Drive-logboekgebeurtenissen

Activiteiten van gebruikers in Google Drive-bestanden bekijken
Als beheerder van uw organisatie kunt u zoekopdrachten uitvoeren die zijn gerelateerd aan Drive-logboekgebeurtenissen en op basis hiervan actie ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een overzicht van de acties vinden om de gebruikersactiviteit van uw organisatie in Drive te zien. Drive-logboekgebeurtenissen bevatten content die uw gebruikers maken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en andere Google Workspace-apps, en content die uw gebruikers uploaden naar Drive, zoals pdf's en Microsoft Word-bestanden.

U kunt de Activity API gebruiken om programmatisch algemene rapportgegevens te openen. Als uw Google Workspace-versie dit ondersteunt, kunt u een nieuwe Reports API gebruiken om geavanceerde Google Workspace-rapportgegevens te openen.

Belangrijk:

• Niet alle activiteiten in Drive worden opgeslagen. Zie Opgeslagen en niet-opgeslagen gebeurtenissen voor een lijst met wat er is opgenomen in het logboek.
  • Zie Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden voor meer informatie over wanneer gegevens beschikbaar worden en hoelang deze bewaard blijven.
  • De meeste Drive-controlegebeurtenissen worden alleen vastgelegd voor bestanden waarvan gebruikers die een ondersteunde versie gebruiken de eigenaar zijn.Uitzonderingen zijn de gebeurtenissen URL geopend. Deze worden vastgelegd als de gebruiker die een Apps Script-script start waarmee een URL wordt geopend zich in uw organisatie bevindt en een ondersteunde versie heeft.

Your access to log events

• Your ability to run a search depends on your Google edition, your administrative privileges, and the data source. You can run a search on all users, regardless of their Google Workspace edition.
  • Your Workspace subscription provides access to the log events using either the Audit & investigation tool or the Security center.
    • Premium Google Workspace editions (Enterprise Plus, Enterprise Standard, or Education Plus) provide access to the Security Center and the more advanced features of the security investigation tool. The investigation tool enables super admins to identify, triage, and take action on security and privacy issues. For details, see About the security investigation tool.
    • All other Google Workspace editions can access the logs using the Audit and Investigation tool. For details, see About the audit and investigation page.

Logboekgebeurtenisgegevens doorsturen naar Google Cloud

U kunt ervoor kiezen informatie over logboekgebeurtenissen te delen met Google Cloud. Als u delen aanzet, worden gegevens doorgestuurd naar Cloud Logging. Hier kunt u logboeken bekijken en erin zoeken. Ook kunt u bepalen hoe logboeken worden gerouteerd en opgeslagen.

Zoeken naar logboekgebeurtenissen

Audit and investigation tool

To run a search for log events, first choose a data source. Then choose one or more filters for your search.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapportenand thenControle en onderzoekand thenGebeurtenissen in het beheerderslogboek.
  3. Klik op Een filter toevoegen en selecteer een kenmerk.
  4. Selecteer in het pop-upvenster een operatorand thenselecteer een waardeand thenklik op Toepassen.
    (Optioneel) Ga als volgt te werk om meerdere filters voor je zoekopdracht te maken:
    1. Klik op Een filter toevoegen en herhaal stap 3.
    2. (Optioneel) Als u een zoekoperator wilt toevoegen, selecteert u boven Een filter toevoegen de optie AND of OR.
    • (Optional) To create multiple filters for your search, repeat this step.
    • (Optional) To add a search operator, above Add a filter, select AND or OR
  5. Klik op Zoeken.
  6. Opmerking: Op het tabblad Filter kunt u eenvoudige parameter- en waardeparen toevoegen om de zoekresultaten te filteren. U kunt ook het tabblad Voorwaardenbuilder gebruiken, waar de filters worden weergegeven als voorwaarden met AND/OR-operators.

