Uw organisatietype selecteren voor G Suite for Education

Alleen vereist voor G Suite for Education-versies.

Als u G Suite for Education instelt als beheerder, moet u een organisatietype selecteren voor uw school of onderwijsinstelling.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Accountinstellingenand thenProfiel.
  3. Klik naast Organisatietype op Bewerken "".
  4. Klik op de pijl-omlaag "" en selecteer uw organisatietype:
    • Basisonderwijs/Voortgezet onderwijs: Inclusief kleuterschool, basisschool, onderbouw middelbare school en bovenbouw middelbare school. Ook samenwerkingsverbanden met alleen dit soort scholen. Selecteer deze optie als uw leerlingen voornamelijk jonger zijn dan achttien jaar.
    • Hoger onderwijs: Inclusief middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Selecteer deze optie als uw leerlingen voornamelijk ouder zijn dan achttien jaar.

Opmerking: Als uw instelling meerdere schooltypen aanbiedt, zoals middelbaar onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, selecteert u Basisonderwijs/Voortgezet onderwijs.
  5. Klik op Opslaan.