Uw organisatietype voor Google Workspace for Education selecteren

Alleen vereist voor Google Workspace for Education-versies.

Als u als beheerder Google Workspace for Education instelt in de Google Beheerdersconsole, moet u een organisatietype selecteren voor uw school of onderwijsinstelling.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenProfiel.
  3. Klik bij Organisatietype op Bewerken .
  4. Klik op de pijl-omlaag  en selecteer uw organisatietype:
    • Basisonderwijs/Voortgezet onderwijs: Inclusief kleuterschool, basisschool, onderbouw middelbare school en bovenbouw middelbare school. Ook samenwerkingsverbanden met alleen dit soort scholen. Selecteer deze optie als uw leerlingen voornamelijk jonger zijn dan 18 jaar.
    • Hoger onderwijs: Inclusief middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Selecteer deze optie als uw leerlingen voornamelijk ouder zijn dan 18 jaar.

Opmerking: Als uw instelling meerdere schooltypen aanbiedt, zoals middelbaar onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, selecteert u Basisonderwijs/Voortgezet onderwijs.
  5. Klik op Opslaan.