G Suite-gebruikershandleiding over toegankelijkheid

Deze pagina is bestemd voor G Suite-gebruikers. Als u beheerder bent, bekijkt de beheerdershandleiding voor toegankelijkheid.

Met G Suite kunnen mensen online samenwerken, hun werk organiseren en hun productiviteit verbeteren. Deze bronnen zijn bedoeld om u te helpen aan de slag te gaan met G Suite en hulpmiddelen voor gehandicapten.

Ga naar de website van Google Toegankelijkheid voor meer informatie over toegankelijkheidsfuncties.

Opmerking: voor bepaalde producten van Google vindt u aanvullende uitleg in de bijbehorende documentatie. Bekijk voor productdocumentatie de bronnen hieronder.

Aanbevolen browsers en schermlezers

Deze combinaties van schermlezers en browsers werken het beste met G Suite:
Besturingssysteem Schermlezer Browser
Microsoft® Windows® NVDA or JAWS® Mozilla® Firefox®
macOS® VoiceOver Chrome-browser
Chrome OS ChromeVox Chrome-browser

Gmail

Met Gmail kunt u e-mail verzenden en ontvangen in G Suite. U kunt ook contactpersonen beheren en uw berichten ordenen met labels en inboxtabbladen. U kunt met uw e-mail werken via een schermlezer en sneltoetsen en een thema met hoog contrast instellen.

Bronnen zijn onder meer:

Google Agenda

Gebruik Google Agenda om afspraken te maken, uw planning te delen en herinneringen te verzenden. U kunt Agenda gebruiken met een schermlezer en sneltoetsen.

Bronnen zijn onder meer:

Google Drive op het web

Met Google Drive op het web kunt u bestanden maken, opslaan en bewerken. U kunt een schermlezer en sneltoetsen gebruiken om bestanden te ordenen in mappen, bestanden op te slaan voor toegang vanaf elk apparaat en bestanden te delen met anderen.

Bronnen zijn onder meer:

Synchronisatie-apps voor Google Drive

Met de app Drive File Stream of de app Back-up en synchronisatie kunt u lokale bestanden synchroniseren met Google Drive op het web. U kunt uw bestanden overal en altijd op elk apparaat openen. Neem contact op met uw beheerder als u niet zeker weet welke app uw organisatie gebruikt. Beide apps werken met een schermlezer.
Back-up en synchronisatie: de bestanden in Mijn Drive en andere geselecteerde mappen bevinden zich op uw computer en worden gesynchroniseerd met de cloud.
Drive File Stream: de bestanden in Mijn Drive en gedeelde stations worden gestreamd naar uw computer.

Bronnen zijn onder meer:

Google Cloud Search

Met Google Cloud Search kunt u de informatie vinden die u nodig heeft op het werk. U kunt een schermlezer gebruiken om inhoud van uw organisatie te zoeken in G Suite-services of gegevensbronnen van derden.

Bronnen zijn onder meer:

Google Documenten

U kunt tekstdocumenten maken en bewerken en eraan samenwerken. U kunt in documenten bladeren en documenten bewerken met een schermlezer en sneltoetsen, en een brailleleesregel gebruiken.

Bronnen zijn onder meer:

Google Spreadsheets

Gebruik Google Spreadsheets om spreadsheets te maken, bewerken en eraan samen te werken. U kunt spreadsheets bewerken en erin navigeren met een schermlezer en sneltoetsen, en een brailleleesregel gebruiken.

Bronnen zijn onder meer:

Google Presentaties

Gebruik Google Presentaties om presentaties te maken, bewerken en eraan samen te werken. U kunt presentaties bewerken en erin navigeren met een schermlezer, een brailleleesregel instellen en presentaties met live ondertiteling weergeven.

Bronnen zijn onder meer:

Google Formulieren

U kunt formulieren, toetsen en enquêtes maken, ze delen met mensen en reacties bijhouden. U kunt formulieren maken en bewerken en erin navigeren met een schermlezer en sneltoetsen.

Bronnen zijn onder meer:

Google Sites

Maak websites die privé zijn, websites die gedeeld zijn met specifieke mensen of websites die toegankelijk zijn voor iedereen op internet. U kunt websites bewerken en erin navigeren met een schermlezer en sneltoetsen.

Bronnen zijn onder meer:

Google Tekeningen

U kunt tekeningen maken en bewerken en eraan samenwerken, en ze invoegen in Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestanden. U kunt tekeningen bewerken en erin navigeren met een schermlezer, en een brailleleesregel gebruiken.

Bronnen zijn onder meer:

Google App Maker

Ontwikkel webapps voor uw organisatie. U kunt de app zelf ontwerpen of een template gebruiken en deze aanpassen aan uw behoeften. U kunt apps maken en erin navigeren met een schermlezer en sneltoetsen, en er zijn ARIA-tips voor belangrijke schermelementen.

Bronnen zijn onder meer:

Google Groepen

U kunt discussiegroepen, e-maillijsten en ondersteuningssites maken en eraan deelnemen. U kunt in Groepen werken met een schermlezer en sneltoetsen en er zijn ARIA-tips voor belangrijke schermelementen.

Bronnen zijn onder meer:

Classroom

U kunt klassen maken en eraan deelnemen, opdrachten beheren en feedback geven over werk van leerlingen. U kunt in Classroom navigeren en werken met een schermlezer en sneltoetsen.

Bronnen zijn onder meer:

Google Voice

Gebruik Google Voice voor gesprekken, sms-berichten en voicemail. U kunt uw Google Voice-telefoonnummer gebruiken om in eigen land en internationaal te bellen met uw webbrowser en mobiele apparaten. U kunt Google Voice gebruiken met een schermlezer en sneltoetsen.

Bronnen zijn onder meer:

Hangouts Chat

U kunt deelnemen aan privé- of groepsgesprekken en bots gebruiken om uw werk te automatiseren. Toegankelijkheidsfuncties omvatten schermlezerondersteuning en sneltoetsen.

Bronnen zijn onder meer:

Hangouts Meet

Gebruik Hangouts Meet om videovergaderingen te voeren met mensen binnen of buiten uw organisatie. U kunt deelnemen via een computer, mobiel apparaat of vergaderruimte. U kunt deelnemen aan videovergaderingen met een schermlezer en sneltoetsen. U kunt ook de ondertiteling van de spreker weergeven.

Bronnen zijn onder meer:

Google-hardware voor vergaderruimten

Gebruik Google-hardware voor vergaderruimten om deel te nemen aan spraak- en videovergaderingen. U kunt schermvergroting, gesproken feedback en live ondertiteling inschakelen.

Bronnen zijn onder meer:

Klassieke versie van Hangouts

U kunt deelnemen aan videogesprekken en chatgesprekken, en telefoongesprekken voeren met een schermlezer en sneltoetsen.

Bronnen zijn onder meer:

Chrome-browser

Gebruik de Chrome-browser om op internet te zoeken en te werken met webapps. U kunt de Chrome-browser gebruiken met een schermlezer, hoog contrast en aangepaste kleuren instellen en inzoomen op de pagina.

Bronnen zijn onder meer:

Chromebooks

Gebruik een Chromebook om content te maken, te surfen op internet en te communiceren en samen te werken met andere mensen. U kunt de ingebouwde ChromeVox-schermlezer, een braille-apparaat en het schermtoetsenbord gebruiken.

Bronnen zijn onder meer:

Support en feedback

Support

U kunt hulp en informatie krijgen via deze bronnen:

Feedback verzenden

U kunt op de volgende websites opmerkingen of vragen over de toegankelijkheid van Google-producten of de ChromeVox-schermlezer verzenden: