Belastingen in uw regio

Geldt voor versies van Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

U moet mogelijk belasting betalen voor uw Google Workspace-account, zoals belasting over de toegevoegde waarde (btw) of belasting op goederen en diensten (Goods and Services Tax, GST), afhankelijk van uw locatie.

Opmerking: Als u informatie wilt over een andere regio, selecteert u die regio in het dropdownmenu hierboven. Als de locatie van uw bedrijf hier niet bij staat, moet u misschien nog steeds belasting betalen voor uw Google Workspace-services.

Neem contact op met de lokale belastingdienst voor belastinggegevens in uw regio.

Google kan u niet adviseren over belastingzaken. Neem contact op met uw belastingadviseur voor vragen over belastingen.

Google Australia Pty Limited

Op facturen die worden uitgegeven door Google Australia Pty Limited, wordt 10% belasting op goederen en diensten berekend voor de waarde van belastbare services. Deze belasting geldt voor elk Google-account met een Australisch bedrijfsadres.

Zorg dat u betalingen verstuurt met de overschrijvingsgegevens op de facturen die u ontvangt van Google Australia Pty Limited.

Btw in Bahrein

Google brengt 10% btw in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de wetgeving in Bahrein.

Btw in Wit-Rusland

Google brengt 20% btw in rekening voor digitale services voor individuele accounts in Wit-Rusland of zakelijke accounts met de belastingstatus Individuele ondernemer om te voldoen aan de lokale wetgeving in Wit-Rusland.

Voor zakelijke accounts met de belastingstatus Zakelijk voegen we geen btw toe aan de servicekosten. U bent er zelf voor verantwoordelijk te bepalen hoeveel belasting u moet betalen in Wit-Rusland en deze te voldoen.

Brazilië

Voor Braziliaanse klanten die met Amerikaanse dollars betalen voor hun Google-service geldt het volgende:

• Ze moeten belastingen en andere kosten voor internationale transacties betalen.
  • Wijzigingen in de wisselkoers kunnen ertoe leiden dat ze verschillende bedragen moeten betalen.

Dit geldt niet voor klanten die zich aanmelden voor of overschakelen naar betalingen in Braziliaanse real. Zie Factureringsvaluta wijzigen.

Btw in Cambodja

Google brengt 10% btw in rekening voor digitale services in Cambodja als u geen btw-nummer (TIN) opgeeft. Google moet uw btw-nr. verzamelen zodat we uw belastinggegevens op facturen kunnen afdrukken om te voldoen aan de lokale wetgeving. Volg de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

Als u in Cambodja bent gevestigd en geen btw-nr. heeft, is het aan u om te bepalen of u verdere actie moet ondernemen.

QST

Als uw bedrijf eerst in Quebec gevestigd was, maar nu niet meer, kunt u voorkomen dat u QST moet betalen door uw bedrijfsadres te updaten.

Google voegt 9,975% Quebec Sales Tax (QST) toe aan alle transacties in Quebec, Canada, volgens de lokale regelgeving.

Alle klanten met het accounttype Particulier betalen QST. Klanten met het accounttype Zakelijk betalen QST, tenzij ze hun QST-registratienummer doorgeven aan Google.

Uw QST-nummer opgeven

Hoe u uw QST-registratienummer doorgeeft aan Google, hangt af van hoe u betaalt voor uw service:

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik in het gedeelte <Regionaam> Belastinggegevens op Bewerken en geef uw btw-nummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Btw in Chili

Google brengt 19% btw in rekening voor uw transacties om te voldoen aan de lokale wetgeving in Chili, tenzij u uw btw-gegevens opgeeft. Volg de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten zodat we uw belastinggegevens kunnen verzamelen en kunnen bepalen of u in aanmerking komt voor btw.

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Scroll naar Belastinggegevens voor Chili en klik op Bewerken .
  5. Vul de volgende gegevens in:
    • Bent u in Chili geregistreerd om btw te moeten betalen?: Selecteer Ja als u bent geregistreerd.
    • Heeft u vrijstelling voor aanvullende belastingen (Impuesto adicional)?)
      • Ja: Google brengt btw in rekening.
      • Nee: Google brengt geen btw in rekening. U moet de btw rechtstreeks afdragen.
    • Vul in het veld Tax ID number (RUT/RUN) (Btw-nummer (RUT/RUN)) uw btw-nummer (RUT/RUN) in.
  6. Klik op Opslaan.

Btw in Colombia

Google brengt 19% btw in rekening voor uw transacties om te voldoen aan de lokale wetgeving in Colombia, tenzij u uw btw-gegevens opgeeft. Volg de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten zodat we uw belastinggegevens kunnen verzamelen en kunnen bepalen of u in aanmerking komt voor btw.

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Scroll naar Belastinggegevens voor Colombia en klik op Bewerken .
  5. Vul de volgende gegevens in:
    • Bent u geregistreerd onder Regimen comun?: Selecteer Ja als u bent geregistreerd.
    • Numero de Identificación Tributaria (NIT): Geef uw Colombiaanse NIT op.
    • Upload uw RUT-formulier (Unique Tax Registration): Klik op Bestand kiezen en upload uw RUT-document in pdf-indeling.
  6. Klik op Opslaan.

Btw in Egypte

Google brengt 14% btw in rekening voor digitale services en 10% btw voor adviesservices om te voldoen aan de lokale wetgeving in Egypte.

Als u het accounttype Particulier heeft, betaalt u de btw. Als u het accounttype Zakelijk heeft, betaalt u de btw, tenzij u uw btw-nummer aan Google verstrekt. Als u uw btw-gegevens bij Google wilt updaten, volgt u de onderstaande stappen op deze pagina om uw belastinggegevens te updaten.

Btw in Estland

Google brengt 22% btw in rekening voor digitale services die aan consumenten worden geleverd om te voldoen aan de wetgeving van Estland.

Als u belastingplichtig bent in Estland, kunt u aan Google uw btw-nummer doorgeven. Dit nummer wordt op uw factuur afgedrukt voor belastingnaleving. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn, wilt updaten, gaat u naar Uw belastinggegevens updaten (verderop op deze pagina).

