Sisällöntuottajien uutiset

Tästä artikkelista löydät kaikki sisällöntuottajia koskevat muutokset ja päivitykset.

Viimeisimmät päivitykset

Tästä löydät kaikki kahden viikon sisällä julkaistut ominaisuudet ja päivitykset.

YouTube Studio

• Studion hallintapaneelin pikapainikkeet: Voit nyt ladata videon, aloittaa live-lähetyksen tai luoda uuden yhteisöpostauksen (jos käytettävissä) suoraan YouTube Studion hallintapaneelista.
  • Videovertailu tukee nyt ensiesityksiä: YouTube Studion hallintapaneelissa olevasta Videovertailu-kortista voi nyt nähdä tietoja ensiesityksistä. Näet nopeasti, miten uusin ensiesityksesi on menestynyt aikaisempiin videoihin verrattuna. Katso lisätietoja Studion hallintapaneelista.
Käytännöt ja tekijänoikeudet
  • Käsikirjoitettu tai simuloitu väkivalta videopeleissä: Jotta voimme soveltaa yhteisön sääntöjä yhdenmukaisesti myös fiktiivisiin julkaisuihin, kuten videopelisisältöihin, olemme päivittäneet valvontaosiota tekemällä eron tosielämän väkivallan ja simuloidun väkivallan välillä. Katso lisätietoja.

Edelliset päivitykset

Täältä löydät kaikki kuuden kuukauden sisällä julkaistut ominaisuudet ja päivitykset.

YouTube Studio

Huom. YouTube Studion tilastoihin liittyvät päivitykset ovat Tilastot-osiossa.

Marraskuu 2019

• Creator Studion perinteinen versio poistuu käytöstä joillakin kanavilla: Tästä viikosta lähtien YouTube Studio on joidenkin kanavien ainoa käyttöympäristö. Lähikuukausien aikana Creator Studion perinteinen versio poistuu käytöstä kaikilla kanavilla.
  • Kanava-asetukset YouTube Studiossa: Voit nyt käsitellä kanavan lisäasetuksia YouTube Studiossa.
  • Creator Studion perinteinen versio on poistumassa pian käytöstä: Pieni osa YouTube Studiota käyttävistä sisällöntuottajista (noin 1 %) ei kohta enää voi käyttää Creator Studion perinteistä versiota. Nämä sisällöntuottajat voivat kuitenkin edelleen käyttää yksittäisiä perinteisen version ominaisuuksia, jotka eivät ole vielä YouTube Studiossa. Vuonna 2020 Creator Studion perinteinen versio poistuu käytöstä kaikilta sisällöntuottajilta. Katso lisätietoja.

Lokakuu 2019

• Tallenna muokatut videot uusina videoina: Nyt voit tallentaa videon muokatun version uutena videona YouTube Studion betaversion muokkausohjelmassa.
  • Palauta alkuperäiseksi Studion muokkaustyökalussa: Voit nyt palauttaa videon alkuperäisen version YouTube Studion muokkaustyökalussa. Jos teet videoon vääränlaisen muutoksen, voit aloittaa muokkauksen alusta valitsemalla Palauta alkuperäinen. Alkuperäisen version palautusmahdollisuus oli sisällöntuottajien eniten toivoma ominaisuus.

Elokuu 2019

• Uusi videoiden lataustyökalu YouTube Studion betaversiossa: Voit nyt kokeilla YouTube Studion betaversion uutta lataustyökalua. Valitse Lataa  ja sitten Lataa video (beta).
  • Sisällöntuottajan oletuskäyttöympäristön valinta poistettu: Sisällöntuottajan oletuskäyttöympäristön asetus on poistettu. Kaikkien sisällöntuottajien oletuskäyttöympäristönä on tästä lähin YouTube Studion betaversio.

Kesäkuu 2019

• YouTube Studion betakokeiluversion tilastoissa siirtyminen onnistuu nopeammin: Kun viet hiiren videon nimen päälle laajennettuasi raportin, näet nyt videon nimen, pikkukuvan ja pikalinkit sen tilastoihin ja katselusivulle.
  • Pylväskaaviot YouTube Studion betakokeiluversion tilastoissa: Kun klikkaat raportin laajemmaksi, voit nyt vaihtaa viivakaavion ja pylväskaavion välillä.
  • Suhteellinen yleisön pysyvyys: YouTube Studion betakokeiluversion tilastoissa on nyt nähtävissä suhteellinen yleisön pysyvyys. Katso lisätietoja.
  • Paid audience retention in YouTube Studio beta: If your video also serves as an ad, you can now see a breakdown of organic vs. paid audience retention in YouTube Studio beta analytics. Learn more.
  • Enemmän dataa YouTube Studion betakokeiluversiossa: Olemme lisänneet YouTube Studion betakokeiluversion tilastoihin suodattimia YouTube-tuotteille (YouTube, YouTube Kids, YouTube Gaming) ja käännöksille (alkuperäinen/käännöksen kieli). Olemme myös lisänneet mainos- ja tapahtumatyypeille uusia ulottuvuuksia. Näet uudet vaihtoehdot laajentamalla raportin.

