Dirigera utgående SMTP-relämeddelanden via Google

Konfigurera en lokal e-postserver för SMTP-relä via Googles servrar

Om organisationen använder Microsoft Exchange eller en annan SMTP-tjänst eller SMTP-server kan du konfigurera SMTP-relätjänsten för att dirigera utgående e-post via Google. Med hjälp av den kan du

• filtrera meddelanden efter skräppost och virus innan de når externa mottagare
  • tillämpa e-postsäkerhet och avancerade Gmail-inställningar på utgående meddelanden.

Innan du börjar

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Granska serverkonfiguration
  • Om du använder TLS-kryptering ska du konfigurera din lokala e-postserver så att den pekar på smtp-relay.gmail.com på port 587.
  • Om du inte använder TLS-kryptering ska du konfigurera din lokala server så att den pekar på smtp-relay.gmail.com på port 25, 465 eller 587. Utan TLS-kryptering kan du inte använda SMTP-autentisering utan måste använda IP-adressautentisering.
Aktivera stort lagringsutrymme för e-post

Du kan aktivera omfattande e-postlagring så att Gmails skräppostfilter lär känna dina e-postmottagare.

Aktivera stort lagringsutrymme för e-post i följande fall:

• Du använder SMTP-relä för att dirigera e-postmeddelanden för automatiska aviseringar, exempelvis biljett- och felsystem. Meddelanden som skickas via reläet levereras till mottagare i organisationen.

• Du använder Google Arkiv och SMTP-relätjänsten. Meddelanden som skickas via reläet arkiveras i Arkiv.

Om du vill aktivera funktionen öppnar du Konfigurera lagringsutrymme för e-post.

Sändningsgränser för SMTPs relätjänst

Organisationsomfattande gränser

Antalet mottagare som organisationens konto kan skicka till beror på dina övergripande sändningsrutiner. Det högsta antalet icke-unika e-postmottagare som tillåts per organisation är:

• 4,6 miljoner under en 24-timmarsperiod
  • 319 444 per 10-minutersfönster

Om du överskrider gränserna kan användarna få ett felmeddelande när de försöker skicka ett meddelande.

Beroende på dina rutiner för att skicka e-post kan vi minska mottagarens adressgräns för Google Workspace-kontot. Om antalet mottagare är begränsat kan adressmappningarna för kontot också vara begränsade. Vi rekommenderar att du följer metodtipsen för att skicka e-post till Gmail-användare. Mer information finns på:

Användar- och meddelandegränser

Om en användare överskrider en gräns visas ett felmeddelande när hen försöker skicka ett meddelande. Mer information finns på Felmeddelanden för SMTP-relätjänst.

• Varje användare kan skicka upp till 10 000 meddelanden under en 24-timmarsperiod. Gränsen kan dock vara lägre om ditt Google Workspace-konto fortfarande befinner sig i en provperiod. Mer information om kontogränser finns i Sändningsgränser i Gmail för Google Workspace.
  • En Google Workspace-användare kan inte skicka meddelanden till mer än 10 000 unika mottagare under en 24-timmarsperiod.
  • Det finns en gräns på 100 mottagare per SMTP-transaktion för smtp-relay.gmail.com. Om gränsen överskrids visas ett felmeddelande. Om du vill skicka meddelanden till fler mottagare startar du en annan transaktion (ny SMTP-anslutning eller RSET-kommando).
  • Antalet meddelanden baseras på avsändaradressen som används i SMTP-relätransaktionen. Om kuvertavsändaren inte är en användare som är registrerad på ditt Google Workspace-konto gäller inte gränserna per användare. Adresser i fälten Från: och Svara till: ignoreras.
  • SMTP-tjänsten för vidarebefordran stöder inte flera kuvertmottagare (RCPT TO) när du anger en nollkuvertavsändare (MAIL FROM: <>).

