Tjäna pengar på dina videor

Om du vill tjäna pengar på YouTube måste du vara en del av YouTubes partnerprogram. Läs mer om kvalificering, programmet och vanliga frågor.

Med YouTubes partnerprogram kan kvalificerade innehållsskapare tjäna pengar på YouTube. Det handlar både om att annonser visas i anslutning till videor och att YouTube Premium-prenumeranter tittar på innehållet, och i vissa fall genom tittarköpta varor som Superchatt, profilprodukter och kanalmedlemskap.

Innan du börjar tjäna pengar på dina videor måste du gå igenom de fyra stegen nedan. Läs mer om kvalificering och programkrav.

Förbered kanalen för intäktsgenerering

Följande anvisningar är endast tillgängliga i klassiska Studio.

Steg 1: Läs igenom och godkänn villkoren för YouTubes partnerprogram.

1. Logga in på YouTube.
  2. Välj kontoikonen längst upp till höger > Studio
  3. Välj Kanal > Status och funktioner på menyn till vänster.
  4. Klicka på Aktivera under Intäktsgenerering.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att godkänna villkoren för YouTubes partnerprogram.

Steg 2: Registrera dig för AdSense.

Skapa ett nytt AdSense-konto eller koppla ett befintligt till din kanal. Du behöver ett AdSense-konto för att tjäna pengar på dina videor och få betalt. Följ de här stegen om du vill skapa ett AdSense-konto.

Logga in på ditt AdSense-konto och åtgärda eventuella betalningsspärrar för att få betalt. När du har gjort det får du betalt när du har nått din utbetalningsgräns. Det gäller under förutsättning att intäktsgenerering inte har inaktiverats för kanalen och att du inte bryter mot våra policyer.

Steg 3: Ställ in inställningar för intäktsgenerering

Ange vilka typer av annonser du vill visa på dina videor och aktivera intäktsgenerering automatiskt för alla befintliga och framtida videor.
När du har angett inställningarna börjar du tjäna pengar så snart kanalen har blivit godkänd.
  1. Bekräfta att du vill tjäna pengar på alla befintliga och framtida videor.
  2. Markera rutorna under Annonsformat för att välja vilka annonstyper du vill visa.
  3. Klicka på Spara.

Du kan alltid ändra de här inställningarna i standardinställningar för intäktsgenerering så att intäktsgenerering är automatiskt aktiverat eller inaktiverat på uppladdningarna, eller välja de specifika videor du vill tjäna pengar på.

Steg 4: Bli granskad

När kanalen uppfyller programkraven granskar vi din ansökan för att se till att kanalens aktivitet följer policyerna för YouTubes partnerprogram, YouTubes användarvillkor och riktlinjerna för communityn. Vi informerar dig via e-post samt i klassiska Studio och YouTube Studio-betan när processen är klar.

Om du inte har tillräckligt många prenumeranter eller visningstimmar för att bli granskad kan du fortsätta skapa originalinnehåll och få fler tittare.

De här kraven ger oss tillräckligt med information för att fastställa kanalens validitet. Med den kan vi även bekräfta om en kanal följer riktlinjerna för communityn och policyerna för annonsörer.

Få proffstips om att tjäna pengar på YouTube genom annonsering.