Finansielle produkter og tjenester

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Display & Video 360-brukere må overholde disse Google Ads-retningslinjene. Du finner flere begrensninger i brukerstøtten for Display & Video 360.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Vi vil at brukerne skal ha nok informasjon til å kunne ta veloverveide beslutninger om økonomi. Retningslinjene våre er laget for å gi brukerne informasjonen de trenger for å vurdere kostnadene knyttet til finansielle produkter og tjenester samt for å beskytte brukerne mot skadelige og villedende metoder. I disse retningslinjene er finansielle produkter og tjenester definert som produkter og tjenester knyttet til forvaltning eller investering av penger og kryptovaluta, inkludert personlig tilpasset rådgivning.

Når du markedsfører finansielle produkter og tjenester, må du overholde de lokale og regionale forskriftene i alle områdene du målretter annonsene mot, for eksempel krav til videreformidling av informasjon i henhold til lokal lov og rett. Vi forventer at annonsører selv setter seg inn i den lokale lovgivningen på stedene de målretter annonser mot.

Nedenfor finner du kravene i retningslinjene for finansielle tjenester, personlige lån og visse finansielle produkter som er underlagt begrensninger. Annonsering på nettet og lovgivningen for denne typen annonsering er i stadig utvikling, og derfor oppdaterer vi regelmessig disse retningslinjene med flere produktspesifikke krav. Finn ut hva som skjer hvis du bryter retningslinjene våre.

Brudd på retningslinjene oppført nedenfor fører ikke til umiddelbar suspensjon av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst 7 dager før vi suspenderer kontoer. Finn ut mer om sperrede kontoer.

Krav til videreformidling av informasjon om finansielle produkter og tjenester

Finansielle produkter og tjenester kan være svært komplekse og av og til vanskelige å forstå. Bekjentgjørelser og videreformidling av relevant informasjon gir økt innsyn og åpenhet, og kundene får verdifull informasjon de kan ta velinformerte beslutninger på bakgrunn av.

Vi tillater ikke

rødt x-tegn at det unnlates å oppgi gyldig kontaktinformasjon for en fysisk beliggenhet tilhørende bedriften som markedsføres

rødt x-tegn at aktuelle gebyrer ikke oppgis

Merk: Informasjon du har plikt til å bekjentgjøre eller videreformidle, skal ikke publiseres som overrullingstekst eller være tilgjengelig via en annen link eller fane. Disse opplysningene skal være tydelige og umiddelbart synlige uten at brukeren verken må klikke på noe eller holde markøren over noe.

rødt x-tegn at det unnlates at å ta med linker til akkreditering eller anbefalinger fra tredjeparter hvis den aktuelle tilknytningen er påstått eller antydet, spesielt hvis formålet med disse er å forbedre nettstedets omdømme

Eksempler (listen er ikke uttømmende): bekreftelse av tilknytning til myndigheter, tredjepartsvurderinger

Personlige lån

I disse retningslinjene er personlige lån definert som penger enkeltpersoner, organisasjoner eller enheter låner ut til enkeltforbrukere som en engangsforeteelse – og ikke i den hensikt å finansiere utdanning eller kjøp av fast eiendom Forbrukere som er interessert i personlige lån, må få informasjon om kvalitet, funksjoner, gebyrer, risiko og fordeler ved låneproduktet for å kunne ta velinformerte beslutninger om hvorvidt de bør benytte seg av det aktuelle lånetilbudet.

Eksempler (listen er ikke uttømmende): korttidslån, lån med pantesikkerhet og pantelånere

Ikke inkludert: huslån, billån, studielån, løpende kreditt (f.eks. kredittkort eller løende kreditt)

Alle annonsører som markedsfører personlige lån, må tydelig bekjentgjøre tilleggsinformasjon i appen eller på nettstedet de aktuelle annonsene vises. Slike bekjentgjørelser gir økt innsyn og åpenhet, og kundene får verdifull informasjon de kan ta velinformerte beslutninger på bakgrunn av.

