Over biedstrategieën voor meerdere accounts

Met biedstrategieën voor meerdere accounts kunt u portfoliostrategieën van het type Slim bieden maken, bijhouden en beheren op het Google Ads-manageraccount-niveau (Mijn Klantencentrum).

Biedstrategieën voor meerdere accounts kunnen nuttig zijn als u meerdere klant-ID's heeft in Mijn Klantencentrum. Net als portfoliobiedstrategieën in 1 onderliggend account zijn biedstrategieën voor meerdere accounts geautomatiseerde, op doelen gebaseerde biedstrategieën waarmee u biedingen voor meerdere klant-ID's of campagnes kunt optimaliseren met gebruik van Slim bieden.

U kunt biedstrategieën voor meerdere accounts gebruiken voor de biedstrategieën Doel-CPA, Doel-ROAS, Aantal conversies maximaliseren, Conversiewaarde maximaliseren, Klikken maximaliseren en Doelvertoningspercentage voor campagnes in het zoeknetwerk en voor Doel-ROAS-biedstrategieën voor Shopping-campagnes.

Voordelen

Door biedstrategieën voor meerdere accounts te gebruiken, kunnen uw portfoliobiedstrategieën op een gedetailleerder niveau beter presteren om de volgende redenen:

• Biedingen worden automatisch ingesteld voor elke veiling zodat u uw prestatiedoelen kunt behalen.
  • U kunt op een centrale plek snel biedingsinstellingen wijzigen voor alle campagnes die 1 portfoliobiedstrategie gebruiken.
  • Voor Slim bieden-strategieën wordt meer conversievolume/waarde geboden tegen hetzelfde algehele doel voor campagnes in meerdere klant-ID's omdat ze worden samengevoegd tot 1 portfolio.

Hoe het werkt

Met biedstrategieën voor meerdere accounts kunt u op een centrale plek prestaties analyseren en evalueren op biedstrategieniveau.

Nadat u een biedstrategie voor meerdere accounts heeft gemaakt, wordt deze opgeslagen in uw gedeelde bibliotheek in Mijn Klantencentrum. Dit is de centrale locatie om portfoliobiedstrategieën te beheren en de prestaties bij te houden.

Als u een biedstrategie voor meerdere accounts toevoegt aan een Shopping-campagne, blijft deze campagne zich richten op doelen op campagneniveau, zelfs als de campagne deel uitmaakt van een portfoliobiedstrategie.

Uw biedstrategie voor meerdere accounts openen en ontkoppelen

Als u de prestaties van biedstrategieën voor meerdere accounts wilt bekijken en nieuwe campagnes wilt toevoegen, moet u zijn ingelogd op het manageraccount waarin de portfolio is opgeslagen. Als u extra manageraccounts hoger in de hiërarchie heeft, kunt u daarop ook inloggen.

In elk Google Ads-account dat toegang heeft tot de campagne, kunnen campagnes worden verwijderd uit de biedstrategie voor meerdere accounts. Als u een Google Ads-account ontkoppelt van een manageraccount waarin de portfoliobiedstrategie voor meerdere accounts is opgeslagen, worden alle campagnes in het Google Ads-account gemarkeerd omdat ze een ongeldig biedstrategietype hebben. Er worden pas weer advertenties voor die campagnes weergegeven als u hiervoor een nieuwe biedstrategie kiest.

Elke portfoliobiedstrategie voor meerdere accounts kan alleen campagnes met dezelfde valuta bevatten. U kunt elke valuta kiezen die voor uw accounts wordt gebruikt, maar u kunt de valuta van de portfoliostrategie niet wijzigen nadat u deze heeft gemaakt.

Een biedstrategie voor meerdere accounts instellen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-manageraccount op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het gedeeltemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën.
  4. Klik op de plusknop en kies het type biedstrategie dat u wilt maken.
  5. Voer de instellingen in voor de nieuwe biedstrategie voor meerdere campagnes en selecteer uw campagnes.
  6. Klik op Opslaan.
Opmerking: U kunt alleen een campagne bijvoegen of het rapport 'Biedstrategie' bekijken als de biedstrategie voor meerdere accounts eigendom is van het Mijn Klantencentrum. Biedstrategieën die eigendom zijn van 1 klant-ID, kunnen alleen door die klant-ID worden gebruikt.