YouTubes partnerprogram – oversigt og kvalifikationskrav

Opdatering, november 2020: Sektionen med ofte stillede spørgsmål er udvidet Vi har også forklaret, hvorfor du muligvis kan se annoncer på videoer fra kanaler, der ikke er med i YouTubes partnerprogram.

YouTubes partnerprogram (YPP) giver youtubere adgang til flere af YouTubes ressourcer og funktioner, f.eks. direkte adgang til vores Youtuber-supportteam. Det muliggør også indtægtsdeling fra annoncer, der vises på dit indhold. I denne artikel kan du gennemgå:

• Tilgængelige funktioner
  • Kriterierne for tilmelding
  • Ansøgningstjekliste
  • Andre ofte stillede spørgsmål om YouTubes partnerprogram

Intro to Making Money on YouTube

Alt dette får du

Kvalifikationskrav for deltagelse

1. Du skal følge alle YouTubes politikker for indtægtsgenerering.
    • YouTubes politikker for indtægtsgenerering er en samling politikker, der giver dig mulighed for at tjene penge på YouTube. Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, skal du i henhold til din aftale og politikkerne for YouTubes partnerprogram overholde disse politikker for indtægtsgenerering for potentielt at kunne tjene penge på YouTube.
  2. Du skal bo i et land eller en region, hvor YouTubes partnerprogram er tilgængeligt.
  3. Du skal have haft mere end 4.000 gyldige offentlige visningstimer inden for de seneste 12 måneder.
  4. Du skal have mere end 1.000 abonnenter.
  5. Du skal have en tilknyttet AdSense-konto.

Ansøgningstjekliste til YouTubes partnerprogram

Alle, der når vores minimumsgrænse, kan ansøge om at komme med i YPP, men vi har nogle retningslinjer, som du skal følge, for at komme i betragtning. Denne tjekliste guider dig gennem ansøgningsprocessen.

1. Sørg for, at din kanal overholder vores politikker og retningslinjer. Når du ansøger, skal din kanal gennem en standardevaluering for at tjekke, om den overholder vores politikker og retningslinjer. Kanaler, som overholder vores politikker og retningslinjer, vil blive godkendt til programmet. Vi tjekker også hele tiden kanaler i programmet for at være sikre på, at de fortsat overholder vores politikker og retningslinjer.
  2. Aktivér totrinsbekræftelse for din Google-konto. Med totrinsbekræftelse beskytter du din konto med både din adgangskode og en anden enhed. Hvis du ikke har aktiveret totrinsbekræftelse, kan det forsinke gennemgangen af din ansøgning, så vi anbefaler på det kraftigste, at du aktiverer totrinsbekræftelse for din Google-konto. Gå til g.co/2sv for at komme i gang.
  3. Du skal have mindst 1.000 abonnenter og 4.000 gyldige offentlige visningstimer. Når vi tager kanaler i betragtning til YouTubes partnerprogram, har vi brug for kontekst. Når du når denne minimumsgrænse, betyder det normalt, at du har mere indhold. Minimumsgrænsen hjælper os med at træffe en mere velovervejet beslutning om, hvorvidt din kanal overholder vores politikker og retningslinjer. Du kan først ansøge om at være med i YPP, når du når denne minimumsgrænse.
  4. Underskriv vilkårene for YPP. Du kan anmode om at få besked, når du når minimumsgrænsen for antal abonnenter og offentlige visningstimer. Når din kanal når minimumsgrænsen, skal du følge denne vejledning:
    1. Log ind på YouTube.
    2. Øverst til højre skal du klikke på dit profilbillede og derefter YouTube Studio.
    3. Klik på Indtægtsgenerering i menuen til venstre.
    4. Hvis du ikke har nået minimumsgrænsen, skal du klikke på Giv mig besked, når jeg er kvalificeret for at modtage en mail. Du modtager en mail, når du er nået op på 1.000 abonnenter og 4.000 gyldige offentlige visningstimer i løbet af de seneste 12 måneder. Hvis du har nået minimumsgrænsen, skal du klikke på Start på kortet "Gennemgå vilkårene for partnerprogrammet".
    5. Når du har skrevet under på vilkårene, markerer vi dette trin som udført med et grønt flueben på kortet "Gennemgå vilkårene for partnerprogrammet".
  5. Sørg for, at du kun har én AdSense-konto. Som en del af ansøgningsprocessen skal du tilknytte en AdSense-konto, så du kan modtage betaling.
    1. Klik på Start på kortet "Tilmeld dig Google AdSense".
      • Hvis du allerede har en AdSense-konto, skal du bruge den konto, der allerede er godkendt. Du kan knytte så mange kanaler, du vil, til en enkelt AdSense-konto.
      • Hvis du ikke har en AdSense-konto, kan du oprette en ved at følge vejledningen på skærmen.
    2. Når du har tilknyttet din AdSense-konto, markerer vi dette trin som udført med et grønt flueben på kortet "Tilmeld dig Google AdSense".
  6. Få din kanal gennemgået. Når du har underskrevet vilkårene for YouTubes partnerprogram og tilknyttet en AdSense-konto, bliver din kanal automatisk sat i kø for at blive gennemgået. Vores automatiserede systemer og menneskelige kontrollanter gennemgår derefter din kanals indhold for at tjekke, om din konto følger alle vores retningslinjer. Du kan når som helst tjekke din ansøgnings status på https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization.
    1. Hvis du er kommet med i YouTubes partnerprogram: Tillykke! Du kan nu konfigurere dine annoncepræferencer og aktivere indtægtsgenerering for dine uploads. Her er en liste over ofte stillede spørgsmål fra youtubere, der er nye i YouTubes partnerprogram.
    2. Hvis du ikke er kommet med i YouTubes partnerprogram: Vores kontrollanter konstaterede, at en væsentlig del af din kanal ikke overholder vores politikker og retningslinjer. Du kan søge om at komme med i programmet igen 30 dage efter din afvisning. Se vores ofte stillede spørgsmål for at få tips til, hvordan du forbedrer din ansøgning.

