Konfigurera G Suite-betaltjänst

Om du vill verifiera att du äger domänen läser du istället Verifiera domänen för G Suite.

Om du vill använda G Suite efter den kostnadsfria testperioden anger du betalningsuppgifter för din prenumeration och börjar göra automatiska månadsbetalningar. Om du har lagt till dina faktureringsuppgifter under registreringsprocessen behöver du inte göra någonting. Din avgiftsbelagda prenumeration startar automatiskt när testperioden har löpt ut.

Ange betalningsuppgifter tidigt under din kostnadsfria testperiod – du debiteras inte förrän testperioden är över och tjänsten löper vidare utan avbrott när testperioden är slut. Om du beslutar dig för att inte använda G Suite kan du säga upp prenumerationen under testperioden utan att betala något.

Steg 1: Ange betalningsmetod ​

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Konfigurera fakturering.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera G Suite-fakturering.

Steg 2: Välj faktureringsalternativ

Klicka nedan om du vill ha hjälp med ett faktureringsalternativ.

G Suite-utgåva

Om du har registrerat dig för G Suite Enterprise ser du inte alternativet för att välja G Suite-utgåva.

Bestäm vilken version av G Suite du vill använda:

• G Suite Business: Har obegränsat lagringsutrymme och Google Arkiv för alla i organisationen, plus ytterligare funktioner för administration, granskning och rapportering i Drive. Standardpriset för G Suite Business är 12 USD (eller motsvarande i lokal valuta) per användare och månad. Google erbjuder ibland rabatterade priser för olika länder. Läs mer.
  • G Suite Basic: E-post för arbetet, delade kalendrar, redigering och lagring av dokument online, videomöten och mycket mer. Standardpriset för G Suite Basic är 6 USD (eller motsvarande i lokal valuta) per användare och månad. Google erbjuder ibland rabatterade priser för olika länder. Läs mer.

Jämför G Suite-utgåvor

Faktureringsland och valuta (kan inte ändras senare)

Tillgängliga betalningsmetoder och valutor hittar du i Betalningsalternativ i mitt land.

Landet och valutan avgör vilka betalningsmetoder du kan använda för att betala för prenumerationen.

Viktigt! Du kan inte ändra faktureringsland eller valuta du väljer här när du har slutfört och lämnat faktureringskonfigurationen.

Faktureringsplan

Flexibel avgift: Du faktureras månadsvis för varje användarkonto. Du kan lägga till och ta bort konton när som helst och betalar endast för de konton du använder under månaden. Du kan avbryta tjänsten när som helst och avbryta alla betalningar. Läs mer om den flexibla avgiften.

Årsavgift: Du åtar dig att betala för det antal licenser du behöver och du faktureras månadsvis. Du kan köpa fler licenser när som helst. Men du kan inte ta bort licenser och sänka dina månadsbetalningar förrän det är dags att förnya årskontraktet. Läs mer om årsavgiften.

Om årsavgift är tillgänglig eller inte beror på din prenumeration och hur du registrerade dig för tjänsten. Läs mer om årsavgift.

Jämför faktureringsplaner

Typ av faktureringskonto (går inte att ändra senare)

Ange om G Suite-tjänsten är avsedd för personligt eller yrkesmässigt bruk.

Viktigt! Välj noggrant: Du kan inte ändra inställningen för företag eller privat när du har slutfört och lämnat faktureringskonfigurationen.

Skattestatus

Om du väljer företagskonto har du företagsskattestatus som standard.

Om du väljer personligt konto väljer du skattestatus: registrerad eller oregistrerad. En registrerad skattestatus innebär att du har ett momsregistreringsnummer (id) som du vill ange. Om du inte har något momsregistreringsnummer eller om du inte vill ange det väljer du oregistrerad skattestatus.

För både alternativet Företag och Registrerad individ säkerställer du att Google debiterar dig rätt skatt för tjänsterna genom att ange ditt momsregistreringsnummer. Om du inte anger ett momsregistreringsnummer kan dina kontokostnader öka.

Läs mer om skatter i Taiwan.

