie of Iedereen op internet.
    Welke opties er worden weergegeven, wordt bepaald door de beheerder van je organisatie.
    Als je het toegangstype wilt wijzigen, klik je op de cirkel boven de gewenste rol.
De klassieke versie van Google Groepen gebruiken
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik aan de rechterkant op Groep beheren.
  5. Klik in het linkervenster op Rechten.
  6. Klik op een van de vier soorten rechten: Algemeen, Posten, Moderatie of Toegang.
  7. Selecteer de juiste optie voor de specifieke rechten die voor elk type worden weergegeven.

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik op Instellingen. U ziet welke taken leden, eigenaren of beheerders kunnen uitvoeren.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan in de instellingen voor rollen.
  6. Klik op Opslaan.

Toegangsinstellingen

Toegangsinstellingen wijzigen in de Beheerdersconsole

Als beheerder van G Suite Groepen kun je in de Beheerdersconsole de toegangsinstellingen van groepen bewerken. De toegangsinstellingen bepalen wat leden in een groep kunnen doen, op basis van hun rol en de opties voor delen van de organisatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik op Instellingen. U ziet welke taken leden, eigenaren of beheerders kunnen uitvoeren.
  5. Scroll op de pagina omlaag om te zien wie er lid kan worden van de groep en of externe leden zijn toegestaan.
  6. Klik rechtsboven in het gedeelte Toegangstype op Bewerken Bewerken.
  7. Klik in het gedeelte Toegangstype op de cellen in de tabel om de toegangsinstellingen te wijzigen. Klik nadat je de instellingen hebtgewijzigd op een van de andere opties bovenaan de pagina om vooraf geconfigureerde instellingen te bekijken, zoals 'Openbaar' en 'Beperkt'.

Instelling

Beschrijving

Toegangstype

Selecteer een vooraf geconfigureerd toegangstype of kies handmatig de juiste instellingen:

• Openbaar: Toegankelijk voor iedereen in uw organisatie. Afhankelijk van de instellingen kan de groep ook toegankelijk zijn voor mensen van buiten uw organisatie. Groepen met de instelling 'Openbaar' ontvangen wellicht meer spamberichten. Kwaadwillende afzenders sturen bijvoorbeeld vaak spam naar e-mailadressen die ze op openbare websites vinden.
    • Team: Toegankelijk voor een bepaald team in uw organisatie. Selecteer deze instelling als u een groep wilt maken voor een specifieke interne afdeling of een specifiek intern team.
    • Alleen aankondigingen: Wordt gebruikt om informatie te verzenden naar een groep. Gebruik deze instelling bijvoorbeeld voor een groep waarin de leden bedrijfsnieuws moeten ontvangen.
    • Beperkt: Een privégroep voor werknemers die persoonlijke of gevoelige informatie delen.
    • Aangepast: Geeft aan dat de instellingen handmatig zijn geconfigureerd.

Toegangsinstellingen

Kies de juiste instellingen voor elke categorie gebruikers. Deze instellingen bepalen wat mensen in de groep mogen doen. U kunt echter ook op rollen gebaseerde rechten instellen voor de groep in Google Groepen, groups.google.com. Meer informatie over groepsrollen.

Opmerking: De categorie 'Extern' bevat iedereen buiten uw organisatie. Externe mensen kunnen groepsleden of niet-leden zijn.

Lidmaatschapsinstellingen

Kies of groepsleden die eigenaar, beheerder of lid zijn, mensen rechtstreeks aan de groep kunnen toevoegen, mensen kunnen uitnodigen om lid te worden van de groep en verzoeken om deelname aan de groep kunnen goedkeuren.

Wie aan de groep mag deelnemen

Kies hoe u mensen aan de groep wilt toevoegen:

• Iedereen in de organisatie mag vragen: Mensen in de organisatie moeten eerst om toegang vragen en worden goedgekeurd voordat ze lid kunnen worden van de groep.
    • Iedereen in de organisatie mag lid worden: Mensen in de organisatie kunnen zichzelf rechtstreeks aan de groep toevoegen.
    • Alleen uitgenodigde gebruikers: Mensen kunnen alleen lid worden van de groep als ze zijn uitgenodigd.

Leden van buiten uw organisatie toestaan

Schakel deze instelling uit om te voorkomen dat externe gebruikers worden toegevoegd aan de groep. Schakel de instelling in om externe mensen in de groep toe te staan.

Opmerking: Als u G Suite-beheerder bent van Google Groepen kunt u externe mensen toevoegen aan groepen in de Google Beheerdersconsole.

• Als je de toegang wilt verwijderen, klik je op de betreffende cellen met vinkjes.
    • Als je toegang wilt toevoegen, klik je op de betreffende lege cellen.
    • Lichtgrijze cellen kunnen niet worden gewijzigd.
    • Donkergrijze cellen kunnen wel worden gewijzigd.
  8. Klik op Opslaan.

Alle groepen zoeken waarvan je de eigenaar of beheerder bent

De nieuwe versie van Google Groepen gebruiken

Voor deze functie moet Google Groepen voor bedrijven worden ingeschakeld.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik bovenaan op het zoekveld and then Groepen in eigendom/beheer.

De klassieke versie van Google Groepen gebruiken

Voor deze functie moet Google Groepen voor bedrijven worden ingeschakeld.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.

Als je groepseigenaar of -beheerder bent, zie je '(Eigenaar)' of 'Groep beheren' onder de groepsnaam staan.