Kontogränser för provperioder

Gränserna är lägre för provkonton. Om du vill höja SMTP-relägränserna för ett provkonto måste du betala en räkning som har skapats av Google. Att höja relägränserna skiljer sig från att höja Gmail-gränserna, vilket kan göras genom att avsluta provperioden.

Gränser för mottagare per användare och konto

Mottagargränserna per användare gäller för unika mottagare. Gränserna per konto gäller för totalt antal mottagare. När en användare exempelvis vidarebefordrar 1 000 meddelanden till mottagare A och 1 000 meddelanden till mottagare B, räknas det som två meddelanden mot gränsen per användare och 2 000 mot din kontogräns.

Kontogränser för ett obetalt saldo

Om du inte har betalat en faktura för ditt Google Workspace-konto ännu är kontogränserna lägre.

Sändningsgränser för SMTP-relä och Gmail-användare

Andra sändningsgränser gäller per användare för sändning av e-post med Gmail i stället för SMTP-relä. SMTP-vidarebefordran och sändningsgränser för Gmail-användare är oberoende av och räknas separat från varandra.

DoS-gränser (Denial of Service)

• Google Workspace SMTP-reläservrar har stöd för säkerhetsmetoder som förhindrar DoS-attacker. För att undvika att dessa säkerhetsmetoder påverkas rekommenderar vi att SMTP-agenter som skickar stora mängder e-post återanvänder anslutningar. Att återanvända anslutningar kallas anslutningscachning och gör att servrar kan skicka flera meddelanden per anslutning. E-postleverantören kan hjälpa dig att konfigurera anslutningscachning.
  • Vi rekommenderar att servrar visar unika identifierare i HELO- eller EHLO-argument under SMTP-anslutningar. Använd till exempel domännamnet eller servernamnet i stället för allmänna identifierare som localhost eller smtp-relay.gmail.com.

Gränser för otillåten användning av relä

Google hanterar meddelanden som skickas via SMTP-relätjänsten för att hantera skräppost. Om vi upptäcker att en användare skickar en stor mängd skräppost skickar vi ett e-postmeddelande till de avancerade administratörerna för ditt Google Workspace-konto.

Läs mer om policyn för skräppost och otillåten användning och hantering av otillåten användning av SMTP-relä.

Storleksgräns för bilagor

Du kan skicka bilagor på upp till 25 MB. Om du bifogar mer än en fil kan deras sammanlagda storlek inte vara större än 25 MB.

Om filen är större än 25 MB lägger Gmail automatiskt till en Google Drive-länk i meddelandet i stället för att bifoga filen. Läs mer om delningsinställningar för Google Drive-bilagor.

Steg 1: Konfigurera SMTP-relä i Googles administratörskonsol

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avRutt.

Du kan lägga till, redigera och ta bort inställningen för SMTP-relätjänsten enbart i organisationen på toppnivå. Du kan visa inställningen på underordnad organisationsenhetsnivå.

3. Scrolla till SMTP-relätjänst och klicka på Konfigurera. Om inställningen redan är konfigurerad klickar du på Redigera eller Lägg till ytterligare en.
  4. Ange ett namn på inställningen och ställ in följande alternativ:
    Inställningsalternativ Gör så här
    Tillåtna avsändare

Välj ett alternativ:

• Enbart registrerade Apps-användare på mina domäner – avsändaren måste vara en Google Workspace-användare på en av domänerna.
    • Enbart adresser på mina domäner – avsändaren måste inte vara Google Workspace-användare, men måste vara en användare på en av dina registrerade domäner. Det här alternativet är användbart när du skickar meddelanden med appar från tredje part eller anpassade appar.
    • Alla adresser (rekommenderas inte) – avsändarens adress kan vara en e-postadress, inklusive adresser utanför domänen. Det här alternativet är mer sårbart för otillåten användning via skadlig programvara på användarnas enheter eller genom felaktiga SMTP-inställningar.

