Slik kan du tjene penger på videoene dine

For å tjene penger på YouTube må du være med i YouTubes partnerprogram. Les mer om kvalifikasjonskravene og selve programmet, og finn svar på vanlige spørsmål.

Kvalifiserte skapere som er med i YouTubes partnerprogram, kan slå på inntektsgenerering for innholdet sitt på YouTube. Skapere kan tjene penger på annonser som vises i videoene deres, på YouTube Premium-abonnenter som ser på innholdet deres, og i noen tilfeller gjennom at seerne kjøper f.eks. Superchat-meldinger, varer og kanalmedlemskap.

Du må fullføre de fire trinnene nedenfor før du kan tjene penger på videoene dine. Finn ut mer om kvalifikasjonskravene.

Konfigurer kanalen din for å tjene penger

Trinn 1: Les og godta vilkårene for YouTubes partnerprogram

1. Logg på YouTube.
  2. Klikk på kontoikonet ditt øverst til høyre > Skaperstudio
  3. I menyen til venstre klikker du på Kanal > Status og funksjoner.
  4. Klikk på Slå på under «Inntektsgenerering».
  5. Følg veiledningen på skjermen for å godta vilkårene for YouTubes partnerprogram.

Trinn 2: Registrer deg for AdSense

Opprett en ny AdSense-konto, eller knytt en eksisterende konto til kanalen din. Du trenger en AdSense-konto for å tjene penger på videoene dine og få betalt. Følg denne fremgangsmåten for å konfigurere en AdSense-konto.

For å motta betalinger må du logge på AdSense-kontoen din og sørge for at ingen betalinger holdes tilbake. Når dette er løst, får du betalt når inntektene dine har nådd den lokale betalingsgrensen din (så lenge inntektsgenerering ikke er suspendert for kanalen din og du overholder retningslinjene våre).

Trinn 3: Angi innstillinger for inntektsgenerering

Angi hvilke typer annonser du vil vise i videoene dine, og slå på automatisk inntektsgenerering for alle de eksisterende og fremtidige videoene dine.
Når du har angitt dette, begynner du å tjene penger så snart kanalen din er godkjent.
  1. Bekreft at du vil slå på inntektsgenerering for alle de eksisterende og fremtidige videoene dine.
  2. Merk av i boksene under Annonseformater for å velge hvilke typer annonser du vil vise.
  3. Klikk på Lagre.

Du kan når som helst endre disse innstillingene i standardinnstillingene for inntektsgenerering, slik at inntektsgenerering enten er slått på eller av for alle opplastinger, eller du kan velge bestemte videoer du vil tjene penger på.

Trinn 4: Bli evaluert

Når kanalen din oppfyller kravene for programmet, evaluerer vi søknaden din for å sikre at kanalaktiviteten din er i samsvar med retningslinjene for YouTubes partnerprogram, vilkårene for bruk av YouTube og retningslinjene for brukere. Vi gir deg beskjed per e-post og i den klassiske versjonen og betaversjonen av YouTube Skaperstudio så snart søknaden din er ferdig behandlet.

Hvis du ikke har nok avspillinger til å bli evaluert ennå, er det bare å fortsette å lage originalt innhold og skaffe flere seere.

Ved å angi denne grensen for antall avspillinger sikrer vi at vi har nok informasjon til å avgjøre om en kanal er kvalifisert. Grensen gjør også at vi enklere kan kontrollere om en kanal oppfyller retningslinjene for brukere og retningslinjene for annonsørvennlig innhold.

Få profftips om hvordan du kan tjene penger på YouTube ved å annonsere.