Exportera all data för organisationen

Vill du bara exportera en del av organisationens data? Gå till Exportera användarnas data

Med verktyget för dataexport kan du exportera organisationens data till ett Google Cloud Storage-arkiv och ladda ned den. Organisationer som har en Google Workspace-utgåva kan utföra en fullständig dataexport (och en export av en användare) var 30:e dag.

Om du vill låta användarna ladda ned sin data tillåter du Google Takeout och hänvisar användarna till Så här laddar du ned din Google-data.

Viktigt! Om organisationen har FedRAMP-auktorisering ska du kontakta support för Google Workspace innan du använder verktyget för dataexport. Google Workspaces supportteam får inte åtkomst till eller behandlar data som exporteras från verktyget för dataexport.

På den här sidan

Innan du börjar

Utöka alla  |  Komprimera alla

Krav

Om du vill exportera organisationens data måste följande krav vara uppfyllda:

• Använd ett konto som avancerad administratör för Google Workspace eller Cloud Identity som är minst 30 dagar gammalt (om du inte skapade organisationskontot för mindre än 30 dagar sedan).
  • Aktivera tvåstegsverifiering (2SV) för kontot. 2SV krävs endast för administratören som startar exporten. Du kan kontrollera om 2SV har aktiverats för ditt konto genom att granska kontots säkerhetsinställningar.

Om du vill få åtkomst till exporterad data måste Google Cloud vara aktiverat för ditt konto. Du kan bara aktivera Google Cloud för avancerade administratörer som behöver åtkomst till exporterad data. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera Google Cloud för användare.

Vilken data exporteras?

I verktyget för dataexport exporteras samma data som är tillgänglig i Google Takeout för användarna. Dessutom exporteras data som enbart är tillgänglig för administratörer, till exempel raderad data som lagras i Arkiv samt kundägd data. Kundägd data ägs av organisationen och inte enskilda användare, exempelvis Gmail-meddelanden i administratörskarantän.

• Kalenderdata: Följande kundägd data ingår också: Strukturerad resursbokningsinformation
  • Chattdata: Följande kundägd data inkluderas också: Meddelanden och bilagor för rum som har skapats av användare i organisationen
  • Data i Chrome
  • Classroom-data
  • Cloud Search-data (endast tillgängligt för administratörer)
  • Kontaktuppgifter
  • Drive-data: Följande kundägd data ingår också: data på delade enheter och i delade dokument.
  • Gemini-data
  • Gmail-data: Följande kundägd data ingår också:
  • Gruppdata: Data för grupper utan ägare i organisationen ingår också

Obs! Data som användare i konsumentgrupper har skapat är bara tillgänglig för de användarna.

• Keep-data
  • Påminnelsedata
  • Skript som genereras av villkorsstyrda aviseringar.
  • Tasks-data

Obs! Data som nyligen har tagits bort från Tasks, inklusive tidsstämplar för borttagning, inkluderas också.

• Data som lagras i Arkiv (endast tillgänglig för administratörer): Data i en tjänst som användarna har tagit bort men som omfattas av spärrar eller lagringsregler i Arkiv. Kräver Arkiv-licenser.

• Voice-data: Följande kundägd data ingår också:
    • Beställningar av nummerportering
    • Inställningar för virtuell receptionist
    • Lista över fasta telefoner
    • Skatteadresser
    • Skatte-id
    • Telefonnummer och telefonnummertilldelningar
    • Användarlicensdata
    • Uppringningsgrupper

Obs! Nyligen borttagen Voice-data inkluderas också.

Verktyget för dataexport exporterar inte följande:

• Data för användarkonton som har skapats inom 24 timmar före exporten.
  • Data som har raderats om den inte lagrades enligt Google Arkiv-policyerna.

En fullständig export innehåller data från användare med dessa kontotyper:

• Licensierad och aktiv
  • Tillfälligt avstängd av en administratör
  • Arkiverad
  • Arkiv – tidigare anställd
  • För Chrome-exporter: Aktiv Google Workspace for Education-användare.
Destination för exporterad data

Med verktyget för dataexport exporteras organisationens data till en lagringsyta i Cloud Storage. Om du vill exportera all data som stöds tillhandahåller verktyget en tillfällig lagringsyta som tillhandahålls av Google i Cloud Storage i USA eller Europa. Exporterad data raderas automatiskt efter 60 dagar.