Security investigation tool

Requires a premium Google Workspace-versie (Enterprise Standard, Enterprise Plus of Education Plus)

Als u een zoekopdracht wilt uitvoeren in de onderzoekstool, kiest u eerst een gegevensbron. Kies daarna een of meer voorwaarden voor de zoekopdracht. Kies voor elke voorwaarde een kenmerk, een operator en een waarde.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Click Data source and select Admin log events.
  4. Klik op Voorwaarde toevoegen.
    Tip: U kunt een of meer voorwaarden toevoegen aan de zoekopdracht of de zoekopdracht aanpassen met geneste zoekopdrachten. Zie Een zoekopdracht aanpassen met geneste zoekopdrachten voor meer informatie.
  5. Klik op Kenmerkand thenselecteer een optie.
    Ga naar het gedeelte Kenmerkbeschrijvingen hieronder voor de volledige lijst met kenmerken.
  6. Klik op Bevatand thenselecteer een operator.
  7. Vul een waarde in of selecteer een waarde in het dropdownmenu.
  8. (Optioneel) Herhaal stap 4-7 om meer zoekvoorwaarden toe te voegen.
  9. Klik op Zoeken.
    In de onderzoekstool staan de zoekresultaten in een tabel onderaan de pagina.
  10. (Optioneel) Als u het onderzoek wilt opslaan, klikt u op Opslaan and thenvul een titel en een beschrijving inand thenklik op Opslaan.

Opmerking:

• Op het tabblad Voorwaardenbuilder worden filters weergegeven als voorwaarden met AND/OR-operatoren. U kunt ook het tabblad Filter gebruiken en eenvoudige parameter- en waardeparen toevoegen om de zoekresultaten te filteren.
  • Als u een gebruiker een nieuwe naam heeft gegeven, ziet u geen queryresultaten met de oude naam. Als u bijvoorbeeld OudeNaam@example.com de naam NieuweNaam@example.com geeft, ziet u geen gebeurtenissen gerelateerd aan OudeNaam@example.com.

Kenmerkbeschrijvingen

Voor deze gegevensbron kunt u de volgende kenmerken gebruiken als u in gebeurtenisgegevens in logboeken zoekt:

Opmerking:

• Niet alle kenmerken in de volgende lijst worden gerapporteerd voor alle gebeurtenissen.
  • De volgende lijst is niet volledig en kan worden gewijzigd. Ga naar Gebeurtenissen in Drive-controleactiviteit op de Google Workspace Admin SDK-website voor meer informatie over Drive-logboekgebeurtenissen.
Kenmerk Beschrijving
Handelende gebruiker Het e-mailadres van de gebruiker die de activiteit heeft uitgevoerd. Gebruikers buiten het domein worden weergegeven als 'anoniem', behalve als ze een document bekijken of bewerken dat expliciet met ze is gedeeld (individueel of als lid van een bepaalde groep).
Naam van handelende groep

Groepsnaam van de handelende gebruiker. Ga naar Resultaten filteren op Google-groep voor meer informatie.

Zo voegt u een groep toe op de toelatingslijst voor filtergroepen:

1. Selecteer Naam van handelende groep.
  2. Klik op Filtergroepen.
    De pagina Filtergroepen wordt geopend.
  3. Klik op Groepen toevoegen.
  4. Zoek een groep door de eerste tekens van de naam of het e-mailadres in te voeren. Selecteer de juiste groep wanneer deze verschijnt.
  5. (Optioneel) Als u nog een groep wilt toevoegen, zoekt u deze groep en selecteert u deze.
  6. Klik op Toevoegen als u de juiste groepen heeft geselecteerd.
  7. (Optioneel) Als u een groep wilt verwijderen, klikt u op Groep verwijderen .
  8. Klik op Opslaan.
Handelende organisatie-eenheid Organisatie-eenheid van de handelende gebruiker
API-methode Voor acties Downloaden en Itemcontent geopend die plaatsvinden via een app van derden, de API-methode die door de actie wordt gebruikt. Bijvoorbeeld: drive.files.export.
App-ID OAuth-client-ID van de app van derden die de actie heeft uitgevoerd
App-naam De app die de actie heeft uitgevoerd
Publiek Doeldomein voor als er een zichtbaarheidswijziging in het controlelogboek staat
Factureerbaar (Alleen Essentials-versie) Of de gebruikersactie een betaalde activiteit is.
Datum

De datum en tijd waarop de gebeurtenis zich heeft voorgedaan (weergegeven in de standaard tijdzone van uw browser).

