Over Bedrijfsinformatie

Met Bedrijfsinformatie kunt u uw bestaande tekstadvertenties op desktop en mobiel aanvullen met bedrijfscomponenten, zoals bedrijfsnaam en bedrijfslogo. Met deze componenten gebruikt u uw merkwaarde, zodat u beter contact kunt leggen met nieuwe en bestaande klanten.

Een voorbeeld van een Google-zoekadvertentie voor 'hotels in Hawaï' op een desktopscherm.

Een voorbeeld van een Google-zoekadvertentie voor 'hotels in Hawaï'.

Op deze pagina

Vereisten

Als u deze componenten in uw tekstadvertenties wilt gebruiken, moet uw account het verificatieprogramma voor adverteerders doorlopen. Zo start u de verificatie:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik in het dropdownmenu op Adverteerdersverificatie.
  3. Klik op Aan de slag en volg de instructies.

Meer informatie over de vereisten voor Bedrijfsinformatie

Belangrijk: Houd er rekening mee dat de weergave van componenten voor bedrijfsinformatie niet gegarandeerd is, ook niet als het account de adverteerdersverificatie heeft doorlopen. Dit kan betekenen dat sommige of geen enkele van uw advertenties componenten voor bedrijfsinformatie tonen. Dit wordt over het algemeen gedaan om gebruikers te beschermen. Hoewel het niet mogelijk is om de weergavestatus van uw componenten voor bedrijfsinformatie te wijzigen, controleert en updatet Google automatisch de geschiktheid van adverteerders. We raden u aan uw Google Ads-account periodiek te controleren om na te gaan of u meer vertoningen voor deze componenten krijgt.

Componenten voor bedrijfsinformatie maken

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Dynamische componenten voor de bedrijfsinformatie

Google Ads crawlt uw website en maakt dynamisch een bedrijfsnaam en bedrijfslogo om u op weg te helpen. Deze componenten zijn zichtbaar op het tabblad Componenten in uw Google Ads-account en kunnen worden verwijderd. U kunt ook uw eigen componenten uploaden (bedrijfslogo en bedrijfsnaam), zoals hieronder wordt uitgelegd. Als Google Ads de geschikte componenten op uw website niet kan crawlen en vinden OF als u nu niet voldoet aan de deelnamecriteria, worden uw zichtbare URL en een tijdelijk logo getoond bij uw advertenties.

Componenten voor bedrijfsinformatie

U kunt componenten voor bedrijfsinformatie op zowel account- als campagneniveau toevoegen.

• Op accountniveau kunt u één bedrijfsnaam en één bedrijfslogo uploaden.
  • U kunt onder elke campagne één bedrijfsnaam en één bedrijfslogo uploaden. U kunt dezelfde bedrijfsnaam en hetzelfde bedrijfslogo toepassen op meerdere campagnes.

Als u componenten voor bedrijfsinformatie heeft geüpload op zowel campagneniveau als accountniveau, krijgen componenten op campagneniveau altijd voorrang boven componenten op accountniveau. Als u bestaande componenten voor bedrijfsinformatie op campagneniveau in uw Google Ads-account heeft en u uw componenten op accountniveau wilt tonen, verwijdert u de componenten op campagneniveau door de instructies hieronder te volgen.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van een nieuwe Google Ads-versie die in 2024 wordt gelanceerd voor alle adverteerders. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Stappen om de bedrijfsnaam te uploaden

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op + Bedrijfsnaam.
  5. Kies in het dropdownmenu 'Toevoegen aan' het niveau waarop u de bedrijfsnaam wilt toevoegen: Account of Campagne.
  6. Typ in het vak Bedrijfsnaam uw bedrijfsnaam.
  7. Klik op Toepassen.

Stappen om het bedrijfslogo te uploaden

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op + Bedrijfslogo.
  5. Kies in het dropdownmenu 'Toevoegen aan' het niveau waarop u het bedrijfslogo wilt toevoegen: Account of Campagne.
  6. Klik in het dialoogvenster op Bestanden kiezen om te uploaden.
  7. Upload het gewenste bestand.
  8. Kies de beeldverhouding.
  9. Klik onderaan het venster op de knop voor de beeldverhouding.
  10. Klik op Opslaan.
Het kan tot 2 werkdagen duren voordat het systeem uw geüploade componenten heeft beoordeeld. Uw advertentie wordt nog steeds getoond, maar alleen standaard met uw zichtbare URL en een wereldbol. Meer informatie over het beoordelingsproces voor advertenties

Vereisten voor componenten

Omdat we consumenten een advertentiebeleving van hoge kwaliteit willen bieden, moeten de componenten voor bedrijfsinformatie aan alle beleidsregels voor Google Ads, handelsmerk en auteursrecht voldoen. Bovendien zijn op deze componenten aanvullende indelingsvereisten van toepassing.

Vereisten voor Bedrijfsinformatie

Google Ads hanteert verschillende vereisten voor Bedrijfsinformatie, zoals de naam en het logo van uw bedrijf. Ze zijn bedoeld om gebruikers een goede beleving te bieden.

Ga naar deze pagina voor meer informatie over specificaties voor bedrijfsnaam.

Ga naar deze pagina voor meer informatie over specificaties voor bedrijfslogo's.

Als uw bedrijfsnaam niet exact overeenkomt met de domeinnaam of de officiële naam die is geverifieerd via adverteerdersverificatie, wordt de component niet goedgekeurd.

Als u de officiële naam die via adverteerdersverificatie is geverifieerd wilt checken, gaat u eerst naar uw Google Ads-account. De geverifieerde naam staat op de pagina Adverteerdersverificatie in het gedeelte Facturering.

Opmerking: Uw bedrijfsnaam moet exact overeenkomen met de domeinnaam of de officiële naam die is geverifieerd via het verificatieprogramma voor adverteerders. Als u een alternatieve bedrijfsnaam wilt gebruiken en ook eigenaar bent van een actieve handelsmerkregistratie voor die naam, kunt u het merkverificatieproces voor bedrijfsinformatie doorlopen. Dit proces ondersteunt de volgende scenario's:
  • De bedrijfsnaam vertegenwoordigt een subdomein van het geverifieerde/wettelijke domein van de adverteerder.
  • U heeft verschillende bedrijfsnamen voor verschillende bedrijfsonderdelen.

Uw bedrijfslogo moet overeenkomen met dat van uw geadverteerde bedrijf en consistent zijn met uw domeinnaam of officiële naam die is geverifieerd via het verificatieprogramma voor adverteerders. Als u een alternatief logo wilt gebruiken en ook eigenaar bent van een actieve handelsmerkregistratie voor dat logo, kunt u het merkverificatieproces voor bedrijfsinformatie doorlopen. Dit proces ondersteunt de volgende scenario's:

• Het logo vertegenwoordigt een subdomein van het geverifieerde/officiële domein van de adverteerder.
  • U heeft verschillende logo's voor verschillende bedrijfsonderdelen.

Rapportage

U vindt de prestaties van uw bedrijfsnaam en bedrijfslogo in het rapport Componenten. Daar staat bijvoorbeeld hoeveel klikken en vertoningen deze hebben opgeleverd. Ook kunt u elke gewenste component verwijderen uit de rapportagetabel.

Opmerking: De onderstaande instructies maken deel uit van een nieuwe Google Ads-versie die we in 2024 lanceren voor alle adverteerders. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Stappen om de rapportage te bekijken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Er verschijnt een tabel met al uw componenten. In het dropdownmenu Tabelweergave selecteert u Koppeling.
  5. Selecteer in de lijst boven de tabelwerkbalk Bedrijfsnaam of Bedrijfslogo.
  6. Klik in het deelvenster links op Advertenties en componenten.
Opmerking: Als u componenten voor bedrijfsinformatie wilt verwijderen, voert u de hierboven getoonde stappen 1-4 uit en vinkt u de selectievakjes aan naast alle componenten die u wilt verwijderen. Klik in de blauwe balk op Verwijderen en selecteer Bevestigen.

Stappen om componenten voor bedrijfsinformatie te verwijderen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op de selectievakjes naast alle componenten die u wilt verwijderen.
  5. Klik in de blauwe balk op Verwijderen en selecteer Bevestigen.

Best practices

• Maak componenten die uw bedrijf vertegenwoordigen en gebruik daarvoor uw accountstructuur

De opgegeven bedrijfsnaam en het bedrijfslogo moeten relevant zijn voor alle advertentiegroepen in een bepaalde campagne. Als u dezelfde component wilt koppelen aan meerdere campagnes, zorgt u dat de component relevant is voor al deze campagnes.

Opmerking: Het beoordelingsresultaat voor een component voor een enkele campagne kan gevolgen hebben voor de weergave van die component voor alle gekoppelde campagnes.

• Zorg dat uw componenten voor een bepaald domein consistent zijn

Google wil een optimale gebruikerservaring bieden. We raden daarom aan om één bedrijfsnaam en één logo per domeinnaam voor al uw campagnes en accounts te gebruiken. Als Google vaststelt dat de bedrijfsnaam en het logo niet consistent zijn in verschillende accounts, zetten we de weergave van de componenten voor bedrijfsinformatie mogelijk stop. Uw advertentie wordt nog steeds weergegeven, maar standaard met de zichtbare URL en het tijdelijke logo.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor het gebruik van componenten voor bedrijfsinformatie?

Als u het verificatieprogramma voor adverteerders heeft doorlopen, komt u automatisch in aanmerking om componenten voor bedrijfsinformatie te gebruiken. U kunt de status controleren door de stappen in het onderdeel hieronder uit te voeren. U krijgt de optie om componenten voor bedrijfsinformatie te uploaden in Google Ads als u de instructies uitvoert in het eerdere gedeelte Componenten voor bedrijfsinformatie maken.
Als u nog niet bent geverifieerd, voert u de instructies in het eerdere gedeelte Vereisten uit.

Wat is het verificatieprogramma voor adverteerders?

Google wil adverteerders een veilig en betrouwbaar ecosysteem bieden en naleving van opkomende regelgeving ondersteunen. Google vereist daarom dat adverteerders het verificatieprogramma voor adverteerders doorlopen. Het programma bestaat uit een reeks stappen die adverteerders moeten doorlopen. In het kader van dit programma vragen we adverteerders om bepaalde basisinformatie over hun bedrijf en identiteit in te dienen. Meer informatie over verificatie

Waarom is het logo een wereldbol?

Als u de adverteerdersverificatie nog niet heeft afgerond, wordt er een tijdelijk logo getoond samen met de zichtbare URL. U kunt zich niet afmelden voor de weergave van het tijdelijke logo en de zichtbare URL. U kunt de adverteerdersverificatie starten met de instructies in het eerdere gedeelte Vereisten.

Ik heb het proces voor adverteerdersverificatie afgerond. Waarom is het logo een wereldbol?

We kunnen niet garanderen dat componenten voor bedrijfsinformatie worden getoond, zelfs als het account de adverteerdersverificatie met succes heeft doorlopen en in aanmerking komt voor Bedrijfsinformatie. In dergelijke gevallen kan de weergavestatus van uw componenten voor bedrijfsinformatie niet worden gewijzigd. We raden u aan uw Google Ads-account regelmatig te controleren om te zien of ze vertoningen hebben gekregen.

Hoe kan ik me afmelden voor de weergave van dynamische componenten voor bedrijfsinformatie?

Als u zich wilt afmelden voor de weergave van dynamische componenten voor bedrijfsinformatie, kunt u uw eigen componenten uploaden. Die hebben altijd voorrang op de automatisch gemaakte dynamische componenten. U kunt ook alle componenten onderbreken om het tijdelijke logo en de zichtbare URL te activeren.

Wordt de advertentieweergave stopgezet als ik de bedrijfsnaam en het bedrijfslogo heb afgekeurd?

Nee, de advertentie wordt niet afgekeurd. De beschikbaarheid van deze componenten heeft geen invloed op de advertentieweergave omdat we het tijdelijke logo en de zichtbare URL tonen als er geen beschikbare dynamische of door de adverteerder geüploade componenten zijn.

Is het mogelijk om verschillende logo's te hebben voor organische zoekresultaten en Google-advertenties?

Ja, dat is mogelijk omdat we adverteerders toestaan hun eigen logo's te leveren. Voor organische zoekresultaten worden logo's gecrawld op basis van andere richtlijnen. Ook mag u het tijdelijke logo in uw advertentie tonen als u op dit moment niet in aanmerking komt voor het gebruik van Bedrijfsinformatie.

Hoe kan ik opzoeken wat de officiële naam is die via adverteerdersverificatie is geverifieerd?

In uw Google Ads-account staat de geverifieerde naam op de pagina Adverteerdersverificatie onder Icoon Facturering Facturering.

Hoe kan ik mijn verificatiestatus bekijken?

U kunt uw verificatiestatus rechtstreeks controleren in uw Google Ads-account op het tabblad Adverteerdersverificatie in het dropdownmenu Facturering. Nadat u de documentatie heeft ingediend, kan het 5 tot 7 werkdagen duren voordat de verificatie in uw account is geüpdatet. U krijgt ook een e-mailmelding dat de verificatie is afgerond of dat er meer informatie vereist is.

Kan ik verschillende componenten voor bedrijfsinformatie uploaden op campagne- en accountniveau?

Ja. U heeft de flexibiliteit om verschillende componenten op account- en campagneniveau te uploaden.