Veiledning for YouTube-virksomhet

Konfigurer innholdsbehandlingen din

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.
Når du blir godkjent som YouTube-partner, oppretter YouTube innholdsbehandlingskontoen din. Administratorer kan bruke informasjonen nedenfor til å konfigurere innholdsbehandlingen og legge til brukere.
  • Innholdsbehandling: Et nettbasert verktøy for partnere som administrerer innhold og rettigheter på YouTube. En innholdsbehandlingskonto eier én eller flere YouTube-kanaler og innholdselementene som er tilknyttet disse kanalene. Verktøyet kalles også Studio-innholdsbehandlingen.
  • Administrator: noen som administrerer en innholdsbehandling, og som kan gi andre tilgang.
  • Bruker: Alle som bruker en innholdsbehandling.
En innholdsbehandlingskonto er forskjellig fra en YouTube-konto. For å få tilgang til innholdsbehandlingen må du logge på en innholdsbehandlingskonto, ikke den personlige brukerkontoen din på YouTube.

Slik konfigurerer du innholdsbehandlingen

1. Tilknytt kanalene dine

En innholdsbehandling kan være tilknyttet flere kanaler ved at administratoren oppretter kanaler eller inviterer andre kanaler til å bli med i innholdsbehandlingen.

Når du har tilknyttet en kanal, kan du laste opp innhold på kanalen, kontrollere inntektsgenereringen av videoene på kanalen og styre merkevarebyggingen.

2. Tilknytt en AdSense for YouTube-konto

For å tjene penger på videoene dine og motta betaling må du knytte en AdSense for YouTube-konto til innholdsbehandlingskontoen din. Du kan opprette en AdSense for YouTube-konto eller tilknytte en eksisterende konto.

3. Konfigurer varsler
For å velge hvem som skal oppdateres når det er aktivitet på kontoen, må du konfigurere e-postvarsler.
4. Endre standardinnstillingene (valgfritt)

Innstillinger-siden kan du velge alternativer for innbygging og regler for attribusjon for innholdsbehandlingen.

For å endre standardvaluta går du til Innstillinger etterfulgt av Brukerinnstillinger og velger valutaenheten du vil bruke. Denne endringen påvirker ikke utbetalingsvalutaen som er angitt i AdSense for YouTube-kontoen din. Hvis du får betalt i samme valuta, kan beløpet som vises her, likevel være forskjellig fra den endelige utbetalingen på grunn av ulike valutakurser.

Du kan også velge en standard kampanjehandling ved å gå til Innstillinger etterfulgt av Kampanjer. Når det gjelder Content ID-krav, kan du velge å fremheve de offisielle videoene dine ved fanopplasting, eller du kan velge å ikke foreta deg noe. Egendefinerte kampanjer kan overstyre denne innstillingen.

5. Inviter brukere (valgfritt)

Du kan begynne å invitere andre brukere til innholdsbehandlingskontoen, slik at de kan begynne å administrere innholdet.

Når YouTube oppretter innholdsbehandlingen, blir én eller flere brukere tildelt rollen som innholdsadministrator. I tillegg til å invitere brukere kan administratorer også opprette brukerroller med ulike funksjoner og begrensninger.

Tips: Når du har konfigurert innholdsbehandlingen din, finner du mer informasjon om funksjoner og verktøy ved å gå til Finn frem i Studio-innholdsbehandlingen.