Viktigt! Data exporteras i flera paket i stället för som ett helt paket. Stora exporter kan ta flera dagar, och vissa datapaket exporteras flera dagar före andra paket. Om nedladdningen tog flera dagar raderas vissa datafiler före andra. Fastställ när de enskilda filerna raderas genom att subtrahera antalet dagar det tog för exporten att slutföras från 60. Du måste ladda ned exporten före detta datum.

Om du vill lagra din data i mer än 60 dagar måste du skapa en anpassad export och ange en mållagringsyta i Cloud Storage som du äger. Mer information finns i Exportera Workspace-data med lokal datalagring.

Steg 1: Exportera användardata

Dessa steg initierar en fullständig export av organisationens data och är tillgängliga i alla Google Workspace-utgåvor. Mer information om mer avancerade alternativ finns i Exportera användardata.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Dataexport på panelen till höger under Verktyg.

3. Klicka på Konfigurera ny export.
  4. Ange ett namn på exporten i rutan Namn.
  5. I rutan Omfattning väljer du Exportera all användardata.
  6. I rutan Kontinuerlig export lämnar du kryssrutan avmarkerad.
    Obs! Det är enbart organisationer med tillägget Säkra kontroller som kan se rutan Kontinuerlig export.
  7. I rutan Destination väljer du att använda en Cloud-lagringsyta som tillhandahålls av Google.
    Obs! Beroende på din utgåva kan rutan Destination innehålla ett alternativ för att exportera till en Cloud Storage-lagringsyta som du äger. Data som exporteras till en kundägd lagringsyta kan vara mer begränsad än data som exporteras till en lagringsyta som tillhandahålls av Google. Mer information finns i Exportera användarens data.
  8. Välj om du vill använda en lagringsyta i USA eller Europa eller välj alternativet Ingen inställning.
    Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade samt Education Plus Enterprise Essentials Plus och Säkra kontroller i Google Workspace.
  9. Klicka på Starta export.

När du har startat en export får alla avancerade administratörer ett e-postmeddelande om att en dataexport har påbörjats. Exporten är tillgänglig tidigast 48 timmar efter att du har startat den. Denna väntetid bidrar till att skydda organisationens data.

Dataexporten tar normalt 72 timmar, men kan ta upp till 14 dagar, beroende på hur stor den är. Alla avancerade administratörer får ett aviseringsmeddelande när processen är klar. Alla avancerade administratörer kan visa exporten.

Obs! Om Google-kontot förlorar behörigheten som avancerad administratör medan en export som du har startat pågår kanske exporten inte slutförs.

Steg 2: Visa och ladda ned exporterad data

Innan du börjar: Se till att du har aktiverat Google Cloud för ditt konto. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera Google Cloud för användare.

1. Klicka på Visa arkiv i bekräftelsemeddelandet eller verktyget för dataexport.
  2. Granska statusen för exporten på administratörskonsolen eller i Google Cloud Storage:

Om exporten innehöll fel kan du testa att exportera enbart den data som saknas. Anvisningar finns i Försök igen med fel i en export på den här sidan.

1. På sidan Dataexport på administratörskonsolen visas en av följande statusindikatorer för exportarkivet:
      1. Misslyckades: Ingen data exporterades.
      2. Slutförd med fel: En del data saknas i arkivet.
      3. Slutförd: All data har exporterats.
    2. I arkivet i Cloud Storage innehåller exportrapporten en felöversikt om fel uppstod. Mer information om uppgifterna i exportrapporten finns i Visa dataexportrapporten på den här sidan.
  3. När du är redo att visa och ladda ned exporterad data klickar du på rotmappen i arkivet i Cloud Storage. Rotmappen innehåller en lista över användarmappar. Varje användarmapp innehåller en zip-fil med användarens data.

