Geld verdienen met je video's

Vanaf 6 april 2017 kunnen kanalen die minder dan 10.000 weergaven hebben geen advertenties op hun video's weergeven. Bekijk meer informatie over recente wijzigingen aan het YouTube-partnerprogramma in het YouTube-blog voor videomakers.

Je moet de vier stappen hieronder uitvoeren om geld te kunnen verdienen met je video's.

Je kanaal instellen zodat je hiermee geld kunt verdienen

Stap 1: Lees de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma en ga hiermee akkoord
  1. Log in op je YouTube-account.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek je accountpictogram > Creator Studio
  3. Selecteer in het linkermenu Kanaal > Status en functies.
  4. Klik onder 'Inkomsten genereren' op Inschakelen.
  5. Volg de stappen op het scherm om de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma te accepteren.
Stap 2: Meld je aan voor AdSense

Maak een nieuw AdSense-account of koppel een bestaand account aan je kanaal. Je hebt een AdSense-account nodig om geld te verdienen en te worden uitbetaald. Voer deze stappen uit om een AdSense-account in te stellen.

Om betalingen te kunnen ontvangen, moet je inloggen bij je AdSense-account en ervoor zorgen dat er geen problemen zijn die een betalingsstop veroorzaken. Wanneer de problemen zijn opgelost, word je uitbetaald wanneer je inkomsten de lokale betalingsdrempel hebben bereikt (op voorwaarde dat het genereren van inkomsten niet is opgeschort voor je kanaal en je voldoet aan ons beleid).
Stap 3: Stel je voorkeuren voor het genereren van inkomsten in

Stel in welke typen advertenties je bij je video's wilt weergeven en schakel het genereren van inkomsten automatisch in voor al je bestaande en toekomstige video's.

Wanneer je dit hebt ingesteld, begin je met geld verdienen zodra je kanaal is goedgekeurd.

1. Bevestig dat je inkomsten wilt genereren met al je bestaande en toekomstige video's.
  2. Vink de selectievakjes onder Advertentie-indelingen aan om de typen advertenties te kiezen die je wilt weergeven.
  3. Klik op Opslaan.

Je kunt de standaardinstellingen voor het genereren van inkomsten op elk moment wijzigen. Je kunt ze zo configureren dat je met elke upload automatisch wel of geen inkomsten genereert, of je kunt de specifieke video's kiezen waarmee je inkomsten wilt genereren.

Stap 4: Laat je kanaal beoordelen (wanneer je 10.000 kanaalweergaven hebt bereikt)

Wanneer je kanaal 10.000 weergaven heeft bereikt, beoordelen we je aanmelding om te bepalen of je kanaalactiviteiten voldoen aan het partnerprogrammabeleid van YouTube, de Servicevoorwaarden van YouTube en onze communityrichtlijnen. We stellen je op de hoogte zodra de procedure is voltooid.

Heb je het verplichte aantal weergaven voor een beoordeling nog niet bereikt? Blijf originele content maken en je publiek uitbreiden.

Deze drempel voor het aantal weergaven biedt ons genoeg informatie om te bepalen of een kanaal in aanmerking komt. Het biedt ons ook de mogelijkheid om te controleren of een kanaal voldoet aan onze communityrichtlijnen en het beleid van adverteerders.