Toukokuu 2019

• Tilaajaluettelo YouTube Studion betaversiossa: YouTube Studion betaversion hallintapaneelissa näkyy nyt lista kanavista, jotka ovat tilanneet kanavasi viimeisen 28 päivän sisällä. Kanavat on järjestetty suosion mukaan. Luettelossa näkyvät vain tilaajat, joiden tilaukset ovat julkisia. Katso lisätietoja.

Huhtikuu 2019

• Brändin vesileima YouTube Studion betaversiossa: Voit nyt lisätä oman brändin vesileiman ja muokata sen asetuksia YouTube Studion betaversiossa. Katso lisätietoja

• Videonmuokkausohjelma RTL-kielille: YouTube Studion betaversion videonmuokkausohjelma on nyt saatavilla sisällöntuottajille, joiden YouTube-käyttöliittymän asetuksissa on valittu oikealta vasemmalle luettava kieli. Lue lisää kielen muuttamisesta YouTubessa.

Maaliskuu 2019

• Tagien kopioiminen ja liittäminen YouTube Studion betaversiossa: Nyt voit kopioida tageja lataamiesi videoiden välillä YouTube Studion betaversiossa.
  • Videon esikatselu sisällönkuvaustietojen muokkaamisen aikana: Voit nyt esikatsella videota samalla kun muokkaat sen asetuksia ja sisällönkuvaustietoja YouTube Studion betaversion Tiedot-sivulla.
  • Videoiden tiedostonimet YouTube Studion betaversiossa: Videoidesi alkuperäiset tiedostonimet näkyvät nyt YouTube Studion betaversion Tiedot-sivulla oikeassa laidassa videon esikatselun alla.
  • Latauksen oletusasetukset YouTube Studion betaversiossa: Voit nyt valita videolataukseen omat oletusasetukset YouTube Studion betaversiossa. Löydät ne vasemmanpuoleisen valikon kohdasta Asetukset.

Helmikuu 2019

• Varoitukset näkyvät nyt hallintapaneelissa: Yhteisön sääntöjen tai tekijänoikeuksien rikkomisesta saadut varoitukset näkyvät nyt kortilla YouTube Studion betaversion hallintapaneelissa.

Kaupallistaminen

Marraskuu 2019

• Super Stickerit ovat täällä: Jos käytät jo Super Chattia, saat nyt myös käyttöösi Super Stickerit. Katsojat voivat herättää huomiosi chatissa ostamalla digitaalisen tai animoidun kuvan, joka erottuu joukosta. Katso lisätietoja Super Stickereistä.
  • YouTube-kumppaniohjelmaan rekisteröityminen käy nyt YouTube Studiossa: Ohjelman hakuprosessiin ollaan tekemässä joitakin muutoksia, joten se voi toimia hieman eri tavalla kuin ennen. YouTube-kumppaniohjelman kelpoisuusvaatimukset eivät ole muuttuneet. Katso lisätietoja muutoksista.

Kesäkuu 2019

• Oheistuotehylly: Ehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat nyt muokata yksittäisten videoiden yhteydessä myytäviä oheistuotteita. Katso lisätietoja
  •  Kanavajäsenyydet: Jos käytät jäsenyyksiä, voit nyt luoda videoita, jotka näytetään vain maksaville jäsenille. Katso lisätietoja

Maaliskuu 2019

• YouTube-kumppaniohjelma laajenee uusiin maihin: YouTube-kumppaniohjelma on nyt saatavana myös Kyproksella, Maltalla ja Liechtensteinissa. Katso täydellinen luettelo maista ja alueista, joissa ohjelma on saatavilla.

Helmikuu 2019

• Oheistuotevalitsin: Jos sinulla on oikeus käyttää oheistuotehyllyä, voit nyt valita oheistuotteiden järjestyksen. Katso lisätietoja.

Käytännöt ja tekijänoikeudet

Marraskuu 2019

• Löydä tekijänoikeusvaroitukset nopeasti Studiosta: Tekijänoikeusvaroitukset on nyt järjestelty YouTube Studiossa entistä paremmin, ja ne löytyvät helpommin. Kun avaat YouTube Studion, näet hallintapaneelin tekijänoikeusvaroituskortilta helposti kaikki kanavaasi liittyvät tekijänoikeusvaroitukset. Klikkaamalla korttia näet kaikki tekijänoikeusvaroitukset sekä niihin liittyvät videot ja käytettävissä olevat valinnat.

• Poista videoista vaatimuksen kohteena oleva sisältö YouTube Studiossa: Voit nyt poistaa Content ID:n merkitsemän sisällön Leikkaa-työkalulla suoraan YouTube Studion tekijänoikeustietosivulla. Katso lisätietoja.

Syyskuu 2019

Elokuu 2019

• Lasten turvallisuutta koskevien käytäntöjen päivitys: Laajennamme lasten turvallisuutta koskevia käytäntöjämme, jotta pystymme tarjoamaan perheille paremmin suojatun käyttökokemuksen. YouTubessa ei sallita koko perheelle tai lapsille suunnattua sisältöä, joka sisältää seksuaalisia teemoja, väkivaltaa, rivouksia tai muuta nuorille sopimatonta. Lue lisää lasten turvallisuutta koskevista käytännöistämme täältä.

Kesäkuu 2019

• Poista vaatimuksen saanut äänisisältö yhdellä klikkauksella: Voit nyt poistaa tekijänoikeusvaatimuksen saaneen kappaleen videolta yhdellä klikkauksella. Tämä toiminto on saatavilla vain YouTube Studiossa.
  • Vihamielistä sisältöä koskevat käytännöt: Laajensimme vihamielistä sisältöä koskevia käytäntöjämme ja lisäsimme lisää esimerkkejä sisällöstä, jollaista ei sallita YouTubessa. Näe uudet alueet täältä. Lue lisää muutosten syistä täältä

Helmikuu 2019

• Yhteisön sääntöjen rikkomisesta annetut varoitukset: Olemme ottaneet käyttöön uudet periaatteet yhteisön sääntöjen rikkomisesta annettaville varoituksille. Uudet periaatteet tarjoavat entistä parempia ilmoituksia sekä mahdollisuuden ymmärtää käytäntöjämme paremmin, ja niiden myötä kustakin varoituksesta annetaan johdonmukainen rangaistus. Tiedämme, että useimmat käyttäjät eivät riko sääntöjä tahallaan. Haluamme antaa heille mahdollisuuden ymmärtää, mikä meni vikaan, ennen kuin jaamme vakavia seuraamuksia. Lisätietoja

YouTube Analytics

Syyskuu 2019

• Reaaliaikaiset impressiot ja kikkausprosentti: YouTube Studion betaversion impressio- ja klikkausprosenttidata on nyt minuutilleen reaaliaikaista (saatavana 3 tuntia julkaisun jälkeen). Data näkyy Tavoitettavuus-välilehden tärkeimpien mittareiden kortilla. Muistathan, että klikkausprosentti on vain yksi tapa mitata YouTube-menestystä.

Kesäkuu 2019

• Uuden tilaajan ilmoitustiedot: Olemme lisänneet uuden Tilaajan kelloilmoitukset ‑kortin YouTube Studion betaversion tilastotietojen Kokoa yleisöä ‑välilehdelle. Kortilta näet, kuinka suuri prosenttiosuus katsojistasi on tilannut kanavasi kaikki ilmoitukset ja kuinka moni heistä oikeasti saa ilmoituksia muiden asetustensa perusteella. Katso lisätietoja (https://support.google.com).

Huhtikuu 2019

• Päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositilastot: Kun laajennat YouTube Studion betaversion analytiikkaraporttia klikkaamalla Näytä lisää, voit nyt päivittää kaavion näyttämään yksittäiset datapisteet valitun aikavälin kullekin päivälle tai kokonaisdatan viikon, kuukauden tai vuoden ajalta.
  • Tarkempaa dataa maantieteellisestä ja toistojen sijainnista: YouTube Studion betaversiossa on nyt nähtävillä maantieteellistä dataa Yhdysvaltojen eri osavaltioista. Voit nähdä myös entistä tarkempia tietoja videoidesi toistosijainneista, kuten yksittäisistä kanavasivuista, joissa videotasi on katsottu.
  • Lisätietoja Reaaliaikainen toiminta ‑korttiin: Nyt voit laajentaa Reaaliaikainen toiminta ‑korttia klikkaamalla NÄYTÄ LISÄÄ. Reaaliaikainen toiminta ‑kortti näkyy YouTube Studion betaversiossa YouTube Analyticsin Yleiskatsaus-välilehdellä. Kun laajennat kortin, näet reaaliaikaiset näyttökerrat viimeisen 60 minuutin ja 48 tunnin ajalta.

Helmikuu 2019

• Menestyksen vertailu YouTube Studion betaversiossa: Voit nyt vertailla mitä tahansa videoitasi, ryhmiäsi tai kokonaisia kanavia valitsemallasi aikavälillä ja/tai haluamillasi suodattimilla. Kun laajennat tilastokortin klikkaamalla, näet vaihtoehdon Lisää vertailu.

Livestriimaus

Maaliskuu 2019
  • Live-tapahtumien hallinta: Uusi Live-tapahtumien hallinta kokoaa kaikki livestriimaustyökalut yhteen paikkaan ja on suunniteltu nimenomaan livestriimausta käyttäville sisällöntuottajille. Pääset Live-tapahtumien hallintaan kaikkialla YouTubessa klikkaamalla luomiskuvaketta ja valitsemalla Aloita live-lähetys.

Yhteisö ja kommentit

Syyskuu 2019
  • Kommenttien hakusuodattimet: Voit nyt nopeasti etsiä kommentteja ja vastata niihin YouTube Studion hakusuodattimien avulla. Voit etsiä kysymyksiä, vastaamattomia kommentteja ja paljon muuta.
Tykkäykset tarinoissa: Katsojat voivat nyt tykätä tarinoistasi. Näet tykkäysten määrän tarinan alapuolella.
  • Yhteisön käännökset on hyväksyttävä manuaalisesti: Joissakin yhteisön käännöksissä on viime aikoina ollut roskasisältöä ja loukkaavaa kielenkäyttöä, joten jatkossa käännökset odottavat sisällöntuottajan tarkastusta ja hyväksyntää ennen kuin ne voidaan julkaista videossa.
Heinäkuu 2019
  • Muistutus yhteisön säännöistä kommenteissa: Katsojille näytetään jatkossa muistutus yhteisön sääntöjen noudattamisesta, kun he lukevat tai kirjoittavat kommentteja. Näin lisäämme käyttäjien tietoisuutta käytännöistämme.
  • Kuvien esikatselun kuvasuhde muuttuu yhteisöpostauksissa: Parantaaksemme käyttäjäkokemusta näytämme jatkossa kuvapostaukset mobiililaitteella ensin 1:1-esikatseluna.
Kesäkuu 2019
  • Mahdollisesti epäasialliset kommentit ohjataan automaattisesti tarkistettavaksi: Tulevina kuukausina uusien latausten mahdollisesti epäasialliset kommentit määritetään oletusarvoisesti sinulle tarkistettavaksi. Voit muuttaa kommenttien asetuksia milloin tahansa YouTube Studion betaversiossa. Katso lisätietoja.
  • Tarinat YouTube Studiossa: Voit nyt hoitaa tarinoitasi suoraan YouTube Studiossa. Voit ladata, poistaa ja käsitellä tarinoihin kohdistuvia tekijänoikeusvaroituksia tai ‑vaatimuksia. Katso lisätietoja.
Maaliskuu 2019
  • Muiden sisällöntuottajien mainitseminen tarinoissa: Nyt voit mainita muita sisällöntuottajia tarinoissasi mainintatarrojen avulla. Katso lisätietoja tarinoista.
  • Tarinat entistä helpommin sisällöntuottajien käytettävissä: Sisällöntuottajat, joilla on oikeus käyttää tarinoita, voivat nyt luoda uusia tarinoita ja katsoa oman ja muiden kanavien tarinoita mobiilisovelluksen aloitussivulla. Nämä sisällöntuottajat eivät toistaiseksi näe katsojien tapaan pikkukuvan esikatselua kanavakuvakkeen takana, mutta ominaisuus tulee käyttöön myöhemmin.
  • Uusi tarinakokemus: Parannamme mobiilisovelluksen tarinakokemusta lisäämällä tarinoille pikkukuvan esikatselun, jonka avulla katsojat voivat saada käsityksen tarinan sisällöstä. Pikkukuvan esikatselu näkyy aloitus- ja katselusivulla sekä tilaussyötteessä.
  • Uusi Tarinat-osio tilaussyötteessä: Julkaisemme uuden erillisen Tarinat-osion kaikkien katsojien tilaussyötteessä. Muuten tilaussyöte pysyy ennallaan.