Obs! Viss data, till exempel filer på delade enheter, ägs av ett tjänstkonto i stället för en användare. I exportarkivet får tjänstkonton namnet Resurs.

Det går bara att ladda ned enskilda objekt via Cloud Storage-gränssnittet. Om du vill ladda ned en mapp eller flera objekt samtidigt kan du använda kommandoradsverktyget gsutil. Läs mer

Exempel:

gsutil -m cp -r \ "gs://[gsutil-URI för din Takeout-export]" \
  4. Klicka på zip-filen och ladda ned användarens data.
  5. Packa upp filen och granska användarens data per produkt.

Försök exportera data som saknas igen

Om data saknas i exporten visas den som ett fel i exportrapporten. När du försöker göra en komplettering, det vill säga exportera data som saknas, startas en ny export av enbart den data som saknas via verktyget för dataexport.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Dataexport på panelen till höger under Verktyg.

3. Klicka på Starta komplettering.

Du får en e-postavisering när kompletteringsprocessen är klar. Det är enbart administratören som startade kompletteringen som får en e-postavisering, men alla avancerade administratörer kan visa exporten.

Kompletterande data läggs till i ett nytt arkiv.

4. Granska den kompletterande exporten. Om det fortfarande finns exportfel (data som saknas) efter kompletteringsprocessen gör du om exporten. Du kan göra högst tre kompletteringsförsök för varje export.

Viktigt! Exportens sista giltighetsdatum förblir detsamma, med start från den första dataexporten. En komplettering innebär inte att sista giltighetsdatum uppdateras.

Om du behöver hjälp med att hämta filer som inte exporterades, kan du kontakta support för Google Workspace. De återställer exporttidsgränsen så att du kan starta en fullständig export utan att vänta 30 dagar.

Vad som tas med i ett kompletterat arkiv

Ett kompletterat arkiv kan innehålla följande data:

• Data som saknades på grund av ett tillfälligt fel, t.ex. om en bild inte inkluderades i ett dokument under exporten
  • Data som en användare förlorat åtkomst till mellan administratörens exportförsök, till exempel eftersom licensen nedgraderades

Ett kompletterat arkiv innehåller inte följande data:

• Data som saknades på grund av ett permanent fel, till exempel om användaren raderade eller ändrade ägarskap för ett dokument innan exporten startades eller mellan exportförsök.
  • Data som exporterades tidigare, med undantag för följande: om ett objekt exporterades delvis, till exempel om ett dokument saknade en bild eller kommentar, då försöker verktyget för dataexport exportera hela objektet igen

Visa rapporten för dataexport

Dataexportrapporten innehåller status för rapporten och metadata, till exempel vilken administratör som startade exporten och när.

1. Klicka på Visa arkiv i bekräftelsemeddelandet eller verktyget för dataexport.

Obs! Det är enbart administratören som startade exporten som får en e-postavisering, men alla avancerade administratörer kan få åtkomst till exporten.

2. Klicka på rapporten i rotmappen i dataexportarkivet. Du kan öppna rapporten i en webbläsare.

Om exportfel uppstod innehåller rapporten följande uppgifter:

• Användar-/tjänst-id: Användarnamn för ett användarkonto, gruppnamn eller id för tjänstkontot som det uppstod exportfel för. Kontona anges i alfabetisk ordning.
  • Kontotyp: Kan vara något av följande:
    • Användare
    • Grupp
    • Kundägd data: Filer som ägs av organisationen, inte enskilda användare

Obs! Rapporten visar några specifika typer av kundägd data, till exempel delade enheter. De visas som Resurs.

• Tjänstkonto: Konto som har skapats automatiskt för data utan ägare, till exempel Google Jamboard-innehåll.
  • Arkiv: Länkar till arkivfiler med innehåll som ägs av användar- eller tjänstkontot.
  • Misslyckad sammanfattning: Antalet filer som har exporterats och antalet som inte exporterades. Om du vill se en lista över filer som inte har exporterats klickar du på pilen till vänster om felsammanfattningen.

Exempelrapport med exportfel

Relaterade ämnen