G Suite-gegevens verplaatsen naar een andere serviceprovider

Als uw organisatie de G Suite-services niet meer wil gebruiken, kunnen gebruikers hun G Suite-gegevens meenemen. Ze kunnen e-mails, contacten, agenda's, video's en meer exporteren. Vervolgens kunnen ze de gegevens importeren naar de nieuwe provider. In de meeste gevallen moet elke gebruiker zijn eigen gegevens verplaatsen. U kunt ook samenwerken met een G Suite-partner die de gegevens voor u kan verplaatsen.

Hoe kunnen de gegevens worden verplaatst

1. Een beheerder maakt voor elke gebruiker een nieuw account bij de nieuwe provider.
    2. Elke gebruiker exporteert zijn eigen G Suite-gegevens op een van de volgende manieren:
    3. Elke gebruiker importeert zijn eigen gegevens naar zijn nieuwe account.

Belangrijk: Zorg dat uw gebruikers hun gegevens verplaatsen voordat u het G Suite-account van uw organisatie verwijdert.

Alle G Suite-gegevens tegelijk exporteren

Gebruikers kunnen alle gegevens die ze nodig hebben (zoals e-mails, agenda's, contacten, documenten en bladwijzers), tegelijk downloaden uit hun G Suite-account en opslaan op één plek. Gebruikers kunnen kiezen welke Google-producten ze willen archiveren. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen hun e-mails en documenten te downloaden, maar niet hun bladwijzers of foto's. Alleen de gebruiker heeft toegang tot zijn archief en kan het importeren naar een nieuwe service.

Zie Uw gegevens downloaden voor meer informatie.

Gegevens exporteren uit individuele Google-producten

Gebruikers kunnen gegevens individueel downloaden uit de Google-producten die ze gebruiken:

• E-mails: Gebruikers kunnen alle Gmail-berichten downloaden naar een andere e-mailclient, zoals Microsoft® Outlook® of Mozilla® Thunderbird®. Eerst moet een beheerder POP en IMAP inschakelen voor gebruikers. Daarna moet elke gebruiker IMAP instellen zodat berichten van Gmail kunnen worden gelezen in andere e-mailclients.
    • Contacten: Gebruikers kunnen hun contacten exporteren als CSV- of vCard-bestand en deze importeren naar een ander e-mailaccount. Zie Contacten beheren voor meer informatie.
    • Agenda: Gebruikers kunnen afspraken uit één agenda of uit alle agenda's in de lijst 'Mijn agenda's' exporteren. Zie Uw agenda exporteren voor meer informatie.
    • Drive: Gebruikers kunnen hun Google Drive-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -tekeningen opslaan op een computer of Android-apparaat in verschillende bestandsindelingen. Zie Een bestand downloaden voor meer informatie.
    • Alle andere Google-producten: Bekijk de helpdocumentatie in het product.

Gegevens van gebruikers exporteren als beheerder

Als u als beheerder de gegevens van uw gebruikers wilt downloaden met een API, moet u een serviceaccount gebruiken dat toegang heeft tot gegevens namens de gebruikers in een domein.

Zie Delegating domain-wide authority to a service account (Domeinbrede autoriteit delegeren naar een serviceaccount) voor meer informatie.