To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Iäkkäiden perheenjäsenten auttaminen Nest Hub Maxin käyttöönotossa

Google Nest Hub Maxin avulla iäkkäät henkilöt voivat pitää yhteyttä ystäviinsä ja sukulaisiinsa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit auttaa perheenjäsentä tai ystävää ottamaan Nest Hub Maxin käyttöön, ja annetaan vinkkejä näytön suosituimpien ominaisuuksien käyttöön.

Ennen aloittamista

Google-tilin luominen

Jos henkilöllä, jota autat Nest Hub Maxin käyttöönotossa, ei ole Google-tiliä, hänen on luotava sellainen, ennen kuin näyttö voidaan ottaa käyttöön. Katso ohjeet Google-tilin luomiseen.

Wi-Fi

Jotta Nest Hub Max toimii, perheenjäsenellä on oltava suora yhteys internetiin ja vakaa Wi-Fi-yhteys. Käytä 5 GHz:n yhteyttä, jos se on saatavilla.

Huom. Jotta Nest Hub Max toimii, sen on oltava yhteydessä internetiin. Jos Wi-Fi-verkossa, johon yrität muodostaa yhteyden, on kirjautumisportaali tai jos se vaatii kirjautumisen ennen jokaista käyttökertaa, et ehkä voi käyttää Nest Hub Maxia kyseisessä paikassa. Kirjautumista edellytetään usein kaupallisissa ympäristöissä, kuten sairaaloissa, palvelutaloissa, kirjastoissa, lentoasemilla ja hotelleissa.

Perheenjäsenen auttaminen näytön käyttöönotossa

Nest Hub Max on otettava käyttöön samassa Wi-Fi-verkossa, jossa perheenjäsenesi käyttää sitä jatkossa. Esimerkiksi jos perheenjäsen on palveluasunnossa, seuraa näitä ohjeita muodostettuasi yhteyden palvelutalon Wi-Fi-verkkoon (älä siis tee käyttöönottoa oman kotisi Wi-Fi-verkossa).

Alkuun pääsemistä varten perheenjäsen tarvitsee Google Home ‑sovelluksen Android- tai iOS-laitteelle. Varmista, että perheenjäsen on kirjautunut Google Home ‑sovellukseen sillä Google-tilillä, jolla hän haluaa käyttää Nest-näyttöä jatkossa. Sovellus opastaa hänet useimpien vaiheiden läpi.

Seuraa näitä ohjeita Google Nest Hub Maxin käyttöönottoa varten.

Huom. Jos et halua ottaa käyttöön tiettyä ominaisuutta, voit lisätä sen myöhemmin Google Home ‑sovelluksella tai seuraamalla alla olevia ohjeita. Suosittelemme kuitenkin sallimaan henkilökohtaiset tulokset, jotta esimerkiksi videopuheluiden ja äänipuheluiden käyttö on helpompaa.

Ensimmäisen käyttöönottokerran jälkeen voit lisätä tai muokata alla olevia lisäominaisuuksia.

(Valinnainen) Perheenjäsen voi lisätä sinut Google Homeen

Kun käyttöönotto on valmis, voit auttaa kodin ylläpitämisessä, jos sinut lisätään kodin jäseneksi.

Kodin ja laitteiden jakaminen Google Home ‑sovelluksessa

Personointi

Henkilökohtaisten tulosten ansiosta käyttäjä voi soittaa kontakteille lausumalla henkilön nimen, katsella kalenteritapahtumia ja saada tarkkoja tuloksia.

Salli henkilökohtaiset tulokset

Kielen vaihtaminen

Voit vaihtaa Google Assistantin kielen tai lisätä toisen kielen. Näin voit puhua Google Assistantille kahdella kielellä.

Google Assistantin kielen vaihtaminen

Ominaisuuksien lisääminen

Alla on joitakin Nest Hub Maxin suosikkiominaisuuksia. Käy käyttöönotto-ohjeet läpi jokaisen ominaisuuden osalta, jota haluat perheenjäsenesi käyttävän, ellet ole vielä tehnyt niin.

