Waarom inloggen bij YouTube?

YouTube biedt zoveel meer voordelen als je inlogt. Daarom testen we verschillende manieren om gebruikers eraan te herinneren om in te loggen, bijvoorbeeld met een prompt die verschijnt als je YouTube gebruikt. Als je deze prompt krijgt en niet wilt inloggen, kun je de prompt sluiten.

Als je inlogt bij YouTube met je Google-account, vind je makkelijker content die jou aanspreekt, kun je contact maken met de YouTube-community en nog veel meer. Dit zijn de voordelen van inloggen:

Meer van je favoriete kanalen zien door je erop te abonneren

Je kunt je abonneren op kanalen en meldingen inschakelen voor nieuw geüploade video's. Standaard sturen we je alleen de hoogtepunten van het kanaal.

Playlists maken en delen

Maak een playlist om snel je favoriete video's te vinden en te bekijken. Je kunt de lijst zelfs delen met vrienden zodat zij er ook video's aan kunnen toevoegen.

Bijdragen aan de community

Leg contact met je favoriete kanalen en artiesten. Als je bent ingelogd, kun je reageren op video's en posts om creators te laten weten wat je van hun video's vindt, vragen te stellen en kennis te maken met andere fans.

Ook kun je helpen YouTube voor iedereen te verbeteren met de communitytools, zoals Melden en Blokkeren.

Meer manieren om meer uit YouTube te halen

YouTube biedt nog meer voordelen met deze optionele betaalde services:

Privé kijken in de incognitomodus

Je kunt de incognitomodus gebruiken als je niet wilt dat YouTube je activiteit onthoudt. Als je een video in de incognitomodus bekijkt, heeft dit bijvoorbeeld geen invloed op de aanbevolen video's voor je account.

In de mobiele app vind je de incognitomodus in het accountmenu.  Je kunt ook de privémodus van de webbrowser gebruiken. Meer informatie over de incognitomodus

Je privacy beheren

YouTube vindt je privacy belangrijk.  Als je bent ingelogd, heb je toegang tot je gegevens in YouTube. Zo kun je zien welke gegevens in je account zijn opgeslagen en verschillende privacyinstellingen aanpassen.