Livestreams bekijken

Gebruik livestreams en premières om samen met anderen content te bekijken en te chatten op YouTube.

• Via livestreams kun je samen met anderen op YouTube media bekijken die in realtime wordt uitgezonden.
  • Met premières kun je in realtime een nieuwe video bekijken met creators en hun community.

Livestreams en premières zoeken en bekijken

Zo vind je geplande en huidige livestreams en premières:

1. Open de YouTube-app.
  2. Tik onderaan op Verkennen.
  3. Tik bovenaan op de bestemming Live.

Tip: Krijg een melding als een livestream of première live gaat. Tik op de livestream of première en dan op Herinnering instellen.

Livestreams bekijken in Shorts

Je kunt livestreams zien terwijl je door de Shorts-feed swipet. Als je iets interessants tegenkomt, tik je op Live kijken om de livestream te openen. Je kunt dan chatten met anderen, reacties sturen en Super Chats, Super Stickers of een kanaallidmaatschap kopen. Swipe omhoog als je meer livestreams wilt bekijken.

Je kunt ook livestreams zoeken als je met een tik een Short onderbreekt die je bekijkt. Tik daarna bovenaan de videospeler op Live.

Opmerking: Geplande livestreams, premières en horizontale livestreams worden niet weergegeven in Shorts.

Opnamen van livestreams zoeken en bekijken

Als een livestream is afgelopen, kan een kanaal de hoogtepunten of een opname van de stream op het kanaal posten. Hoogtepunten en opnamen verschijnen als video's op het kanaal.

Het kanaal kan ook een opname van de live chat weergeven.

Met anderen chatten

Tijdens een livestream of première kun je contact leggen met anderen door berichten te sturen in de live chat. Je moet je wel houden aan de Communityrichtlijnen en de richtlijnen voor veilig livestreamen van YouTube.

In sommige live chats kun je creators steunen door een Super Chat of Super Sticker te sturen.

Met Super Chat en Super Stickers kunnen kijkers felgekleurde, vastgezette chatberichten en stickers kopen tijdens livestreams en premières.

Meer informatie over hoe je de live chat gebruikt

Reacties achterlaten

Als je tijdens een livestream de chat open hebt, kun je reacties gebruiken om te reageren op wat er in de video gebeurt. Zowel jij als andere kijkers kunnen geanonimiseerde reacties zien. Je kunt dan niet zien welke gebruikers een bepaalde reactie hebben achtergelaten.

Je kunt kiezen uit de reacties Hartje, Smiley, Party-popper, Rood gezicht en 100.

Als je geen reacties in beeld wilt hebben, kun je de livestream in de liggende modus op volledig scherm openen op je mobiele apparaat.