Om appkampanjer för engagemang

i och med lanseringen av iOS 14 under 2020 införde Apple nya integritetspolicyer för användare. Läs mer om ändringarna i iOS 14.

Med appkampanjer för engagemang (AKe) kan du nå kunder som har installerat din app och uppmuntra dem att utföra särskilda åtgärder i appen. Annonserna kan visas på flera av Googles tjänster, som Google Sök, YouTube och Google Play, och i andra appar i Display-nätverket.

Med AKe kan du

• förnya kontakten med personer som inte har använt din app eller ditt spel på ett tag
  • inrikta dig på högt värderade personer som inte har betalat eller köpt något på ett tag
  • få fler att köpa din produkt eller tjänst i appen
  • påminna kunder med varor i kundvagnen om att de ska slutföra köpet
  • förnya kontakten med personer som har installerat din app tidigare men ännu inte har öppnat eller använt den
  • marknadsföra ett liveevenemang eller en rea.

Appkampanjer för engagemang kan hjälpa dig att förbättra bibehållandet av kunder och generera högre intäkter från din app på lång sikt genom att öka antalet aktiva användare, generera försäljning och minska antalet avhopp.

I den här artikeln beskriver vi grunderna i hur AKe fungerar.

Så fungerar det

Till skillnad från de flesta andra Google Ads-kampanjer utformar du inte enskilda annonser för AKe. Det enda du behöver göra är att ange text, bilder, videor samt ett startbud och en budget. Därefter skapar vi en mängd olika annonser för olika format och nätverk. Google Ads provar olika kombinationer och visar de annonser som ger bäst resultat oftare utan att du behöver göra något.

När du bestämmer var dina annonser ska visas bör du tänka på att AKe bygger på målgruppsinriktning och uppgifter i Play Butik.

Var dina annonser kan visas

Dina annonser kan visas i Googles tjänster:

Google Ads optimerar var annonserna visas så att du får så många konverteringar som möjligt för ditt angivna mål-CPA-bud (målkostnad per åtgärd) eller lägre. Obs! Din mål-CPA används som genomsnitt, så vissa bud kan bli högre.

Kampanjoptimering och budgivning

Med AKe kan du optimera för dina marknadsföringsmål på flera sätt.

Budgivning

Åtgärder i appen kan vara värda mer i intäkter än nya appinstallationer. Därför kan du ange högre bud för appkampanjer för engagemang än vad du skulle ange för appkampanjer för installationer, som är optimerade för nya appinstallationer. Läs mer om budgivning i AKe.

Tips:
Vi rekommenderar att du beräknar ditt bud utifrån värdet på den händelse i appen som du vill få fler av. Om du till exempel vill ha konverteringar i appen som är värda 100 kronor för företaget bör budet ligga mellan noll och 100 kronor. Det perfekta budet bör ligga så nära värdet på åtgärden i appen som möjligt.

Konverteringsperioder

Konverteringsperioden är perioden efter en annonsinteraktion under vilken en konvertering, till exempel ett köp, registreras i Google Ads. Ange en konverteringsperiod som motsvarar dina behov och användarnas beteende. Läs mer om konverteringsperioder.

Utvärdera resultatet

Du kan märka av konverteringsfördröjningar för appkampanjer för engagemang jämfört med appkampanjer för installationer. Det tar vanligtvis längre tid för användarna att slutföra händelser i appen efter ett annonsklick än det tar att installera en app efter ett annonsklick. På grund av detta kan det ta längre tid innan AKe-mätvärden återspeglas korrekt i kampanjresultatet.

Plats- och språkinriktning

Du kan ange att din kampanj ska visas för en viss geografisk region eller ett visst språk. Var försiktig när du använder dessa ytterligare inriktningsmetoder i appkampanjer för engagemang, eftersom de kan göra målgruppen mindre och göra kampanjen mindre effektiv.

Tips:
Om du vill minska behovet av att göra manuella budändringar i dina AKe kan du istället använda automatiska regler. Läs om hur du ställer in automatiska regler för appkampanjer