Directrius sobre privadesa de YouTube

Ens prenem molt seriosament la protecció dels nostres usuaris i per aquest motiu intentem resoldre tots els possibles dubtes relacionats amb la privadesa. Les nostres directrius sobre privadesa s'apliquen als usuaris d'arreu del món. Així, encara que un vídeo no infringeixi la legislació relativa a la privadesa d'un país, és possible que sí que infringeixi les directrius sobre privadesa de YouTube.

Com determina YouTube si s'ha de suprimir contingut a causa d'una infracció de la privadesa?

Perquè s'estudiï l'opció de suprimir el contingut, s'ha de poder identificar de manera inequívoca la persona que fa la reclamació a partir de la imatge, de la veu, del nom complet, del número d'identificació personal, del número de compte bancari, de les dades de contacte (p. ex., l'adreça postal o l'adreça electrònica) o de qualsevol altra informació que l'identifiqui de manera inequívoca. Per determinar si cal suprimir contingut a causa d'una infracció de privadesa, també valorem l'interès públic, el contingut informatiu i el consentiment. YouTube es reserva el dret de prendre la decisió final sobre si s'han infringit les seves directrius sobre privadesa.

Què vol dir "identificar de manera inequívoca"?

Per determinar que es pot identificar algú de manera inequívoca, el vídeo ha d'incloure prou informació perquè altres persones puguin reconèixer la persona en qüestió. Tingues en compte que el fet que et puguis identificar al vídeo no vol dir que els altres et puguin identificar de manera inequívoca. Per exemple, és poc probable que es consideri que un nom sense context addicional o una imatge fugaç permeten identificar algú de manera inequívoca.

Com funciona el procés de reclamació de privadesa de YouTube

Si es presenta una reclamació de privadesa, és possible que YouTube concedeixi a l'usuari que ha penjat el vídeo l'oportunitat de suprimir-lo o d'editar-ne la informació privada. Per fer-ho, enviem una notificació relativa a la possible infracció i donem a l'usuari que ha penjat el vídeo 48 hores perquè hi prengui mesures. Si aquest usuari suprimeix el vídeo en aquest termini, es tancarà la reclamació. Si al cap de 48 hores la possible infracció de la privadesa continua publicada al lloc web, l'equip de YouTube revisarà la reclamació.

El nostre procés de reclamació de privadesa també s'aplica als casos en què es requereix la supressió urgent de dades de contacte o financeres.

Notificació d'una infracció de la privadesa

Per presentar una reclamació de privadesa, inicia el procés de reclamació de privadesa. Com a demandant, durant aquest procés es respecta la teva privadesa. En cap moment no es comunicarà la teva identitat ni la teva informació de contacte sense el teu consentiment a l'usuari que ha penjat el vídeo. T'enviarem la informació relacionada amb el procés a l'adreça electrònica que ens proporcionis. Afegeix support@youtube.com al filtre de correu brossa per assegurar-te que reps aquests missatges.

És obligatori que enviï la reclamació la persona afectada.

Només acceptem reclamacions en nom de tercers en els casos següents:

• La persona contra la privadesa de la qual s'està atemptant no té accés a un ordinador.
  • La persona contra la privadesa de la qual s'està atemptant és una persona vulnerable.
  • La reclamació és del pare, la mare o el tutor legal de la persona contra la privadesa de la qual s'està atemptant.
  • La reclamació és del representat legal de la persona contra la privadesa de la qual s'està atemptant.

No s'accepten reclamacions de privadesa presentades en nom de:

• altres membres de la família (p. ex., el marit, la dona, el cosí, el germà o la germana)
  • companys de feina o empleats (les persones afectades n'han d'informar per si mateixes)
  • una empresa

Consells sobre com presentar una reclamació de privadesa completa

• Proporciona informació clara i concisa perquè l'equip de YouTube et pugui identificar al vídeo.
  • Utilitza marques de temps per indicar només un o dos punts del vídeo en què se't vegi clarament.
  • A l'apartat de descripció, indica quina roba portes o què estàs fent que et diferenciï dels altres participants del vídeo.
  • Assegura't que hagis inclòs l'URL del vídeo a l'informe. Si informes d'un canal sencer, no és obligatori que enviïs un URL.
  • Si informes d'un comentari de la secció de comentaris d'un vídeo, indica-ho a l'apartat de descripció. Inclou el nom d'usuari de l'autor del comentari al camp corresponent.

Recepció de l'avís d'infracció de la privadesa

Si ets l'usuari que ha penjat el vídeo, és possible que YouTube et doni l'oportunitat de suprimir-lo o d'editar-ne la informació privada. En aquest cas, t'enviarem un correu electrònic sobre la possible infracció i tindràs 48 hores per prendre mesures en relació amb la reclamació. Si suprimeixes la presumpta infracció del lloc web en aquest termini, es resoldrà la reclamació. Si al cap de 48 hores la possible infracció de la privadesa continua publicada al lloc web, l'equip de YouTube revisarà la reclamació.
Si suprimim el teu vídeo a causa d'una infracció de la privadesa, no en pengis una altra versió en què hi surtin les mateixes persones, ja que és probable que aquests usuaris tornin a presentar una reclamació de privadesa o informin d'assetjament. Ens prenem molt seriosament la protecció dels nostres usuaris i per això suspenem qualsevol compte que n'infringeixi la privadesa.

Com puc resoldre la reclamació?

• Pots suprimir completament del lloc web el contingut de què s'ha informat.
  • Si el nom complet d'una persona o qualsevol altra informació personal s'inclou al títol, a la descripció o a les etiquetes del teu vídeo, ves a Els meus vídeos i fes clic al botó Edita del vídeo en qüestió per modificar-ho.
  • Pots desenfocar les cares de les persones que surten als vídeos.

No s'accepten els mètodes de supressió incomplets, com ara els següents:

• Afegir anotacions, ja que es poden desactivar en qualsevol moment.
  • Canviar l'estat del vídeo a privat, ja que l'usuari que ha penjat el vídeo pot canviar l'estat de privat a públic en qualsevol moment.
Ha resultat útil aquest article?