Tilaukset ja ilmoitukset

Kesäkuu 2019

• Päivitetty kellokuvake: Olemme päivittäneet kellokuvakkeen, jotta katsoja näkee selkeästi, onko hän tilannut kaikki ilmoitukset vai vain osan niistä. Kellokuvake on nyt keskeltä valkoinen, jos katsoja on tilannut yksilöidyt ilmoitukset (aiemmin ajoittaiset ilmoitukset). Toivomme, että tämä selkeyttää asiaa.

Toukokuu 2019

• Tilaukset-välilehti toimii nyt eri tavalla iOS:llä: Kun kanavasi tilannut katsoja klikkaa Tilaukset-välilehdellä kanavasi kuvaketta, hän näkee nyt uusimmat videosi suoraan Tilaukset-sivulla. Aiemmin katsojalle avautui kanavasi Videot-sivu. Katso lisätietoja.

Tammikuu 2019

• Etusivun tilaushylly: Parannamme tilaajasisällön löydettävyyttä lisäämällä tilaushyllyn kaikkien katsojien etusivulle. Ominaisuus on nyt käytettävissä kaikilla laitteilla.

Katsojia koskevat päivitykset

Alla on katsojia koskevia päivityksiä, jotka saattavat kiinnostaa myös sinua.

Syyskuu 2018

• [Kokeilu] Tutustu-välilehti Androidille: Heinäkuussa lanseerasimme joihinkin iPhoneihin koekäyttöön uuden Tutustu-välilehden. Saimme kokeilusta positiivista palautetta, joten laajennamme kokeilua valituille Android-käyttäjille.

Sisällönhallinta ja Content ID

Lokakuu 2018
  • Content ID: Olemme parantaneet Content ID ‑teknologian ääniosumia, ja se tunnistaa nyt äänisisältösi uudelleenlataukset entistä paremmin. Katso lisätietoja.
Syyskuu 2018
  • Content ID: Olemme parantaneet Content ID ‑teknologian melodiaosumia, ja se tunnistaa nyt cover-videoiden uudelleenlataukset entistä paremmin. Katso lisätietoja.

Muut päivitykset

Syyskuu 2019
  • Kanavan vahvistus: Syyskuun 19. päivänä ilmoitimme kanavien vahvistukseen tehtävistä muutoksista. Olemme nyt tehneet ohjelmaan uusia muutoksia sisällöntuottajien palautteen perusteella. Lue lisää
Toukokuu 2019
  • Aiheeseen liittyvien kanavien poistaminen kanavasivulta: Olemme poistaneet kanavasivun Aiheeseen liittyvät kanavat ‑osion. Aiemmin sisällöntuottajat pystyivät poistamaan tämän ominaisuuden käytöstä, jos he eivät halunneet nähdä aiheeseen liittyviä kanavasuosituksia sivuillaan eivätkä halunneet olla mukana Aiheeseen liittyvät kanavat ‑osiossa muilla kanavasivuilla. Katso lisätietoja.
  • YouTube Gaming ‑sovellus poistuu käytöstä 30. toukokuuta: Löydät kaikki pelivideot jatkossa YouTuben pääsovelluksesta osoitteesta www.youtube.com/gaming. Katso lisää YouTuben pelisisällöstä täältä. Kaikki tilaukset on nyt jaettu YouTube- ja YouTube Gaming ‑sovellusten kesken.
Maaliskuu 2019
  • Lahjoituskortit poistuvat: Lahjoituskortit poistuvat käytöstä 2.4.2019 alkaen, mutta olemme julkaisseet uuden rahankeräystoiminnon, joka on kaikkien yli 5 000 dollaria lahjoituskorteilla keränneiden sisällöntuottajien käytössä. Toiminto tulee laajemmin käyttöön tulevien kuukausien aikana, joten pidä silmällä sisällöntuottajien blogia.
  • Toimintakehotuspeittokuvat poistuvat Creator Studiosta: Olemme poistaneet mahdollisuuden lisätä tai muokata toimintakehotuspeittokuvia maksuttomissa videoissa Creator Studiossa. Olemassa olevat toimintakehotuspeittokuvat poistetaan. Katso lisätietoja
  • Lahjoituskortit poistuvat: Lahjoituskortit poistuvat käytöstä 2.4.2019 alkaen, mutta olemme julkaisseet uuden rahankeräystoiminnon, joka on kaikkien yli 5 000 dollaria lahjoituskorteilla keränneiden sisällöntuottajien käytössä. Toiminto tulee laajemmin käyttöön tulevien kuukausien aikana, joten pidä silmällä sisällöntuottajien blogia.

Ongelmia? Katso lisätietoja Tunnetut ongelmat ‑sivulta.