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik in het gedeelte <Regionaam> Belastinggegevens op Bewerken en geef uw btw-nummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Landen van de Europese Unie (EU) (met uitzondering van Ierland)

Nieuwe klanten in de EU kunnen zich alleen aanmelden voor een zakelijk account.

Voor alle Google-accounts met een bedrijfsadres in de Europese Unie (EU) moet Belasting Toegevoegde Waarde (btw) worden betaald.

Zelf uw btw berekenen

Als uw bedrijfsadres zich in de Europese Unie (EU) bevindt (maar niet in Ierland), worden er geen btw-kosten in rekening gebracht op uw Google-account. U moet uw eigen btw berekenen en betalen over uw Google-servicekosten volgens het lokale btw-tarief in uw EU-lidstaat. Dit is in overeenstemming met de btw-richtlijn van de EU, artikel 2006/112/EC.

U moet een btw-nummer hebben van uw lokale belastingdienst om zelf uw btw te berekenen.

• Nieuwe factureringsaccounts: Geef uw btw-nummer op als u uw factureringsprofiel invult.
  • Bestaande factureringsaccounts: Neem contact op met Google Workspace-support met uw bedrijfsgegevens en btw-nummer, zodat we uw account kunnen updaten. We bepalen ook of u in aanmerking komt voor een teruggave van eerder berekende btw. Als dat het geval is, ontvangt u daarover een e-mail.

Nadat u deze stappen heeft voltooid, stoppen we met de automatische doorberekening van btw voor uw Google-servicebetalingen. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de betaling van de btw voor deze betalingen aan de belastingdienst van uw land tegen het tarief dat in uw EU-lidstaat van toepassing is. Neem voor hulp contact op met uw lokale belastingdienst.

Een teruggave krijgen van eerder in rekening gebrachte btw

Als Google u btw in rekening heeft gebracht maar u komt in aanmerking om zelf uw btw-kosten te berekenen, neemt u contact op met Google Workspace-support en geeft u uw bedrijfsgegevens en btw-nummer door, zodat we uw account kunnen updaten.

Als u in aanmerking komt voor een teruggave van eerder in rekening gebrachte btw, krijgt u een e-mail. Als u in aanmerking komt, vraag dan geen teruggave aan bij de Ierse belastingdienst (Irish Revenue Commissioners) of via een claim voor binnen de Europese Unie (EU) betaalde btw. Google Ireland Ltd verwerkt de teruggave en u krijgt het bedrag als krediet in uw account.

Het kan enkele weken duren voordat de teruggave is verwerkt. Bedankt voor uw geduld.

Facturen die worden gemaakt in uw account

De facturen die u kunt afdrukken vanuit uw account zijn historische facturen. Op deze facturen staan uw betalingen tijdens een bepaalde periode en, indien van toepassing, de belasting die in rekening is gebracht voor deze bedragen. Omdat op elke factuur zowel ons als uw btw-nummer staat, is de factuur juridisch geldig en wordt deze geaccepteerd door uw lokale belastingdienst.

Wellicht vraagt u zich af of deze facturen wel geldig zijn zonder stempel of handtekening. Onze online facturen voldoen aan de vereisten van de EU die in de huidige richtlijn voor btw, Artikel 226, EU-richtlijn 2006/112/EC worden vermeld. Hierin staan de officiële vereisten voor een geldige btw-factuur. Deze richtlijnen worden toegepast in de lokale btw-wetgeving van elke EU-lidstaat.

Neem bij vragen contact op met uw lokale belastingdienst of uw belastingadviseur.

Invloed op uw btw als uw accountstatus wordt gewijzigd

Als klanten tijdens de configuratie van de facturering het accounttype Particulier selecteren, wijzigt Google dit soms in Zakelijk. We doen dit omdat de meeste accounts voor Google-services worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Het accounttype Zakelijk houdt in dat uw account wordt gebruikt voor zakelijke activiteiten, dus activiteiten waarvan u opbrengsten verwacht.

Waarom heeft Google mijn accounttype gewijzigd?

We denken dat uw account een zakelijk account is. Een zakelijk account wordt bijvoorbeeld gebruikt door bedrijven, aangesloten entiteiten, handelaren, zelfstandige ondernemers en partnerschappen.

Wat houdt deze wijziging in?

Als u geen klant bent uit Ierland, wordt vanaf nu geen btw meer toegevoegd aan uw Google-servicekosten. U moet uw eigen btw berekenen en betalen over uw servicekosten volgens het lokale btw-tarief in uw EU-lidstaat.

Btw in Georgië

Google brengt 18% btw in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de wetgeving in Georgië.

Belasting op goederen en diensten in India

Google past Goods & Services Tax toe (GST of belasting op goederen en diensten) op alle verkopen en services aan Indiase kopers van Indiase en buitenlandse Google-entiteiten.

Uw belastinggegevens updaten

We hebben uw GST-identificatienummer (GSTIN) en andere relevante informatie nodig om het juiste belastingtarief te kunnen toepassen. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn wilt updaten, volgt u de onderstaande stappen om uw GSTIN of andere belastinggegevens te updaten.

GST-model

De GST in India is een tweeledig transactiemodel, waarbij de volgende belastingen in rekening worden gebracht:

• Transacties binnen een staat: Als de serviceprovider (Google) en de ontvanger van de service (klant) zich in dezelfde staat bevinden, vallen de transacties onder de Central GST (centrale belasting) en State GST (staatsbelasting).
  • Transacties tussen staten: Als de serviceprovider (Google) en de ontvanger van de service (klant) zich in verschillende staten of territoria bevinden, vallen de transacties onder de Integrated GST (geïntegreerde belasting).
  • Transacties tussen landen: Als de serviceprovider (Google) zich buiten India bevindt en de ontvanger van de service (klant) zich in India bevindt, wordt de transactie een 'Import of service' (service-import) genoemd. Voor gespecificeerde services die worden geleverd door de buitenlandse entiteit, zoals Online Information and Database Access or Retrieval (OIDAR, toegang tot of ophalen van online gegevens en databases), worden belastingen als volgt toegepast:
    • Als de klant geen GSTIN opgeeft, vallen de transacties onder de Integrated Tax.
    • Als de klant een GSTIN opgeeft, is de klant verantwoordelijk voor eventuele belastingen.

Heeft u vragen?

Wat is het belastingtarief?