Videopuheluiden soittaminen Nest Hub Maxilla

Voit soittaa ja vastaanottaa Nest Hub Maxilla videopuheluja Google Duon avulla.

Lue lisää videopuheluiden soittamisesta.

Puheluiden soittaminen Nest-näytöllä

Joillakin alueilla puheluita voi soittaa myös ystäville, perheenjäsenille ja yrityksille.

Katso alueellasi käytettävissä olevat soittotavat

Soita Googlen tukemia puheluita tai mobiilipuheluita

Kotitalouden kontaktien lisääminen

Voit lisätä näytölle kontaktiryhmän, sinä tai muut perheenjäsenet mukaan luettuina, jotta perheenjäsenesi voi soittaa puheluita muutamalla napautuksella. Nämä kontaktit näkyvät näytöllä, ja kaikki, joilla on pääsy laitteelle, voivat käyttää niitä.

Kotitalouden kontaktien lisääminen

Kuvien näyttäminen

Kun näyttöä ei käytetä, sillä voidaan näyttää kuvia. Jos olet kodin jäsen Google Home ‑sovelluksessa, voit lisätä Google Kuvat ‑albumisi, jotta perheenjäsenesi voi katsella niitä. Livealbumien avulla voit lisätä perheenjäsenen näytölle automaattisesti uusia kuvia ystävistä, perheenjäsenistä tai lemmikeistä.

Lue lisää Nest-kehyksistä ja albumien luomisesta Google Kuvissa

Aamu- ja nukkumaanmeno-ohjelmien luominen

Google Assistant voi tehdä automaattisesti useita asioita peräkkäin, kun käytät sisäänrakennettuja ohjelmia tai luot omia. Voit sanoa esimerkiksi "Hey Google, good morning", jos haluat saada tietoja päivän säästä ja uutisista.

Ohjelmien luominen ja muuttaminen

Musiikkipalvelujen linkittäminen

Voit linkittää Google-tiliin liitetyt musiikkipalvelut kuuntelua varten ja asettaa oletusmusiikkipalvelun. Lisätystä palvelusta riippuen voit luoda perheenjäsenillesi heidän mieltymyksiinsä perustuvia asemia tai soittolistoja. Jos olet kodin jäsen Google Home ‑sovelluksessa, voit linkittää omat musiikkipalvelusi, jotta perheenjäsen voi käyttää niitä. Lue lisää musiikin kuuntelusta näytöllä.

Musiikkipalveluiden yhdistäminen

Uutisten personointi

Jos perheenjäsen kuuntelee mieluiten tiettyjen palveluntarjoajien uutisia, voit valita eri lähteitä, joita Nest Hub Max toistaa.

Uutisasetusten personointi

Saavutettavuusominaisuudet

Voit helpottaa näytön käyttöä laittamalla päälle esimerkiksi tekstitykset tai näytönlukuohjelman. Lue lisää Google Nest ‑näytön saavutettavuusasetuksista.

Vinkkejä näytön ohjaukseen

Voit ohjata useimpia toimintoja käsillä tai äänellä sanomalla "Hey Google" ja sitten äänikomennon.

• Näytön aktivoiminen: Napauta sitä tai sano "Ok Google."
  • Edelliselle näytölle palaaminen: Pyyhkäise näytön vasemmasta reunasta oikealle tai sano "Ok Google, go back".
  • Kodin ohjaukseen siirtyminen: Pyyhkäise näytön yläreunasta alas.
  • Kehysten käytön aloittaminen: Pyyhkäise aloitusnäytöltä oikealle.
  • Näytön sammuttaminen: Pimennä näyttö sanomalla "Ok Google" ja sitten "off" tai "turn off".
  • Sovellusten näyttäminen: Etsi sovelluksia, joita voit käyttää näytöllä, pyyhkäisemällä Kehykset-näytön alareunasta ylöspäin. Sulje pyyhkäisemällä alas. (Huom. Tämä toiminto on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.)

Säädä äänenvoimakkuutta

"Hey Google, turn it up."

"Hey Google, turn it down."

