Åtgärda problem med betalning och fakturering

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Undvik avstängning. Åtgärda automatiska betalningar så snart som möjligt efter en misslyckad betalning, annars stängs tjänsten av.

Använd den här informationen för att åtgärda ett problem med ditt Google Workspace-faktureringskonto om du får en betalningsrelaterad varning i Googles administratörskonsol.

Om problemet gäller en annan Google-tjänst kan du söka efter den i produktens hjälpcenter för att åtgärda problemet.

Video: Så här löser du ett betalningsproblem

How to Fix a Payment Issue in Google Workspace

Steg 1: Kontrollera att betalningsmetoden är giltig

Det vanligaste faktureringsproblemet är att det inte finns en giltig betalningsmetod för automatiska betalningar. Om din primära betalningsmetod blir ogiltig eller om vi inte kan debitera din primära eller extra betalningsmetod placerar vi ditt konto i en respitperiod.

Om du inte åtgärdar din primära betalningsmetod under respitperioden stängs kontot av i början av månaden efter att betalningen uteblivit. Om du vill se exakt datum då respitperioden löper ut loggar du in på administratörskonsolen.

När du har åtgärdat din primära betalningsmetod debiteras eventuellt utestående saldo automatiskt.

Om du gör en manuell betalning för att åtgärda ett betalningsfel och sedan uppdaterar din primära betalningsmetod kan du debiteras två gånger. Om detta händer dras all resterande kredit av från din nästa betalning.

Så här kontrollerar du att du har en giltig primär betalningsmetod:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Visa betalningsmetoder bredvid prenumerationen.
  4. Visa dina betalningsmetoder. Verifiera att en av dem är inställd på Primär och att den är giltig.
    • Om det visas ett fel i den primära betalningsmetoden klickar du på Åtgärda och korrigerar uppgifterna för betalningsmetoden. Eller lös problemet med banken eller kreditkortsföretaget.
    • Om du inte har en primär betalningsmetod gör du något av följande:
      1. Klicka på nedåtpilen under den betalningsmetod du vill göra till primär och välj Primär.

Ange primärt kreditkort

2. Lägg till en ny primär betalningsmetod:
        1. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
        2. Välj betalningsmetod och ange uppgifterna.
        3. Klicka på Spara.
        4. Klicka på nedåtpilen under betalningsmetoden och välj Primär.
  5. (Valfritt) Undvik avbrott i tjänsten i framtiden genom att lägga till ett sekundärt kreditkort för automatiska betalningar.

Om den här uppgiften inte löste problemet fortsätter du till steg 2.

Steg 2: Hitta en lösning baserat på en varning

Om steg 1 inte löste problemet letar du upp varningen nedan.

Varning Lösning
Prenumerationen har stängts av (den kostnadsfria testperioden har avslutats)
Din betalningsprofil är för närvarande avstängd Verifiera dina kontouppgifter
Prenumerationen har stängts av av återförsäljaren Kontakta din Google-återförsäljare

Prenumerationen har stängts av (respitperioden har löpt ut)
Kontot behöver en fungerande betalningsmetod
Det gick inte att bearbeta din senaste betalning
Kontot har avslutats
Transaktionen avvisades
Transaktionen avvisades: ogiltig betalningsmetod
Avvisad transaktion: lågt saldo

Betala med Om du använder ett indiskt kredit- eller bankkort:
Kortet har löpt ut Betala med
Kortet löper snart ut Uppdatera dina kortuppgifter
Verifiering pågår Verifiera ett nyligen tillagt bankkonto

Vanliga orsaker till varför betalningar kan misslyckas

Om vi försöker debitera en automatisk betalning från ditt faktureringskonto och vår debitering avvisas, betyder det att något är fel med kreditkortet eller bankkontot som du har betalat med.

Kreditkortsgränser
  • Gränsen för ditt kreditkort nåddes (för lite pengar)
    Kontrollera din kreditgräns. Du kanske hade nått din dagliga gräns eller den totala kreditkortsgränsen den dag vi försökte debitera ditt kort. I så fall kan du be kreditkortsföretaget att höja kreditgränsen. Du kan även flytta de automatiska betalningarna till ett kort med en högre gräns.
  • Avgiften överskred det högsta tillåtna beloppet för en enskild debitering
    Kontrollera vilket högsta belopp som kan debiteras kortet vid ett och samma tillfälle. Om den avvisade debiteringen är högre än detta belopp ber du kreditkortsföretaget att höja gränsen. Du kan även flytta automatiska betalningar till ett annat kort.
  • Kortet har uppnått det högsta tillåtna antalet debiteringar under en period:
    Kontrollera hur många gånger kortet kan debiteras under en viss tidsperiod. Om du har nått det här beloppet ber du banken att höja gränsen, väntar tills kortet kan debiteras igen eller gör en manuell betalning med en annan betalningsmetod.
  • Kortet accepterar inte debiteringar från en onlinekälla
    Se till att ditt kort tillåter onlinetransaktioner. Om så inte är fallet kontaktar du kreditkortsbolaget och frågar om dessa debiteringar kan tillåtas. Du kan även flytta automatiska betalningar till ett annat kort.
  • Kortet tillåter inte automatisk fakturering
    Fråga kreditkortsföretaget om de tillåter automatisk fakturering eller om de ibland kan ringa dig för att verifiera en debitering. Om de inte kan göra det flyttar du automatiska betalningar till ett annat kort.
  • Kortet tillåter inte internationella transaktioner
    Om du gör betalningar utanför USA kontrollerar du att kortet tillåter internationella debiteringar. Om det inte är tillåtet flyttar du automatiska betalningar till ett annat kort.

