Alternativ för att lägga till användare

Om personer i organisationen ska kunna använda dina Google Workspace-tjänster måste du ge varje person ett användarkonto och en Google Workspace-licens.

Ett konto ger varje användare:

• ett namn och lösenord för inloggning på Googles tjänster
  • en e-postadress på någon av dina domäner (om du använder Gmail)
  • en profil eller kontaktperson som du enkelt kan ändra senare.

Fakturering och licenser

• Kunder med flexibel prenumeration: – om du lägger till användarkonton ökar din månadsbetalning automatiskt.
  • Kunder med årsavgift (innan du börjar): – om du betalar med årsavgift måste du först köpa en användarlicens för varje konto du planerar att lägga till. Köp fler användarlicenser om det behövs.
  • En användare behöver en licens för att kunna använda en Google-tjänst. Exempelvis måste en användare ha en licens för Google Workspace innan Gmail, Google Drive eller något annat Google Workspace-verktyg kan användas. En användare kan ha en licens för mer än en tjänst. Flera användare kan inte dela en Google Workspace-licens, även om de inte använder alla verktygen.

Läs mer:

Lägg till konton för nya användare

Lägg till en användare i taget (enklast)

Gäller endast för personer som ännu inte har ett användarkonto. Om du i stället ska lägga till en adress för personer som redan har konton hoppar du till alternativen nedan

• Det enklaste sättet att lägga till användare om du inte har ett stort team.
  • Identifierar kontokonflikter, det vill säga om ett användarnamn som du vill skapa matchar ett befintligt konto.

Se anvisningarna: Lägga till en ny användare

Lägga till flera användare samtidigt (stora organisationer)

Innan du börjar: Kontrollera om någon du planerar att lägga till redan har ett Google-konto. Följ sedan stegen för att undvika konflikter med dessa konton. Mer information finns i Hitta och lösa kontokonflikter.

Här är alternativ för att lägga till upp till tusentals användare:

• Om organisationen använder en LDAP-katalog, till exempel Microsoft Active Directory

Använd Google Cloud Directory Sync när du vill synkronisera användardata i din befintliga LDAP-katalog med ditt Google-konto (synkroniserar även grupper, kontakter och organisationer).

• Om du har programmeringsfärdigheter och vill ha det mest flexibla alternativet

Använd Admin SDK Directory API för att skapa många användare.

• Om du behöver administrera tusentals användare så snabbt som möjligt

Lägg till 50 000 eller fler användare samtidigt med hjälp av ett externt verktyg (kräver erfarenhet av att använda en kommandorad)

• Om inget av ovanstående alternativ gäller dig

Lägg till upp till 150 000 användare samtidigt genom att ladda upp deras namn i en CSV-fil.

När du har lagt till nya användare

Alternativ för företag eller skolor

Lägg till e-postadresser för befintliga användare

Du kan skapa dessa adresser för användare som redan har konton, utan extra kostnad. Du behöver inte betala för nya konton för att skapa dessa adresser.

Ge en användare en annan adress

1. Skapa ett e-postalias för användarens befintliga konto.
  2. E-post som skickas till adressen kommer till samma inkorg som användarens vanliga e-post.

Följ alla steg: Ge en befintlig användare en annan adress (försäljning@)

Skapa en gruppadress (e-postlista)

1. Skapa en e-postlista för en avdelning eller ett team.
  2. Lägg till befintliga användare i gruppen.
  3. E-post som skickas till gruppen kommer till varje gruppmedlems inkorg.

Följ alla steg: Skapa en e-postlista (avdelning@)

Relaterade ämnen

APC00-GSEPC20

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.