Voor de Integrated Tax geldt een belastingtarief van 18% voor services die worden geleverd door Google. Het tarief van de Central Tax plus de State Tax ligt ook rond de 18%.

Welk adres wordt gebruikt om de belasting te berekenen?

De GST wordt berekend op basis van uw adres, afhankelijk van hoe u betaalt:

• Als u automatisch betaalt: De belasting wordt gebaseerd op uw factuuradres.
  • Als u per maandelijkse factuur betaalt en een factuuradres heeft opgegeven: Dit factuuradres wordt gebruikt. Als u geen factuuradres heeft opgegeven, gebruiken we uw geregistreerde bedrijfsadres.
Kan ik een zakelijk account hebben als ik geen GSTIN heb?

Nee. Een GSTIN is verplicht voor een zakelijk account.

Welk type account moet ik kiezen als ik een Unique Identification Number (UIN) heb en geen GSTIN?

U moet dan het accounttype Particulier kiezen. Unique Identification Numbers (UIN) worden gebruikt voor VN-entiteiten, overheden en overheidsinstanties en ambassadeaccounts.

Hoe stel ik mijn Google-account in als bedrijf als ik me in een Special Economic Zone (SEZ) bevind?

Kies het accounttype Zakelijk en stel SEZ in als de belastingstatus. U kunt dan uw GSTIN opgeven en uw Special Economic Zone-certificaat uploaden.

Kan ik een particulier account hebben als ik een GSTIN heb, maar geen bedrijf?

Ja. U kunt uw GSTIN gebruiken voor een particulier account. Selecteer Geregistreerde particulier als belastingstatus.

Als u geen GSTIN opgeeft voor een account waarvoor 'Geregistreerde particulier' is geselecteerd, wordt u behandeld als niet geregistreerde particulier en wordt GST in rekening gebracht, afhankelijk van uw factuuradres. Als uw factuuradres zich in Haryana bevindt, wordt Central Tax plus State Tax in rekening gebracht door Google. Als uw factuuradres zich in een andere staat bevindt dan Haryana, wordt Integrated Tax in rekening gebracht.

Wat is de GSTIN van Google India Private Limited?

De GSTIN van Google India Private Limited is 06AACCG0527D1Z8.

Vanuit waar worden facturen van Google India Private Limited verstuurd?

Tower B, Unitech Signature Tower II, Sector 15, Part-I Village Silokhera, Gurugram, Haryana – 122002, India.

Hoe weet ik of Google het juiste GST-tarief in rekening brengt?

De GST-tarieven worden bepaald door de overheid van India. Bekijk de Servicevoorwaarden voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn GSTIN updaten?

U kunt meerdere GSTIN's toevoegen aan uw betalingsprofiel. De GSTIN is gekoppeld aan de staat. De staat van de GSTIN en de staat in het factuuradres van het betalingsaccount moeten hetzelfde zijn. Als dit niet het geval is, worden de kosten voor het account berekend alsof er geen GSTIN is opgegeven.

Kan ik een nieuwe GSTIN toevoegen en deze laten toepassen op eerdere facturen?

Nee. Aanvullende GSTIN's kunnen alleen worden toegepast op toekomstige betalingscyclussen.

Bekijk de servicevoorwaarden van uw product.

Staat mijn GSTIN op mijn factuur?

Ja. De GSTIN van de staat die overeenkomt met de staat in het factuuradres van uw betalingsaccount, staat op uw factuur. Als de staat van de GSTIN niet overeenkomt met de staat in het factuuradres, staat de GSTIN niet op uw facturen.

Op uw factuur staan de GSTIN's van Google en van uw account.

Over TDS-certificaten

TDS-certificaten (Tax Deducted at Source) zijn elk kwartaal verplicht. (U vindt meer informatie op de website van de Income Tax Department of India.)

Certificaten voor kwartalen die eindigen in juni, september, december en maart moeten elk jaar respectievelijk vóór 30 juli, 30 oktober, 30 januari en 15 mei worden uitgegeven.

TDS-certificaten voor het vorige financiële jaar die na 30 april van het huidige financiële jaar worden verstuurd, worden niet geaccepteerd. Alle certificaten voor boekjaar 2017/18 moeten bijvoorbeeld vóór 30 april 2018 zijn verstuurd.

Uw TDS-certificaat opsturen

Als u voor uw Google-account betaalt met maandelijkse facturen, stuurt u een digitaal exemplaar van het TDS-certificaat (elektronisch ondertekend of als pdf-scan van het ondertekende certificaat) rechtstreeks naar collections@google.com.

Als u voor uw account betaalt met handmatige of automatische betalingen, stuurt u ons het TDS-certificaat op een van de volgende manieren:

• Stuur ons een elektronisch ondertekend TDS-certificaat per e-mail. Nadat het kredietbedrag goedgekeurd is, wordt het aan uw account toegevoegd.
  • Stuur een ondertekend afgedrukt exemplaar van uw TDS-certificaat samen met een omslagbrief met uw 10-cijferige klant-ID naar het volgende adres:
    Google India Pvt Ltd.
    9th Floor, Building 8, Tower C
    DLD Cyber City, DLF Phase 2
    Gurgaon, Haryana
    122002 India

Nadat u de documenten heeft verstuurd, stuurt u ons een e-mail met de volgende gegevens om het kredietbedrag te krijgen:

• Een digitale kopie van het TDS-certificaat (elektronisch ondertekend of als pdf-scan van het ondertekende certificaat)
  • Details van ontvangstbewijs van koerier

Het Permanent Account Number (PAN) van Google is AACCG0527D. Het geregistreerde adres op het TDS-certificaat moet het volgende zijn:

Google India Pvt. Ltd.
No.3, RMZ Infinity, Tower E,
Old Madras Road, 4th & 5th Floor,
Bangalore - 560 016
India

Uw GSTIN of andere belastinggegevens updaten

Op de pagina Betaalinstellingen kunt u uw GSTIN (Goods & Services Tax Identification Number), uw belastingstatus en andere belastinggegevens opgeven of wijzigen.

Nadat u uw GSTIN heeft geüpdatet, ziet u het nieuwe nummer op uw factuur voor de volgende maand. Als u bijvoorbeeld uw GSTIN wijzigt op 4 april, ziet u het nieuwe nummer op de factuur van mei en op toekomstige facturen.

