Groepen bewerken of verwijderen

Als beheerder kunt u groepen bewerken. Zo kunt u de leden en hun rol, de toegangsinstellingen, de naam, de beschrijving en het e-mailadres wijzigen. U kunt ook groepen verwijderen. U bewerkt en verwijdert groepen in de Google-beheerdersconsole.

De groepsbeheerpagina openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Discussiegroepen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Discussiegroepen te zien.

3. Volg de stappen hieronder om een ​​groep te bewerken of verwijderen.

Groepen bewerken

Leden toevoegen of verwijderen
  1. Klik op de naam van de groep.
  2. Klik op Leden.
  3. Volg de instructies in Groepsleden toevoegen of verwijderen.
De rol van een lid wijzigen
  1. Klik op de naam van de groep.
  2. Klik op Leden.
  3. Volg de instructies in Een groepsrol toewijzen aan gebruikers.
De rechten van een groepsrol wijzigen

Met de instellingen voor het toegangsniveau van een groep bepaalt u welke rechten elke groepsrol heeft (eigenaar, beheerder en lid).

1. Klik op de naam van de groep.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Volg de instructies in Rechten bepalen voor groepsrollen
  4. Klik op Opslaan.
De naam van een groep wijzigen
  1. Klik op de naam van de groep.
  2. Klik links op Groepsnaam wijzigen.
  3. Voer een nieuwe naam in en klik op Naam wijzigen
Het e-mailadres of de beschrijving van een groep wijzigen
  1. Klik op de naam van de groep.
  2. Klik op Groepsgegevens.
  3. Plaats de muisaanwijzer op Groepsgegevens en klik op Bewerken Bewerken.
    • Wijzig het e-mailadres van de groep in het veld E-mailadres.
    • Wijzig de beschrijving van de groep in het veld Beschrijving.
  4. Klik op Opslaan.
Het welkomstbericht van een groep toevoegen of wijzigen

Welkomstberichten worden automatisch verzonden naar mensen wanneer ze lid worden van de groep.

1. Klik op de naam van de groep.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit op de groepspagina:
    • Als u een bericht wilt maken, klikt u op Welkomstbericht toevoegen. Maak het bericht en klik op Opslaan.
    • Als u het bericht wilt wijzigen, klikt u op Welkomstbericht bewerken. Breng wijzigingen aan en klik op Opslaan.
    • Als u het bericht wilt verwijderen, klikt u op Welkomstbericht verwijderen. Klik vervolgens op OK

Groepen verwijderen

Wanneer u een groep verwijdert, kan deze niet worden hersteld. Leden hebben geen toegang meer tot bestanden of andere items die in de groep zijn gedeeld. Berichten die naar het groepsadres worden verzonden, worden niet meer bezorgd. De gebruikersaccounts van de leden worden echter niet verwijderd.

Eén groep verwijderen
  1. Plaats de muisaanwijzer op de groep die u wilt verwijderen en klik op Meer Meer en dan Groep verwijderen
  2. Klik op Groep verwijderen om te bevestigen.
Meerdere groepen verwijderen
  1. Vink de vakjes aan naast de groepen die u wilt verwijderen.
  2. Klik op Verwijderen en dan Groep verwijderen