Content Managerin käyttöönotto

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.
Kun sinut hyväksytään YouTube-kumppaniksi, YouTube luo sinulle Content Manager ‑tilin. Tilin järjestelmänvalvojat voivat ottaa Content Manager ‑tilin käyttöön ja lisätä sille käyttäjiä alla olevien ohjeiden mukaisesti.
  • Content Manager: Verkkotyökalu kumppaneille, jotka ylläpitävät sisältöä ja oikeuksia YouTubessa. Content Manager ‑tili omistaa yhden tai useamman YouTube-kanavan ja niihin liitetyt sisältökohteet. Tunnetaan myös nimellä Studio Content Manager.
  • Järjestelmänvalvoja: Henkilö, joka hallinnoi Content Manager ‑tiliä ja kutsuu muita käyttämään sitä.
  • Käyttäjä: Kuka tahansa Content Manager ‑tilin käyttäjä.
Content Manager ‑tili on eri kuin YouTube-tili. Jotta voit käyttää Content Manageria, sinun on kirjauduttava Content Manager ‑tilille eikä omalle YouTube-käyttäjätilillesi.

Näin otat Content Managerin käyttöön

1. Linkitä kanavasi

Content Manager ‑tiliin voi linkittää useita kanavia luomalla uusia kanavia tai kutsumalla olemassa olevia kanavia.

Linkittämisen jälkeen voit ladata kanavalle sisältöä sekä hoitaa sen videoiden kaupallistamista ja brändäystä.

2. Yhdistä AdSense for YouTube ‐tili

Sinun on yhdistettävä AdSense for YouTube ‐tili Content Manager ‐tiliin, ennen kuin voit ansaita rahaa videoillasi ja vastaanottaa maksuja. Voit luoda uuden AdSense for YouTube ‐tilin tai käyttää aiemmin luotua.

3. Valitse ilmoitusasetukset
Voit valita, kenelle lähetetään ilmoitus tilin tapahtumista. Se onnistuu sähköposti-ilmoitusten asetusten avulla.
4. Muuta oletusasetuksia (valinnainen)

Asetukset ‑sivulta voit valita Content Managerin upotusasetukset ja attribuutiosäännöt.

Jos haluat vaihtaa oletusvaluutan, avaa Asetukset ja sitten Käyttäjän asetukset ja valitse haluamasi valuutta. Muutos ei vaikuta AdSense for YouTube ‐tilin maksuvaluuttaan. Jos saat maksut samassa valuutassa, tässä näkyvä summa saattaa silti poiketa lopullisesta maksusta eri valuuttakurssien vuoksi.

Voit myös valita oletusarvoisen kampanjatoiminnon kohdasta Asetukset ja sitten Kampanjat. Lisäksi voit valita, haluatko lisätä Content ID ‑vaatimuksia sisältävien fanivideoiden yhteyteen virallisia videoitasi. Tämä asetus voidaan ohittaa omissa kampanjoissa.

5. Kutsu käyttäjiä (valinnainen)

Voit kutsua muita käyttäjiä Content Manager ‑tilille, jotta he voivat alkaa ylläpitää sen sisältöä.

Kun YouTube luo Content Manager ‑tilin, yhdelle tai useammalle käyttäjälle myönnetään oikeudet ylläpitää tiliä. Käyttäjien kutsumisen lisäksi järjestelmänvalvojat voivat luoda käyttäjärooleja, joiden avulla voi lisätä ominaisuuksia ja rajoituksia erityyppisille käyttäjille.

Vinkki: Kun Content Manager on otettu käyttöön, voit lukea lisää sen ominaisuuksista ja työkaluista: Studio Content Managerin työkalut.