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Scroll naar Belastinggegevens voor India en klik op Bewerken .
  5. Voer uw GSTIN, belastingstatus of andere belastinggegevens in of wijzig deze.
  6. Klik op Opslaan.

Over uw belastingstatus

Toen u de facturering instelde voor uw Google-account, heeft u Particulier of Zakelijk gekozen als uw accounttype. Aan elk accounttype zijn een of meer belastingstatussen gekoppeld. Dit zijn de beschikbare belastingstatussen in India:

Accounttype Beschikbare belastingstatussen
Zakelijk
  • Zakelijk
  • Overheid
  • VN-organisatie
  • Ambassade
  • Lokale overheid
  • Overheidsinstantie
  • SEZ (Speciale Economische Zone)
Particulier
  • Geregistreerde particulier
  • Niet-geregistreerde particulier

De beschikbare belastingstatussen onder Zakelijk wijzen naar de standaard zakelijke belastingstatussen in uw land. Alle zakelijke accounts kunnen een identificatienummer voor de Goods & Services Tax (GSTIN) of andere belastinggegevens opgeven. U kunt uw eigen belastingstatus bepalen onder Particulier:

• Geregistreerde particulier: U heeft een GSTIN dat u wilt opgeven.
  • Niet-geregistreerde particulier: U heeft geen GSTIN of wilt dit niet opgeven.

Bij sommige belastingstatussen moet u aanvullende belastinggegevens opgeven. Bij andere statussen is dit optioneel. U kunt zien wat u moet invullen door onder Belastinggegevens voor India te kijken of er velden zijn gemarkeerd met (Optioneel).

Opmerking: U kunt wel uw belastingstatus wijzigen, maar niet uw type Google-factureringsaccount.

Voor zowel de optie Zakelijk als Geregistreerde particulier geldt dat Google alleen de juiste belasting in rekening kan brengen voor de services als u uw belastinggegevens invoert. Als u geen belastinggegevens invoert, kunnen de kosten hoger uitvallen.

206AB van de Income-tax Act, 1961

Google heeft de aangiften voor de inkomstenbelasting ingediend voor de 2 aanslagjaren die betrekking hebben op de 2 vorige jaren direct voorafgaand aan het vorige jaar waarin er belasting moet worden ingehouden. De tijdslimiet om de belastingaangifte in te dienen voor het inkomen dat is bepaald in Sectie 139(1) van de Income-tax Act, 1961 ('de Act') is hiervoor verlopen.

Google voldoet daarom niet aan de definitie van 'gespecificeerde persoon' zoals beschreven in de bepalingen van Sectie 206AB van de Income-tax Act van 1961 en het hogere voorheffingstarief dat in de genoemde Sectie wordt vermeld, is niet van toepassing.

Btw in Indonesië

Google brengt 11% belasting over de toegevoegde waarde (btw) in rekening voor een Google-account van klanten die digitale producten of services in Indonesië kopen. Hiermee voldoet Google aan de Indonesische wetgeving.

U kunt Google uw NPWP (belastingidentificatienummer) geven. Deze wordt op uw factuur gezet voor belastingdoeleinden. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn wilt updaten, volgt u de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

VAT 56B

Nieuwe klanten in de EU kunnen zich alleen aanmelden voor een zakelijk account.

Voor alle Google-accounts met een bedrijfsadres in de Europese Unie (EU) moet Belasting Toegevoegde Waarde (btw) worden betaald.

Zakelijke accounts in Ierland

Als uw bedrijf zich in Ierland bevindt en een BTW 56B-machtiging heeft, moet u contact opnemen met Google Workspace-support en ons uw bedrijfsgegevens en een kopie van uw machtiging sturen. Als u geen VAT 56B-machtiging heeft, wordt automatisch Ierse btw in rekening gebracht op facturen voor uw servicegebruik.

Een teruggave krijgen van eerder in rekening gebrachte btw

Als Google u btw in rekening heeft gebracht maar u komt in aanmerking om zelf uw btw-kosten te berekenen, neemt u contact op met Google Workspace-support en geeft u uw bedrijfsgegevens en btw-nummer door, zodat we uw account kunnen updaten.

Als u in aanmerking komt voor een teruggave van eerder in rekening gebrachte btw, krijgt u een e-mail. Als u in aanmerking komt, vraag dan geen teruggave aan bij de Ierse belastingdienst (Irish Revenue Commissioners) of via een claim voor binnen de EU betaalde btw. Google Ireland Ltd verwerkt de teruggave en u krijgt het bedrag als krediet in uw account.

Het kan enkele weken duren voordat de teruggave is verwerkt. Bedankt voor uw geduld.

Facturen die worden gemaakt in uw account

De facturen die u kunt afdrukken vanuit uw account zijn historische facturen. Op deze facturen staan uw betalingen tijdens een bepaalde periode en, indien van toepassing, de belasting die in rekening is gebracht voor deze bedragen. Omdat op elke factuur zowel ons als uw btw-nummer staat, is de factuur juridisch geldig en wordt deze geaccepteerd door uw lokale belastingdienst.

Wellicht vraagt u zich af of deze facturen wel geldig zijn zonder stempel of handtekening. Onze online facturen voldoen aan de vereisten van de EU die in de huidige richtlijn voor btw, Artikel 226, EU-richtlijn 2006/112/EC worden vermeld. Hierin staan de officiële vereisten voor een geldige btw-factuur. Deze richtlijnen worden toegepast in de lokale btw-wetgeving van elke EU-lidstaat.

Neem bij vragen contact op met uw lokale belastingdienst of uw belastingadviseur.

Invloed op uw btw als uw accountstatus wordt gewijzigd

Als klanten tijdens de configuratie van de facturering het accounttype Particulier hebben geselecteerd, wijzigt Google dit soms in Zakelijk. We doen dit omdat de meeste accounts voor Google-services worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Het accounttype Zakelijk houdt in dat uw account wordt gebruikt voor zakelijke activiteiten, dus activiteiten waarvan u opbrengsten verwacht.

Waarom heeft Google mijn accounttype gewijzigd?

We denken dat uw account een zakelijk account is. Een zakelijk account wordt bijvoorbeeld gebruikt door bedrijven, aangesloten entiteiten, handelaren, zelfstandige ondernemers en partnerschappen.

