Tjäna pengar på YouTube

Om du vill tjäna pengar på YouTube måste du ansöka till och godkännas för YouTubes partnerprogram (YPP). Läs mer.

Bra att veta

• Det är du som bestämmer vad du vill skapa på YouTube, men tänk på att vi har ett ansvar gentemot våra tittare, innehållsskapare och annonsörer. Som deltagare i YouTubes partnerprogram får du möjlighet att tjäna pengar via YouTube, och därför förväntas ditt innehåll hålla en högre standard.
  • Vi arbetar för att hjälpa duktiga innehållsskapare, så därför granskar vi din kanal innan du godkänns för YouTubes partnerprogram. Dessutom granskar vi kanaler kontinuerligt för att se till att de följer alla våra policyer och riktlinjer.

Olika sätt att tjäna pengar i YouTubes partnerprogram

Du har möjlighet att tjäna pengar på YouTube med följande funktioner:

• Annonsintäkter: Få annonsintäkter från display-, överlagrings- och videoannonser.
  • Kanalmedlemskap: Här betalar medlemmarna en återkommande månadsavgift för särskilda förmåner du erbjuder.
  • Produkthylla: Dina fans kan shoppa runt och köpa officiella produkter på dina visningssidor.
  • Superchatt: Dina fans betalar för att lyfta fram sina meddelanden i chattflöden.
  • YouTube Premium-intäkter: Få en del av prenumerationsavgiften när YouTube Premium-prenumeranter tittar på ditt innehåll.

Förutom kraven på antal prenumeranter och visningar finns det även behörighetskrav för de enskilda funktionerna. Om våra granskare anser att din kanal eller video inte är kvalificerad kan det hända att du inte får åtkomst till en viss funktion. Det finns två huvudorsaker till de här extra kraven. För det första måste vi uppfylla juridiska krav på de platser där funktionen är tillgänglig. För det andra arbetar vi för att hjälpa duktiga innehållsskapare, och därför måste vi se till att det finns tillräckligt med innehåll på kanalen. Det betyder för det mesta att vi behöver mer innehåll för att kunna göra vår bedömning.

Kom ihåg att vi kontinuerligt granskar kanaler för att se till att innehållet följer våra policyer.

Lägsta behörighetskrav för att aktivera intäktsgenerering

Tänk på att det finns specifika krav för varje funktion, och att du kanske inte har tillgång till någon funktion på grund av lokala lagkrav.

När du har godkänts för YouTubes partnerprogram kan du få tillgång till följande funktioner för intäktsgenerering:

Krav
Annonsintäkter

Kanalmedlemskap

• Vara minst 18 år.
  • Ha minst 30 000 prenumeranter.
  • Får inte ha några varningar om brott mot communityns riktlinjer.
Produkthylla
  • Vara minst 18 år.
  • Ha minst 10 000 prenumeranter.
  • Får inte ha några varningar om brott mot communityns riktlinjer.
Superchatt
  • Vara minst 18 år.
  • Livechatt ska vara aktiverad.
  • Bo i ett land/område där Superchatt är tillgängligt.
YouTube Premium-intäkter Skapa innehåll som ses av tittare som är YouTube Premium-prenumeranter.