Opmerking: De meeste gebeurtenissen worden opgeslagen zodra ze zijn voltooid. Soms kan het even duren voordat gebeurtenissen over grote uploads zijn opgeslagen in het logboek.

Document-ID

Unieke ID van het Drive-item dat is gekoppeld aan de activiteit, zoals opgeslagen in de URL van het bestand.

Opmerking: Voor via URL geopende gebeurtenissen worden de document-ID en andere bestandsgerelateerde velden, zoals documenttype en eigenaar, alleen gerapporteerd voor bepaalde acties. Ga naar URL geopend op deze pagina voor meer informatie.

Documenttype De bestandsindeling van het bestand waar de activiteit betrekking op heeft, zoals Google-document, -spreadsheet of -presentatie, jpeg, pdf, png, mp4, Microsoft Word, Excel, PowerPoint, txt, HTML, mpeg-audio, QuickTime-video, map of gedeelde Drive.
Domein* Het domein waar de actie heeft plaatsgevonden.
Versleuteld* Of het bestand is versleuteld aan de clientzijde.
Naam gebeurtenis

Door de gebruiker gestarte gebeurtenissen zoals Weergeven, Naam wijzigen, Maken, Bewerken, Afdrukken, Verwijderen, Uploaden en Downloaden.

De meeste acties worden onmiddellijk geregistreerd. Het kan echter 12 uur of langer duren voordat gebeurtenissen in de Drive-viewer kunnen worden afgedrukt. Voor bestanden die automatisch zijn verwijderd door Google Drive of uit de prullenbak wordt meteen een gebeurtenis opgeslagen in het logboek. Andere gebeurtenissen, zoals het uploaden van een bestand, worden vastgelegd zodra ze zijn voltooid.

IP-adres*

Adres waarmee de gebruiker de activiteit heeft uitgevoerd. Dit kan de fysieke locatie van de gebruiker zijn, maar ook bijvoorbeeld een proxyserver of een Virtual Private Network (VPN).

Er worden geen IP-adressen opgeslagen voor de volgende soorten gebeurtenissen:

• Gebeurtenissen die zijn gestart door gebruikers buiten het domein.
  • Gebeurtenissen van services waarvoor geen IP-adres wordt opgeslagen in de verzoeken.
  • Gebeurtenissen waarbij de naam van een gedeelde Drive is gewijzigd of een gedeelde Drive is verwijderd.
Nieuwe waarde voor zichtbaarheid publicatie Nieuwe zichtbaarheid van het document
Nieuwe waarde* Nieuwe waarde van de gewijzigde instelling
Nieuwe waarde-ID's* Nieuwe waarde van het labelveld
Oude waarde voor zichtbaarheid publicatie Oude zichtbaarheid van het document als de zichtbaarheid is gewijzigd door de activiteit
Oude waarde* Oude waarde van de gewijzigde instelling
Oude waarde-ID's* Oude waarde van het labelveld
Eigenaar

De gebruiker die eigenaar is van het bestand.

Eerdere zichtbaarheid Eerdere zichtbaarheid van het document als de zichtbaarheid is gewijzigd
Ontvangers* E-mailadressen van de ontvangers
ID gedeelde Drive De Drive-ID van de gedeelde Drive waarin het bestand staat. Als het bestand niet in een gedeelde Drive staat, wordt dit veld niet ingevuld.
Doel Gebruiker van wie de toegang is gewijzigd
Titel Titel van het document
Zichtbaarheid Zichtbaarheid van het Drive-item dat is gekoppeld aan de activiteit
Zichtbaarheid gewijzigd Zichtbaarheid van het Drive-item voorafgaand aan de activiteit
Bezoeker 'Ja' betekent dat de activiteit is uitgevoerd door een niet-Google-gebruiker. 'Nee' betekent dat de activiteit is uitgevoerd door een Google-gebruiker. Meer informatie over documenten delen met bezoekers.
* U kunt geen rapportregels maken met deze filters. Meer informatie over rapportregels versus activiteitsregels

Opmerking: Als u een gebruiker een nieuwe naam heeft gegeven, ziet u geen queryresultaten met de oude naam. Als u bijvoorbeeld OudeNaam@example.com de naam NieuweNaam@example.com geeft, ziet u geen gebeurtenissen gerelateerd aan OudeNaam@example.com.

