Meer informatie over communityposts

Creators met toegang tot communityposts kunnen rich media gebruiken om met kijkers te communiceren. Communityposts kunnen polls, gif's, tekst, afbeeldingen en video bevatten. Met communityposts kun je je bereik op YouTube en de betrokkenheid van je kijkers vergroten. De posts worden altijd weergegeven op het tabblad Community en mogelijk ook in Home of je abonnementsfeed.

In aanmerking komen voor het tabblad Community

Creators met meer dan duizend abonnees kunnen communityposts plaatsen. Je ziet het tabblad Community maximaal een week nadat je de drempel van duizend abonnees hebt bereikt. We zijn deze functie nog aan het testen en daarom is het tabblad Community mogelijk ook voor andere kanalen beschikbaar.

Komt je kanaal in aanmerking voor het tabblad Community, maar zie je het niet? Dan moet je de custom kanaallay-out inschakelen. Volg deze instructies om de instellingen te wijzigen op je computer. Het tabblad Community is alleen zichtbaar als de custom lay-out is ingeschakeld.

Je communityposts bekijken

Je kunt een geschiedenis van al je eerdere communityposts bekijken op het tabblad Community.

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Je kanaal.
  3. Selecteer het tabblad Community.

Het tabblad Community vervangt het tabblad Discussie op je kanaal. Reacties op het tabblad Discussie kun je bekijken via het activiteitenlogboek. Ze zijn nog minstens dertig dagen beschikbaar nadat je account toegang tot het tabblad Community heeft gekregen.

Kijkersmeldingen voor posts

Kijkers krijgen af en toe meldingen over communityposts als ze ervoor hebben gekozen meldingen over posts van creators te ontvangen.

Kijkers kunnen zich afmelden voor meldingen over posts door 'Inclusief posts van creators' uit te vinken of door 'Geen' te selecteren bij de instellingen voor de meldingsbel.

We kunnen af en toe meldingen over posts sturen naar kijkers die niet zijn geabonneerd, maar regelmatig video's van je kanaal bekijken. Meer informatie over instellingen voor kijkersmeldingen