Om appkampanjer for engasjement

Med lanseringen av iOS 14 i 2020 implementerte Apple nye personvernregler for brukere. Finn ut mer om endringene i iOS 14.

Med appkampanjer for engasjement kan du skape nytt engasjement hos kunder som tidligere har installert appen din, og oppfordre dem til å utføre bestemte handlinger i appen. Annonsene dine kan vises i flere Google-tjenester, deriblant Google Søk, YouTube og Google Play samt i andre apper i Displaynettverket.

Med appkampanjer for engasjement kan du

• skape nytt engasjement hos brukere som ikke har brukt appen din eller spilt spillet ditt på en stund
  • rette deg mot lønnsomme brukere som ikke har betalt deg eller kjøpt noe av deg på en stund
  • generere kjøp i appen i forbindelse med produktet eller tjenesten du tilbyr
  • påminne kunder som har varer i handlekurven, om å fullføre betalingsprosessen
  • skape nytt engasjement hos kunder som har installert appen din, men som ennå ikke har åpnet eller brukt den
  • markedsføre salg eller fysiske arrangementer

Med appkampanjer for engasjement kan du få større kundelojalitet og generere langsiktige inntekter i appen ved at du får flere aktive brukere, genererer flere salg og reduserer frafallet av brukere.

Denne artikkelen har grunnleggende informasjon om hvordan appkampanjer for engasjement fungerer.

Slik fungerer det

I motsetning til de fleste Google Ads-kampanjer trenger du ikke å lage enkeltannonser i appkampanjer for engasjement. I stedet må du bare oppgi annonsetekst, noen bilder og videoer samt ønsket startbud og budsjett, så utformer vi en rekke annonser i ulike formater tilpasset ulike nettverk. Google Ads tester ut ulike kombinasjoner og viser de mest lønnsomme annonsene oftest, uten at du selv trenger å gjøre noe.

Når du skal avgjøre hvor annonsene skal vises, må du huske at appkampanjer for engasjement er avhengig av publikumsmålretting og informasjon fra Play Butikk-oppføringen.

Her kan annonsene vises

Annonsene dine kan vises i ulike Google-tjenester, deriblant

Google Ads optimaliserer hvor annonsene dine vises, slik at du får flest mulig konverteringer til (eller under) det angitte mål-CPA-budet ditt (målkostnad per handling). Merk: Det aktuelle mål-CPA-budet blir brukt som en gjennomsnittsverdi, så enkelte bud kommer til være høyere.

Kampanjeoptimalisering og budgivning

Via appkampanjer for engasjement kan du optimalisere for markedsføringsmål på flere måter.

Budgiving

Siden handlinger i appen kan være mer verdifulle enn nye appinstallasjoner, kan det være lurt å fastsette høyere bud i appkampanjer for engasjement enn det du gjør i appkampanjer for installasjoner, som er optimalisert for nye appinstallasjoner. Finn ut mer om budgivning i appkampanjer for engasjement.

Tips:
Vi anbefaler at du beregner budet ut fra verdien av hendelsen i appen du prøver å generere. Hvis du for eksempel genererer en konvertering i appen som er verdt NOK 100 for bedriften din, bør budet ditt ligge et sted mellom NOK 0 og NOK 100, men det ideelle budet bør være så nært verdien av handlingen i appen som mulig.

Konverteringsvinduer

Et konverteringsvindu viser til tidsperioden etter annonseinteraksjoner hvor det kan registreres konverteringer, for eksempel kjøp, i Google Ads. Påse at du angir et konverteringsvindu i tråd med behovene dine og brukernes atferd. Finn ut mer om konverteringsvinduer.

Evaluering av resultater

Du kan komme til å se konverteringsforsinkelser i appkampanjer for engasjement som ikke skjer i appkampanjer for installasjoner. Grunnen til dette er at brukerne som regel bruker lengre tid på å fullføre hendelser i appen etter annonseklikk, enn tiden de bruker på å installere appen etter annonseklikk. Det kan derfor ta lengre tid før nøyaktige resultater om appkampanjer for engasjement gjenspeiles i beregningene.

Steds- og språkmålretting

Du kan angi at kampanjer skal vises i et bestemt geografisk område eller i en bestemt språkregion. Men du bør bruke disse ekstra målrettingsmetodene med omhu i appkampanjer for engasjement. De reduserer nemlig målgruppestørrelsen og kan gjøre kampanjen mindre effektiv.

Tips:
Hvis du vil redusere behovet for manuelle budendringer i appkampanjer for engasjement, kan automatiserte regler gjøre endringene automatisk for deg. Finn ut hvordan du konfigurerer automatiserte regler i appkampanjer.

Linker til relatert innhold