Bestanden tonen die zijn gedeeld buiten een domein

Ga als volgt te werk om bestanden weer te geven die zijn gedeeld met gebruikers buiten een domein:

Controle- en onderzoekspagina

1. Open de logboekgebeurtenissen zoals hierboven beschreven in Gebeurtenisgegevens in het Drive-logboek openen.
  2. Klik op Een filter toevoegenand thenZichtbaarheid en selecteer Extern gedeeld.
  3. Klik op Zoeken.

Als u extern delen uitzet en een gebruiker een bron deelt met een groep die externe gebruikers toestaat, worden gegevens in het logboek gemarkeerd als Extern gedeeld, zelfs als de groep geen externe gebruikers bevat. Externe gebruikers in de groep hebben echter geen toegang tot de gedeelde bron.

Tool voor beveiligingsonderzoek

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Klik op Gegevensbron and then selecteer Drive-logboekgebeurtenissen.
  4. Klik op Voorwaarde toevoegen.
  5. Klik op Kenmerk and then selecteer Zichtbaarheid.
  6. Klik op Bevatand thenselecteer Is.
  7. Klik op Zichtbaarheidand thenselecteer Extern gedeeld.
  8. Klik op Zoeken.
    In de onderzoekstool staan de zoekresultaten in een tabel onderaan de pagina.

Als u extern delen uitzet en een gebruiker een bron deelt met een groep die externe gebruikers toestaat, worden gegevens in het logboek gemarkeerd als Extern gedeeld. Externe gebruikers in de groep hebben echter geen toegang tot de gedeelde bron. U ziet dit ook als de groep geen externe gebruikers bevat.

Opgeslagen en niet-opgeslagen gebeurtenissen

Verwijderen

Voor bestanden die automatisch zijn verwijderd door Google Drive of uit de prullenbak wordt meteen een gebeurtenis opgeslagen in het logboek.

Kopiëren

Als een bestand wordt gekopieerd, worden de gebeurtenissen Maken en Kopiëren opgeslagen voor het nieuwe bestand en wordt de gebeurtenis Bron kopiëren opgeslagen voor het oorspronkelijke bestand.

Als een gebruiker van buiten uw organisatie een bestand kopieert naar een externe locatie, slaat uw organisatie de gebeurtenissen Maken en Kopiëren niet op, omdat het nieuwe bestand extern wordt opgeslagen. In uw logboeken staat echter de gebeurtenis Bron kopiëren in het oorspronkelijke bestand met het Kopieertype Extern. Als u wilt controleren wanneer gegevens uit uw organisatie worden gekopieerd, raadpleegt u gebeurtenissen bij Brontekst van het kopieertype Extern.

Afdrukken

De gebeurtenis Afdrukken wordt niet opgeslagen als een gebruiker een bestand afdrukt dat is geopend in een Google-bestandsindeling (Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen en Formulieren).

Als u bestanden met de Drive-app afdrukt vanaf een Apple iPhone of iPad, of vanaf een Android-apparaat, worden afdrukgebeurtenissen mogelijk opgeslagen als downloadgebeurtenissen.

Downloaden

De meeste downloads worden opgeslagen als bestanden worden gekopieerd tussen Drive en een lokaal apparaat met Google Drive voor desktop.

Sommige weergavegebeurtenissen worden opgeslagen als downloads:

• Als u een voorbeeld van een bestand bekijkt in de Drive-app op een mobiel apparaat, wordt dit opgeslagen als een downloadgebeurtenis.
  • Als u een voorbeeld van een bestand bekijkt, zoals een pdf, dat niet rechtstreeks kan worden geopend in Google Documenten of een andere Google-app, wordt dit opgeslagen als een Downloadgebeurtenis.

Downloads vanuit de volgende bronnen worden niet opgeslagen in het logboek:

• Downloads via Google Takeout (zoek gebeurtenissen in het Takeout-logboek)
  • Downloads naar het offline cachegeheugen van een browser
  • Foto's die worden gesynchroniseerd met, gedownload vanuit, of bekeken met Google Foto's
  • Drive-items die zijn gemaild als bijlage en gedownload via de e-mailclient van de ontvanger

Itemcontent geopend

Bestanden kunnen namens gebruikers worden geopend via een app die een Google Workspace API gebruikt, zoals de Google Drive API of de Google Sheets API. Deze acties worden niet opgeslagen als de gebeurtenissen Downloaden of Weergeven, alleen als Itemcontent geopend.De gebeurtenissen Itemcontent geopend van Gemini worden alleen geregistreerd als bestandscontent wordt geopend buiten het geopende bestand van een gebruiker in Drive voor het web.