Om du använder alternativet valfri adress och skickar meddelanden från en domän som du inte äger eller med ett tomt kuvert från (exempelvis studsmeddelanden eller frånvaromeddelanden) konfigurerar du e-postservern för att använda SMTP AUTH för att identifiera den sändande domänen eller ange ett av dina domännamn i HELO- eller EHLO-kommandot.

Om avsändaren inte finns på någon av dina domäner ändrar systemet kuvertavsändaren från användare@domän_som_du_inte_äger till postmaster@din_domän, där din_domän är domänen som systemet tar emot från SMTP AUTH eller från kommandot HELO eller EHLO.

När du skickar meddelanden för ett befintligt användarkonto (som en MAIL FROM-adress) måste användaren ha en Google Workspace-licens som tillåter Gmail.

Verifiering

Ange en autentiseringsmetod genom att markera en eller båda rutorna:

• Acceptera bara e-post från angivna IP-adresser – systemet accepterar bara meddelanden som skickas från IP-adresser som du anger.
    • Kräv SMTP-autentisering – tvingar SMTP-autentisering att identifiera den sändande domänen (anslutning via TLS krävs). SMTP-autentisering verifierar anslutningen genom att kontrollera användarens e-postadress och lösenord för Google Workspace.

Om du väljer alternativet för angivna IP-adresser:

1. Klicka på Lägg till.
    2. Ange en beskrivning och IP-adress eller intervall i IPv4- eller IPv6-format.
      Använd din egen offentliga IP-adress. Du kan ange upp till 65 536 IP-adresser i ett intervall. Av säkerhetsskäl rekommenderar vi att du håller IP-intervallet så litet som möjligt.
    3. Markera eller avmarkera rutan Aktivera för att aktivera eller inaktivera IP-adressen eller intervallet.
    4. Klicka på Spara.
    5. Upprepa stegen om du vill lägga till fler IP-adresser eller intervall.
    Kryptering

(Valfritt) Om du vill kräva TLS för anslutningar mellan din server och Google markerar du rutan Kräv TLS-kryptering.

Viktigt! Om e-postservern inte har stöd för TLS och du markerar den här rutan avvisas meddelanden som inte skickas via en krypterad TLS-anslutning.
  5. Klicka på Spara.
Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Steg 2: Konfigurera din lokala server så att den pekar på Google

Konfigurera Exchange-servrar

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Microsoft Exchange 2007/2010 utan en Edge Server

Google Workspace-support erbjuder enbart teknisk support för Google-produkter. Kontakta leverantören av e-postservern om du behöver hjälp med de här stegen.

I det här fallet konfigurerar du utgående tjänster på en navtransportserver.Ändra inte standardinställningarna för tidsgräns för e-postservrar i Microsoft Exchange 2007/2010. Standardinställningen för tidsgräns har stöd för denna SMTP-reläkonfiguration.

1. För Transport Settings Properties klickar du på Generalföljt avOrganization Configurationföljt avHub Transport.
  2. Klicka på Send Connector.
  3. Högerklicka i fönstret Actions och välj New SMTP Send Connector.
  4. För Name anger du Outbound.
  5. För Select the intended use for this Send connector väljer du Internet och klickar på Next.

6. Klicka på Lägg till.

7. För Domain anger du * (asterisk) så att all e-post dirigeras via den nya anslutaren.

8. Markera kryssrutan Include all subdomains och klicka på OK.
  9. Klicka på Next.
  10. Under Network settings väljer du Route mail through the following smart hostsföljt avklicka på Add.

11. Välj Fully qualified domain Name (FQDN) och ange smtp-relay.gmail.com.

12. För Configure smart host authentication settingsväljer du None och klickar på Next.

13. För Source Server klickar du på Add och listar varje utgående transportserver som fungerar som brygghuvud.

14. Klicka på OKföljt avNext.
  15. För New Connector klickar du på New.

16. Klicka på Finish.

17. Skicka ett testmeddelande för att bekräfta att den utgående e-posten skickas korrekt.
Microsoft Exchange 2007/2010 med en Edge-server

Google Workspace-support erbjuder enbart teknisk support för Google-produkter. Kontakta leverantören av e-postservern om du behöver hjälp med de här stegen.