Wat houdt deze wijziging in?

Als u een klant bent uit Ierland, blijft de facturering hetzelfde. We blijven Ierse btw berekenen.

Btw in Italië

Google Cloud Italië Srl brengt 22% btw in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de lokale wetgeving.

Als u in Italië bent geregistreerd voor btw, moet Google uw btw-nummer verzamelen, zodat we onze gegevens kunnen updaten en uw belastinggegevens op facturen kunnen afdrukken. U ontvangt een lokale e-factuur naast de commerciële factuur van Google. We hebben een geldig btw-nummer nodig om een e-factuur voor u te genereren. Volg de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

Uitzondering: Als u zich in Vaticaanstad of San Marino bevindt, hoeft u uw btw-nummer niet op te geven.

Regeling Toegelaten Exporteur

Als uw organisatie regelmatig exporteert en recht heeft op btw-vrijstelling, dient u uw intentieverklaring in met dit formulier.

JCT

Google brengt 10% Japan Consumption Tax (JCT) in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de lokale wetgeving.

Btw in Kenia

Google brengt 16% btw in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de lokale wetgeving.

Google is verplicht uw btw-nummer (Keniaanse pincode) te verzamelen, dat op uw factuur wordt vermeld. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn wilt updaten, volgt u de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

Btw in Liechtenstein

Google brengt 8,1% btw in rekening voor digitale services die aan consumenten worden geleverd om te voldoen aan de wetgeving in Liechtenstein.

Als u belastingplichtig bent in Liechtenstein, kunt u uw btw-nummer aan Google doorgeven. Dit wordt dan op uw factuur afgedrukt voor belastingnaleving. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn, wilt updaten, gaat u naar Uw belastinggegevens updaten (verderop op deze pagina).

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik in het gedeelte <Regionaam> Belastinggegevens op Bewerken en geef uw btw-nummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Btw in Luxemburg

Google brengt 17% btw in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de Luxemburgse wetgeving.

Als u belastingplichtig bent in Luxemburg, kunt u uw btw-nummer aan Google doorgeven. Dit wordt dan op uw factuur afgedrukt voor belastingnaleving. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn, wilt updaten, gaat u naar Uw belastinggegevens updaten (verderop op deze pagina).

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik in het gedeelte <Regionaam> Belastinggegevens op Bewerken en geef uw btw-nummer op.
  5. Klik op Opslaan.

SST in Maleisië

Google brengt 8% verkoop- en servicebelasting (SST) in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de lokale wetgeving in Maleisië.

Btw in Nepal

Google brengt 13% btw in rekening voor digitale services die aan consumenten worden geleverd om te voldoen aan de lokale wetgeving in Nepal.

Als u de belastingstatus Individu heeft, wordt er btw in rekening gebracht. Als u de belastingstatus Individuele ondernemer of Zakelijk heeft, wordt er ook btw in rekening gebracht, tenzij u uw Permanent Account Number (PAN) verstrekt aan Google. Als u het accounttype Individu heeft maar de services zakelijk gebruikt en wilt voorkomen dat Google u btw in rekening brengt, wijzigt u uw belastingstatus in Individuele ondernemer en geeft u uw PAN op.

Als u uw btw-gegevens bij Google wilt updaten, volgt u de stappen verderop op deze pagina om uw belastinggegevens te updaten.

Btw in Nigeria

Google brengt 7,5% btw in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de wetgeving in Nigeria.

Btw in Oman

Google moet uw btw-gegevens verzamelen om te voldoen aan de lokale wetgeving in Oman. Volg de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

Er wordt geen btw berekend over de servicekosten. U bent er zelf voor verantwoordelijk te bepalen hoeveel belasting u moet betalen in Oman en deze te voldoen.

Btw in Polen

Google Cloud Poland Sp. z o.o. brengt 23% btw in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de wetgeving in Polen.

Als u btw-plichtig bent en btw wilt betalen bij de lokale autoriteiten, moet u uw btw-nummer opgeven, zodat we dit op uw factuur kunnen zetten. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn wilt updaten, volgt u de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

Rusland

Google brengt btw in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de lokale wetgeving. Het percentage wordt ingesteld door de Russische overheid en kan naar eigen goeddunken van de overheid worden gewijzigd.

Saudi-Arabië en de VAE

Als uw Google-accounttype was ingesteld op Particulier, is dit gewijzigd in Zakelijk. Een zakelijk account kan worden gebruikt door bedrijven, aangesloten entiteiten, handelaren, zelfstandige ondernemers en partnerschappen.

Als u een zakelijk account heeft, wordt er geen btw toegevoegd aan de servicekosten. U bent er zelf voor verantwoordelijk te bepalen hoeveel belasting u moet betalen in uw land en deze te voldoen.

Als u niet wilt dat uw account wordt ingesteld op Zakelijk, kijkt u of u een e-mail heeft van Google met het onderwerp 'Google Account Type changes' (Wijzigingen in Google-accounttype). In de e-mail staat een link naar een formulier dat u kunt invullen om het accounttype Particulier te krijgen. Nadat u het formulier heeft ingevuld, krijgt u een e-mail waarin staat hoe u uw factureringsgegevens opnieuw opgeeft voor het accounttype Particulier. Er wordt btw toegevoegd aan de kosten voor accounts van het type Particulier.

Btw in Servië

Google brengt 20% btw in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de wetgeving in Servië.

U kunt Google uw btw-nummer doorgeven. Dit wordt op uw factuur gezet voor belastingdoeleinden. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn wilt updaten, volgt u de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

Belasting op goederen en diensten in Singapore

Google brengt in de Google Beheerdersconsole 9% belasting op goederen en services (Goods and Services Tax, GST) in rekening voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen om te voldoen aan de lokale wetgeving.

Zuid-Afrika

Op bepaalde transacties die door buitenlandse leveranciers worden gedaan met klanten in Zuid-Afrika, is Zuid-Afrikaanse btw van toepassing.

U kunt Google uw btw-nummer doorgeven. Dit wordt op uw factuur gezet voor belastingdoeleinden. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn wilt updaten, volgt u de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik in het gedeelte <Regionaam> Belastinggegevens op Bewerken en geef uw btw-nummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Btw in Zuid-Korea

Google brengt 10% btw in rekening voor alle transacties in Zuid-Korea om te voldoen aan de lokale wetgeving.