Gennemgangsproces

Din ansøgning sættes i kø, når du:

• Lever op til vores krav til grænseværdierne for abonnenter og visningstimer
  • Underskriver vilkårene for YouTubes partnerprogram
  • Tilknyt din AdSense-konto

Vores menneskelige kontrollanter gennemgår derefter din kanal som en helhed for at se, om din konto overholder YouTubes politikker for indtægtsgenerering.

Du får en afgørelse fra os, når din kanal er blevet gennemgået (typisk ca. 1 måned efter du har nået minimumsgrænsen).

Bemærk! Nogle gange bliver du måske nødt til at vente mere end en måned. Der kan være flere årsager til forsinkelser – flere ansøgninger end normalt, systemproblemer, eller vi kan af og til have behov for at flytte ressourcer. Vores politikspecialister forsøger at gennemgå ansøgninger så hurtigt som muligt, men der kan forekomme forsinkelser, fordi vi har et begrænset antal specialister.

Kan I fremskynde min ansøgning?

Nej, vi kan ikke fremskynde din ansøgning. Alle ansøgninger sættes i kø og behandles i den rækkefølge, de modtages. Det kan være nødvendigt at gennemgå nogle kanaler flere gange, især hvis flere kontrollanter er uenige om din kanals egnethed til at komme med i YPP. I disse tilfælde kan det være nødvendigt med flere gennemgange, hvilket betyder, at det kan tage længere tid at nå frem til en afgørelse.

Vær aktiv for at blive ved med at tjene penge

I takt med at YouTubes partnerprogram fortsat vokser sig større, er det vigtigt at opretholde et sundt og aktivt økosystem af kanaler. Vi vil gerne fokusere på at hjælpe youtubere, som er aktive og engagerede i fællesskabet, og derfor deaktiverer vi muligvis indtægtsgenerering for kanaler, der ikke har uploadet en video eller oprettet indlæg på fanen Fællesskab i 6 måneder eller mere.

Ofte stillede spørgsmål om bl.a. ansøgning

Hvad sker der, hvis jeg ikke har nået minimumsgrænsen for programmet?

Hvis du ikke har nået minimumsgrænsen endnu, gælder det bare om at fortsætte med at skabe originalt indhold og få flere seere. Her er nogle ressourcer, der kan hjælpe dig med at få din kanal til at vokse:

Se ressourcer, der er tilgængelige for dig som youtuber.

Hvad betyder "gyldige offentlige visningstimer"?
Det er ikke alle visningstimer, som tæller med i forhold til minimumsgrænsen for YouTubes partnerprogram.

Her kan du se, hvad der tæller som en gyldig offentlig visningstime:
  • Visningstimer fra videoer, du har angivet som offentligt tilgængelige
Visningstimer fra de følgende typer videoer tæller ikke med i forhold til minimumsgrænsen for YPP:
  • Private videoer
  • Skjulte videoer
  • Slettede videoer
  • Annoncekampagner
  • Videoer, der afspilles fra hylden "Historier og Shorts-videoer"
  • Livestreams, der ikke er konverteret til VOD (video on-demand)

Kommer jeg automatisk med i YPP, hvis jeg har nået minimumsgrænsen?

Nej. Alle kanaler, der har nået minimumsgrænsen, skal gennemgå en standardevaluering. Vores team gennemgår din kanal som en helhed for at se, om den overholder YouTubes politikker for indtægtsgenerering. Det er kun kanaler, der følger vores politikker og retningslinjer, som får mulighed for at tjene penge.

Hvad sker der, hvis antallet af abonnenter og/eller offentlige visningstimer på min kanal kommer ned under minimumsgrænsen, efter jeg har ansøgt?

Vi sender din kanal til gennemgang, så snart du når vores minimumsgrænse for gyldige offentlige visningstimer og antal abonnenter. Det betyder ikke noget, om dit antal abonnenter eller visningstimer kommer ned under minimumsgrænsen, mens du venter på en gennemgang. Hvis du først har nået minimumsgrænsen og ansøgt om at være med i YPP, vil vi stadig gennemgå din kanal for at se, om den kan komme med i YPP.

YouTube forbeholder sig imidlertid retten til efter eget skøn at fjerne indtægtsgenerering fra kanaler, der er inaktive og ikke har uploadet eller oprettet fællesskabsindlæg i 6 måneder eller mere.

Kanaler mister indtægtsgenerering, hvis de overtræder nogen af YouTubes politikker for indtægtsgenerering. Tab af indtægtsgenerering sker uanset antallet af afspilningstimer og abonnenter.

Hvad sker der, hvis jeg allerede har ansøgt i den klassiske version af Youtuberstudie?

Hvis du tidligere har påbegyndt ansøgningsprocessen i den klassiske version af Youtuberstudie, og du stadig gerne vil deltage i YouTubes partnerprogram, skal du:

• Være sikker på, at din kanal er kvalificeret, og ansøge igen for at deltage i YouTubes partnerprogram. Du kan følge ansøgningsvejledningen på denne side.
Jeg er ikke længere med i YPP (eller jeg har aldrig deltaget i programmet), og jeg ser annoncer på mine videoer. Tjener jeg penge på de annoncer?

YouTube kan vise annoncer på alt indhold, der ligger på platformen. Hvis du tidligere har været medlem af YPP (men ikke er det lige nu), så kan du stadig opleve, at der vises annoncer på dit indhold. I dette tilfælde modtager du ikke en del af indtægten.

Hvis du bliver medlem af YPP igen i fremtiden, vil du igen kunne få del i den indtægt, der genereres fra annoncer, som vises på dit indhold, efter du er blevet medlem igen. I så fald skal du, når du ansøger om at blive medlem af YPP igen, sørge for, at din kanal opfylder de kriterier for kvalifikation, der er angivet på denne side.

Er du ny i YouTubes partnerprogram og ved ikke, hvor du skal gå hen? Tag YPP-velkomstkurset i Creator Academy.