Konfigurera en Send connector (sändningsanslutare) om du vill skicka meddelanden på en Edge-server. Du kan skapa och redigera sändningsanslutare i Exchange Management Console.Ändra inte standardinställningarna för tidsgräns för e-postservrar i Microsoft Exchange 2007/2010. Standardinställningen för tidsgräns har stöd för denna SMTP-reläkonfiguration.

Så här skapar och konfigurerar du en sändningsanslutaren på transportanslutarservern:

1. Klicka på Organization Configurationföljt av Hub Transport.
  2. Klicka på Send Connector.
  3. Dubbelklicka på EdgeSync – namnet på din webbplats till internet.

4. På fliken Address Space kontrollerar du att domänen (*) har lagts till.

5. På fliken Network avmarkerar du rutan Enable Domain Security (Mutual Auth TLS) och väljer Route mail through the following smart hosts.

6. Klicka på Lägg till.
  7. Välj Fully qualified domain name, ange smtp-relay.gmail.com och klicka på OK.

'""
  8. På fliken Source Server kontrollerar du att rätt Edge-prenumerationer listas.
  9. Från Exchange Management Shell kör du kommandot start-edgesynchronization.

10. På Edge-servrarna verifierar du att inställningarna för den nya sändningsanslutaren har tagits emot och är identiska med dem på navservern.
  11. Kontrollera att du kan ta emot anslutare på Edge Server och verifiera följande:
    • På fliken Network finns IP-intervall för alla transportservrar.
    • På fliken Authentication är alternativet Exchange Server Authentication markerat.
    • På fliken Permission Groups är alternativet Exchange Servers markerat.
  12. Skicka ett testmeddelande för att bekräfta att den utgående e-posten skickas korrekt.

Microsoft Exchange 2000/2003

Google Workspace-support erbjuder enbart teknisk support för Google-produkter. Kontakta leverantören av e-postservern om du behöver hjälp med de här stegen.

Ändra intervallet för nya försök och konfigurera den smarta värden för att dirigera trafik till Google:

1. Högerklicka på SMTP Virtual Server (virtuell SMTP-server) och välj Properties (egenskaper).

2. Klicka på fliken Delivery.

3. För Outbound ändrar du standardintervallen för nytt försök till följande värden:

• First retry interval (minutes): 1
    • Second retry interval (minutes) (Andra intervallet för nytt försök (minuter)): 1
    • Third retry interval (minutes) (Tredje intervallet för nytt försök (minuter)): 3
    • Subsequent retry interval (minutes) (efterföljande intervall för nytt försök (minuter)): 5
  4. Klicka på Connectors och högerklicka på SMTP Connector (eller Internet Mail SMTP Connector och välj Properties.

5. På fliken General skriver du smtp-relay.gmail.com.

6. Om du har valt alternativet Alla adresser för tillåtna avsändare och skickar e-post från en domän som du inte äger. Om du skickar e-post utan Från-adress, till exempel avvisningsmeddelanden eller frånvaromeddelanden, måste du välja något av följande alternativ:

• Konfigurera e-postservern för att använda SMTP AUTH för autentisering som Google Workspace-användare.
    • Ange ett av dina domännamn i kommandot HELO eller EHLO.

Vänd dig till leverantören av e-postservern för detaljerade instruktioner.

7. Klicka på OK för att spara ändringarna.

Konfigurera HCL-, Novell- och Sendmail-servrar

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

HCL Domino (tidigare IBM Domino)

De här instruktionerna, som är skrivna för Domino R5/R6, är utformade för att fungera med de flesta implementeringar.

