Andere juridische problemen

Juridische klachten en rechterlijke bevelen

Als je van mening bent dat bepaalde content op de site inbreuk maak op je rechten of toepasselijke wetgeving, kun je een juridische klacht indienen in overeenstemming met onze processen voor  handelsmerken, laster, namaak en andere juridische klachten.  Als je een rechterlijk bevel hebt tegen de gebruiker die de video heeft geüpload, kun je een kopie van het rechterlijke bevel als bijlage toevoegen aan het antwoord op het automatische antwoord dat je ontvangt nadat je de toepasselijke juridische klacht hebt ingediend. Elk rechterlijk bevel wordt onderzocht en beoordeeld op basis van een aantal regionale en wereldwijde criteria.

Er zijn ook andere manieren om content bij ons onder de aandacht te brengen. Je kunt bijvoorbeeld content markeren als je denkt dat deze niet voldoet aan onze Communityrichtlijnen. Voordat je een juridische klant indient, willen we ook graag dat je controleert of de video voldoet aan de eisen om in overeenstemming met ons Privacy- of intimidatiebeleid te worden verwijderd.

Technische maatregelen omzeilen

Bij het omzeilen van technische maatregelen verwijzen we naar tools waarmee gebruikers het licentieprotocol van software kunnen omzeilen. Dit kan gaan om serienummers, sleutelgeneratoren, wachtwoorden en andere methoden om software of games te hacken.

Wat is het verschil tussen het omzeilen van technische maatregelen (CTM) en auteursrecht?

CTM is een tool waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot software. Auteursrecht hangt samen met het afbeelden van de software en de middelen om deze te ontvangen. Als de interface van de software in de video staat of als er een downloadlink te zien is in de video of de videobeschrijving, kun je een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending indienen.

Je kunt een CTM-claim indienen wanneer het materiaal waarop inbreuk wordt gemaakt niet aanwezig is in de video (en er geen directe links naartoe zijn opgenomen), maar de video wel een manier biedt voor gebruikers om op onwettige wijze toegang te krijgen tot het materiaal.

Vul ons webformulier in als je meent een geldige CTM-claim te hebben.

Een klacht vanwege het omzeilen van technologische maatregelen indienen

Ondertiteling

Als je een melding hebt ontvangen dat je video de Communications and Video Accessibility Act (CVAA) schendt,  heb je mogelijk content geüpload die eerder op televisie met ondertiteling is weergegeven. De CVAA schrijft voor dat alle vooraf opgenomen videoprogramma's met ondertiteling op televisie ook op internet ondertiteld moeten zijn. Als je meent dat de vereisten van CVAA niet op jou van toepassing zijn, kun je een certificaat selecteren voor je content.

Als je denkt dat de video volgens de Communications and Video Accessibility Act (CVAA) ondertiteling moet bevatten, maar de gebruiker die de video heeft geüpload geen ondertiteling beschikbaar heeft gesteld, kun je een verzoek indienen via dit webformulier.