Komma igång med kanalmedlemskap på YouTube

Vi förändrar hur vi samlar in och använder uppgifter för innehåll som är riktat till barn på YouTube. Vissa av anvisningarna i den här artikeln kan därför ha ändrats. Läs mer.

Genom kanalmedlemskap kan tittare bli medlemmar och betala en månadsavgift för att få exklusiva förmåner enbart för medlemmar, som märken, emojis och annat.

Så här kommer du igång med medlemskap för din kanal:

1. Läs igenom behörighetskraven, platstillgänglighet samt policyerna och riktlinjerna för kanalmedlemskap.
  2. Aktivera medlemskap för din kanal eller ditt nätverk.
  3. Skapa förmåner och nivåer för kanalens medlemsprogram.

Kanalmedlemskap

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Tillgänglighet och behörighet

Kvalificering

För att bli kvalificerad för kanalmedlemskap måste du först uppfylla minimikraven för tittarbidragsfunktioner. Bekräfta sedan att du uppfyller kriterierna nedan för medlemskap:

• Du bor på någon av de tillgängliga platserna.
  • Kanalen har inte angetts som avsedd för barn och har inte ett betydande antal videor markerade som avsedda för barn.
  • Kanalen har inte ett betydande antal videor som inte är kvalificerade.
  • Du (och ditt MCN-nätverk) har godkänt och följer våra villkor och policyer (inklusive den relevanta modulen för handelsprodukter).
    • Obs! Vissa musikkanaler är kanske inte kvalificerade för kanalmedlemskap. Musikkanaler med SRAV-avtal är till exempel inte kvalificerade just nu.
Tillgänglighet

Kanalmedlemskap är för närvarande tillgängligt för kvalificerade kreatörer i följande länder:

• Algeriet
  • Amerikanska Samoa
  • Argentina
  • Aruba
  • Australien
  • Österrike
  • Bahrain
  • Belarus
  • Belgien
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Bosnien-Hercegovina
  • Brasilien
  • Bulgarien
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Franska Guyana
  • Franska Polynesien
  • Tyskland
  • Grekland
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungern
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Jordanien
  • Kenya
  • Kuwait
  • Lettland
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Malaysia
  • Malta
  • Mexiko
  • Marocko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Nordmakedonien
  • Nordmarianerna
  • Norge
  • Oman
  • Panama
  • Papua Nya Guinea
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Rumänien
  • Saudiarabien
  • Senegal
  • Serbien
  • Singapore
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkiet
  • Turks- och Caicosöarna
  • Amerikanska Jungfruöarna
  • Uganda
  • Ukraina
  • Förenade arabemiraten
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Uruguay
  • Vietnam

Policyer och riktlinjer för kanalmedlemskap

Policyer för kanalmedlemskap för kreatörer och MCN-nätverk
Kanalmedlemskap är en tittarbidragsfunktion. Därför omfattas deltagande kreatörer (och deras MCN-nätverk) av alla policyer som gäller YouTubes tittarbidragsfunktioner.
Det är viktigt att din kanal följer riktlinjerna för innehåll och förmåner för kanalmedlemskap. Alla förmåner som ingår i ditt medlemsprogram omfattas av dessa policyer, oavsett om de anges i medlemskapsfönstret eller är tillgängliga på annat sätt. Vi kan komma att uppdatera dessa policyer från tid till annan.
Riktlinjer för innehåll och förmåner för kanalmedlemskap

Alla kanalmedlemsförmåner – som märken, emojis, förmåner, videor, livechattar och annat innehåll – omfattas av policyer och riktlinjer för medlemskap.

