Meer informatie over communityposts

Creators met toegang tot communityposts kunnen rich media gebruiken om met kijkers te communiceren. Communityposts kunnen polls, gif'jes, tekst, afbeeldingen en video bevatten. Zo blijf je ook tussen video-uploads door in contact met je publiek. De posts worden altijd weergegeven op het tabblad Community en mogelijk ook in Home of je abonnementsfeed.

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Hier vind je meer informatie.

YouTube Community Tab

In aanmerking komen voor het tabblad Community

Creators met meer dan 1000 abonnees kunnen communityposts plaatsen. Nadat je de drempel van 1000 abonnees hebt bereikt, kan het nog tot een week duren voordat je het tabblad Community ziet. We zijn deze functie nog aan het testen en daarom is het tabblad Community mogelijk ook voor andere kanalen beschikbaar.

Komt je kanaal in aanmerking voor het tabblad Community, maar zie je het niet? Zet dan de aangepaste kanaallay-out aan. Volg deze instructies om de instellingen te wijzigen op je computer. Het tabblad Community is alleen zichtbaar als de aangepaste lay-out is aangezet.

Als het publiek voor je kanaal is ingesteld op 'gemaakt voor kinderen'

Delen van het tabblad Community, zoals de mogelijkheid om posts te maken en bekijken, verdwijnen over een tijdje. Ontdek hoe je je publiek instelt.

Je communityposts bekijken

Je kunt al je communityposts bekijken op het tabblad Community van je kanaal en in het gedeelte Content in YouTube Studio. Zo bekijk je je posts in YouTube Studio:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Posts.

Als je communityposts hebt gepland voor een latere publicatiedatum, vind je ze in YouTube Studio en in het gedeelte Gepland op het tabblad Community. Dit gedeelte is alleen zichtbaar voor jou.

Het tabblad Community vervangt het tabblad Discussie op je kanaal. Reacties op het tabblad Discussie kun je bekijken via het activiteitenlogboek. Ze zijn nog minstens 30 dagen beschikbaar nadat je account toegang tot het tabblad Community heeft gekregen.

Prestaties van posts

We ontwikkelen onze zoeksystemen voortdurend om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je veranderingen ziet in de betrokkenheid bij je posts, kan dit komen door een recente verbetering. Houd er rekening mee dat zoekwoorden op dit moment geen rol spelen in de vindbaarheid van posts.

Kijkersmeldingen voor posts

Als kijkers zich hebben aangemeld voor meldingen van geabonneerde kanalen, krijgen ze af en toe meldingen over communityposts.

Kijkers kunnen zich afmelden voor meldingen over posts door Geen te selecteren bij de instellingen voor de meldingsbel.

We kunnen af en toe meldingen over posts sturen naar kijkers die niet zijn geabonneerd, maar wel regelmatig video's van je kanaal bekijken.Bekijk meer informatie over instellingen voor kijkersmeldingen.