Kom i gang med kanalmedlemskap på YouTube

Vi gjør noen endringer i hvordan vi samler inn og bruker data knyttet til innhold for barn på YouTube. Derfor kan noen av veiledningene i denne artikkelen være endret. Finn ut mer

Med kanalmedlemskap kan seerne bli medlem av kanalen din mot månedlige betalinger og få eksklusive medlemsfordeler som merker, emojier og andre goder.

Slik kommer du i gang med medlemskap for kanalen din:

1. Gjennomgå kvalifikasjonskravene, posisjonstilgjengelighet og retningslinjene for kanalmedlemskap.
  2. Slå på medlemskap for kanalen din eller nettverket ditt.
  3. Opprett medlemsfordeler og -nivåer for kanalens medlemskapsprogram.

Kanalmedlemskap

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Tilgjengelighet og kvalifikasjonskrav

Kvalifikasjonskrav

For å være kvalifisert for kanalmedlemskap må du først oppfylle minstekravene for funksjoner for fan-finansiering. Bekreft at du innfrir de øvrige kriteriene for medlemskap:

• Funksjonen må være tilgjengelig der du er.
  • Kanalen kan ikke være klassifisert som laget for barn eller inneholde et betydelig antall videoer klassifisert som laget for barn.
  • Kanalen kan ikke ha et betydelig antall ikke-kvalifiserte videoer.
    • Videoer som er merket som laget for barn, anses ikke som kvalifiserte. Det samme gjelder videoer med musikkrav.
  • Du (og eventuelt MCN-nettverket ditt) må ha godtatt og overholde vilkårene og retningslinjene våre (inkludert det aktuelle tillegget for kommersielle produkter).
    • Merk: Enkelte musikkanaler er kanskje ikke kvalifisert for kanalmedlemskap. Eksempel: Musikkanaler som er underlagt en SRAV-kontrakt, er foreløpig ikke kvalifisert.
Tilgjengelighet

Kanalmedlemskap er for tiden tilgjengelig for kvalifiserte skapere på følgende steder:

• Algerie
  • Amerikansk Samoa
  • Argentina
  • Aruba
  • Australia
  • Østerrike
  • Bahrain
  • Belarus
  • Belgia
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Bosnia-Hercegovina
  • Brasil
  • Bulgaria
  • Canada
  • Caymanøyene
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Danmark
  • Den dominikanske republikk
  • Ecuador
  • Egypt
  • El Salvador
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Fransk Guyana
  • Fransk Polynesia
  • Tyskland
  • Hellas
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungarn
  • Island
  • India
  • Indonesia
  • Irland
  • Israel
  • Italia
  • Japan
  • Jordan
  • Kenya
  • Kuwait
  • Latvia
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Malaysia
  • Malta
  • Mexico
  • Marokko
  • Nederland
  • New Zealand
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Nord-Makedonia
  • Nord-Marianene
  • Norge
  • Oman
  • Panama
  • Papua Ny-Guinea
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinene
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Romania
  • Russland
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Serbia
  • Singapore
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Sør-Afrika
  • Sør-Korea
  • Spania
  • Sverige
  • Sveits
  • Taiwan
  • Thailand
  • Tyrkia
  • Turks- og Caicosøyene
  • De amerikanske jomfruøyene
  • Uganda
  • Ukraina
  • De forente arabiske emirater
  • Storbritannia
  • USA
  • Uruguay
  • Vietnam

Retningslinjer for kanalmedlemskap

Retningslinjer for kanalmedlemskap for skapere og MCN-nettverk
Kanalmedlemskap er en funksjon for fan-finansiering. Skapere (og eventuelle MCN-nettverk) som deltar, er derfor underlagt alle retningslinjene som gjelder for funksjonene for fan-finansiering på YouTube.
Det er viktig at kanalen din overholder retningslinjene for innhold og fordeler knyttet til kanalmedlemskap. Alle medlemsfordelene som er inkludert i medlemskapsprogrammet ditt, er underlagt disse retningslinjene, enten de står oppført i medlemskapsvinduet ditt eller er tilgjengelige på andre måter. Vi kan oppdatere disse retningslinjene fra tid til annen.
Retningslinjer for innhold og fordeler knyttet til kanalmedlemskap

Alle fordeler knyttet til kanalmedlemskap – inkludert merker, emojier, medlemsfordeler, videoer, direktechat og annet innhold – er underlagt retningslinjene for medlemskap.

