Slik kan du tjene penger på YouTube

Du kan tjene penger på YouTube ved å søke deg til og bli godkjent for YouTubes partnerprogram. Du kan også være kvalifisert for å motta Shorts-bonuser fra YouTube Shorts-fondet uten å være med i YouTubes partnerprogram.

Noen merknader

• Vi bestemmer ikke hva du skal lage og legge ut på YouTube, men vi har et ansvar overfor seerne og annonsørene våre samt de andre skaperne. Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du tjene penger på YouTube. Vi stiller høyere krav til skapere som er med i YouTubes partnerprogram.
  • Vi evaluerer kanalen din før du eventuelt får bli med i YouTubes partnerprogram. Dette gjør vi for å sikre at programmet kommer til nytte for de skaperne det faktisk er ment for. Vi evaluerer kanalene i programmet kontinuerlig for å sikre at alle som er med, fortsatt overholder retningslinjene våre.
  • Kanaler kan være kvalifisert for YouTube Shorts-fondet uten å generere inntekter på YouTube. Skapere som er med i YouTubes partnerprogram, og kanaler som er med i et MCN-nettverk (multikanalsnettverk), er også kvalifisert.
  • Det kan hende du er skattepliktig for inntektene dine fra YouTube. Finn ut mer nedenfor.

Mulige inntektskilder gjennom YouTubes partnerprogram

Du kan tjene penger på YouTube via følgende funksjoner:

• Annonseinntekter: Motta annonseinntekter fra banner-, overleggs- og videoannonser.
  • Kanalmedlemskap: Medlemmene dine betaler månedlig for spesielle medlemsfordeler du tilbyr.
  • Varehylle: Fansen din kan kjøpe offisielle merkevarer som vises frem på videosidene dine.

De forskjellige funksjonene har sine egne kvalifikasjonskrav i tillegg til kravene om antall abonnenter og avspillinger. Hvis evaluererne våre mener at kanalen eller videoen din ikke er kvalifisert, kan det hende du ikke kan slå på enkelte av funksjonene. Det finnes to hovedgrunner til at vi har disse ekstra kravene. Den viktigste er at vi må overholde de juridiske kravene i alle områdene der funksjonen er tilgjengelig. Fordi vi ønsker å belønne gode skapere, må vi derfor sikre at vi får et fullstendig bilde av kanalen din. Dette betyr i hovedsak at vi trenger mer innhold å se på.

Husk at vi hele tiden evaluerer kanalene i programmet for å sikre at innholdet overholder retningslinjene våre.

Minimumskravene du må oppfylle for å slå på funksjonene for inntektsgenerering

Husk at de forskjellige funksjonene har sine egne krav. Grunnet lokale juridiske krav kan det hende at det er enkelte av funksjonene du ikke har tilgang til.

Når du er blitt med i YouTubes partnerprogram, kan du få tilgang til følgende funksjoner for inntektsgenerering:

Krav
Annonseinntekter

Kanalmedlemskap

• Du må være minst 18 år gammel.
  • Kanalen din må ha over 1000 abonnenter.
Varehylle
  • Du må være minst 18 år gammel.
  • Du må ha over 10 000 abonnenter.
Superchat og Super Stickers
  • Du må være minst 18 år gammel.
  • Du må bo i et land eller område der Superchat er tilgjengelig.
YouTube Premium-inntekter
  • Innholdet ditt må ses av YouTube Premium-abonnenter.

YouTube Shorts-fondet

YouTube Shorts-fondet, som er på 100 millioner dollar, er øremerket skapere som lager kreative, originale Shorts-videoer til glede for YouTube-fellesskapet. Vi kontakter tusenvis av skapere hver måned for å fortelle dem at de kvalifiserer for en Shorts-bonus fra fondet.

Krav
Shorts-bonus
  • Skaperen må være basert i et av følgende land/områder:
    • Algerie
    • Argentina
    • Australia
    • Bahrain
    • Brasil
    • Canada
    • Chile
    • Colombia
    • Danmark
    • Egypt
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Hongkong
    • India
    • Indonesia
    • Irak
    • Italia
    • Japan
    • Jordan
    • Kuwait
    • Libanon
    • Malaysia
    • Mexico
    • Marokko
    • Nederland
    • New Zealand
    • Nigeria
    • Norge
    • Filippinene
    • Polen
    • Russland
    • Saudi-Arabia
    • Singapore
    • Sør-Afrika
    • Sør-Korea
    • Spania
    • Sverige
    • Sveits
    • Taiwan
    • Thailand
    • Tyrkia
    • De forente arabiske emirater
    • Storbritannia
    • USA
    • Vietnam
  • Skapere som er 13–18 år gamle, må be en forelder eller foresatt om å godta vilkårene og opprette en AdSense-konto for utbetalinger hvis det ikke allerede er knyttet en slik konto til den aktuelle kanalen.
  • Det må være lastet opp minst én kvalifisert Shorts-video på kanalen i løpet av de siste 180 dagene.

YouTube-inntekter og skatteplikt

YouTube-inntekter og Shorts-bonuser er en god belønning for engasjerende kvalitetsinnhold på plattformen. Men du må være obs på at du kanskje er skattepliktig i bostedslandet ditt for eventuelle inntekter videoene dine genererer på YouTube. Hør med de lokale skattemyndighetene for å få en inngående veiledning.