Deze functie is momenteel beschikbaar in de geïntegreerde functionaliteit in Google Workspace. Lees dit artikel om aan de slag te gaan met de nieuwe functionaliteit.

Vanuit Gmail een videogesprek starten of eraan deelnemen

In Gmail kun je persoonlijke videogesprekken starten of eraan deelnemen.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Voordat je je eerste videogesprek start

1. Controleer de systeemvereisten.
  2. Klik op Toestaan als je wordt gevraagd of de camera en microfoon van je computer mogen worden gebruikt.
    • In Instellingen moet je mogelijk rechten voor de camera en microfoon inschakelen.

Google Workspace-gebruikers (die Gmail gebruiken met een werk- of schoolaccount)

Tip voor Google Workspace-beheerders: Als je Meet wilt gebruiken in Gmail, moet de Google Meet-service zijn ingeschakeld in de Beheerdersconsole. Voor gebruikers in het onderwijs moet ook de mogelijkheid zijn ingeschakeld om nieuwe videovergaderingen te maken.

Een videogesprek starten

1. Open Gmail.
  2. Klik in het gedeelte Meet op Nieuwe vergadering.
  3. Als u de uitnodiging voor de vergadering wilt sturen via een link of e-mail, klikt u op Uitnodiging sturen.
    • Klik op Uitnodiging voor vergadering kopiëren om de details van de uitnodiging voor de vergadering te kopiëren.
    • Klik op Delen via e-mail om een e-mailuitnodiging te sturen.
  4. Klik op Nu deelnemen als u klaar bent om deel te nemen aan de vergadering.
  5. Voordat u aan uw eerste vergadering kunt deelnemen, moet u rechten voor uw microfoon en camera toestaan. Nadat u toestemming heeft gegeven:
    • Klik op Microfoon Microfoon om de microfoon aan of uit te zetten.
    • Klik op Camera Videogesprek om de camera aan of uit te zetten.
  6. Klik op Nu deelnemen om deel te nemen aan het gesprek.
  7. Klik op Gesprek verlaten Call end icon om het gesprek te verlaten.

Deelnemen aan een videogesprek

1. Open Gmail.
  2. Klik linksonder op Mijn vergaderingen  om deel te nemen aan een videogesprek dat in je agenda gepland staat.
  3. Plaats onder 'Mijn vergaderingen' de muisaanwijzer op de vergadering waaraan je wilt deelnemen en dan klik op Deelnemen.
    Tips:
    • Alleen vergaderingen die zijn gepland in Google Agenda, worden weergegeven onder 'Mijn vergaderingen'.
    • Je kunt op een van je toekomstige vergaderingen klikken om de gespreksdetails te bekijken of wijzigingen aan te brengen.
    • Als de aankomende vergadering niet in je agenda staat, klik je op Deelnemen aan een vergadering. Voer de code of bijnaam van de vergadering in en dan klik op Deelnemen.
  4. Voordat je aan je eerste vergadering kunt deelnemen, moet je rechten voor je microfoon en camera toestaan. Nadat je toestemming hebt gegeven, kun je het volgende doen:
    • Klik op Microfoon Microfoon om de microfoon in of uit te schakelen.
    • Klik op Camera Videogesprek om de camera in of uit te schakelen.
  5. Klik op Nu deelnemen om deel te nemen aan het gesprek.
  6. Klik op Gesprek verlaten Call end icon om het gesprek te verlaten.

Google Workspace for Education-gebruikers

Als je een Education-account hebt en je schooltype basis-/voortgezet onderwijs is, kun je niet deelnemen aan Google Meet-videogesprekken die zijn gemaakt met persoonlijke Google-accounts.

Anonieme gebruikers of gebruikers die niet zijn ingelogd op een Google-account kunnen niet deelnemen aan vergaderingen die zijn georganiseerd door Google Workspace for Education-gebruikers. Gebruikers kunnen wel inbellen met een telefoon.

Niet-Google Workspace gebruikers (die Gmail gebruiken met een persoonlijk account)

Een videogesprek starten

1. Open Gmail.
  2. Klik in het gedeelte Meet op Nieuwe vergadering.
  3. Als u de uitnodiging voor de vergadering wilt sturen via een link of e-mail, klikt u op Uitnodiging sturen.
    • Klik op Uitnodiging voor vergadering kopiëren om de details van de uitnodiging voor de vergadering te kopiëren.
    • Klik op Delen via e-mail om een e-mailuitnodiging te sturen.
  4. Klik op Nu starten als u klaar bent om deel te nemen aan de vergadering. U neemt rechtstreeks deel aan de vergadering.
  5. Voordat u aan uw eerste vergadering kunt deelnemen, moet u rechten voor uw microfoon en camera toestaan. Nadat u toestemming heeft gegeven, kunt u het volgende doen:
    • Klik op Microfoon Microfoon om de microfoon aan of uit te zetten.
    • Klik op Camera Videogesprek om de camera in of uit te schakelen.
  6. Klik op Nu deelnemen om deel te nemen aan het gesprek.
  7. Klik op Gesprek verlaten Call end icon om het gesprek te verlaten.

Deelnemen aan een videogesprek

1. Open Gmail.
  2. Klik op Deelnemen aan een vergadering Invoer.
  3. Geef de vergadercode van tien letters op die je van de organisator van de vergadering hebt gekregen.
  4. Klik op Deelnemen.
    • Voordat je deelneemt aan de vergadering, kun je de camera en microfoon in- of uitschakelen.
  5. Klik op Nu deelnemen om deel te nemen aan het gesprek.
  6. Klik op Gesprek beëindigen Call end icon als je klaar bent.

U kunt ook deelnemen aan een vergadering vanuit een Agenda-afspraak of de Google Meet-app. Bekijk meer informatie over andere manieren om een vergadering te starten of eraan deel te nemen.

Iemand rechtstreeks bellen vanuit Chat of Gmail

Belangrijk: U kunt iemand rechtstreeks bellen vanuit Chat of Gmail in Chrome. Als u een gesprek plaatst naar een niet-Chrome-gebruiker, kan deze bellen en deelnemen aan het gesprek, maar wordt er geen geluid afgespeeld.

U kunt een spraak- of videovergadering starten vanuit Chat of Gmail. Als het gesprek binnenkomt bij de andere persoon, wordt er een geluid afgespeeld.

1. Open een privéchat in Chat.
  2. Klik bovenaan op Videogesprek starten . Het gesprek wordt geopend in een klein venster.
  3. Klik op Gesprek verlaten Call end icon om het gesprek te verlaten.

Tip: Zo past u het gespreksvenster aan:

• Als u het gesprek naar een nieuw tabblad wilt verplaatsen, klikt u op Verplaatsen naar een tabblad New window.
  • Als u het venster wilt verplaatsen, klikt u erop en houdt u de muisknop ingedrukt. Versleep dan het venster.

Google Meet tonen of verbergen in Gmail (voor alle gebruikers)

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Kies bovenaan Chat en Meet.
  4. Breng je wijzigingen aan in het gedeelte Vergaderen.
  5. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Belangrijk: Google Workspace-gebruikers hebben deze instelling mogelijk niet in hun Gmail-account als hun Google Workspace-beheerders de service voor videogesprekken hebben uitgeschakeld in de Beheerdersconsole.

Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen