Geld verdienen met je video's

Op 16 januari 2018 hebben we nieuwe deelnamevereisten voor het YouTube-partnerprogramma aangekondigd. Wanneer een kanaal 1000 abonnees heeft en in de afgelopen twaalf maanden 4000 uur is bekeken, wordt beoordeeld of het in aanmerking komt voor deelname aan het programma.

Dit is een van de maatregelen die we nemen om de vereisten voor het genereren van inkomsten aan te scherpen. Op deze manier willen we voorkomen dat spammers, oplichters en andere gebruikers met slechte bedoelingen ons ecosysteem schaden of videomakers uitbuiten, en willen we tegelijkertijd de mensen belonen die ons platform zo succesvol maken. Meer informatie vind je op de YouTube-blog voor videomakers.

Met het YouTube-partnerprogramma kunnen videomakers met hun content op YouTube inkomsten genereren. Videomakers kunnen geld verdienen via advertenties die bij hun video's worden weergegeven en via YouTube Red-abonnees die hun content bekijken.

Je moet de vier stappen hieronder uitvoeren om geld te kunnen verdienen met je video's. Meer informatie over de deelnamevereisten en programmadrempel.

Je kanaal instellen om geld te verdienen

Geüpdatet op 21 februari 2018: Als je aan de nieuwe drempel voldoet, wordt je lopende aanmelding in de komende weken beoordeeld. In deze periode kun je dus een e-mailupdate verwachten. Als je de nieuwe drempel nog niet hebt gehaald, wordt je aanvraag beoordeeld zodra je aan de nieuwe deelnamevereisten voldoet.
Stap 1: Lees de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma en ga hiermee akkoord
  1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek je accountpictogram > Creator Studio
  3. Selecteer in het linkermenu Kanaal > Status en functies.
  4. Klik onder 'Inkomsten genereren' op Inschakelen.
  5. Volg de stappen op het scherm om de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma te accepteren.
Stap 2: Meld je aan voor AdSense

Maak een nieuw AdSense-account of koppel een bestaand account aan je kanaal. Je hebt een AdSense-account nodig om geld te verdienen en te worden uitbetaald. Voer deze stappen uit om een AdSense-account in te stellen.

Om betalingen te kunnen ontvangen, moet je inloggen bij je AdSense-account en ervoor zorgen dat er geen problemen zijn die een betalingsstop veroorzaken. Wanneer de problemen zijn opgelost, word je uitbetaald wanneer je inkomsten de lokale betalingsdrempel hebben bereikt (op voorwaarde dat het genereren van inkomsten niet is opgeschort voor je kanaal en je voldoet aan ons beleid).
Stap 3: Stel je voorkeuren voor het genereren van inkomsten in

Stel in welke typen advertenties je bij je video's wilt weergeven en schakel het genereren van inkomsten automatisch in voor al je bestaande en toekomstige video's.

Wanneer je dit hebt ingesteld, begin je geld te verdienen zodra je kanaal is goedgekeurd.

1. Bevestig dat je inkomsten wilt genereren met al je bestaande en toekomstige video's.
  2. Vink de selectievakjes onder Advertentie-indelingen aan om de typen advertenties te kiezen die je wilt weergeven.
  3. Klik op Opslaan.

Je kunt de standaardinstellingen voor het genereren van inkomsten op elk moment wijzigen. Je kunt ze zo configureren dat je met elke upload automatisch wel of geen inkomsten genereert, of je kunt de specifieke video's kiezen waarmee je inkomsten wilt genereren.

Stap 4: Laat je kanaal beoordelen

Wanneer je kanaal voldoet aan de programmadrempel, beoordelen we je aanmelding om te bepalen of je kanaalactiviteiten voldoen aan het beleid van het YouTube-partnerprogramma, de Servicevoorwaarden van YouTube en onze communityrichtlijnen. We stellen je op de hoogte zodra de procedure is voltooid.

Heb je het verplichte aantal weergaven voor een beoordeling nog niet bereikt? Blijf originele content maken en je publiek uitbreiden.

Deze drempel voor het aantal weergaven biedt ons genoeg informatie om te bepalen of een kanaal in aanmerking komt. Het biedt ons ook de mogelijkheid om te controleren of een kanaal aan onze communityrichtlijnen en het advertentiebeleid voldoet.

Ontvang handige tips over geld verdienen op YouTube via advertenties.