Meet instellen (voor onderwijsbeheerders)

Als beheerder van uw school of organisatie bepaalt u welke Google Meet-functies docenten en leerlingen kunnen gebruiken.

Voordat u begint: De systeemvereisten controleren

Controleer of u voldoet aan de systeemvereisten voor Meet. Zie Vereisten voor Google Meet voor meer informatie.

Stap 1: Zet Meet aan

U kunt de Meet-instellingen niet wijzigen voor individuele gebruikers. Zie Meet-vergaderingen aanzetten voor uw organisatie voor meer informatie over hoe u Meet aanzet voor organisatie-eenheden, groepen of al uw leerlingen en docenten.

Stap 2: Gebruik Meet met Classroom

Meet moet aanstaan voor de primaire docent van de lesgroep voordat deze Meet kan gebruiken met Classroom. Docenten kunnen dan een vergadering starten vanuit Classroom. Zie Classroom instellen voor uw school voor meer informatie.

Stap 3: Zorg voor vergaderingen van hoge kwaliteit

1. Registreer één account per gebruiker om te voorkomen dat docenten en leerlingen een account delen. Zie Een account toevoegen voor een nieuwe gebruiker voor meer informatie.
  2. Stel de standaard videokwaliteit in via de Google Beheerdersconsole om de bandbreedte van Meet te beperken. Zie Uw netwerk voorbereiden op Meet-vergaderingen voor meer informatie.
  3. Gebruik de Meet-kwaliteitstool om problemen op te lossen. Zie Kwaliteit en statistieken van vergaderingen bijhouden voor meer informatie.

Stap 4: Zet Meet-functies aan

U kunt bepaalde Meet-functies alleen aanzetten voor docenten door toegangsbeheer in te stellen op leeftijd. Zie Gebruikers toegang geven tot Google-services gebaseerd op leeftijd voor meer informatie.

Livestreaming en opnemen aanzetten

Alleen aanbevolen voor docenten en andere werknemers

• U kunt livestreaming aanzetten, zodat mensen in uw organisatie kunnen meekijken met een Google Meet-vergadering zonder eraan deel te nemen. Zie Livestreamen aan- of uitzetten voor Meet voor meer informatie.
  • U kunt ook toestaan dat organisatoren en deelnemers van Meet-vergaderingen binnen dezelfde organisatie deze opnemen. Zie Opnemen aan- of uitzetten voor Meet voor meer informatie.

Deelnamerapporten aanzetten voor docenten

U kunt deelnamerapporten aanzetten, zodat organisatoren van vergaderingen en docenten een lijst zien met de deelnemers van vergaderingen. Zie Instellen dat organisatoren rapporten over deelname en livestreamweergaven krijgen voor meer informatie.

Zie Meet-instellingen beheren (voor beheerders) voor meer informatie over de functies die u kunt aanzetten voor uw gebruikers.

Stap 5: Gebruik Meet met tools van derden

Stap 6: Deel support en trainingsbronnen

Deel deze bronnen met uw docenten en leerlingen: