G Suite-gebruikershandleiding over toegankelijkheid

Deze pagina is voornamelijk bestemd voor eindgebruikers van G Suite. Als u beheerder bent, bekijk dan onze beheerdershandleiding over toegankelijkheid. Meer informatie over toegankelijkheidsbronnen voor organisaties.

Inhoudsopgave

Welkom bij G Suite

G Suite is een verzameling apps waarmee mensen online kunnen samenwerken, hun werk kunnen organiseren en hun productiviteit kunnen verbeteren. G Suite bevat krachtige tools en toegang tot content op het web. Op deze pagina vindt u bronnen om u te helpen aan de slag te gaan met G Suite en hulpmiddelen voor gehandicapten. We hebben informatie toegevoegd voor verschillende handicaps, maar de meeste bronnen zijn voornamelijk bedoeld voor gebruik door blinde of slechtziende gebruikers.

Browsers en schermlezers

Als u een schermlezer gebruikt met G Suite, raden we u de volgende combinaties van schermlezers en browsers aan.

Besturingssysteem Schermlezer Browser
Microsoft Windows NVDA of JAWS Firefox
Mac VoiceOver Google Chrome
Chrome OS ChromeVox Google Chrome

Opmerking: Dit zijn algemene aanbevelingen. Sommige producten bieden aanvullende uitleg in hun documentatie. Bekijk voor productdocumentatie de bronnen hieronder.

Als u G Suite gebruikt op een mobiel apparaat, vindt u hieronder links voor mobielspecifieke documentatie.

Bronnen

Gmail

Gebruik Gmail om e-mails te verzenden en te ontvangen, contacten te beheren en uw berichten te ordenen met labels en inboxtabbladen.

Google App Maker

Met App Maker kunt u low-code-apps maken voor uw organisatie.

Google Agenda

Gebruik Google Agenda om afspraken te maken, uw planning te delen en herinneringen te verzenden.

Google Cloud Search

Gebruik Google Cloud Search om content te zoeken in uw G Suite-services en handige informatie en aanbevelingen te krijgen.

Google Drive op het web

Gebruik Google Drive op het web om bestanden te uploaden, maken, bewerken en delen.

Synchronisatie-apps voor Google Drive

Gebruik de app Drive File Stream of Back-up en synchronisatie om lokale bestanden te synchroniseren met Google Drive op het web. Hierdoor zijn uw bestanden overal, altijd en op elk apparaat beschikbaar. Neem contact op met uw beheerder als u niet weet welke app wordt gebruikt in uw organisatie.

Google Documenten

Gebruik Google Documenten om documenten te maken, bewerken en eraan samen te werken.

Google Spreadsheets

Gebruik Google Spreadsheets om spreadsheets te maken, bewerken en eraan samen te werken.

Google Presentaties

Gebruik Google Presentaties om presentaties te maken, bewerken en eraan samen te werken.

Google Formulieren

Gebruik Google Formulieren om formulieren te maken, verzenden en eraan samen te werken.

Google Tekeningen

Gebruik Google Tekeningen om tekeningen te maken, bewerken en eraan samen te werken.

Google Sites

Gebruik Google Sites om websites te maken en te delen.

Google Discussiegroepen

Gebruik Google Discussiegroepen om mailinglijsten te maken en beheren.

Google Hangouts

Gebruik Google Hangouts om met mensen te communiceren via video- of tekstchat.

Classroom

Gebruik Classroom om naar lesgroepen en opdrachten te gaan en deze te beheren.

Google Chrome-browser

De Google Chrome-browser ondersteunt schermlezers, toetsenbordtoegang, inzoomen, hoog contrast, vergroten en andere toegankelijkheidsfuncties. U kunt ook Chrome-extensies gebruiken om aanvullende toegankelijkheidsfuncties toe te voegen aan uw browser.

Chromebooks

Chromebooks hebben ingebouwde toegankelijkheidsfuncties, zoals de ChromeVox-schermlezer, toetsenbordtoegang, inzoomen, hoog contrast, vergroten en meer.