"Hey Google, volume level 5."

"Hey Google, volume level 65%."

Voit säätää äänenvoimakkuutta myös näytön takaa. Lue lisää äänenvoimakkuuden säätimistä.

Mitä perheenjäsen voi sanoa ja tehdä Nest-näytöllä

Huom. Jotkin ominaisuudet tai komennot edellyttävät käyttöönottoa. Jos kokeilet jotakin Assistant-komentoa, mutta se ei toimi, katso lisätietoja käyttöönotto-ohjeista tai vinkeistä. Voit myös pyytää Assistantilta apua sanomalla "Hey Google, how do I watch a video?"

Soita videopuhelu

"Hey Google, video call [kontakti]."

"Hey Google, call [kontakti] on Duo."

"Hey Google, end the call."

"Hey Google, hang up" tai napauta Lopeta puhelu.

Valitse Kotitalouden kontaktit ‑kortilta Videopuhelu Video Call.

"Hey Google, answer" tai napauta saapuvaa puhelua näytöltä.

Duo-puheluiden soittaminen kaiuttimella tai näytöllä

Kotitalouden kontaktien lisääminen kaiuttimella tai näytöllä

Soittaminen

"Hey Google, call [puhelinnumero]."

"Hey Google, call [kontaktin nimi]."

"Hey Google, call [yrityksen nimi]."

"Hey Google, what is the nearest [yritys]?" ja sitten "Hey Google, call them."

"Hey Google, end the call."

"Hey Google, hang up" tai napauta Lopeta puhelu.

Valitse Kotitalouden kontaktit ‑kortilta Soita .

Soita Googlen tukemia puheluita (US, CA, UK) tai käytä mobiilipuheluita (US, AU, IT)

Kotitalouden kontaktien lisääminen kaiuttimella tai näytöllä

Katso videoita

"Hey Google, play funny videos on YouTube."

"Hey Google, show me football highlights on YouTube."

Katso säätietoja

"Hey Google, what's the weather today?"

"Hey Google, will it rain tomorrow?"

"Hey Google, is it sunny in Seattle?"

Vinkkejä säätietojen katsomiseen

Kuuntele musiikkia

"Hey Google, play jazz."

"Hey Google, play relaxing music."

"Hey Google, stop" tai "Resume"

"Hey Google, play next song."

Vinkkejä musiikin kuunteluun

Kuuntele uutisia

"Hey Google, tell me the news."

"Hey Google, listen to news about NASA."

"Listen to [uutispalvelun nimi]."

"Hey Google, stop" tai "Stop the news."

Vinkkejä uutisten kuunteluun

Kuuntele radiota

"Hey Google, play radio NBC."

"Hey Google, play NPR radio station."

Vinkkejä radion kuunteluun

Viihde

"Hey Google, tell me a joke."

"Hey Google, let's play a game."

Hyödylliset kodin toiminnot

Puhelimen etsiminen

"Hey Google, find my phone."

Laitteen ja puhelinnumeron linkittäminen Google-tiliin

Muistutusten lisääminen

"Hey Google, remind me to take my medicine every day at 5 PM."

Muita tapoja asettaa muistutuksia

Herätysten lisääminen

"Hey Google, set an alarm for 6 AM tomorrow."

"Hey Google, set alarm for 7 AM every day of the week."

Voit sammuttaa herätyksen tai ajastimen sanomalla "Stop".

Vinkkejä herätysten ja ajastimien lisäämiseen

Tulkkaus

Näyttö voi kääntää sanoja tai lauseita useille eri kielille.

"Hey Google, how do I say 'Nice to meet you' in French?"

"Hey Google, translate."

Voit myös ottaa käyttöön tulkkaustilan, jos haluat puhua jonkun kanssa toisella kielellä.

Ota tulkkaustila käyttöön sanomalla "Hey Google, be my Italian interpreter" or "Hey Google, help me speak Spanish."

Voit lopettaa tulkkaustilan käytön sanomalla "Stop".

Lue lisää tulkkaustilan tehokkaasta käytöstä

Lisätietoja