Je Content Manager instellen

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.
Als je bent goedgekeurd als YouTube-partner, wordt er een Content Manager-account voor je gemaakt. Beheerders van het account kunnen met de onderstaande informatie de Content Manager instellen en er gebruikers aan toe te voegen.
  • Content Manager: een online-tool voor partners die content en rechten op YouTube beheren. Een Content Manager-account bezit een of meer YouTube-kanalen en de bijbehorende items. Wordt ook wel Studio Content Manager genoemd.
  • Beheerder: Iemand die een Content Manager beheert en anderen uitnodigt om hier toegang toe te krijgen.
  • Gebruiker: Iedereen die een Content Manager-account.
Een Content Manager-account is iets anders dan je YouTube-account. Voor toegang tot je Content Manager moet je inloggen op een Content Manager-account, niet op je individuele YouTube-gebruikersaccount.

Je Content Manager instellen

1. Koppel je kanalen

Een Content Manager kan meerdere kanalen koppelen door kanalen te maken of andere kanalen uit te nodigen om lid te worden van een Content Manager-account.

Zodra je een kanaal hebt gekoppeld, kun je content naar dat kanaal uploaden, inkomsten genereren met video's en de branding instellen.

2. Een AdSense voor YouTube-account koppelen

Als je inkomsten wilt genereren met je video's, koppel je een AdSense voor YouTube-account aan je Content Manager-account. Je kunt een AdSense voor YouTube-account maken of een bestaand account koppelen.

3. Stel meldingen in
Als je wilt bepalen wie updates krijgt als er accountactiviteiten plaatsvinden, stel je e-mailmeldingen in.
4. Wijzig je standaardinstellingen (optioneel)

Op de pagina Instellingen kun je de insluitingsopties en toeschrijvingsregels van je Content Manager kiezen.

Je kunt de standaardvaluta wijzigen via Instellingen en dan Gebruikersvoorkeuren. Daar kies je de valuta die je wilt gebruiken. Deze wijziging heeft geen invloed op de valuta voor uitbetalingen die is ingesteld in je AdSense voor YouTube-account. Als je betalingen ontvangt in dezelfde valuta, kan het bedrag dat hier staat nog steeds afwijken van de uiteindelijke betaling vanwege verschillende wisselkoersen.

Je kunt ook een standaardactie voor campagnes kiezen in Instellingen en dan Campagnes. In het geval van Content ID-claims kun je ervoor kiezen om je officiële video's bij uploads van fans te laten zien of om niets te doen. In aangepaste campagnes kun je deze instelling overschrijven.

5. Nodig gebruikers uit (optioneel)

Je kunt andere gebruikers uitnodigen voor het Content Manager-account, zodat ze de content kunnen beheren.

Wanneer YouTube het Content Manager-account maakt, worden een of meer gebruikers de beheerder van het account. Naast het uitnodigen van gebruikers kunnen beheerders ook gebruikersrollen maken die aangeven welke functies en beperkingen van toepassing zijn op verschillende typen gebruikers.

Tip: Nadat je Content Manager is ingesteld, vind je meer informatie over de functies en tools Wegwijs worden in Studio Content Manager.