In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Een ID-regel instellen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Voor het kenmerk id [id] moet u voor elk van uw producten een unieke ID-waarde opgeven. Als de aangeleverde gegevens niet aan de vereisten voor productspecificaties voldoen, kunt u een ID-regel gebruiken om aan te geven waar de unieke ID zich in de primaire feed bevindt.

De ID-regel is een krachtige functie waarmee u uw feed in bulk kunt updaten, zodat elk van uw producten een unieke waarde krijgt voor het kenmerk id [id]. Als uw spreadsheet bijvoorbeeld een ID-waardenkolom met het label SKU heeft, kunt u deze kolom aan het kenmerk id [id] toewijzen. U kunt ook verschillende kolommen samenvoegen om verschillende kenmerkwaarden tot 1 unieke ID te combineren.

Opmerking: Nadat u uw ID-regel heeft geüpdatet, kunt u mogelijk een paar uur geen advertenties uit die feed weergeven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u regels instelt voor het kenmerk id [id].

Voordat u begint

ID-regels instellen

U maakt als volgt een nieuwe regel voor het kenmerk id [id]:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik vervolgens op Feeds.
  3. Selecteer de feed waarvoor u het kenmerk id [id] wilt verfijnen.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Instellingen.
  5. Klik op ID-regel.
  6. Klik op Regel maken.
  7. Configureer uw gegevensbronnen. In de meeste gevallen gebruikt u de operator 'Instellen op' en geeft u de kenmerknaam op. Voorbeeld: ID instellen op: mijn_eerste_feed.sku
  8. Voeg wijzigingen toe (optioneel).
  9. Klik op OK.

Nadat u de regel heeft ingesteld, moet u de feed opnieuw verwerken.

1. Ga naar het tabblad Verwerken.
  2. Klik rechtsboven op Feed opnieuw verwerken.

Opmerking: Als uw feed voor de eerste keer opnieuw wordt verwerkt, kunt u een foutmelding krijgen. Wacht in dat geval een uur en verwerk de feed vervolgens opnieuw.

U kunt ID-regels instellen voor zowel uw primaire als aanvullende feeds. Als u de waarden voor het kenmerk id [id] in zowel uw primaire als aanvullende feeds moet wijzigen, brengt u de wijzigingen eerst in uw primaire feed aan.

Als u het feedbestand opnieuw uploadt, blijven de ingestelde ID-regels van toepassing. Nadat u ID-regels heeft ingesteld, worden deze altijd toegepast voordat alle andere feedregels worden uitgevoerd.