Kontakta supporten för Google Workspace

Som Google Workspace-administratör kan du kontakta Google direkt för support. Supportalternativen varierar beroende på din prenumeration, men det finns alltid ett sätt att ta kontakt.

Har du Essentials Starter-utgåvan? Om du vill kontakta support måste du byta till Enterprise Essentials-utgåvan.

Innan du börjar

Granska och samla in all relevant information innan du kontaktar support. Mer information finns i Innan du kontaktar support: Samla in viktig information.

Så här kontaktar du oss

Så här kontaktar du en supportspecialist för att få hjälp med ditt Google Workspace-konto:

Admin Help
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Få hjälp uppe till höger på administratörskonsolen.
  3. Beskriv problemet i hjälpassistentens fönster och klicka på Skicka .
  4. Om du ser en hjälpartikel som rör ditt problem kan du klicka på den för att läsa den.
  5. Om du behöver mer hjälp kan du klicka på:
    • Sök efter något annat och upprepa steg 3–4.
    • Fortsätt till support och fortsätt med följande steg.
  6. Välj ett alternativ om du nyligen har skapat ett supportärende:
    • Om problemet rör ärendet klickar du på det och läser meddelandet. Om meddelandet inte är till hjälp klickar du på Nej och går vidare till steg 10.
    • Om problemet inte rör ärendet klickar du på Mitt problem har inget med ovanstående att göra.
  7. Välj beskrivningen av problemet och läs igenom informationen eller klicka på Hjälp mig med något annat eller Jag behöver mer hjälp.
  8. Beskriv kortfattat problemet och klicka på Skicka .
  9. Klicka på det alternativ som bäst beskriver problemet och läs informationen. Du kan även klicka på Detta var inte till hjälp, fortsätt till support eller Jag behöver mer hjälp.
  10. Välj kanal och språk som du vill använda för kontakten och klicka på Starta chatt eller Skicka.

Har du problem med att komma åt administratörskonsolen? Mer information finns i Kan inte logga in på administratörskonsolen.

Få Google Workspace hjälp online

Hjälpcenter

Hjälpcenter för administratörer: Sök i dokumentationen om att hantera användare och tjänster i Google Workspace.

Kända avbrott

Statusöversikt över Google Workspace: Visa status för tjänster (Gmail, Google Kalender osv.).

Google Workspace Community

Google Workspace Community: Ställ felsökningsfrågor och få svar från Google Workspace-produktexperter och andra administratörer.

Administratörsgrupp

Google Workspace for Admins Community: Gå med i den här gruppen och se de senaste nyheterna och resurserna för Google Workspace, inklusive peer-to-peer-konversationer, lanseringsmeddelanden, produktuppdateringar, färdplaner med mera.

Sociala medier

@askworkspace: Följ vår Twitter-kanal och få snabb support, hjälp med incidenter och snabba självhjälpstips.

Supportpolicyer

Dessa policyer gäller enbart för administratörer.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Så här prioriterar vi ditt problem

Vi undersöker problemet utifrån prioritetsnivå och ankomsttid. Du kan förvänta dig ett första svar inom en arbetsdag eller mindre.

Prioritet och typ av problem Exempel
P1: Kritiskt problem med tillgång till tjänsten som berör fler än en användare. Tjänsten är inte tillgänglig eller fungerar inte. Det finns ingen lösning. Utbredda förseningar av e-posten som påverkar de flesta e-postmeddelanden som skickas eller tas emot.
P2: Kritiskt problem med tillgång till tjänsten som berör en användare eller ett problem som berör samarbete mellan användare. Produkten fungerar inte som förväntat och det finns ingen rimlig lösning. En användare kan inte komma åt e-posten och en sida med felmeddelande 500 visas.
P3: Produkten fungerar inte som väntat, men en enkel lösning är tillgänglig. Det går inte att ta bort ett inlägg från ett gruppforum med knappen Ta bort. Det går att ta bort meddelandet genom att ändra webbadressen.
P4: Produkten uppträder inte som önskat, men den fungerar och en lösning är inte nödvändig. En användare kan inte enkelt lägga till nya ord i ordlistan för stavningskontroll.

Kompletterande undersökning

Vi måste kanske samla mer information från dig för att genomföra fler test. I de här fallen kan vi be dig att

• lista de exakta steg som orsakar problemet
  • följa felsökningsstegen
  • samla in och skicka ytterligare information som loggfiler eller meddelanderubriker.

Vi kan även skicka ditt problem till ett specialiserat team för ytterligare undersökning. Hur lång tid det tar att lösa ett problem beror på hur komplext det är och på om felsökningsdata är tillgänglig.

Lagringsperiod för interna loggfiler

Av integritets- och säkerhetsskäl sparas våra interna loggfiler bara en kort tid. När vi undersöker problemet kan vi be dig att skicka in aktuell information, eftersom vi inte längre har tillgång till de här uppgifterna i våra egna loggar.

Möjliga lösningar

Oavsett vilket problem du har så är vårt mål att erbjuda dig en lösning. Beroende på problemet är följande lösningar möjliga:

• Vi åtgärdar problemet, ger en lösning eller besvarar din fråga.
  • Vi bekräftar att det rapporterade problemet är en funktion som saknas. Du kan skicka in problemet som en funktionsidé i Google Cloud Communities.
  • Vi kan inte återskapa felet men ger rekommendationer för ytterligare undersökning.
  • Vi ber ett externt produktteam att hjälpa till och sätter dig i kontakt med dem för ytterligare hjälp.
  • Vi kan inte undersöka problemet du skickat in eller också har vi fastställt att det inte stöds.
  • Vi åtgärdar ett avbrott som spåras på statusöversikten för Google Workspace och skickar, på din specifika begäran, en kreditering av tjänsten och/eller en incidentrapport.

När ditt ärende är löst får du en e-postundersökning om hur vi har hanterat det. Din feedback är avgörande för att vi ska kunna förbättra vår supportstruktur och våra produkter.

När din verksamhet växer gör vår det också. För att uppfylla supportbehoven hos vår växande kundbas interagerar vi med en utvald grupp av betrodda supporttjänsteleverantörer. Precis som våra kunder präglas de av mångfald. De talar många språk och är strategiskt placerade för att vi ska kunna ge dig support när du behöver hjälp. Varje tjänsteleverantör går genom en rigorös urvalsprocess för att säkerställa att de har nödvändig teknisk kompetens och vi upprätthåller säkerhet och integritet så att vi tillsammans kan ge dig en konsekvent supportupplevelse.

Relaterade ämnen