De gegevens van uw organisatie exporteren

Als uw organisatie besluit Google niet meer te gebruiken, kunt u de gegevens van uw gebruikers meenemen met de Data Export-tool. U kunt gegevens exporteren en downloaden uit de Google-producten die ze gebruiken, zoals Gmail, Google Agenda en Drive. U hoeft maar één stap uit te voeren om de gegevens te downloaden. Vervolgens kunt u de gegevens importeren in uw nieuwe provider.

Als u wilt dat uw gebruikers hun eigen gegevens downloaden, vraagt u ze Uw gegevens downloaden te bekijken.

Vereisten

Als u de Data Export-tool wilt gebruiken, moet u voldoen aan deze vereisten:

• U moet dertig dagen of langer een account in uw domein hebben, als uw domein meer dan dertig dagen geleden is gemaakt.
  • U moet een hoofdgebruiker zijn van uw Google-domein.
  • Authenticatie in twee stappen moet zijn afgedwongen voor uw account.
  • U mag niet meer dan duizend gebruikers hebben in uw Google-account. Als u meer dan duizend gebruikers heeft, neemt u contact op met Google Cloud-ondersteuning om de Data Export-tool tijdelijk in te schakelen.

Welke gegevens worden geëxporteerd?

Gegevens van gebruikers uit de kernservices van G Suite (zoals Gmail, Google Contacten, Google Vault en Google Documenten) worden geëxporteerd. Sommige gegevens die niet van specifieke gebruikers zijn, worden ook geëxporteerd, zoals agendabronnen en gegevens uit Drives van mijn team, Google Sites en Hangouts Chat.

Belangrijk

• Als u de Data Export-tool gebruikt, worden alle ondersteunde gegevens geëxporteerd voor alle actieve gebruikers in uw domein. U kunt niet slechts een deel van de gegevens exporteren, of alleen de gegevens van een deel van de gebruikers.
  • U kunt geen gegevens exporteren van verwijderde gebruikers of van gebruikers die in de afgelopen 24 uur zijn gemaakt.
  • Sommige gegevens die net zijn gemaakt, worden wellicht niet geëxporteerd.

De gegevens van uw gebruikers exporteren

1. Open de Data Export-tool.

Tip: Als u dit vanuit de beheerdersconsole wilt doen, klikt u rechtsboven op Openen Open en klikt u onder Tools op Data Export.

2. Klik op Export starten.

Het exportproces kan 72 uur of langer duren, afhankelijk van de grootte van uw domein. U ontvangt een e-mail wanneer de export is voltooid.

De geëxporteerde gegevens bekijken

Klik in de bevestigingsmail of de Data Export-tool op Archief openen.

Klik in het archief op de map om een ​​lijst met gebruikersmappen te bekijken. Elke gebruikersmap bevat een zip-bestand met de gegevens van die gebruiker. Klik op het zip-bestand om de gegevens van een gebruiker te downloaden. Pak het bestand vervolgens uit om de gegevens van de gebruiker per product te bekijken. U heeft 30 dagen toegang tot de geëxporteerde gegevens. Na 30 dagen worden deze permanent verwijderd.

Opmerking: Gebruikersgegevens uit Google Vault staan in het bestand van het specifieke product. Gmail-berichten die zijn bewaard in Vault, worden bijvoorbeeld geëxporteerd in het bestand met Gmail-gegevens van de gebruiker.

Vragen

Kan ik de gegevens van mijn gebruikers opnieuw exporteren?
Ja. 30 dagen nadat uw laatste export is voltooid, kunt u het exportproces opnieuw starten.
Kan ik de gegevens van slechts een deel van mijn gebruikers exporteren?

Nee. Met de Data Export-tool worden alle gegevens van alle gebruikers in uw domein geëxporteerd. U kunt niet alleen bepaalde soorten gegevens exporteren, of slechts de gegevens van een deel van de gebruikers.

Individuele gebruikers kunnen verschillende soorten gegevens zelf exporteren. Zie Uw gegevens downloaden voor meer informatie.

Ik wil alleen e-mailgegevens exporteren. Kan dit met de Data Export-tool?

Nee. Met de Data Export-tool kunt u niet opgeven welke soort gegevens moeten worden geëxporteerd. De tool exporteert alle gegevens van alle gebruikers in uw domein.

Individuele gebruikers kunnen verschillende soorten gegevens zelf exporteren. Zie Uw gegevens downloaden voor meer informatie.

Kan ik het exportproces stoppen nadat het is gestart?

Nee. Wanneer het exportproces is gestart, moet u wachten totdat het is voltooid.

Waar worden de geëxporteerd opgeslagen?
De gegevens worden in de Verenigde Staten opgeslagen.