Chrome-updates beheren (Cloudbeheer voor de Chrome-browser)

Geldt voor Windows- en macOS-computers die worden beheerd met Cloudbeheer voor de Chrome-browser.

Als beheerder kun je Chrome-browserupdates beheren voor gebruikers in je organisatie. Chrome brengt ongeveer elke 6 weken een volledige browserupdate uit. Kleine updates, zoals beveiligingsfixes en software-updates, vinden elke 2 tot 3 weken plaats.

We raden je aan automatische updates te gebruiken in plaats van handmatig te updaten, om de Chrome-browser veilig en up-to-date te houden. Als je organisatie de Chrome-browser implementeert op duizenden apparaten of als je bandbreedtebeperkingen hebt, moet je mogelijk aanpassen hoe updates worden geïmplementeerd.

Automatische updates instellen

Automatische updates aanzetten (aanbevolen)

De Chrome-browser wordt standaard geüpdatet naar de nieuwste versie van Chrome als deze beschikbaar is. We raden je aan de standaardinstellingen voor automatische updates aan te laten staan. Zo worden de apparaten van je gebruikers automatisch geüpdatet naar de nieuwe versie van de Chrome-browser als deze wordt vrijgegeven op het Stabiele kanaal. Je gebruikers krijgen essentiële beveiligingsfixes en nieuwe functies zodra deze beschikbaar komen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Updates van de Chrome-browser.
  6. Selecteer Updates toestaan.
  7. Klik op Opslaan.
Updates uitzetten

Als je updates voor de Chrome-browser wilt stoppen, kun je automatische updates uitzetten en instellen dat gebruikers de browser niet zelf handmatig kunnen updaten.

Let op: We raden je af automatische updates uit te zetten. Anders worden er geen softwarefixes en beveiligingspatches toegepast op de Chrome-browser. Crashes en beveiligingsrisico's kunnen dan ook niet worden uitgesloten. Als je updates toch moet uitzetten, zorg dan dat er een procedure is voor tijdige updates in je hele netwerk. Of nog beter: implementeer een plan om updates zo snel mogelijk opnieuw in te schakelen.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Updates van de Chrome-browser.
  6. Selecteer Updates uitzetten.
  7. Klik op Opslaan.
Updates aan Chrome-browsercomponenten uitzetten (optioneel)

Zelfs als je updates voor de Chrome-browser uitzet, worden browsercomponenten (zoals Widevine en DRM) nog steeds automatisch geüpdatet.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Componentupdates.
  6. Selecteer Updates voor componenten uitzetten.
  7. Klik op Opslaan.

Opmerking: Dit beleid geldt niet voor alle componenten. Zie ComponentUpdatesEnabled voor de volledige lijst met uitgesloten componenten.

Updates aanpassen

Alles openen | Alles sluiten

Automatische updates buiten werktijden plannen

Je kunt voorkomen dat automatische updates plaatsvinden gedurende bepaalde perioden, zoals de piekuren van je organisatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Controle voor automatische updates uitzetten.
  6. Voer de begintijd in, in 24-uursnotatie (uu:mm) waarop je elke dag wilt dat controle op browserupdates wordt uitgezet.
  7. Voer de tijdsduur (in minuten) in voor hoelang controles op browserupdates moeten worden uitgeschakeld.
  8. Klik op Opslaan.
Voorkomen dat de Chrome-browser wordt geüpdatet naar een hogere versie dan een specifieke versie

Als je de Chrome-browser vastzet op een hoofdversie, zoals 86, blijven computers beveiligingsupdates krijgen zolang 86 de hoofdversie op het Stabiele kanaal is. Je kunt de browser ook vastzetten op een specifieke versie, zoals 86.0.3945.88, zodat computers alleen tot die versie worden geüpdatet.

Het duurt enkele weken voordat Google alle computers op het Stabiele kanaal heeft geüpdatet naar een nieuwe versie van de Chrome-browser. Soms kunnen updates langer duren. Als je browserupdates vastzet, worden de computers in je organisatie pas geüpdatet nadat de versie volledig is vrijgegeven op het Stabiele kanaal.

