Meer informatie over communityposts

YouTube Community Posts

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Je kunt posts maken om met je kijkers in contact te komen en te communiceren via polls, quizzen, gifjes, tekst, afbeeldingen en video. Je publiek vindt je posts op het tabblad Community op je kanaalpagina. Posts kunnen ook worden weergegeven op hun homepage of in hun abonnementsfeed en als ze geabonneerd zijn op je kanaal, kunnen ze een melding krijgen als je iets post.

In de volgende gevallen zijn posts niet beschikbaar:

Als het publiek voor je kanaal is ingesteld op gemaakt voor kinderen, is het tabblad Community alleen zichtbaar voor jou en niet voor je kijkers. Je kunt ook geen nieuwe posts maken, maar wel eerdere posts bekijken.

Opmerking: De toegang tot communityposts kan veranderen afhankelijk van je kanaalrol.

Je posts bekijken

Je vindt je posts op het tabblad Community van je kanaal en in het gedeelte Content in YouTube Studio. Je posts terugvinden in YouTube Studio:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Posts.

Als je posts hebt gepland voor een latere publicatiedatum, vind je ze in YouTube Studio en in de sectie Gepland op het tabblad Community. Je kunt je verlopen posts ook vinden door naar het gedeelte Gearchiveerd van het tabblad Community te gaan. Dit gedeelte is alleen zichtbaar voor jou.

Opmerking: Posts die onze Communityrichtlijnen schenden, zijn niet toegestaan op YouTube. Als blijkt dat je post ons beleid schendt, kunnen we deze verwijderen en krijgt je kanaal misschien een waarschuwing. Voor kanalen die onze Communityrichtlijnen schenden, kan de toegang tot bepaalde functies (waaronder posts) ook worden beperkt.
Creators vinden hier tips voor communityposts.

Instellingen voor reacties op posts aanpassen

Als reacties uitstaan voor je posts, zorg er dan voor dat de standaardinstellingen voor reacties niet zijn ingesteld op Reacties uitzetten. Je kunt ook reacties aanzetten voor afzonderlijke posts in YouTube Studio op je computer.

YouTube kan reacties hebben uitgezet om veiligheidsredenen, bijvoorbeeld om minderjarigen te beschermen of voor andere veiligheidsproblemen. Meer informatie over waarom reacties uitstaan.

Voor posts waarin je een video deelt, gelden de reactie-instellingen van die video. Staan reacties uit voor de video die je deelt in je post, dan staan ze ook uit voor je post. Reacties op een video kunnen om de volgende redenen uitstaan:

Als je de eigenaar bent van de video die je deelt, kun je ervoor kiezen reacties op een specifieke video aan of uit te zetten in YouTube Studio. Meer informatie over hoe je je instellingen voor reacties kiest.