Alle klanten met de accountstatus Particulier betalen btw. Klanten met de accountstatus Zakelijk betalen btw, tenzij ze hun bedrijfsregistratienummer (BRN) doorgeven aan Google. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn wilt updaten, volgt u de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

Spaanse eilanden

Google brengt belastingen in rekening voor accounts op de Spaanse eilanden met de belastingstatus Individueel, om te voldoen aan de lokale wetgeving:

• De provincies Las Palmas en Santa Cruz de Tenerife: 7% algemene indirecte belasting voor de Canarische Eilanden (IGIC)
  • Provincies Ceuta en Melilla: 0,5% productie, diensten en invoerbelasting (IPSI)

Als u in een van de 4 provincies woont die hierboven worden vermeld, controleert u of uw betalingsprofiel het juiste bedrijfsadres bevat, zodat we de toepasselijke belastingen kunnen bepalen. Volg de stappen in Uw bedrijfsadres updaten.

Btw in Zwitserland

Google brengt 8,1% btw in rekening voor digitale services die aan consumenten worden geleverd om te voldoen aan de wetgeving in Zwitserland.

Btw in Taiwan

Google brengt 5% btw in rekening op Google-accounts van klanten die elektronische services kopen in Taiwan, tenzij u uw btw-gegevens opgeeft, in overeenstemming met de btw-wetgeving van Taiwan. U moet het btw-nummer doorgeven aan Google zodat we uw belastinggegevens kunnen verzamelen en kunnen bepalen of u in aanmerking komt voor btw.

Als u transacties uitvoert met Google Asia Pacific Pte Ltd en uw btw-nummer voor Taiwan opgeeft, wordt er geen btw in rekening gebracht.

Gewijzigde zakelijke entiteiten

Voor sommige klanten heeft Google de algemene voorwaarden van de service toegewezen aan een andere zakelijke entiteit. In dit geval is de nieuwe entiteit gebonden aan de Servicevoorwaarden van uw contract en levert deze u de services en facturen.

Btw in Thailand

Google brengt 7% btw in rekening voor uw transacties om te voldoen aan de lokale wetgeving in Thailand, tenzij u uw btw-nummer voor Thailand opgeeft.

Als u btw-plichtig bent in Thailand, moet Google uw belastinggegevens verzamelen. Volg de stappen hieronder om uw belastinggegevens te updaten zodat we onze gegevens kunnen updaten en het juiste btw-tarief kunnen toepassen.

Btw in Turkije

Vanwege een recente btw-wijziging in Turkije verhoogt Google het btw-tarief voor verkopen van klanten van 18% naar 20%. Controleer of uw accounttype correct is ingesteld op Individueel of Zakelijk om te zorgen dat Google de btw-kosten correct toepast.

Inzicht in wijzigingen in accounttypen

Als het Google-accounttype van uw service was ingesteld op Particulier, is dit op 1 augustus 2018 gewijzigd in Zakelijk.

Een zakelijk account kan worden gebruikt door bedrijven, aangesloten entiteiten, handelaren, zelfstandige ondernemers en partnerschappen. Als u een zakelijk account heeft, wordt er geen btw berekend over uw Google-servicekosten. U bent er zelf voor verantwoordelijk te bepalen hoeveel belasting u moet betalen in Turkije en deze te voldoen.

Als u niet wilde dat uw account werd ingesteld op Zakelijk, kijkt u of u een e-mail heeft gekregen van Google met het onderwerp 'Google Account Type changes' (Wijzigingen aan Google-accounttype). In de e-mail staat een link naar een formulier dat u kunt invullen om het accounttype Particulier te selecteren. Nadat u het formulier heeft ingevuld, krijgt u een 2e e-mail met instructies om uw factureringsgegevens opnieuw op te geven voor het accounttype Particulier. Er wordt btw toegevoegd aan de kosten voor accounts van het type Particulier.

Btw in Oekraïne

Google brengt 20% btw in rekening voor digitale services voor particulieren en individuele ondernemers in Oekraïne die niet als bedrijf zijn geregistreerd om te voldoen aan de lokale wetgeving in Oekraïne.

Als u het accounttype Zakelijk heeft, betekent dit dat het account wordt gebruikt voor commerciële doeleinden onder een wettelijk geregistreerde bedrijfsentiteit. Als u Google Workspace-services gebruikt voor zakelijke doeleinden onder een wettelijk geregistreerde entiteit, hoeft u niets te doen. U bent er zelf verantwoordelijk voor te bepalen hoeveel belasting u moet betalen in Oekraïne en deze te voldoen.

Individuele ondernemers, zzp'ers en zelfstandige verkopers die als Individuele ondernemer zijn geclassificeerd, moeten btw betalen, tenzij ze een btw-nummer hebben. Als uw belastingstatus Individuele ondernemer is, uw account voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt en u een btw-nummer voor Oekraïne heeft, stelt u uw belastingstatus in op Individuele ondernemer en de btw-registratiestatus op Geregistreerd. Volg de onderstaande stappen om uw belastinggegevens te updaten.

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik in het gedeelte <Regionaam> Belastinggegevens op Bewerken en geef uw btw-nummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Btw in Oeganda

Google brengt 18% btw in rekening op elektronische services om te voldoen aan de lokale wetgeving in Oeganda.

Als u het accounttype Particulier heeft, passen we btw toe op de geleverde services. Als u het accounttype Zakelijk heeft, passen we btw toe, tenzij u uw btw-nummer of TIN (Taxpayer Identification Number) aan Google verstrekt. Als u de btw-gegevens bij Google wilt updaten, gaat u naar Uw belastinggegevens updaten en volgt u de stappen op deze pagina.

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik in het gedeelte <Regionaam> Belastinggegevens op Bewerken en geef uw btw-nummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Over Amerikaanse verkoopbelasting

Op Google-accounts in de Verenigde Staten kunnen lokale verkoopbelasting en verkoopbelasting per staat van toepassing zijn. De belastingwetgeving voor uw factuuradres bepaalt of u verkoopbelasting moet betalen voor uw account.

