Användarguide för tillgänglighet i G Suite

Den här sidan riktar sig till G Suite-användare. Om du är administratör läser du Administratörsguide till tillgänglighet

Du kan använda G Suite för samarbete, organisering och produktivitet online. Dessa resurser kan hjälpa dig att komma igång med G Suite med hjälp av tillgänglighetsteknik.

Besök webbplatsen Google Tillgänglighet om veta mer om tillgänglighetsfunktioner.

Obs! Det kan finnas ytterligare vägledning i dokumentationen för vissa Google-produkter. För produktdokumentation, se resurserna som listas nedan.

Rekommenderade webbläsare och skärmläsningsprogram

Dessa kombinationer av skärmläsare och webbläsare fungerar bäst med G Suite:
Operativsystem Skärmläsare Webbläsare
Microsoft® Windows® NVDA eller JAWS® Mozilla® Firefox®
Apple® Mac® VoiceOver Webbläsaren Chrome
Chrome OS ChromeVox Webbläsaren Chrome

Gmail

Använd Gmail för att skicka och ta emot e-post i G Suite. Du kan också hantera kontakter och ordna dina meddelanden med etiketter och inkorgsflikar. Du kan jobba med din e-post med hjälp av ett skärmläsningsprogram och kortkommandon och ställa in ett tema med hög kontrast.

Resurserna omfattar:

Google Kalender

Använd Google Kalender för att skapa händelser, dela ditt schema och skicka påminnelser. Du kan använda Kalender med ett skärmläsningsprogram eller kortkommandon.

Resurserna omfattar:

Google Drive på webben

Skapa, lagra och redigera filer med Google Drive på webben. Du kan använda ett skärmläsningsprogram och kortkommandon för att ordna filer i mappar, lagra filer för åtkomst från alla enheter och dela filer med andra.

Resurserna omfattar:

Google Drive – synkroniseringsprogram

Använd programmen Drive Direktsynk eller Säkerhetskopiera och synkronisera när du vill synkronisera lokala filer med Google Drive på webben. Du kan komma åt dina filer var och när som helst, på alla enheter. Fråga administratören om du är osäker på vilket program din organisation använder. Båda programmen fungerar med en skärmläsare.
Säkerhetskopiera och synkronisera – filer på Min enhet och andra utvalda mappar finns på din dator och synkroniseras med molnet.
Drive Direktsynk – filer på Min enhet och delade enheter streamas till din dator.

Resurserna omfattar:

Google Cloud Search

Använd Google Cloud Search för att hitta den information du behöver på jobbet. Du kan använda ett skärmläsningsprogram för att söka i organisationens innehåll i G Suite-tjänster eller i datakällor från tredje part.

Resurserna omfattar:

Google Dokument

Du kan skapa, redigera och samarbeta i textdokument. Du kan navigera i och redigera dokument med ett skärmläsningsprogram och kortkommandon samt använda en punktskriftsskärm.

Resurserna omfattar:

Google Kalkylark

Använd Google Kalkylark för att skapa, redigera och samarbeta i kalkylark. Du kan redigera och navigera i kalkylark med ett skärmläsningsprogram och kortkommandon samt använda en punktskriftsskärm.

Resurserna omfattar:

Google Presentationer

Använd Google Presentationer för att skapa, redigera och samarbeta i presentationer. Du kan navigera i och redigera presentationer med ett skärmläsningsprogram, ställa in en punktskriftsskärm och presentera med direkttextning.

Resurserna omfattar:

Google Formulär

Du kan skapa formulär, quiz och enkäter, dela dem med andra och spåra svar. Du kan skapa, redigera och navigera i formulär med ett skärmläsningsprogram och kortkommandon.

Resurserna omfattar:

Google Sites

Skapa webbplatser som är privata, delas med specifika personer eller är öppna för alla på webben. Du kan navigera på och redigera webbplatser med ett skärmläsningsprogram och kortkommandon.

Resurserna omfattar:

Google Teckningar

Skapa, redigera och samarbeta i ritningar och infoga dem i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer. Du kan redigera och navigera i ritningar med ett skärmläsningsprogram och använda en punktskriftsskärm.

Resurserna omfattar:

Google App Maker

Skapa webbappar åt organisationen. Du kan designa appen själv eller använda en mall och anpassa den efter dina behov. Du kan navigera i och skapa appar med ett skärmläsningsprogram och kortkommandon och det finns ARIA-tips om viktiga skärmelement.

Resurserna omfattar:

Google Grupper

Du kan skapa och delta i diskussionsgrupper, e-postlistor och supportwebbplatser. Du kan jobba i Grupper med ett skärmläsningsprogram och kortkommandon och det finns ARIA-tips om viktiga skärmelement.

Resurserna omfattar:

Classroom

Du kan skapa och gå med i kurser, hantera uppgifter och ge feedback om elevernas arbete. Du kan navigera och arbeta i Classroom med ett skärmläsningsprogram och kortkommandon.

Resurserna omfattar:

Google Voice

Använd Google Voice för samtal, sms och röstbrevlåda. Du kan använda Google Voice-telefonnumret för att ringa nationella och internationella samtal med webbläsare och mobila enheter. Du kan använda Google Voice med ett skärmläsningsprogram och kortkommandon.

Resurserna omfattar:

Hangouts Chat

Du kan delta i privata konversationer eller gruppkonversationer och använda botar för att automatisera arbetet. Tillgänglighetsfunktionerna omfattar stöd för skärmläsningsprogram och kortkommandon.

Resurserna omfattar:

Hangouts Meet

Använd Hangouts Meet för att ha videomöten med personer inom eller utanför organisationen. Du kan gå med från en dator, mobil enhet eller ett konferensrum. Du kan delta i videomöten med hjälp av ett skärmläsningsprogram och kortkommandon och du kan visa textning för den person som talar.

Resurserna omfattar:

Googles maskinvara för mötesrum

Använd Googles maskinvara för mötesrum för att gå med och delta i röst- och videomöten. Du kan aktivera skärmförstoring, talad feedback och direkttextning.

Resurserna omfattar:

Klassiska Hangouts

Du kan delta i videosamtal och chattkonversationer och ringa telefonsamtal med ett skärmläsningsprogram och kortkommandon.

Resurserna omfattar:

Webbläsaren Chrome

Använd webbläsaren Chrome för att söka på internet och arbeta med webbappar. Du kan använda webbläsaren Chrome med ett skärmläsningsprogram, ställa in hög kontrast och anpassade färger och zooma in på sidan.

Resurserna omfattar:

Chromebook

Använd en Chromebook för att skapa innehåll, surfa på internet och kommunicera och samarbeta med andra. Du kan använda det inbyggda ChromeVox-skärmläsningsprogrammet, en punktskriftsenhet och skärmtangentbordet.

Resurserna omfattar:

Support och feedback

Få support

Du kan få hjälp och information från dessa källor:

Skicka feedback

Du kan skicka kommentarer eller frågor om tillgänglighet för Googles produkter eller ChromeVox-skärmläsningsprogrammet på dessa webbplatser: