Introductiegids voor voertuigadvertenties

Uw feed registreren en indienen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Step 5 of showing your local products on Google is creating, registering and submitting your feeds Dit is stap 4b van de introductiegids voor voertuigadvertenties.

In dit artikel beschrijven we hoe u uw voertuiginformatie bij Google opgeeft via uw Merchant Center-account.

Klik hier om voertuiggegevens op te geven via de API.

Stap 1: Registreer uw feed

U moet een feed registreren als u die de 1e keer indient bij Merchant Center. U hoeft dit registratieproces maar één keer per feed uit te voeren. Meer informatie over hoe u uw feed registreert

Er zijn 2 typen voertuigfeeds:

Feed Type Functie
Voertuigadvertenties Primair Voorziet ons van een lijst met voertuigen die u via uw dealerbedrijven verkoopt, met kenmerken die de voertuigen beschrijven.
Winkelfeed Andere feed Voorziet Google van-adressen van de dealerlocaties die zijn opgenomen in de primaire feed.

Opmerking: Deze feed is alleen vereist als een verkoper geen bedrijfsprofielen voor de locaties van zijn dealerbedrijf heeft of niet aan de vereisten voor een bedrijfsprofiel voldoet.

Uw feed voor voertuigadvertenties moet worden geregistreerd als primaire feed.

Stap 2: Upload uw feed

Nadat u uw feed heeft geregistreerd, uploadt u uw gegevens naar Merchant Center. We raden u aan een uploadschema te maken, zodat uw gegevens automatisch worden verstuurd. Meer informatie over de beschikbare uploadmethoden

Frequentie van indiening

Uploadt uw datafeeds voor voertuigadvertenties zo vaak mogelijk om te zorgen dat uw informatie actueel en nauwkeurig is. We raden de volgende minimale uploadfrequentie aan voor elke feed:

Feed Aanbevolen minimale uploadfrequentie
Voertuigadvertenties Ten minste één keer per dag, maar kan meerdere keren per dag worden ingediend om gedeelten van uw voorraad te updaten. Als u uw feed voor voertuigadvertenties meerdere keren per dag wilt indienen, neemt u contact op met ons supportteam via dit formulier. Deze gegevens verlopen na 14 dagen.
Winkelfeed Ten minste 1 keer in de 30 dagen
Tip: Update de gegevens van uw dealerbedrijf ook in uw bedrijfsprofiel als er een nieuwe dealer wordt geopend, een bestaande dealer wordt gesloten, de openingstijden van een dealer worden gewijzigd of als er iets anders moet worden bewerkt voor een bepaalde locatie.

Optioneel: De feed voor voertuigadvertenties registreren met een oplossing van derden

U kunt desgewenst samenwerken met een speciale externe aanbieder zoals Fullpath of Ansira om makkelijker feeds te maken en te beheren. Aanbieders van voertuigfeeds kunnen namens u voertuigfeeds maken en indienen bij Google.
Een externe aanbieder crawlt uw bestaande voorraad om een primaire feed voor voertuigadvertenties te maken en automatisch voor u te updaten op basis van uw huidige voertuigvoorraad. Vervolgens kunt u met Google Ads beheren voor welke voertuigen u adverteert.
Opmerking: Er zijn kosten verbonden aan het gebruik van een externe aanbieder om feeds te beheren. Neem contact op met aanbieders voor de juiste prijzen.

Verwerken

1. Stel uw bedrijfsprofiel en Merchant Center-account in (ga voor meer informatie naar stap 1-3 van de introductiegids voor voertuigadvertenties).
  2. Meld u aan voor de geautomatiseerde feedaanbieder met Fullpath of Ansira.
  3. De externe aanbieder maakt uw voertuigfeed en host deze voor u op een URL.
  4. Maak een gepland ophaalmoment in Merchant Center met de URL die u in stap 3 per e-mail heeft gekregen.
  5. Rond de resterende introductiestappen als volgt af:
    • Uw bedrijfsprofiel koppelen en uw winkellocaties selecteren
      • (Optioneel) Als u niet de eigenaar of beheerder van het bedrijfsprofiel bent, dient u een winkelfeed in
    • De pagina Over verifiëren
    • Beleid voor websites controleren
    • Google Ads instellen en aanzetten voor advertenties met lokale voorraad en voertuigadvertenties

Ga voor meer informatie naar stap 5-7 van de introductiegids voor voertuigadvertenties.