Drive File Stream krijgt een nieuwe naam: Google Drive voor desktop. Meer informatie over de wijziging vind je hier.

Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal onderaan die bladsy kies, of enige webbladsy onmiddellik vertaal in 'n taal van jou keuse, deur Google Chrome se ingeboude vertaalbalk te gebruik.

Google Drive voor desktop implementeren

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u informatie wilt over het gebruik van Drive voor desktop, gaat u naar het Helpcentrum voor gebruikers.

Implementeer Drive voor desktop in uw organisatie zodat u en uw gebruikers snel en makkelijk op een computer toegang hebben tot Drive-bestanden.

Hoe het werkt

Met Drive voor desktop streamt u uw Drive-bestanden rechtstreeks vanuit de cloud naar uw Mac of pc. Zo gebruikt u minder schijfruimte en netwerkbandbreedte. Omdat Drive-bestanden worden opgeslagen in de cloud, worden wijzigingen die u of bijdragers aanbrengen overal automatisch geüpdatet. U werkt dus altijd in de nieuwste versie.

U kunt Drive-bestanden ook beschikbaar maken voor offline toegang. Deze bestanden worden bewaard in het cachegeheugen en worden met de cloud gesynchroniseerd als u weer online bent, zodat de nieuwste versie beschikbaar is op al uw apparaten.

Alles openen   |   Alles sluiten

Drive voor desktop installeren of implementeren

1. Controleer of Drive voor desktop werkt voor uw organisatie. U kunt Drive voor desktop gebruiken op deze besturingssystemen:
    • Windows: Windows 7 en hoger. Windows Server 2012 en hoger.
    • Mac: El Capitan (10.11) en hoger. Volg deze stappen op Intel-apparaten met High Sierra (10.13) en hoger.

Voor de beste gebruikerservaring raden we u aan te upgraden naar de nieuwste OS-versie die beschikbaar is voor uw apparaat. Gebruik ook een ondersteunde browser.

2. Zet synchronisatie aan voor uw organisatie als u dit nog niet heeft gedaan. Zorg dat Drive voor desktop is aangezet en geef op of gebruikers de downloadlinks voor Drive voor desktop kunnen zien.
  3. (Optioneel) Vink op de pagina in de Beheerdersconsole waar u de synchronisatie heeft aangezet het vakje aan voor Google Drive voor desktop alleen toestaan op geautoriseerde apparaten (bèta). Hiermee wordt de toegang tot Drive voor desktop beperkt tot apparaten die worden beheerd door uw organisatie.
  4. (Optioneel) Vink op dezelfde pagina in de Beheerdersconsole het vakje aan voor Gebruikers toestaan om realtime aanwezigheid in Microsoft Office vanuit Google Drive voor desktop aan te zetten. Hiermee kunnen gebruikers het zien als iemand een gedeeld Microsoft Office-bestand bewerkt. Dit kan conflicten bij het bewerken voorkomen.
  5. Installeer Drive voor desktop op de computer van elke gebruiker via een van deze opties:

• Vraag alle gebruikers Drive voor desktop te installeren op hun eigen computer. Hiervoor moeten gebruikers beheerdersrechten hebben op hun computer.

• Download het exe-bestand en implementeer het in de stille stand:

Windows
      1. Download GoogleDriveSetup.exe.
        Nu downloaden
      2. Voer het installatieprogramma uit in de stille modus:
            GoogleDriveSetup --silent --desktop_shortcut

De markering desktop_shortcut voor Drive voor desktop is optioneel. Voor gebruikers staat Drive voor desktop ook in de Windows-taakbalk.

Drive voor desktop bevat standaard snelkoppelingen naar Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. U kunt deze snelkoppelingen voor Editors van Documenten uitzetten door de parameter
        --gsuite_shortcuts=false toe te voegen aan het installatieprogramma.

