YouTubes användarguide

Ställa in innehållshanteraren

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.
När du blir godkänd som YouTube-partner skapar YouTube ditt innehållshanteringskonto. Administratörer för kontot kan använda informationen nedan för att konfigurera innehållshanteraren och börja lägga till användare i den.
  • Innehållshanteraren: Ett webbaserat verktyg för partner som hanterar innehåll och rättigheter på YouTube. Ett innehållshanteringskonto äger en eller flera YouTube-kanaler och de tillgångar som är kopplade till dem. Kallas även innehållshanteraren i Studio.
  • Administratör: Någon som hanterar en innehållshanterare och bjuder in andra att få åtkomst till den.
  • Användare: Alla som använder en innehållshanterare.
Ett innehållshanteringskonto skiljer sig från ditt YouTube-konto. Om du vill öppna Innehållshanteraren måste du logga in på ett innehållshanteringskonto, inte på ditt enskilda YouTube-användarkonto.

Så här ställer du in innehållshanteraren

1. Länka dina kanaler

I din innehållshanterare kan du länka till flera kanaler genom att skapa kanaler eller bjuda in andra kanaler till innehållshanteringskontot.

När du har länkat en kanal kan du ladda upp innehåll på kanalen. Du kan även kontrollera videornas intäktsgenerering och kanalens varumärkeshantering.

2. Länka ett AdSense för YouTube-konto

Om du vill tjäna pengar på dina videor och få betalt måste du länka ett AdSense för YouTube-konto till innehållshanteringskontot. Du kan skapa ett AdSense för YouTube-konto eller länka ett befintligt konto.

3. Konfigurera aviseringar
Om du vill ange vem som uppdateras när någon kontoaktivitet sker måste du ställa in e-postaviseringar.
4. Ändra standardinställningarna (valfritt)

På sidan Inställningar kan du välja inbäddningsalternativ och attributionsregler för Innehållshanteraren.

Du kan ändra standardvalutan genom att öppna Inställningar följt av Användarinställningar och välja den valutaenhet du vill använda. Ändringen påverkar inte valutan för utbetalningar i ditt AdSense för YouTube-konto. Om du får betalt i samma valuta kan beloppet som visas här ändå skilja sig från den slutliga betalningen på grund av olika växelkurser.

Du kan också välja en standardkampanjåtgärd i Inställningar följt av Kampanjer. Om du har Content ID-anspråk kan du välja att visa dina officiella videor i uppladdningar från fans eller inte göra något. Anpassade kampanjer kan åsidosätta den här inställningen.

5. Bjuda in användare (valfritt)

Du kan börja bjuda in andra användare till innehållshanteringskontot så att de kan börjar hantera innehållet.

När YouTube skapar Innehållshanteraren blir en eller flera användare utnämnda som administratör för kontot. Administratörer kan bjuda in användare och skapa användarroller som anger vilka funktioner och begränsningar som gäller olika typer av användare.

Tips! När innehållshanteraren har ställts in kan du läsa mer om dess funktioner och verktyg: Hitta rätt i innehållshanteraren i Studio.