Ändra inte standardinställningarna för tidsgräns för e-postservrar av typen Domino R5/R6. Standardinställningen för tidsgräns har stöd för denna SMTP-reläkonfiguration.

Konfigurera en smart värd och anpassa intervallet för nya försök:

1. Öppna Domino Administrator.

2. Klicka på Administrationföljt avpå fliken Configurations.

3. Klicka på Configurations.

4. Dubbelklicka på namnet på din Domino Server.

5. Klicka på Edit Server Configuration högst upp.

6. Klicka på fliken Router/SMTP.

7. För Relay host for messages leaving the local internet domain anger du smtp-relay.gmail.com.

8. Klicka på fliken Restrictions and Controls följt av på fliken Transfer Controls.

9. Ange ett värde som är en minut eller högre för Initial Transfer Retry Interval.

10. Klicka på Save & Close.

11. Om du har valt alternativet Alla adresser för tillåtna avsändare och skickar e-post från en domän som du inte äger. Om du skickar e-post utan Från-adress, till exempel avvisningsmeddelanden eller frånvaromeddelanden, måste du välja något av följande alternativ:

• Konfigurera e-postservern för att använda SMTP AUTH för autentisering som Google Workspace-användare.
    • Ange ett av dina domännamn i kommandot HELO eller EHLO.

Vänd dig till leverantören av e-postservern för detaljerade instruktioner.

12. Skicka ett testmeddelande för att bekräfta att den utgående e-posten skickas korrekt.

Novell Groupwise

Steg 1: Öka tidsgränserna för servern

1. Öppna gränssnittet Groupwise ConsoleOne.

2. Högerklicka på Internet Agent (internetagent) och klicka på Properties (egenskaper).

3. Välj fliken SMTP/MIME Settings (inställningar för SMTP/MIME) och klicka på Timeouts (tidsgränser).

4. Ange följande värden:

• Commands (kommandon): 5 minuter
    • Data: 3 minuter
    • Connection Establishment (upprätta anslutning): 2 minuter
    • Initial Greeting (inledande hälsning): 5 minuter
    • TCP Read (TCP-läsning): 5 minuter
    • Connection Termination: 15 minuter
  5. Klicka på Applyföljt avOK.

Steg 2: Konfigurera en smart värd

1. Öppna gränssnittet Groupwise ConsoleOne.

2. Högerklicka på Internet Agent och klicka på Properties.

3. Om sidan SMTP/MIME Settings inte är standardsidan klickar du på fliken SMTP/MIMEföljt avSettings.

4. Ange antalet SMTP-sändningstrådar till det högsta antal samtidiga anslutningar som Groupwise-servern ger stöd för utan problem.

5. För Relay Host for Outbound Messages, anger du smtp-relay.gmail.com.

6. Klicka på Applyföljt avOK.

7. Om du har valt alternativet Alla adresser för tillåtna avsändare och skickar e-post från en domän som du inte äger. Om du skickar e-post utan Från-adress, till exempel avvisningsmeddelanden eller frånvaromeddelanden, måste du välja något av följande alternativ:

• Konfigurera e-postservern för att använda SMTP AUTH för autentisering som Google Workspace-användare.
    • Ange ett av dina domännamn i kommandot HELO eller EHLO.

Vänd dig till leverantören av e-postservern för detaljerade instruktioner.

8. Skicka ett testmeddelande för att bekräfta att den utgående e-posten skickas korrekt.

Sendmail

I Sendmail är standardtidsgränsen för servern en timme. Om tidsgränsen är mindre än en timme uppdaterar du värdet till en timme innan du konfigurerar SMTP-relä.

