Best practices voor hybride vergaderingen in Google Meet

Als IT-beheerder bepaalt u de standaardinstellingen voor Google Meet-vergaderingen in uw organisatie. Hybride vergaderingen zijn vergaderingen waarbij sommige mensen samen in een ruimte zitten en anderen op afstand deelnemen vanaf een computer of telefoon. In dit artikel vindt u best practices om hybride vergaderingen makkelijker te beheren en toegankelijker te maken voor iedereen in uw organisatie.

Hybride vergaderingen instellen

Zorg dat Meet genoeg bandbreedte heeft

Stel uw netwerk zo in dat u genoeg bandbreedte heeft om iedereen te kunnen zien en horen. We raden u aan Meet de kortst mogelijke route naar internet te geven.

Meer informatie over hoe u uw netwerk voorbereidt op vergaderingen

Meet instellen als de standaard voor videogesprekken

Als u Meet gebruikt als standaard voor videogesprekken, wordt er automatisch een Meet-link ingesteld voor uw gebruikers als ze vergaderingen maken in Google Agenda.

Meer informatie over hoe u videovergaderingen in Agenda-afspraken beheert (voor beheerders)

Standaardinstellingen voor microfoon- en camerabeleid instellen

Stel standaardinstellingen in voor uw gebruikers, zodat ze niet met ingewikkelde instellingen te maken krijgen. Ontdek meer over Chrome-beleid en krijg de URL's waarmee u zonder prompt toegang heeft tot apparaten voor audio- en video-opnamen:

Vergaderruimtes instellen met de bijbehorende hardware

We raden u aan vergaderruimtes met hardware in te stellen voor uw gebruikers, zodat de functies voor het inzoomen en inchecken bij ruimtes en de toewijzing van ruimtes zinvol en effectief zijn voor uw gebruikers. Ga voor meer informatie naar:

Achtergronden voor vergaderingen maken voor uw gebruikers

Maak een achtergrond met uw bedrijfslogo voor consequente branding en deel die met uw gebruikers. U kunt gebruikers ook aanmoedigen om unieke achtergronden te maken in Meet met AI.

Meer informatie over hoe u gebruikers toestaat achtergronden en speciale effecten toe te passen

Voorbereiden op grote hybride vergaderingen

Als u hybride vergaderingen met honderden of zelfs duizenden deelnemers heeft, kunt u ze het beste livestreamen. De meeste deelnemers luisteren alleen en dragen niet actief bij. U kunt de Meet-link geven aan mensen die actief deelnemen aan de vergadering en de link van de livestream aan alle anderen.

Standaardinstellingen voor streaming kiezen

Stel standaardinstellingen voor livestreaming in, zoals de mogelijkheid om Meet naar YouTube te laten streamen.

Ontdek hoe u livestreaming aan- of uitzet voor Meet.

Rollen toewijzen, zoals kijker, deelnemer en co-host

U kunt aan sommige deelnemers de rol van kijker geven en aan andere die van actieve deelnemers. Kijkers kunnen een vergadering bijwonen, maar geen interactie hebben. Het is een best practice om bij elke vergadering minstens één host te hebben die mensen toelaat of uitsluit. Ga voor meer informatie naar:

Hosts meer controle geven over hun vergaderingen

Meer mogelijkheden voor hosts door Hostbeheer. Als deze instelling aanstaat, kan de host van de vergadering op Opties voor host klikken om tijdens de vergadering het volgende te doen:

• Bepalen wie kan presenteren en wie chatberichten kan sturen.
  • Audio en video instellen.
  • De vergadering beëindigen voor iedereen.
  • (Voor sommige Google Workspace-versies) Co-hosts en co-moderators toevoegen.

Stel in dat organisatoren van vergaderingen deelname- en livestreamrapporten krijgen

Help uw gebruikers feiten en statistieken te krijgen over hun vergaderingen.

Ontdek hoe u zorgt dat organisatoren rapporten krijgen over deelname en livestreamweergaven

Laat mensen polls maken en erop reageren

Uw gebruikers toestaan polls uit te voeren in vergaderingen.

Ontdek hoe u polls uitvoert in Google Meet

Toegankelijkheid aanzetten

Meet heeft ingebouwde toegankelijkheidsfuncties die handig zijn in veel verschillende situaties. De onderstaande functies zijn best practices.

Meer informatie over de toegankelijkheidsfuncties van Google Meet

Vergaderingen opnemen

Zet mensen ertoe aan hun vergaderingen op te nemen voor afwezige deelnemers. Herinner gebruikers eraan dat vergaderingen niet automatisch worden opgenomen. Iemand moet altijd tijdens de vergadering de opname starten. Herinner gebruikers er ook aan dat als ze opnamen van vergaderingen langer dan 3 maanden willen bewaren, ze het bestand opnieuw moeten opslaan op een nieuwe locatie in hun Google Drive.

Ontdek hoe u Meet-opnamen aan- of uitzet voor uw organisatie

Transcript maken van vergaderingen

Vraag uw gebruikers om transcripts van vergaderingen te maken, zodat ze een overzicht hebben van alles wat er tijdens een vergadering is gebeurd. Transcripten zijn heel handig als je een vergadering wilt opnemen maar geen Drive-ruimte hebt om te gebruiken of als je het belangrijk vindt om iemand precies te citeren.

Ontdek hoe u transcriptie voor vergaderingen aan- of uitzet

Audiofeedback voorkomen en gebruikersnamen zien in vergaderruimtes

Gebruik de Companion-modus om audiofeedback te voorkomen tijdens presentaties in een vergaderruimte. Als gebruikers in vergaderruimtes inchecken met Companion-modus, wordt hun naam aangegeven in ondertiteling en transcripties of als ze hun hand opsteken. Ze kunnen ook het scherm presenteren waarmee ze de Companion-modus gebruiken. Het geluid van het bijbehorende apparaat staat uit om audiofeedback te minimaliseren.

Vertaalde ondertiteling gebruiken

Houd iedereen op de hoogte met geautomatiseerde ondertiteling in meerdere talen. Ondertiteling wordt in realtime weergegeven.

Meer informatie over hoe u vertaalde ondertiteling gebruikt in Google Meet

Gebruikers ertoe aanzetten zich aan hun tolken te koppelen

Gebruikers de mogelijkheid geven zich aan hun tolk te koppelen, zodat iedereen in de vergadering de videotegels naast elkaar ziet. Dit is ook een best practice wanneer meerdere mensen samen een presentatie geven.

Ontdek hoe u tegels koppelt in Google Meet