Om det inte är troligt att problemet uppstår igen kan du göra en manuell betalning för att täcka debiteringen.

Om ingen av dessa lösningar fungerar kontaktar du Support för Google Workspace.

Felaktiga kreditkortsuppgifter
  • Fel utgångsdatum: Kontrollera utgångsdatumet på ditt kreditkort. Om ditt kort har löpt ut uppdaterar du utgångsdatumet i betalningsinställningarna.
  • Fel kreditkortsnummer: Om du tror att du har skrivit fel kreditkortsnummer eller om kortnumret har ändrats lägger du till kortet igen som en ny betalningsmetod. (Du kan inte uppdatera numret på ett befintligt kreditkort i betalningsinställningarna.)
  • Faktureringsadress eller telefonnummer: Se till att telefonnumret och faktureringsadressen som du angett för kreditkortet matchar uppgifterna som kreditkortsföretaget har. Du kan uppdatera kreditkortsuppgifterna i dina betalningsinställningar. Du kan även be kreditkortsföretaget att ändra adressen och telefonnumret som är kopplade till ditt kort.
Problem med bankkonto

Det kan ta upp till fem dagar innan bankkontobetalningen behandlas. Vanliga anledningar till att en betalning avvisas är:

• Täckning saknas: Se till att ditt bankkonto innehåller tillräckligt med pengar.
  • Bankuppgifter: Kontrollera att kontonumret och banknamnet som du angett i betalningsinställningarna är korrekta.
  • Faktureringsadress: Kontrollera faktureringsadressen du angav för bankkontot i betalningsinställningarna. Om betalningarna ska lyckas måste den här adressen exakt matcha adressen som banken har registrerat.

Om du har tillräckligt med pengar och bankuppgifterna och faktureringsadressen är korrekta kontaktar du banken och tar reda på varför betalningen avvisades.

Verifiera Google-kontot eller bankkontot

Utöka alla  |  Komprimera alla

Verifiera ett Google-konto

Om vi inte kan verifiera uppgifterna i ditt Google-konto stänger Google av din betalningsprofil och gråtonar knappen Gör en inbetalning. Verifiera dina uppgifter genom att fylla i det här formuläret.

Andra sätt att fylla i formuläret:

• Klicka på Läs mer i varningen om att betalningsprofilen är avstängd.
  • Svara på e-postmeddelandet som vi skickade med ämnet Viktig information om ditt Google-konto. Det här e-postmeddelandet skickades till e-postadressen för domänenför din primära betalningskontakt som är kopplad till ditt Google-konto.

Support för Google Workspace kan inte ta bort avstängningen i denna situation. Du måste fylla i formuläret för kontoverifiering. I fältet E-post i formuläret anger du en e-postadress som finns under Betalningskontakter på sidan Fakturering följt av Hantera inställningar. Om du anger en annan adress kan det leda till att svaret blir försenat.

Det kan ta upp till 48 timmar efter att du har skickat in formuläret innan du får ett svar.

Verifiera ett nyligen tillagt bankkonto

Innan vi kan debitera ett nytt bankkonto måste vi verifiera att det verkligen är ditt. Denna process, och hur lång tid den tar, beror på var du befinner dig:

• Om du är i USA eller Europa (förutom Förenade kungariket) verifierar du kontot genom att göra en provöverföring.

Den här processen kan ta upp till 10 dagar, men den går ofta mycket snabbare. Om du inte har fått någon provöverföring efter fem dagar kontrollerar du om provöverföringen misslyckades.

• Om du är i Förenade kungariket kan vi vanligtvis verifiera ditt konto inom en timme från det att du anger giltiga kontouppgifter i faktureringsinställningarna.

Medan Google verifierar ditt bankkonto visas meddelandet Fakturering pågår på sidan Betalningar på administratörskonsolen. Om du ställer in fakturering för första gången kommer din betaltjänst inte påbörjas förrän kontot är verifierat.

