Creators in the YouTube Partner Program can start sharing ads revenue from Shorts in February 2023. Shorts views are already counting towards new program eligibility requirements for creators not in YPP. Learn more!

Slik kan du tjene penger på YouTube

På grunn av den pågående krigen i Ukraina setter vi inntil videre alle Google- og YouTube-annonser på pause for brukere som befinner seg i Russland. Finn ut mer.

Du kan tjene penger på YouTube ved å søke deg til og bli godkjent for YouTubes partnerprogram. Bare kanaler som er i samsvar med retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler, kan tjene penger på YouTube.

Noen merknader

• Vi bestemmer ikke hva du skal lage og legge ut på YouTube, men vi har et ansvar overfor seerne og annonsørene våre samt de andre skaperne. Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du tjene penger på YouTube. Vi stiller høyere krav til skapere som er med i YouTubes partnerprogram.
  • Vi evaluerer kanalen din før du eventuelt får bli med i YouTubes partnerprogram. Dette gjør vi for å sikre at programmet kommer til nytte for de skaperne det faktisk er ment for. Vi evaluerer kanalene i programmet kontinuerlig for å sikre at alle som er med, fortsatt overholder retningslinjene våre.
  • Det kan hende du er skattepliktig for inntektene dine fra YouTube. Finn ut mer nedenfor.

Mulige inntektskilder gjennom YouTubes partnerprogram

Du kan tjene penger på YouTube via følgende funksjoner:

• Annonseinntekter: Tjen penger på annonser på videosiden og i Shorts-feeden.
  • Kanalmedlemskap: Medlemmene dine betaler månedlig for spesielle medlemsfordeler du tilbyr.
  • Shopping: Fansen din kan bla gjennom og kjøpe produkter, for eksempel varer, fra butikken din på YouTube.
  • Superchat og Super Stickers: Fansen din betaler for å få meldingene eller de animerte bildene sine fremhevet i chatten.
  • Supertakk: Fansen din betaler for å få meldingene sine fremhevet i kommentarfeltet for videoen din.
  • YouTube Premium-inntekter: Når YouTube Premium-abonnenter ser på innholdet ditt, mottar du en andel av abonnementsinntektene.

Hver enkelt funksjon har egne kvalifikasjonskrav i tillegg til kravene om antall abonnenter og avspillinger. Hvis evaluererne våre mener at kanalen eller videoen din ikke er kvalifisert, kan det hende du ikke kan slå på enkelte av funksjonene. Det finnes to hovedgrunner til at vi har disse ekstra kravene. Den viktigste er at vi må overholde de juridiske kravene i alle områdene der funksjonen er tilgjengelig. Fordi vi ønsker å belønne gode skapere, må vi derfor sikre at vi får et fullstendig bilde av kanalen din. Dette betyr i hovedsak at vi trenger mer innhold å se på.

Husk at vi hele tiden evaluerer kanalene i programmet for å sikre at innholdet overholder retningslinjene våre.

Minimumskravene du må oppfylle for å slå på funksjonene for inntektsgenerering

Husk at de forskjellige funksjonene har sine egne krav. Grunnet lokale juridiske krav kan det hende at det er enkelte av funksjonene du ikke har tilgang til.

Når du er blitt med i YouTubes partnerprogram, kan du få tilgang til følgende funksjoner for inntektsgenerering:

Krav
Annonseinntekter
  • Du må være minst 18 år gammel eller ha en foresatt som er eldre enn 18 år, og som kan administrere betalingene dine via AdSense.
  • Du må godta de relevante kontraktmodulene.
  • Innholdet du lager, må overholde retningslinjene for annonsørvennlig innhold.

Kanalmedlemskap

• Du må være minst 18 år gammel.
  • Du må bo i et land eller en region der kanalmedlemskap er tilgjengelig.
  • Kanalen kan ikke være merket som laget for barn eller inneholde et betydelig antall videoer merket som laget for barn.
  • Kanalen kan ikke være en musikkkanal under SRAV.
Shopping
  • Kanalen må ha over 1000 abonnenter eller være en offisiell artistkanal.
  • Kanalen kan ikke være merket som laget for barn eller inneholde et betydelig antall videoer merket som laget for barn.
Superchat og Super Stickers
  • Du må være minst 18 år gammel.
  • Du må bo i et land eller en region der Superchat og Super Stickers er tilgjengelig.
Supertakk
  • Du må være minst 18 år gammel.
  • Du må bo i et land eller en region der Supertakk er tilgjengelig.
  • Kanalen kan ikke være en musikkkanal under SRAV.
YouTube Premium-inntekter
  • Innholdet ditt må ses av YouTube Premium-abonnenter.

YouTube-inntekter og skatteplikt

YouTube-inntekter og Shorts-bonuser er en god belønning for engasjerende kvalitetsinnhold på plattformen. Men du må være obs på at du kanskje er skattepliktig i bostedslandet ditt for eventuelle inntekter videoene dine genererer på YouTube. Hør med de lokale skattemyndighetene for å få en inngående veiledning.

Se hvordan du kan tjene penger på YouTube

Ta en titt på denne videoen fra YouTube-kanalen for skapere for å se hvordan du kan tjene penger på YouTube.

Slik tjener du penger på YouTube – en innføring