Du kan inkludere medlemsfordeler som gjør at medlemmene dine føler seg verdsatt. Følgende medlemsfordeler er imidlertid ikke tillatt i henhold til retningslinjene og vilkårene våre:

• nedlasting av innhold (inkludert musikk) som er tilgjengelig på YouTube
  • fysiske møter på tomannshånd
  • alt som gjør at ett eller noen av (men ikke alle) medlemmene mottar noe tilfeldig, inkludert, men ikke begrenset til:
    • konkurranser
    • lotterier
    • veddemål
  • medlemsfordeler som markedsføres, rettes eller målrettes mot barn, som barn kan få lyst på, eller som er upassende for barn
  • medlemsfordeler som oppmuntrer barn til å be foreldrene sine om å bli med i kanalmedlemskapsprogrammet ditt

Kansellering eller oppsigelse av og refusjoner for kanalmedlemskap

Hvis et medlem ber om refusjon, vurderer YouTube gyldigheten av kravet etter eget skjønn. Når vi godkjenner refusjoner til medlemmer, trekkes andelen din fra AdSense for YouTube-kontoen din for å refundere de aktuelle medlemmene. Finn ut mer om refusjonsretningslinjene for betalte kanalmedlemskap på YouTube.
Hvis medlemskapsprogrammet til en kanal avsluttes på grunn av en av årsakene nedenfor, får alle de aktive betalende medlemmene refundert den siste betalingen:
  • kanaloppsigelse
  • fjerning fra YouTubes partnerprogram
  • uriktig bruk eller svindel
  • brudd på vilkårene eller retningslinjene våre

Merk: Refunderte penger trekkes fra kanalens andel av inntektene.

Slik påvirker pausemodus kanalen din

Medlemskap på kanalen din settes i «pausemodus» hvis

Hva skjer når kanalen min er i pausemodus?

Når kanalen er i pausemodus, skjer følgende:

• Medlemmene dine mister tilgangen til medlemsfordelene fra kanalen din, inkludert medlemsfordeler som merker, emojier og foruminnlegg bare for medlemmer.
  • De månedlige betalingene fra medlemmene dine settes på pause.
  • «Bli medlem»-knappen forsvinner fra kanalen din.

Medlemmene dine blir ikke sagt opp i pausemodus, men de kan når som helst si opp medlemskapet selv – også når kanalen din er i pausemodus.

Slik avslutter du pausemodus

Hvis du vil avslutte pausemodus, må du løse problemet som medførte at kanalen din ble satt i pausemodus. Når problemet er løst, kan du eller det nye MCN-nettverket avslutte pausemodus og gjenoppta kanalmedlemskap på følgende måte:

1. Gå til studio.youtube.com/channel/UC/monetization/memberships på en datamaskin
  2. Klikk på Slå i boksen for kanalmedlemskap.
    1. Merk: Du kan bare slå på medlemskap hvis du (eller det nye MCN-nettverket) godtar og overholder vilkårene og retningslinjene våre (inkludert tillegget for kommersielle produkter).

Når du har gjenopptatt medlemskap, får kanalmedlemmene tilgang til medlemsfordelene igjen. Med mindre de sier opp medlemskapet, belastes medlemmene igjen ved starten av neste gjeldende faktureringssyklus.

Hva skjer med medlemmene mine når kanalen min er i pausemodus?

Medlemmene dine blir ikke automatisk sagt opp når kanalen din settes i pausemodus, men de kan velge å si opp når som helst. Etter en viss tid sier vi imidlertid automatisk opp medlemmene dine. Varigheten avhenger av hvordan medlemmet ble medlem av kanalen din:

• Medlemmer som blir medlem via YouTube.com: Hvis det går 120 dager og kanalen din fortsatt er i pausemodus, blir medlemskapet automatisk opp.
  • Medlemmer som blir medlem via YouTube-appen for Android eller iOS: Hvis faktureringsperioden til et medlem utløper mens kanalen din er i pausemodus, blir medlemskapet automatisk sagt opp.

Medlemmene kan selv velge å si opp medlemskapet sitt mens kanalen din er i pausemodus. Medlemmene kan bli med i kanalen din igjen når medlemskapsprogrammet er gjenopptatt.

Hva skjer hvis kanalen er i pausemodus i mer enn 120 dager?

Hvis kanalen din ikke går ut av pausemodus innen 120 dager, blir kanalmedlemskapsprogrammet ditt avsluttet, og du mister alle medlemmene dine. Medlemmene får automatisk refundert betalingen for den siste måneden med kanalmedlemskap. Refusjonene for medlemmene dine trekkes fra andelen din av medlemskapsinntektene i AdSense for YouTube-kontoen din.