Obs! För att slippa avbrott i tjänsten kan du lägga till ett kreditkort som ska användas för automatiska betalningar tills ditt bankkonto har verifierats. Öppna Lägg till ett kreditkort som primär betalningsmetod.

Åtgärda en vanlig varning

Utöka alla  |  Komprimera alla

Betala med en annan metod i faktureringskontot
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Överst på sidan klickar du på Betala nu i varningen.
  4. Klicka på nedåtpilen på skärmen Gör en inbetalning och välj kortet eller kontot som du vill använda.
  5. Klicka på Gör en inbetalning.
  6. (Valfritt) Markera rutan om du vill använda denna betalningsmetod för framtida återkommande betalningar.
    Det här alternativet anger det nya bankkontot eller kreditkortet som din primära betalningsmetod.
  7. Granska betalningsuppgifterna och klicka sedan på Bekräfta följt avOK.
    Om du har lagt till ett bankkonto som primär betalningsmetod kan det ta några dagar innan betalningen slutförs.
Betala med en ny betalningsmetod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Överst på sidan klickar du på Betala nu i varningen.
  4. Klicka på nedåtpilen på skärmen Gör en inbetalning och välj ett alternativ.
    Beroende på land finns det kanske två alternativ att välja mellan, som:
    • Lägg till ett nytt kredit- eller bankkort
    • Lägg till ett bankkonto

Öppna Betalningsalternativ i mitt land.

5. Ange dina konto- eller kortuppgifter.
  6. Klicka på knappen Verifiera om den visas.
  7. Klicka på Gör en inbetalning.
  8. (Valfritt) Markera rutan om du vill använda denna betalningsmetod för framtida återkommande betalningar.
    Det här alternativet anger det nya bankkontot eller kreditkortet som din primära betalningsmetod.
  9. Granska betalningsuppgifterna och klicka sedan på Bekräfta följt avOK.
    Om du har lagt till ett bankkonto som primär betalningsmetod kan det ta några dagar innan betalningen slutförs.
Uppdatera ett som har löpt ut

Följ dessa steg när du ska uppdatera en primär betalningsmetod som har löpt ut och därefter använda den för att betala.

Om du vill uppdatera ett kreditkort som har löpt ut och inte är din primära betalningsmetod följer du istället stegen i Uppdatera kortuppgifterna.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Uppdatera i varningen högst upp på sidan.
  4. På skärmen Gör en inbetalning uppdaterar du kortets sista giltighetsdatum och säkerhetskod (CVC eller CVV).
  5. Klicka på Gör en inbetalning.
  6. Granska betalningsuppgifterna och klicka sedan på Bekräfta följt avOK.
Uppdatera dina kortuppgifter

Följ dessa steg om kreditkortet

• snart löper ut, men inte har gjort det ännu
  • har löpt ut, men inte är din primära betalningsmetod.

Om ditt kort har löpt ut och det är din primära betalningsmetod följer du i stället stegen i Uppdatera ett kort som har löpt ut.

När ett kreditkort i faktureringskontot snart löper ut ska du uppdatera kortets utgångsdatum i Administratörskonsolen. Uppdatera även CVC- eller CVV-koden om den ändras. Annars kan vi inte debitera ditt kort, vilket innebär att tjänsten riskerar att stängas av.

Obs! På skärmen där du uppdaterar kortets utgångsdatum kan du även uppdatera kortinnehavarens namn eller kortfaktureringsadress.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Visa betalningsmetoder bredvid prenumerationen.
  4. Klicka på Åtgärda bredvid det kreditkort du vill uppdatera.
  5. Uppdatera kortuppgifterna och spara ändringarna.

Har kortnumret ändrats?

Om så är fallet går det inte att ändra numret på skärmen där du redigerar uppgifterna. Lägg i stället till det som ett nytt kort. Därefter tar du bort det gamla kortet från ditt konto. Öppna Ta bort en betalningsmetod.

Felsöka problem med kredit- eller bankkort från Indien

Kunder i Indien kan inte betala för Googles tjänster med bankkort. I nuläget godtar vi inte indiska bankkort för automatiska betalningar på grund av problem med den obligatoriska verifieringstjänsten 3D Secure. Även vissa indiska kreditkort påverkas av dessa problem.

Berörda kunder kan använda följande lösningar:

Läs mer här: Indiskt bank- och kreditkort godkänns ej.

Jag får ett felmeddelande när jag gör en inbetalning

Om du får ett felmeddelande när du försöker göra en betalning på administratörskonsolen öppnar du Felmeddelanden vid fakturering.

Jag har fortfarande problem efter att ha gjort en inbetalning

Om du har betalat men debiterats två gånger eller om ditt konto fortfarande inte är aktivt läser du Felsöka problem efter en betalning.

Relaterade ämnen