3. (Optioneel) Verwijder de Google Drive-map in \Users\%USER%\Google Drive. Denk goed na of u deze map wilt verwijderen. De map kan content bevatten die nog niet is opgeslagen of gesynchroniseerd.

Opmerking: Drive voor desktop wordt momenteel niet ondersteund op Windows-laptops en -tablets met een ARM-processor.

Mac
      1. Download GoogleDrive.dmg.
        Nu downloaden
      2. Voer het installatieprogramma uit in de stille stand:
        hdiutil mount GoogleDrive.dmg; sudo installer -pkg /Volumes/Install\ Google\ Drive/GoogleDrive.pkg -target "/Volumes/Macintosh HD"; hdiutil unmount /Volumes/Install\ Google\ Drive/
      3. (Optioneel) Verwijder de Google Drive-map in ~/Google Drive.

Denk goed na of u deze map wilt verwijderen. De map kan content bevatten die nog niet is opgeslagen of gesynchroniseerd.

Opmerking: U ziet mogelijk een map met de naam localhost als u Drive voor desktop (versie 48 en hoger) voor de eerste keer start op een Mac. Dit is verwacht gedrag. U kunt deze map negeren.

Het Drive voor desktop-pakket bevat ook Google Update (Windows) of Google Software Update (Mac), waarmee Drive voor desktop automatisch wordt geüpdatet op de computers van uw gebruikers. Als u automatische updates wilt uitzetten, volgt u de juiste stappen voor het apparaat en systeem van de gebruiker: Automatische updates configureren (Windows) of Chrome-updates beheren (CBCM).

Als u problemen ondervindt met de installatie van Drive voor desktop, start u de computer waarmee u de problemen ondervindt opnieuw op en probeert u het opnieuw.

Tip: Bekijk als beheerder meer informatie over de installatie van Drive voor desktop in de Beheerdersconsole. U kunt het versienummer, de laatste synchronisatiedatum of het aantal offline gegevens op een apparaat bekijken.

Drive voor desktop verwijderen of opnieuw installeren

Drive voor desktop verwijderen

Nadat u Drive voor desktop heeft verwijderd van uw computer, kunt u uw bestanden nog steeds op het web openen via drive.google.com.

Stap 1: Uitloggen en Drive voor desktop stoppen

1. Klik op de menubalk op Google Drive ""and thenInstellingen "".
  2. Klik op Voorkeurenand thenInstellingen "".
  3. Ontkoppel het account.
  4. Klik in het pop-upvenster op OK.
  5. Klik nadat u bent uitgelogd bij Drive voor desktop op de menubalk op Google Drive ""and thenInstellingen "".
  6. Klik op Afsluiten.

Stap 2: Drive voor desktop verwijderen

Op één computer:

Gebruik het standaardproces om de Drive voor desktop-app te verwijderen. Bekijk de OS-instructies voor uw computer als u hulp nodig heeft.

In uw hele organisatie:

• Gebruik in Windows de opdracht:
    %PROGRAMFILES%\Google\Drive File Stream\<VERSIE>\uninstall.exe --silent --force_stop

Het argument --force_stop is vereist als Drive voor desktop momenteel actief is. Het argument --silent is optioneel. Dit argument zorgt dat er geen verwijderdialoogvensters worden weergegeven, zodat eindgebruikers de verwijdering niet hoeven te bevestigen.

De registersleutel UninstallString registry voor Drive voor desktop, (Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{6BBAE539-2232-434A-A4E5-9A33560C6283}), wijst naar uninstall.exe.

• In macOS klikt u in Finder met de rechtermuisknop op /Applications/Google Drive.app en klik vervolgens op Move to Trash (Naar prullenbak verplaatsen).

Stap 3: Bestanden wissen uit het cachegeheugen op uw computer

Maak voordat u het cachegeheugen van Drive voor desktop wist een back-up, voor het geval u de map later weer moet herstellen. U kunt bijvoorbeeld het bestaande cachegeheugen kopiëren en het de naam 'DriveVD_oud' geven.