De gebeurtenissen Itemcontent geopend worden niet opgeslagen als een gebruiker een bestand bekijkt of opent in Drive voor het web, Drive op mobiele apparaten of de Drive voor desktop-app.

Weergave

• Bestanden die worden bekeken met /htmlview, /embed, /revisions en andere speciale URL's worden geregistreerd als weergavegebeurtenissen.

URL geopend

De gebeurtenissen URL geopend worden opgeslagen als een Apps Script-script een URL opent, ook als het script wordt uitgevoerd vanuit het Apps Script-dashboard, als een Add-on of als een aangepaste functie in Spreadsheets. De gebeurtenissen URL geopend worden niet opgeslagen als een gebruiker op een link in een bestand klikt.

Welke kenmerken worden gerapporteerd, is afhankelijk van hoe het script is uitgevoerd en wie de eigenaar is:

• Als een script wordt uitgevoerd als aangepaste functie, weerspiegelen de document-ID en andere documentgerelateerde kenmerken het blad waarin de functie is aangeroepen.
  • Als een script niet wordt uitgevoerd als aangepaste functie, worden documentgerelateerde kenmerken niet gerapporteerd.
  • De script-ID wordt gerapporteerd als het Apps Script-script eigendom is van uw organisatie.

Import-URL van Spreadsheets

Als u een Spreadsheets-functie voor importeren aanroept die een URL opent, wordt dit opgeslagen als de gebeurtenis Import-URL van Spreadsheets. Er wordt een gebeurtenis opgeslagen als de content van de spreadsheet automatisch wordt vernieuwd of als een gebruiker de spreadsheet opent.

Gebeurtenissen die betrekking hebben op externe domeinen

Sommige gebeurtenissen kunnen betrekking hebben op gebruikers, gedeelde mappen of gedeelde Drives buiten uw organisatie, zoals wanneer een gebruiker in uw organisatie een bestand deelt met een externe gebruiker. Beide organisaties slaan een gebeurtenis op als het eigendom van het item wijzigt van de ene organisatie naar de andere.

Voorbeelden van gebeurtenissen die door beide worden opgeslagen:

• Een Drive-item dat eigendom is van een gebruiker in uw organisatie, wordt verplaatst naar een externe gedeelde Drive.
  • Een Drive-item dat eigendom is van een gebruiker buiten uw organisatie, wordt verplaatst naar een gedeelde Drive die eigendom is van uw organisatie.
  • Een gebruiker kopieert een bestand waardoor dit uw organisatie binnenkomt of uitgaat. De ontvangende organisatie registreert de naam van het gekopieerde bestand, maar niet de oorspronkelijke bestandsnaam.

Voorbeelden van gebeurtenissen die worden opgeslagen door uw organisatie, maar niet door het externe domein:

• Een Drive-item dat eigendom is van een gebruiker in uw organisatie, wordt gedeeld met een externe gebruiker.
  • Een Drive-item dat eigendom is van een gebruiker in uw organisatie, wordt gedeeld met een groep die externe gebruikers toestaat, zelfs als er geen externe gebruikers in de groep zitten.
  • Drive-items waarvan uw organisatie de eigenaar is, worden bekeken, bewerkt, gedownload, afgedrukt of verwijderd door een externe gebruiker.
  • Een externe gebruiker uploadt een bestand naar een gedeelde Drive die eigendom is van uw organisatie.

Gebeurtenissen die worden geregistreerd door het externe domein, maar niet door uw organisatie, zijn het omgekeerde van het vorige gedeelte.

Anonieme en externe gebruikers

Voor anonieme gebruikers (gebruikers die niet zijn ingelogd op een Google-account) worden bewerkingen geregistreerd, maar weergaven en downloads worden niet geregistreerd.