Vi tillater ikke

rødt x-tegn at det unnlates å informere om minimums- og maksimumsperioden for tilbakebetaling

rødt x-tegn at det unnlates å opplyse om årlig effektiv rente, som vanligvis omfatter nominell rente samt årlige gebyrer og andre kostnader som påløper, eller en annen, tilsvarende sats beregnet i samsvar med lokal lov og rett

rødt x-tegn at det unnlates å vise et representativt eksempel på den totale lånekostnaden, herunder alle aktuelle gebyrer

rødt x-tegn personlige lån som må tilbakebetales helt og holdent innen 60 dager eller mindre fra datoen lånet utstedes på Disse retningslinjene gjelder for annonsører som tilbyr lån direkte, annonsører som genererer potensielle salg av lån, samt annonsører som setter forbrukere i kontakt med tredjeparter som gir lån.

Personlige lån med høy årlig rentesats

Vi vil beskytte brukerne våre mot skadelige og bedragerske finansprodukter, som for eksempel personlige lån med svært høye kostnader. I enkelte tilfeller har vi landsspesifikke restriksjoner som gjenspeiler lokale markedsforhold.

USA
Produkt Er dette tillatt?
Personlige lån med en effektiv årsrente (APR) på over 36 %

rødt x-tegn Ikke tillatt

I USA tillater vi ikke annonser for personlige lån hvis årsrenten (annual percentage rate – APR) er 36 % eller høyere. Annonsører for personlige lån i USA må oppgi den maksimale årsrenten, og denne må være beregnet på bakgrunn av bestemmelsene i TILA-loven (Truth in Lending Act).

Disse retningslinjene gjelder annonsører som gir lån direkte, annonsører som genererer potensielle salg, samt annonsører som setter forbrukere i kontakt med tredjeparter som gir lån.

Tips

Du finner TILA-forskriftene i 12 CFR Part 1026. Beskrivelsen av hvilke gebyrer som er inkludert og ekskludert i beregningen av «Finance charge», finner du i Section 1026.4. Beregningen av årsrenten for «Open-End Credit» finnes i Section 1026.14. Beregningen av årsrenten for «Closed-End Credit» finnes i Section 1026.22.

Refinansiering av lån

For å beskytte forbrukerne mot skadelig praksis og bedrageri tillater vi ikke følgende i apper eller på nettsteder relatert til pantelån eller tvangssalg:

rødt x-tegn garantier om refinansiering av lån eller tiltak som skal forhindre tvangssalg

rødt x-tegn krav om forskuddsbetaling, med mindre tjenesten leveres av et advokatfirma

rødt x-tegn krav om at brukerne skal overføre eller overdra eiendomsrettigheter, eller tilbud om å kjøpe bolig under markedspris

rødt x-tegn at brukere oppfordres til å gå utenom långiveren og betale direkte til selskapet eller en annen tredjepart

rødt x-tegn at brukere oppfordres til å ikke kontakte långiveren, advokaten, kredittrådgiveren eller boligrådgiveren sin

Binære opsjoner

Fordi handel med binære opsjoner innebærer en betydelig risiko for økonomiske tap, tillater vi ikke

rødt x-tegn annonser for binære opsjoner eller lignende finansielle produkter

Eksempler (listen er ikke uttømmende): annonser for digitale opsjoner, binære opsjoner, handel med «digital 100»-opsjoner, «fast avkastning»-opsjoner og «alt eller ingenting»-opsjoner

rødt x-tegn selgere av binære opsjoner: nettsteder der det bare tilbys binære opsjoner – omfatter også signaler og programvare for binære opsjoner uten andre finansielle produkter

rødt x-tegn blogger og nettsteder med informasjon om eller opplæring i binære opsjoner: blogger og informasjonsnettsteder som dekker binære opsjoner og tilsvarende produkter

Komplekse og spekulative finansielle produkter

Siden handel med følgende typer finansielle produkter alltid er forbundet med en viss risiko og kompleksitet, tillater vi bare annonser for slike produkter i begrensede tilfeller.

Det er bare tillatt å annonsere for de komplekse, spekulative finansielle produktene som er oppført nedenfor, hvis annonsøren er en lisensiert leverandør eller aggregator, hvis produktene og annonsene er i tråd med lokale lover og bransjestandarder, og hvis kontoen er sertifisert av Google.