Så här konfigurerar du SMTP-relätjänsten för Sendmail:

1. Lägg till följande rad i filen /etc/mail/sendmail.mc:
    definiera('SMART_HOST', 'smtp-relay.gmail.com')

2. Stoppa och starta om processen för Sendmail-servern.

3. Om du har valt alternativet Alla adresser för tillåtna avsändare och skickar e-post från en domän som du inte äger. Om du skickar e-post utan Från-adress, till exempel avvisningsmeddelanden eller frånvaromeddelanden, måste du välja något av följande alternativ:

• Konfigurera e-postservern för att använda SMTP AUTH för autentisering som Google Workspace-användare.
    • Ange ett av dina domännamn i kommandot HELO eller EHLO.

Vänd dig till leverantören av e-postservern för detaljerade instruktioner.

4. Skicka ett testmeddelande för att bekräfta att den utgående e-posten skickas korrekt.

Konfigurera servrar för macOS, Qmail och Postfix

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

macOS
  1. Under Server Admin väljer du Mail och klickar på Settings.
  2. Under Relay all mail through this host anger du smtp-relay.gmail.com.

3. Klicka på Spara.

4. Om du har valt alternativet Alla adresser för tillåtna avsändare och skickar e-post från en domän som du inte äger. Om du skickar e-post utan Från-adress, till exempel avvisningsmeddelanden eller frånvaromeddelanden, måste du välja något av följande alternativ:

• Konfigurera e-postservern för att använda SMTP AUTH för autentisering som Google Workspace-användare.
    • Ange ett av dina domännamn i kommandot HELO eller EHLO.

Vänd dig till leverantören av e-postservern för detaljerade instruktioner.

5. Starta om e-posttjänsten.

6. Skicka ett testmeddelande för att bekräfta att den utgående e-posten skickas korrekt.

Qmail

I Qmail är tidsgränsen för servern 1 200 sekunder som standard. Om tidsgränsen är mindre än 900 sekunder ska du uppdatera värdet till minst 900 sekunder innan du konfigurerar SMTP-relä.

Konfigurera en smart värd för Qmail:

1. Redigera (eller skapa) /var/qmail/control/smtproutes och bifoga följande rad:
    :smtp-relay.gmail.com:25
  2. Om du har interna domäner där trafik inte ska dirigeras till Google lägger du till ruttinställningar på rätt e-postserver i filen /var/qmail/control/smtproutes med följande syntax: <InternDomän>:<ServerFörInternDomän>
  3. Om du har valt alternativet Alla adresser för tillåtna avsändare och skickar e-post från en domän som du inte äger. Om du skickar e-post utan Från-adress, till exempel avvisningsmeddelanden eller frånvaromeddelanden, måste du välja något av följande alternativ:

• Konfigurera e-postservern för att använda SMTP AUTH för autentisering som Google Workspace-användare.
    • Ange ett av dina domännamn i kommandot HELO eller EHLO.

Vänd dig till leverantören av e-postservern för detaljerade instruktioner.

4. Stoppa och starta om Qmail-servern.
  5. Skicka ett testmeddelande för att bekräfta att den utgående e-posten skickas korrekt.
Postfix

Ändra inte standardinställningarna för tidsgräns för e-postservrar med Postfix. Standardinställningen för tidsgräns har stöd för denna SMTP-reläkonfiguration.

Konfigurera en smart värd för Postfix:

1. Lägg till följande rad i konfigurationsfilen (exempelsökväg /etc/postfix/main.cf):
    relayhost = smtp-relay.gmail.com:25
  2. Starta om Postfix genom att köra följande kommando:
    # sudo postfix reload
  3. Om du har valt alternativet Alla adresser för tillåtna avsändare och skickar e-post från en domän som du inte äger. Om du skickar e-post utan Från-adress, till exempel avvisningsmeddelanden eller frånvaromeddelanden, måste du välja något av följande alternativ:

• Konfigurera e-postservern för att använda SMTP AUTH för autentisering som Google Workspace-användare.
    • Ange ett av dina domännamn i kommandot HELO eller EHLO.

Vänd dig till leverantören av e-postservern för detaljerade instruktioner.

4. Skicka ett testmeddelande för att bekräfta att den utgående e-posten skickas korrekt.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.