Användarguide för tillgänglighet i G Suite

Den här sidan är i första hand till för slutanvändare av G Suite. Om du är administratör, se vår administratörsguide till tillgänglighet. Läs mer om tillgänglighetsresurser för organisationer.

Innehållsförteckning

Välkommen till G Suite

G Suite är en samling appar för samarbete, organisation och produktivitet online, med kraftfulla verktyg och åtkomst till innehåll från webben. Den här sidan innehåller en lista med resurser som kan vara till hjälp för att komma igång med G Suite och hjälpmedelsteknik. Vi har inkluderat information för olika behov och intressen, men många av resurserna är främst avsedda för blinda eller synskadade användare.

Webbläsare och skärmläsare

Om du använder ett skärmläsningsprogram med G Suite rekommenderar vi i allmänhet följande kombinationer av skärmläsningsprogram och webbläsare.

Operativsystem Skärmläsare Webbläsare
Microsoft Windows NVDA eller JAWS Firefox
Mac VoiceOver Google Chrome
Chrome OS ChromeVox Google Chrome

Obs! Detta är allmänna rekommendationer, så vissa produkter kan ge ytterligare vägledning i sin dokumentation. För produktdokumentation, se resurserna som listas nedan.

Om du använder en mobil enhet med G Suite kan du läsa mobilspecifik hjälpdokumentation via länkarna nedan.

Resurser

Gmail

Använd Gmail för att skicka och ta emot e-post, hantera kontakter och organisera dina meddelanden med etiketter och inkorgsflikar.

Google App Maker

Med App Maker kan du skapa appar åt organisationen utan stora kodningsbehov.

Google Kalender

Använd Google Kalender för att skapa händelser, dela ditt schema och skicka påminnelser.

Google Cloud Search

Använd Google Cloud Search för att komma åt innehåll i G Suite-tjänster och komma åt användbara uppgifter och rekommendationer.

Google Drive på webben

Använd Google Drive på webben för att överföra, skapa, redigera och dela filer.

Google Drive – synkroniseringsprogram

Använd programmet Säkerhetskopiera och synkronisera när du vill synkronisera lokala filer med Google Drive på webben och gör dina filer tillgängliga var som helst, när som helst och på vilken enhet som helst. Kontakta administratören om du är osäker på vilken programvara som används i organisationen.

Google Dokument

Använd Google Dokument för att skapa, redigera och samarbeta med dokument.

Google Kalkylark

Använd Google Kalkylark för att skapa, redigera och samarbeta i kalkylark.

Google Presentationer

Använd Google Presentationer för att skapa, redigera och samarbeta i presentationer.

Google Formulär

Använd Google Formulär för att skapa, skicka och samarbeta i formulär.

Google Teckningar

Använd Google Ritningar för att skapa, redigera och samarbeta i ritningar.

Google Sites

Använd Google Sites för att skapa och dela webbplatser.

Google Grupper

Använd Google Grupper för att skapa och hantera e-postlistor.

Google Hangouts

Använd Google Hangouts för att kommunicera med andra via video- eller textchatt.

Classroom

Använd Classroom för att navigera och hantera klasser och uppdrag.

Google Chrome

Webbläsaren Google Chrome har stöd för skärmläsare, tangentbordsåtkomst, zoomning, hög kontrast, förstoring och andra tillgänglighetsfunktioner. Du kan också lägga till Chrome-tillägg för att anpassa webbläsaren med extra tillgänglighetsfunktioner.

Chromebook

En Chromebook har inbyggda tillgänglighetsfunktioner, inklusive ChromeVox-skärmläsaren, tangentbordsåtkomst, zoomning, hög kontrast, förstoring med mera.