Skattestatus

Om du väljer företagskonto väljer du skattestatus. Alla företagskonton kan ange GSTIN (Goods & Services Tax identification number) eller annan skatteinformation.

Om du väljer personligt konto väljer du skattestatus: registrerad eller oregistrerad. En registrerad skattestatus innebär att du har ett GSTIN som du vill ange. Om du inte har ett GSTIN eller om du inte vill ange det väljer du oregistrerad skattestatus.

För både alternativet Företag och Registrerad individ säkerställer du att Google debiterar dig rätt skatt för tjänsterna genom att ange din skatteinformation. Om du inte anger din skatteinformation kan dina kontokostnader öka.

Läs mer om skatter i Indien.

Om du väljer företagskonto kan du ange ett giltigt momsregistreringsnummer. Då debiteras du inte den irländska momsavgiften på 23 %.

Läs mer om skatter i EU.

Betalningsmetod

Ange en betalningsmetod som vi kan debitera för din månadsbetalning. Google godkänner större kreditkort från över 230 länder, inklusive Visa®, MasterCard® och American Express®. Beroende på ditt land och din valuta kan det hända att vi även kan debitera betalningar direkt från ditt bankkonto (kallas även autogiro).

Tillgängliga betalningsmetoder och valutor hittar du i Betalningsalternativ i mitt land.

Har du frågor?

Varför får jag ett felmeddelande när jag försöker ange mina betalningsuppgifter?
Du hittar felsökningssteg vid felmeddelanden vid fakturering här.
Kan jag byta faktureringsplaner senare?

Årsavgift till flexibel avgift

Du kan byta från årsavgift till flexibel avgift:

• när som helst under den kostnadsfria testperioden
  • när det är dags att förnya prenumerationen.

Flexibel avgift till årgsavgift

Om årsavgift är tillgänglig eller inte beror på din prenumeration och hur du registrerade dig för tjänsten. Läs mer om årsavgift.

Du kan inte byta från flexibel avgift till årsavgift när du vill:

• under din kostnadsfria testperiod
  • när din testperiod löper ut.

Mer information finns i Byt faktureringsplaner.

När görs automatiska betalningar?
  • G Suite och Cloud Identity Premium: När den kostnadsfria testperioden är över inleds en avgiftsbelagd prenumeration. Vi debiterar din betalningsmetod i början av påföljande månad. Exempel: Om betaltjänsten påbörjas i maj debiterar vi dig i början av juni. Efter det debiteras du automatiskt i början av varje månad.
  • Domänregistrering: Vi debiterar din betalningsmetod vid köpet. Om domänen är inställd på att förnyas automatiskt förnyar vi domänen sju dagar innan det årliga förnyelsedatumet och debiterar betalningsmetoden i början av påföljande månad.

Ta reda på mer om hur du tolkar dina månadskostnader.

Hur lång tid tar det innan mitt bankkonto kan debiteras?

Innan vi kan debitera ditt nya bankkonto måste vi verifiera att det är ditt. Hur lång tid detta tar beror på var du befinner dig. Om du är i

• Storbritannien tar det ungefär två dagar för oss att verifiera ditt konto. Du behöver inte göra något.
  • USA och Europa, utanför Storbritannien – du måste verifiera kontot innan vi kan börja betala. Du kan göra detta med en provöverföring. Den här processen kan ta upp till 10 dagar (men det sker ofta mycket tidigare).
Du vet att Google fortfarande verifierar ditt bankkonto om du ser ett Verifiering pågår- eller Fullmakt väntar-meddelande på sidan Betalningar. Om du ställer in fakturering för första gången kommer din betaltjänst inte påbörjas förrän kontot är verifierat.
Kan jag betala i förväg?
Ja. Du kan välja att betala i förväg för din prenumeration istället för att göra månadsbetalningar genom att sätta in pengar på kontot. Mer information finns i Göra en manuell betalning eller betala tidigt.
Hur många användare kan jag lägga till och vad kostar de?

Om du har frågor om att lägga till G Suite-användare och de kostnader som är kopplade till detta läser du Vanliga frågor om konfiguration av G Suite.