Waarschuwing: Zet Chrome-browserupdates slechts tijdelijk vast, bijvoorbeeld als je een nieuwe versie van de Chrome-browser test. Vergeet niet het vastzetten weer ongedaan te maken op de computers van gebruikers, anders krijgen ze mogelijk geen essentiële beveiligingsupdates. Gebruikers zullen ook nieuwe functies missen.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Updates van de Chrome-browser.
  6. Selecteer Updates toestaan.
  7. Vul bij Voorvoegsel doelversie het versienummer in van de Chrome-browserversie waarnaar je computers wilt updaten. Je kunt versienummers gebruiken met maximaal 4 delen, zoals 86.0.3987.162. Tenzij je de exacte versie opgeeft, moet je na het versienummer een punt (.) toevoegen om updates vast te zetten op de hoogste beschikbare versie. Voorbeeld:
    • Voer de hoofdversie in, zoals 86., als je wilt dat computers worden geüpdatet naar de hoogst beschikbare versie van versie 86.
    • Voer de hoofd- en subversie in, zoals 86.2., als je wilt dat computers worden geüpdatet naar de hoogst beschikbare versie van versie 86.2.
    • Voer de exacte versie in, zoals 86.0.3987.16$, als je wilt dat computers worden geüpdatet naar een specifieke versie. Voeg $ toe na het versienummer om updates vast te zetten op die exacte versie.
  8. Klik op Opslaan.
De Chrome-browser terugzetten naar een eerdere versie

We raden je aan de nieuwste versie van de Chrome-browser te gebruiken om te zorgen dat gebruikers worden beschermd door de nieuwste beveiligingsupdates. Als je een eerdere versie van de Chrome-browser uitvoert, stel je je gebruikers bloot aan bekende beveiligingsproblemen. Als je de browser terugzet op een oudere versie, worden de browsergegevens van alle gebruikers automatisch verwijderd, tenzij je een van de volgende acties uitvoert:

Vanaf Chrome-versie 83 slaat de Chrome-browser lokaal op apparaten een momentopname op van gebruikersgegevens na elke grote versie-update. De 3 meest recente momentopnamen worden bewaard. Als je Chrome-versie 83 of hoger terugzet, worden gebruikersgegevens (zoals bookmarks en gegevens voor automatisch aanvullen) hersteld uit de momentopname.

• De gegevens die worden opgeslagen in momentopnamen, zijn bookmarks, browsegeschiedenis, gegevens voor sessieherstel, wachtwoorden, automatisch aanvullen, cookies en inlogstatus van de browser.
  • Gebruikers die Chrome-synchronisatie niet gebruiken, raken gegevens kwijt die lokaal op apparaten zijn opgeslagen tussen het moment dat de nieuwste versie-update werd uitgevoerd en het moment dat de versie werd teruggezet.
  • Elke momentopname is ongeveer 10 MB groot, maar kan groter zijn als de gebruiker een groot aantal geschiedenisinvoeren of bookmarks heeft.

Als je de browser terugzet op een eerdere versie dan 83, worden de browsergegevens van alle gebruikers automatisch verwijderd, tenzij je een van de volgende acties uitvoert:

• Chrome-synchronisatie aanzetten: Je kunt Chrome-synchronisatie aanzetten voor alle gebruikers of ze vragen deze functie zelf aan te zetten. Zie Afdwingen dat gebruikers inloggen bij de Chrome-browser voor meer informatie. Nadat je de browser hebt teruggezet, moeten gebruikers opnieuw inloggen bij de Chrome-browser om hun gesynchroniseerde gegevens te zien.
  • Roaming-gebruikersprofielen aanzetten: Als je het beleid voor roaming-profielen aanzet in de Chrome-browser, zien gebruikers die inloggen op een Windows-computer in je organisatie automatisch hun gesynchroniseerde gegevens wanneer ze de Chrome-browser openen. Zie De Chrome-browser gebruiken met roaming-gebruikersprofielen voor meer informatie.

Opmerking: Je kunt dit beleid alleen gebruiken om de Chrome-browser terug te zetten op een van de 3 meest recente hoofdversies. Zie De Chrome-versie downgraden voor informatie over hoe je kunt downgraden naar eerdere versies van de Chrome-browser.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Updates van de Chrome-browser.
  6. Selecteer Updates toestaan.
  7. Vul bij Voorvoegsel doelversie het versienummer in van de Chrome-browserversie waarop je computers wilt terugzetten. Je kunt versienummers gebruiken met maximaal 4 delen, zoals 85.0.3987.162.
    • Voer de hoofdversie in, zoals 85., als je wilt dat computers worden teruggezet op een van de versies van versie 85.
    • Voer de hoofd- en subversie in, zoals 85.2., als je wilt dat computers worden teruggezet op een van de versies van versie 85.2.
    • Voer de exacte versie in, zoals 85.0.3987.162, als je wilt dat computers worden teruggezet op een specifieke versie.
  8. Selecteer Doelversie herstellen onder het voorvoegsel voor de doelversie die je hebt gespecificeerd.
  9. Klik op Opslaan.
Een releasekanaal kiezen

Je kunt kiezen wanneer updates aan de Chrome-browser worden uitgerold voor gebruikers door de gebruikers op een bepaald releasekanaal te plaatsen. In de Beheerdersconsole zijn er momenteel 4 kanalen beschikbaar: Stabiel, Bèta, Dev en Uitgebreid stabiel. De Chrome-browser volgt standaard de updates op het Stabiele kanaal. Ga naar Releasekanalen van de Chrome-browser om te bepalen welk kanaal je moet kiezen voor je gebruikers.