Acties die worden uitgevoerd door gebruikers buiten het domein, worden getoond als anoniem, behalve als het item expliciet met ze is gedeeld (als individu of als onderdeel van een specifieke groep).

Beheerders kunnen anonieme en externe toegang beperken met beleid voor delen van de organisatie of beleid voor vertrouwensregels in te stellen.

Drive voor desktop

Als bestanden tussen Drive en een lokaal apparaat worden gekopieerd met Google Drive voor desktop, worden de downloadgebeurtenissen opgeslagen.

Logboekgebeurtenisgegevens beheren

Kolomgegevens in de zoekresultaten beheren

Je kunt instellen welke gegevenskolommen worden getoond in de zoekresultaten.

1. Klik rechtsboven in de tabel met zoekresultaten op Kolommen beheren .
  2. (Optioneel) Als je huidige kolommen wilt verwijderen, klik je op Verwijderen .
  3. (Optioneel) Als je kolommen wilt toevoegen, klik je naast Nieuwe kolom toevoegen op de pijl-omlaag  en selecteer je de juiste gegevenskolom.
    Herhaal deze stappen indien nodig.
  4. (Optioneel) Als je de volgorde van kolommen wilt wijzigen, versleep je de kolomnaam.
  5. Klik op Opslaan.

Zoekresultaten exporteren

1. Klik bovenaan de tabel met zoekresultaten op Alles exporteren.
  2. Voer een naam in and then klik op Exporteren.
    De export wordt getoond onder de tabel met zoekresultaten, bij Actieresultaten exporteren.
  3. Klik op de naam van de export om de gegevens te bekijken.
    De export wordt geopend in Google Spreadsheets.

Rapportregels maken

Zie Rapportregels maken en beheren.

Wanneer en hoelang zijn gegevens beschikbaar?

Zie Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden.

Acties uitvoeren op basis van zoekresultaten

Acties uitvoeren op basis van zoekresultaten

Nadat u een zoekopdracht heeft uitgevoerd in de onderzoekstool, kunt u acties uitvoeren op de zoekresultaten. U kunt bijvoorbeeld een zoekopdracht uitvoeren op Gmail-logboekgebeurtenissen en daarna de onderzoekstool gebruiken om specifieke berichten te verwijderen, berichten in de quarantaine te plaatsen of berichten naar de inbox van gebruikers te sturen. Zie Acties uitvoeren op basis van zoekresultaten voor meer informatie over acties in de onderzoekstool.

Activiteitsregels maken en meldingen instellen

U kunt acties in de onderzoekstool automatiseren en meldingen instellen door activiteitsregels te maken. Zo kunt u beveiligingsproblemen efficiënter voorkomen, opsporen en oplossen. Als u een regel wilt instellen, stelt u voorwaarden in voor de regel en geeft u op welke acties er moeten worden uitgevoerd als aan de voorwaarden wordt voldaan. Zie Activiteitsregels maken en beheren voor meer informatie en instructies.

Uw onderzoeken beheren

De lijst met onderzoeken bekijken

Klik op Onderzoeken bekijken  om een lijst te bekijken van de onderzoeken waarvan u de eigenaar bent en die met u zijn gedeeld. In de lijst met onderzoeken staan de naam, beschrijving en eigenaar van de onderzoeken, en de datum waarop de onderzoeken voor het laatst zijn gewijzigd.

In deze lijst kunt u acties uitvoeren op elk onderzoek waarvan u de eigenaar bent, bijvoorbeeld een onderzoek verwijderen. Vink het vakje aan voor een onderzoek en klik op Acties.

Opmerking: Direct boven de lijst met onderzoeken kunt u onder Snelle toegang recent opgeslagen onderzoeken bekijken.

Instellingen instellen voor onderzoeken

Klik als hoofdbeheerder op Instellingen  om het volgende te doen:

• De tijdzone voor uw onderzoeken wijzigen. De tijdzone wordt toegepast op zoekvoorwaarden en resultaten.
  • Beoordeling vereisen aan- of uitzetten. Zie Vereisen dat bulkacties worden beoordeeld door een reviewer voor meer informatie.
  • Content bekijken aan- of uitzetten. Met deze instelling kunnen beheerders met de juiste rechten content bekijken.
  • De instelling Reden voor actie aanzetten aan- of uitzetten.