Hoe u uw abonnement heeft aangeschaft

De manier waarop u uw Google-serviceabonnement heeft aangeschaft, bepaalt ook of er verkoopbelasting in rekening wordt gebracht:

• Rechtstreeks online aangeschaft: Google brengt de toepasselijke verkoopbelasting van de staat rechtstreeks in rekening. U kunt uw kosten bekijken op uw maandelijkse factuur of de pagina Transacties.
  • Aangeschaft via een reseller: neem contact op met uw reseller voor meer informatie over de toepasselijke verkoopbelasting.

Komt u in aanmerking voor belastingvrijstelling?

Afhankelijk van lokale en staatsbelastingwetgeving komen bepaalde organisaties in aanmerking voor een vrijstelling van verkoopbelasting. Als u uw abonnement rechtstreeks online heeft aangeschaft en u denkt dat uw organisatie in aanmerking komt voor een vrijstelling van verkoopbelasting (bijvoorbeeld omdat deze een non-profit- of overheidsorganisatie is), zijn uw klant- en betalingstype bepalend voor de manier waarop u uw gegevens voor belastingvrijstelling moet indienen:

Certificaatverwerking

Vereiste informatie op het certificaat voor belastingvrijstelling

Het certificaat voor belastingvrijstelling heeft in elke staat een iets andere indeling. Zorg dat het formulier volledig is ingevuld, zodat we het sneller kunnen verwerken.

Controleer het volgende wanneer u het certificaat invult:

• Het juiste document voor vrijstelling van de staatsbelasting wordt ingediend. We accepteren geen brieven van de IRS (Internal Revenue Service, Amerikaanse belastingdienst), bedrijfslicenties van de staat of documenten van de Secretary of State in plaats van een geldig certificaat voor belastingvrijstelling.
  • De naam van de koper is op het certificaat exact hetzelfde als die in het klantaccount.
  • Uw btw-nummer (van de juiste staat) staat erop.
  • De reden voor belastingvrijstelling is aangevinkt, bijvoorbeeld doorverkoop of non-profitorganisatie.
  • Google staat vermeld als de verkoper.
  • Het certificaat is ondertekend.
Als het certificaat wordt afgewezen
Als het certificaat wordt afgewezen, checkt u of er fouten opstaan en dient u het opnieuw in. Bekijk ook deze mogelijke redenen waarom een certificaat is afgewezen. Als u verder nog vragen heeft, neemt u contact op met Google Workspace-support.
Als u een certificaat voor belastingvrijstelling heeft ingediend en er nog steeds verkoopbelasting in rekening wordt gebracht op uw facturen
Er kan belasting in rekening worden gebracht op uw facturen als het certificaat voor belastingvrijstelling nog niet was beoordeeld toen de factuur werd gemaakt of als het certificaat geldt voor een andere staat dan de staat in het factuuradres.

Een certificaat voor belastingvrijstelling uploaden

Als u een gefactureerd factureringsaccount heeft, geldt deze informatie niet voor u. Neem in plaats daarvan contact op met Google Workspace-support of uw accountmanager voor hulp om uw certificaat voor belastingvrijstelling in te dienen.

Als u in aanmerking komt voor belastingvrijstelling in de VS, stuurt u een certificaat voor belastingvrijstelling naar Google voor beoordeling. Als u in aanmerking komt voor meer dan één type vrijstelling, kunt u meerdere certificaten sturen.

Belangrijk: Google kan u geen advies geven over belastingzaken. Neem contact op met uw belastingadviseur voor vragen over uw specifieke situatie.

Het certificaat uploaden

U kunt een certificaat voor belastingvrijstelling uploaden in pdf-, jpg- of png-indeling.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik naast Informatie over belastingvrijstelling op Bewerken .
  5. Klik op Nieuwe belastingvrijstelling toevoegen (optioneel).
  6. Voer in of selecteer:
    • Uw staat
    • Uw nummer voor belastingvrijstelling
    • De start- en einddatum van het certificaat, indien van toepassing
    • Het type vrijstelling, indien van toepassing
  7. Klik op Bestand uploaden en selecteer het certificaat voor belastingvrijstelling.
  8. Klik nadat het bestand is geüpload op Toevoegen.
  9. (Optioneel) Als u nog een certificaat wilt uploaden, klikt u op Nieuwe belastingvrijstelling toevoegen.
  10. Klik op Opslaan.

Uw status voor belastingvrijstelling controleren

Nadat het certificaat is verzonden, moet het worden beoordeeld door Google voordat uw belastingvrijstelling wordt bevestigd. Na goedkeuring geldt de belastingvrijstelling voor toekomstige facturen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op uw abonnement.
  4. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  5. Klik op Informatie over belastingvrijstelling.
  6. Scroll naar de staat die u heeft geselecteerd in de aanmelding om de status van de vrijstelling te zien.

Als het certificaat wordt afgewezen

Als u uw certificaat voor belastingvrijstelling heeft geüpload en het is afgewezen, kan dit de volgende redenen hebben.

U heeft een brief voor vrijstelling van inkomstenbelasting van de IRS (Internal Revenue Service, Amerikaanse belastingdienst) of een W-9-formulier ingediend

Brieven over inkomstenbelasting van de IRS kunnen niet worden geaccepteerd voor vrijstelling van de staats-btw. Als u denkt dat u wel in aanmerking komt voor belastingvrijstelling, moet u een volledig ingevuld certificaat voor vrijstelling van de staats-btw indienen.

U heeft een staatslicentie of ander document ingediend

Het document dat u heeft ingediend, is geen geldig certificaat voor belastingvrijstelling. We kunnen geen formulieren accepteren als bedrijfslicenties van de staat of documenten van de Secretary of State in plaats van een geldig certificaat voor belastingvrijstelling. U moet een volledig certificaat voor belastingvrijstelling of resellercertificaat indienen.

De naam in uw account komt niet overeen met de naam op het certificaat

De entiteit die de Google-service aanschaft, moet hetzelfde zijn als de entiteit op het certificaat voor belastingvrijstelling. De entiteit die de aankoop doet, wordt vertegenwoordigd door de bedrijfsnaam van de klant in uw account. Als de naam op uw certificaat klopt, neemt u contact op met een klantenservicemedewerker van Google om de bedrijfsnaam in uw account te updaten.