No issues detected and positive check mark icon differansekontrakter (CFD), finansiell spreadbetting, valutahandel med rullerende spot og relaterte former for spekulative produkter

Hvis du oppfyller kravene, kan du søke om sertifisering i de relevante godkjente landene. Hvis du vil annonsere i flere land, må du sende inn en egen søknad for hvert land eller hver gruppe av land.
Godkjente land

Annonser for komplekse og spekulative finansielle produkter er tillatt i disse landene:

Australia
Østerrike
Brasil
Bulgaria
Canada
Kroatia
Kypros
Tsjekkia
Estland
Finland
Tyskland
Hellas
Hongkong
Ungarn
Island

Indonesia
Irland
Israel
Italia
Japan
Kenya
Latvia
Litauen
Luxembourg
Malta
Malaysia
Nederland
New Zealand
Norge
Polen

Portugal
Romania
Russland
Singapore
Slovakia
Slovenia
Sør-Afrika
Sverige
Sveits
Taiwan
Tyrkia
De forente arabiske emirater
Storbritannia
USA

Vi tillater ikke

rødt x-tegn annonsedestinasjoner som gjør tilgjengelig signaler for handel med komplekse og spekulative finansielle produkter

Eksempler (listen er ikke uttømmende): tradingsignaler, tradingtips eller informasjon om spekulativ trading, partnernettsteder som inneholder relatert innhold, eller anmeldelser av meglere

Tjenester knyttet til forbedring av kredittverdighet

Vi vil at forbrukerne skal kunne ta velinformerte beslutninger knyttet til tjenester for forbedring av lav kredittverdighet. For å beskytte brukerne mot skadelig praksis tillater vi ikke følgende:

rødt x-tegn annonser for refinansieringstjenester

Disse retningslinjene gjelder for annonsører som tilbyr refinansieringstjenester direkte, og for bedrifter som genererer potensielle salg eller formidler refinansieringstjenester fra tredjeparter til forbrukere.

Gjeldstjenester

Vi ønsker at forbrukerne skal ta velinformerte beslutninger vedrørende tjenestene som tilbys for å hjelpe dem med å håndtere høy gjeld. For å beskytte brukere mot villedende og skadelig praksis tillater vi bare annonser for gjeldstjenestene nedenfor i utvalgte land, og bare hvis (1) tjenestene og annonsene overholder lokale lover og bransjestandarder, og (2) kontoen er sertifisert av Google:

No issues detected and positive check mark icon annonser for gjeldsordningstjenester der brukerne tilbys hjelp med å forhandle med kreditorer om reduserte engangsbetalinger som skal anses som fullstendige betalinger
No issues detected and positive check mark icon annonser for gjeldshåndteringstjenester der brukerne tilbys hjelp med å forhandle med kreditorer om reduserte periodiske betalinger, reduserte rentesatser og/eller gebyrer

Disse retningslinjene gjelder for annonsører som tilbyr gjeldstjenester direkte, for bedrifter som genererer potensielle salg, og for bedrifter som formidler gjeldstjenester fra tredjeparter til forbrukere.

Du kan søke om sertifisering hvis du oppfyller kravene. Hvis du vil annonsere i flere enn ett land, må du sende inn en separat søknad for hvert land.

Godkjente land

Australia
Brasil
Canada
Japan
Spania
Storbritannia
Sør-Afrika
Sør-Korea
Tyskland
USA

Landsspesifikke krav til bekreftelse for finansielle tjenester

Annonsører som skal markedsføre finansielle tjenester i visse land, må fullføre en bekreftelsesprosess. For de fleste annonsører innebærer denne prosessen blant annet å oppgi informasjon om hvilke typer finansielle tjenester de tilbyr, om de har lisens til å tilby de aktuelle tjenestene, og registreringsnummer. Du finner mer informasjon om landsspesifikke krav nedenfor.

Markedsføring av finansielle tjenester i Australia, Brasil, Frankrike, India, Indonesia, Italia, Portugal, Singapore, Spania, Taiwan, Tyrkia og Tyskland

Annonsører som skal vise annonser for finansielle tjenester av noe slag i Australia, Brasil, Frankrike, India, Indonesia, Italia, Portugal, Singapore, Spania, Taiwan, Tyrkia og Tyskland, må bekreftes av Google. Det kreves en egen bekreftelse for hvert land annonseringen målrettes mot.

Annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester, men som målretter mot brukere som ser ut til å være på utkikk etter finansielle tjenester, må fullføre bekreftelsesprosessen nedenfor for å sørge for at kampanjene deres ikke blir berørt.

For de fleste annonsører består bekreftelsesprosessen av to trinn: (1) Få bekreftelse fra G2, som er den eksterne partneren vår for overholdelse av regler, og (2) søk Google om bekreftelse for finansielle tjenester.

