Meer informatie over communityposts

Creators met toegang tot communityposts kunnen rich media gebruiken om met kijkers te communiceren. Communityposts kunnen polls, gif'jes, tekst, afbeeldingen en video bevatten. Met communityposts kun je je bereik op YouTube en de betrokkenheid van je kijkers vergroten. De posts worden altijd weergegeven op het tabblad Community en mogelijk ook in Home of je abonnementsfeed.

In aanmerking komen voor het tabblad Community

Creators met meer dan 1000 abonnees kunnen communityposts plaatsen. Nadat je de drempel van 1000 abonnees hebt bereikt, kan het nog tot een week duren voordat je het tabblad Community ziet. We zijn deze functie nog aan het testen en daarom is het tabblad Community mogelijk ook voor andere kanalen beschikbaar.

Komt je kanaal in aanmerking voor het tabblad Community, maar zie je het niet? Zet dan de aangepaste kanaallay-out aan. Volg deze instructies om de instellingen te wijzigen op je computer. Het tabblad Community is alleen zichtbaar als de aangepaste lay-out is aangezet.

Als het publiek voor je kanaal is ingesteld op 'gemaakt voor kinderen'

Delen van het tabblad Community, zoals posts maken of bekijken, verdwijnen over een tijdje. Meer informatie over hoe je je publiek instelt.

Je communityposts bekijken

Je kunt een geschiedenis van al je eerdere communityposts bekijken op het tabblad Community op je kanaal en in het gedeelte Content in YouTube Studio. Zo bekijk je je posts in YouTube Studio:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Posts.

Het tabblad Community vervangt het tabblad Discussie op je kanaal. Reacties op het tabblad Discussie kun je bekijken via het activiteitenlogboek. Ze zijn nog minstens dertig dagen beschikbaar nadat je account toegang tot het tabblad Community heeft gekregen.

Kijkersmeldingen voor posts

Kijkers krijgen af en toe meldingen over communityposts als ze hebben aangegeven meldingen te willen ontvangen van kanalen waarop ze geabonneerd zijn.

Kijkers kunnen zich afmelden voor meldingen over posts door Geen te selecteren bij de instellingen voor de meldingsbel.

We kunnen af en toe meldingen over posts sturen naar kijkers die niet zijn geabonneerd, maar wel regelmatig video's van je kanaal bekijken.Bekijk meer informatie over instellingen voor kijkersmeldingen.