Als je de browser overzet naar een stabieler kanaal (bijvoorbeeld van het Bètakanaal naar het Stabiele kanaal), heeft het stabielere kanaal waarschijnlijk een lager versienummer. Op apparaten met een hogere versie van de Chrome-browser wordt alleen een rollback naar een lagere versie uitgevoerd als Doelversie herstellen is geselecteerd. Anders wordt het kanaal pas overgezet als er een hogere versie van de Chrome-browser beschikbaar is op het gespecificeerde releasekanaal.

Als het beleid Voorvoegsel doelversie is ingesteld, wordt dit gevolgd op het gespecificeerde kanaal.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Updates van de Chrome-browser.
  6. Selecteer een optie:
    • Stabiel kanaal
    • Dev-kanaal
    • Bètakanaal
    • Uitgebreid Stabiel kanaal
  7. Klik op Opslaan.
Updatecontroles verspreiden om minder bandbreedte te gebruiken

Je kunt controles voor automatische updates uitstellen om de piek in bandbreedtegebruik in een netwerk te verminderen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Controleperiode voor automatische updates.
  6. Geef het aantal minuten op tussen automatische controles op updates. Vul 0 in om alle controles op automatische updates uit te zetten (afgeraden).
  7. Klik op Opslaan.
Updates versnellen

Nadat een update van de Chrome-browser is toegepast op een computer, moet de gebruiker de Chrome-browser opnieuw opstarten voordat de update in werking treedt. Je kunt instellen dat er een melding wordt weergegeven waarin de gebruiker wordt gevraagd de browser opnieuw op te starten, maar sommige gebruikers doen dit pas na langere tijd.

Als je wilt dat gebruikers de browser eerder opnieuw opstarten, kun je instellen dat de Chrome-browser na een bepaalde tijd automatisch opnieuw wordt opgestart.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Melding voor opnieuw opstarten.
  6. Selecteer een optie:
    • Na een bepaalde periode afgedwongen opnieuw opstarten: Gebruikers zien regelmatig een melding dat de Chrome-browser na een bepaalde tijd opnieuw wordt opgestart. Gebruikers kunnen de melding sluiten en de Chrome-browser blijven gebruiken tot het einde van deze periode, waarna de browser automatisch opnieuw wordt opgestart.
    • Geen melding voor opnieuw opstarten: De Chrome-browser geeft aan dat de browser opnieuw moet worden opgestart via subtiele wijzigingen in het menu. Er worden geen meldingen getoond.
    • Melding tonen voor aanbevolen herstarten: Gebruikers zien regelmatig een melding dat ze de Chrome-browser opnieuw moeten opstarten. Ze kunnen de melding sluiten en de oude versie van de Chrome-browser blijven gebruiken totdat ze de Chrome-browser zelf opnieuw opstarten.
  7. (Optioneel) Stel de meldingsperiode in uren in.
    Als je Na een bepaalde periode afgedwongen opnieuw opstarten hebt geselecteerd, wordt de Chrome-browser automatisch herstart als de gespecificeerde periode voorbij is.
  8. (Optioneel) Stel het herstartvenster in.
    Selecteer Na een bepaalde periode afgedwongen herstarten:
    • Begintijd herstartvenster: De tijd van de dag, in 24-uursnotatie (uu:mm), waarop de meldingsperiode moet worden beëindigd en er moet worden gestart met de Chrome-browser te herstarten en ChromeOS-apparaten opnieuw op te starten.
    • Duur van herstartvenster (minuten): De tijdsduur (in minuten) van het herstartvenster.
  9. Klik op Opslaan.
Cachevriendelijke download-URL's leveren

Je kunt de instellingen zo configureren dat de Google Update-server cachevriendelijke URL's probeert te leveren voor update-payloads in de reacties. Zo wordt er minder bandbreedte gebruikt en worden de reactietijden verbeterd door vaak opgevraagde websites in het cachegeheugen te plaatsen en opnieuw te gebruiken.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all enrolled browsers, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-updates.
  5. Klik op Cachebare URL's.
  6. Selecteer Proberen om cachevriendelijke download-URL's te leveren.
  7. Klik op Opslaan.