1. Bekreftelse fra G2: Annonsørene må fylle ut bekreftelsesskjemaet på G2-nettstedet. Som en del av bekreftelsesprosessen spør G2 blant annet om hvilke typer finansielle tjenester annonsørene tilbyr, om de har lisens til å tilby disse tjenestene, og om registreringsnummeret deres. Annonsørene må dokumentere at de har autorisasjon fra den relevante finansmyndigheten til å drive virksomhet knyttet til finansielle tjenester, eller at de er fritatt fra kravet.
  2. Bekreftelse fra Google: Når annonsørene er bekreftet av G2, må de søke Google om bekreftelse for finansielle tjenester ved å bruke den unike bekreftelseskoden de har fått av G2.

Annonsørene er også pålagt å fullføre prosessen for annonsørbekreftelse for å fullføre bekreftelsen for finansielle tjenester, slik at de kan kjøre annonser for finansielle tjenester i landene som er oppført ovenfor. Annonsørene mottar en automatisk e-post og et varsel i kontoene sine hvis de må fullføre denne prosessen. Først etter å ha mottatt dette varselet kan annonsørene fullføre annonsørbekreftelsen.

Annonsørene kan bli bedt om å bekrefte identiteten eller forretningsvirksomheten sin på nytt hvis det skjer vesentlige endringer i Google Ads-kontoen, inkludert endringer i betalingsprofilen. Inntil annonsørbekreftelsen er fullført, blir visningen av annonser for finansielle tjenester i kontoen satt på pause.

Begrenset kvalifisering

Vær obs på at annonsører som skal markedsføre tjenester for behandling av erstatningskrav i tilknytning til finansielle produkter eller tjenester, for eksempel i forbindelse med svindelsaker, må være, eller handle på vegne av, en leverandør av finansielle tjenester med lisens for behandling av erstatningskrav, en offentlig etat, en ideell organisasjon eller en leverandør av juridiske tjenester.

Du kan finne ut mer om ulike annonsørtyper og hvilke søknader de må sende, deriblant bestemte fritak og prosesser, på sidene om bekreftelse for finansielle tjenester i Australia, Brasil, Frankrike, India, Indonesia, Italia, Portugal, Singapore, Spania, Taiwan, Tyrkia og Tyskland.

Hvis du vil finne ut mer om relevante nasjonale myndigheter for finansielle tjenester og når kravene trer i kraft, kan du gå til siden Bekreftelse for finansielle tjenester: relevante myndigheter og ikrafttredelsesdatoer.

Annonsering for finansielle tjenester i Storbritannia

For at annonsører skal kunne vise annonser for finansielle tjenester av noe slag i Storbritannia, deriblant til britiske brukere som virker å være på utkikk etter finansielle tjenester, må de bekreftes av Google. Som en del av bekreftelsesprosessen må annonsørene dokumentere at de er autorisert av Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannia eller kvalifisert for et av fritakene beskrevet på bekreftelsessiden for finansielle tjenester i Storbritannia. Vær oppmerksom på at dette kravet dekker både de finansielle tjenestene som er regulert av FCA, og de som ikke er det.

Annonsørene kan starte bekreftelsesprosessen selv, eller Google kan be dem om å gjøre det. Kontoene til annonsører som ikke fullfører trinn 2 av bekreftelsen innen fristen, blir satt på pause. Finn ut mer om bekreftelse for finansielle tjenester i Storbritannia.

Annonser relatert til produkter som faller inn under virkeområdet til retningslinjene våre for komplekse og spekulative finansielle produkter, gambling, kryptovalutaer, binære opsjoner og forbedring av kredittverdighet reguleres av retningslinjene for de aktuelle produktene, ikke disse retningslinjene, såfremt konteksten spesifikt er Storbritannia. I forbindelse med disse produktene kan ikke annonsører bekreftes som fritatte annonsører av ikke-finansielle tjenester. Vi forventer at annonsører setter seg inn i og overholder de aktuelle produktretningslinjene og alle andre gjeldende retningslinjer.

* Annonser i denne kategorien kan målrettes mot britiske brukere som er på utkikk etter finansielle tjenester, såfremt annonsøren innfrir kravene i de aktuelle retningslinjene og – hvis Google ber om det – fullfører bekreftelsen.