Zie Instellingen instellen voor onderzoeken voor instructies en meer informatie.

Kolommen in de zoekresultaten beheren

U kunt bepalen welke gegevenskolommen worden getoond in de zoekresultaten.

1. Klik rechtsboven in de tabel met zoekresultaten op Kolommen beheren .
  2. (Optioneel) Als u huidige kolommen wilt verwijderen, klikt u op Item verwijderen .
  3. (Optioneel) Als u kolommen wilt toevoegen, klikt u naast 'Nieuwe kolom toevoegen' op de pijl-omlaag  en selecteert u de juiste gegevenskolom.
    Herhaal de stappen indien nodig.
  4. (Optioneel) Als u de volgorde van kolommen wilt wijzigen, versleept u de kolomnaam.
  5. Klik op Opslaan.
Gegevens exporteren uit zoekresultaten
  1. Klik bovenaan de tabel met zoekresultaten op Alles exporteren.
  2. Vul een naam inand thenklik op Exporteren.
    De export wordt onder de tabel met zoekresultaten weergegeven, onder Actieresultaten exporteren.
  3. Klik op de naam van de export om de gegevens te bekijken.
    De export wordt geopend in Google Spreadsheets.

Het volgende geldt als u geëxporteerde zoekresultaten bekijkt:

• Nadat u bovenaan de tabel op de knop Alles exporteren heeft geklikt, wordt er een Google-spreadsheet met de zoekresultaten gemaakt in de map Mijn Drive. Afhankelijk van de hoeveelheid resultaten kan de export enige tijd duren en kunnen er meerdere Google-spreadsheets worden gemaakt. Er kunnen in totaal niet meer dan 30 miljoen rijen met zoekresultaten worden gemaakt in een export (behalve bij zoekopdrachten in Gmail-berichten, die beperkt zijn tot 1,25 miljoen rijen).
  • Tijdens de export worden er Google-spreadsheets gemaakt met een tijdelijke naam, zoals TMP-1-<titel>. Als er meerdere Google-spreadsheets worden gemaakt, krijgen aanvullende bestanden de naam TMP-2-<titel>, TMP-3-<titel> etc. Wanneer de export is voltooid, krijgen de bestanden automatisch de naam <titel> [1 van N], <titel> [2 van N] etc. Als de geëxporteerde gegevens in één Google-spreadsheet staan, krijgt dit de naam <titel>.
  • Welke rechten voor delen gelden voor bestanden met de geëxporteerde zoekresultaten, hangt af van uw domeinconfiguratie. Als gemaakte bestanden bijvoorbeeld standaard worden gedeeld met iedereen in het bedrijf, geldt deze zichtbaarheid ook voor de geëxporteerde gegevens.
Onderzoeken delen, verwijderen en dupliceren

Als u zoekcriteria wilt opslaan of deze met anderen wilt delen, kunt u een onderzoek maken en opslaan, en het daarna delen, dupliceren of verwijderen.

Zie Onderzoeken opslaan, delen, verwijderen en dupliceren voor meer informatie.

Wanneer en hoelang zijn gegevens beschikbaar?

Zie Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden voor meer informatie over gegevensbronnen.

Uw onderzoeken beheren

Requires a premium Google Workspace-versie (Enterprise Standard, Enterprise Plus of Education Plus)

View your list of investigations

To view a list of the investigations that you own and that were shared with you, click View investigations. The investigation list includes the names, descriptions, and owners of the investigations, and the date last modified.

From this list, you can take action on any investigations that you own—for example, to delete an investigation. Check the box for an investigation, and then click Actions.

Note: Directly above your list of investigations, under Quick access, you can view recently saved investigations.

Configure settings for your investigations

As a super administrator, click Settings to :

• Change the time zone for your investigations. The time zone applies to search conditions and results.
  • Turn on or off Require reviewer. For more details, go to Require reviewers for bulk actions.
  • Turn on or off View content. This setting allows admins with the appropriate privileges to view content.
  • Turn on or off Enable action justification.

For instructions and details, go to Configure settings for your investigations.

Share, delete, and duplicate investigations

To save your search criteria or share it with others, you can create and save an investigation, and then share, duplicate, or delete it.

For details, go to Save, share, delete, and duplicate investigations.