Het certificaat was onvolledig of onjuist

Voorbeelden van onjuiste of niet ingevulde gegevens zijn dat het certificaat niet is ondertekend of dat er een vakje niet is aangevinkt. Bekijk of alle gegevens op het certificaat kloppen en of het certificaat volledig is ingevuld. Dien het certificaat daarna opnieuw in.

Btw in Oezbekistan

Google brengt 15% btw in rekening voor digitale services voor individuele ondernemers in Oezbekistan. We brengen geen btw in rekening voor zakelijke accounts in Oezbekistan.

Zakelijke accounts in Oezbekistan

In Oezbekistan houdt het accounttype Zakelijk in dat uw account wordt gebruikt voor commerciële doeleinden onder een wettelijk geregistreerde bedrijfsentiteit. Als u Google Workspace-services gebruikt voor zakelijke doeleinden onder een wettelijk geregistreerde entiteit, brengen we geen btw in rekening. Volgens de Servicevoorwaarden van Google Workspace bent u er zelf verantwoordelijk voor te bepalen hoeveel belasting u moet betalen in Oezbekistan en deze af te dragen.

Accounts van individuele ondernemers

Zelfstandig ondernemers, zzp'ers en zelfstandige verkopers vallen onder de individuele ondernemers. Google brengt 15% btw in rekening. Als uw account wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden, maar u geen wettelijk geregistreerde bedrijfsentiteit bent, updatet u uw belastingstatus naar Individuele ondernemer. Lees meer informatie over hoe u uw belastinggegevens updatet.

Btw in Vietnam

Google brengt 5% btw in rekening op het brutobedrag voor Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole om te voldoen aan de wetgeving in Vietnam. Het brutobedrag is gelijk aan het gebruiksbedrag gedeeld door 0,95.

Als uw Google Workspace-gebruik bijvoorbeeld $ 100 is, is het brutobedrag 100/0,95 = 105,26. Uw btw-bedrag is 0,05*105,26 = 5,26. Het totaalbedrag is $ 105,26.

Als u belastingplichtig bent in Vietnam, kunt u Google uw belastingcode voor Vietnam doorgeven. Deze wordt dan afgedrukt op uw factuur voor belastingdoeleinden. Als u onze gegevens wilt updaten, gaat u naar Uw belastinggegevens updaten (verderop op deze pagina).

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik in het gedeelte <Regionaam> Belastinggegevens op Bewerken en geef uw btw-nummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Btw in Zimbabwe

Google brengt 15% btw in rekening voor digitale services die aan klanten worden geleverd om te voldoen aan de wetgeving van Zimbabwe.

Als u btw-plichtig bent in Zimbabwe, kunt u uw btw op uw lokale verkoopnummer (btw-nummer) doorgeven aan Google. Dit nummer drukken we af op uw factuur voor belastingnaleving. Als u de gegevens die bij ons bekend zijn wilt updaten, volgt u de stappen in Uw belastinggegevens updaten (verderop op deze pagina).

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Klik in het gedeelte <Regionaam> Belastinggegevens op Bewerken en geef uw btw-nummer op.
  5. Klik op Opslaan.

Btw-overzicht

Als u de facturering voor uw service instelt, kiest u uw accounttype: Zakelijk of Particulier. Het accounttype Zakelijk houdt in dat u zakelijke activiteiten uitvoert, dus activiteiten waarvan u opbrengsten verwacht. Een zakelijk account wordt bijvoorbeeld gebruikt door bedrijven, aangesloten entiteiten, handelaren, zelfstandige ondernemers en partnerschappen. Zakelijke accounts zijn zelf verantwoordelijk voor het berekenen en betalen van de btw.

Als u zich in Noord-Amerika, Brazilië of EMEA (behalve Rusland), inclusief Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein, bevindt, wordt uw accounttype automatisch ingesteld op Zakelijk. U kunt de facturering niet instellen met het accounttype Particulier. In andere regio's kunt u Zakelijk of Particulier selecteren. Google voegt automatisch btw voor services toe aan facturen voor accounts van het type Particulier.

De prijzen voor een service op de Google-website zijn exclusief btw.

Geef uw btw-nummer op

Hoe u uw btw-nummer indient bij Google, is afhankelijk van uw betaalmethode:

Uw btw-nummer opgeven

Hoe u uw btw-nummer indient bij Google, is afhankelijk van uw betaalmethode:

• Als uw betalingen automatisch worden afgeschreven: Update de belastinggegevens in uw betaalinstellingen, zoals hieronder aangegeven.
  • Als u per maandelijkse factuur betaalt: Neem contact op met Google Workspace-support om uw btw-nummer door te geven.

Uw belastinggegevens updaten

U ziet alleen de basisstappen

Er kan andere belangrijke informatie voor uw account gelden, maar u moet inloggen om deze te zien:

Log in voor meer hulp
Gebruik uw beheerdersaccount (eindigt niet op gmail.com)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Meerand thenBetaalinstellingen bekijken.
  4. Scroll omlaag naar Belastinggegevens van <regio> en klik op Bewerken .
    Als u een eigenaar van een bedrijf zonder personeel bent met een btw-nummer, selecteert u de belastingstatus Individuele ondernemer voordat u uw btw-nummer opgeeft.
  5. Voeg uw belastinggegevens of belastingstatus toe of wijzig deze.
  6. Klik op Opslaan.

Over uw belastingstatus

Toen u de facturering instelde voor uw Google Workspace-abonnement, heeft u Particulier of Zakelijk gekozen als accounttype. Welke belastingstatus u ziet, hangt af van uw accounttype en regio.

Accounttype Belastingstatussen
Zakelijk
  • Zakelijk
  • Individuele ondernemer
Particulier
  • Particulier
  • Individuele ondernemer

Als u een eenmanszaak heeft of zzp'er bent, kiest u de belastingstatus Individuele ondernemer.

Opmerking: U kunt wel uw belastingstatus wijzigen, maar niet uw type Google-factureringsaccount.

Waar u het btw-bedrag ziet

• U ziet het btw-bedrag dat voor uw aankoop in rekening wordt gebracht als afzonderlijke transactie onder Facturering and then Betalingsaccounts in de Beheerdersconsole. Bekijk meer informatie over uw transacties bekijken en begrijpen.
  • Op uw factuur staat hoeveel btw er in rekening is gebracht.