Du kan lägga till förmåner som får dina medlemmar att känna sig speciella. Följande förmåner för enbart medlemmar är dock inte tillåtna enligt våra policyer och villkor:

• nedladdningar av innehåll (inklusive musik) som redan finns på YouTube
  • personliga möten
  • något som en eller flera (men inte alla) medlemmar får slumpmässigt, inbegripet men inte begränsat till:
    • tävlingar
    • lotterier
    • sweepstakes
  • förmåner som marknadsförs eller riktas till barn, eller som kan vara attraktiva eller olämpliga för barn
  • förmåner som uppmuntrar barn att be föräldrarna bli medlemmar på din kanal.

Uppsägning, avstängning och återbetalning för kanalmedlemskap

Om en medlem begär en återbetalning kan YouTube efter eget gottfinnande bedöma om begäran är giltig. När vi beviljar återbetalning till en medlem dras din andel från ditt AdSense för YouTube-konto för att kunna betala tillbaka medlemmen. Läs mer om YouTubes återbetalningspolicy för betalmedlemskap på kanalen.
Om en kanals medlemsprogram sägs upp av någon av nedanstående anledningar får alla aktiva betalande medlemmar en återbetalning för den senaste betalningen:
  • uppsägning av kanalen
  • borttagning från YouTubes partnerprogram
  • otillåten användning eller bedrägeri
  • brott mot våra villkor eller policyer.

Obs! Återbetalningar dras från kanalens andel av intäkterna.

Så här påverkas din kanal av pausläge

Medlemskap på kanalen sätts i pausläge om

Det här händer när din kanal är i pausläge

När din kanal är i pausläge

• förlorar dina medlemmar åtkomsten till förmånerna från din kanal, inklusive märken, emojis och community-inlägg enbart för medlemmar
  • pausas medlemmarnas månadsbetalningar
  • försvinner knappen Bli medlem från din kanal.

Dina medlemmar sägs inte upp i pausläget, men medlemmarna kan när som helst avsluta sitt medlemskap, även när din kanal är i pausläge.

Så här avslutar du pausläge

För att avsluta pausläge måste du åtgärda problemet som orsakade pausläget. När det är löst kan du eller ditt nya MCN-nätverk avsluta pausläget och återuppta kanalmedlemskap:

1. Öppna studio.youtube.com/channel/UC/monetization/memberships på en dator.
  2. Klicka på Aktivera i rutan Kanalmedlemskap.
    1. Obs! Du kommer bara att kunna aktivera medlemskap om du (eller ditt nya MCN-nätverk) godkänner och följer våra villkor och policyer (inklusive modulen för handelsprodukter).

När kanalmedlemskap har återupptagits får kanalmedlemmarna åtkomst till dina medlemsförmåner igen. De debiteras igen i början av nästa tillämpliga faktureringsperiod om de inte avslutar sitt medlemskap.

Det här händer med dina medlemmar när du är i pausläge

Dina medlemmar sägs inte upp automatiskt om kanalen sätts i pausläge, men medlemmarna kan välja att avsluta sina medlemskap när som helst. Efter en viss tid tar vi automatiskt bort dina medlemmar. Hur lång tid det tar beror på hur en medlem blev medlem i din kanal:

• Medlemmar som går med via YouTube.com: Om det går 120 dagar och din kanal fortfarande är i pausläge avslutas deras medlemskap automatiskt.
  • Medlemmar som går med via YouTube-appen för Android eller iOS: Om en medlems faktureringsperiod löper ut medan kanalen är i pausläge avslutas medlemskapet automatiskt.

Medlemmar kan välja att frivilligt säga upp sitt medlemskap medan din kanal är i pausläge. Medlemmar kan gå med i din kanal igen när medlemskapsprogrammet återupptas.

Det här händer om du är i pausläge i mer än 120 dagar

Om din kanal inte avslutar pausläget inom 120 dagar avslutas programmet för kanalmedlemskap och du förlorar alla medlemmar. Dina medlemmar får automatiskt en återbetalning för den senaste månadens betalning för medlemskap på din kanal. Vi drar av återbetalningarna för dina medlemmar från din andel av intäkter från kanalmedlemskap på ditt AdSense för YouTube-konto.