Nadat u heeft gecontroleerd of Drive voor desktop correct opnieuw is geïnstalleerd, kunt u het oude cachebestand verwijderen. Als de nieuwe installatie mislukt, kunt u contact opnemen met support om te proberen het oude cachegeheugen te herstellen.

De cachemap bevindt zich hier:

• Windows: %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS

• Mac: ~/Library/Application Support/Google/DriveFS/

In macOS is de map Library (Bibliotheek) wellicht verborgen. Ga zo te werk om deze te zoeken:

1. Open Finder.
    2. Houd Option ingedrukt op het toetsenbord.
    3. Klik in de menu's bovenaan het scherm op Goand thenLibrary (Bibliotheek).

Waarschuwing: Wees voorzichtig als u het cachegeheugen van Google Drive voor desktop wist om algemene problemen op te lossen. Bestanden worden in het cachegeheugen geplaatst voordat ze worden geüpload. Als u het cachegeheugen wist voordat een upload is voltooid, gaat het bestand verloren.

Drive voor desktop opnieuw installeren
  1. Verwijder Drive voor desktop, zoals hierboven beschreven. Zorg dat u stap 3 uitvoert om de bestanden uit het cachegeheugen te wissen.
  2. Implementeer of installeer Drive voor desktop opnieuw.
Bekende problemen
  • Momenteel kunt u Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties niet dupliceren.

• Drive voor desktop wordt momenteel niet ondersteund op ARM-gebaseerde Windows-laptops en -tablets, inclusief de Microsoft Surface Pro X.

• Drive for desktop werkt momenteel niet met Digital Guardian-software.

• Antivirussoftware: Bepaalde virus- en beveiligingssoftware kan zorgen dat Drive voor desktop niet goed werkt. Als u antivirussoftware gebruikt op uw computer en herhaaldelijk de foutmelding 'Drive voor desktop heeft een probleem aangetroffen en is gestopt' ziet, kunt u Drive voor desktop uitsluiten van de virusscan. Voor Windows is de standaard G: (of wat de gebruiker heeft ingesteld). Voor MacOS is de standaard /Volumes/GoogleDrive (of wat de gebruiker heeft ingesteld).

Stappen om dit probleem op te lossen
    • Voeg in Windows de volgende directory's toe aan de toelatingslijst van uw antivirusprogramma of sluit ze uit:
      1. Standaard geactiveerde directory voor Windows G:\
      2. App-gegevensdirectory %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS
    • Voeg op MacOS de volgende directory's toe aan de toelatingslijst van uw antivirusprogramma:
      1. Standaard geactiveerde directory voor MacOS /Volumes/GoogleDrive
      2. App-gegevensdirectory /Users/*/Library/Application\ Support/Google/DriveFS

Als dit niet werkt, neemt u contact op het met supportteam van uw antivirusprovider.

• Als u een map synchroniseert met zowel Google Drive voor desktop als een andere synchronisatieservice, kan het zijn dat bestanden niet worden gesynchroniseerd met Google Drive of helemaal worden verwijderd uit Google Drive. Let met name op als u de configuratie van de andere app wijzigt.

• Pop-ups: Sommige gebruikers met Drive voor desktop versie 41 en lager zien herhaaldelijk pop-ups waarin ze wordt gevraagd in te loggen. Dit kan gebeuren als ze hun account hebben verwijderd of uitgezet. Als u Drive voor desktop niet meer wilt gebruiken en dit probleem zich voordoet, raden we u aan Drive voor desktop te verwijderen.

In Windows moet u Drive voor desktop mogelijk handmatig stoppen voordat u de app kunt verwijderen.

Stappen om dit probleem op te lossen in Windows:
    1. Zorg dat Drive voor desktop op de achtergrond wordt uitgevoerd.

2. Open Taakbeheer door met de rechtermuisknop in het lege gedeelte van de taakbalk te klikken en Taakbeheer te selecteren in het menu.