Andere juridische problemen

Juridische klachten en rechterlijke bevelen

Als je van mening bent dat bepaalde content op de site inbreuk maakt op je rechten of de toepasselijke wetgeving, kun je een juridische klacht indienen via onze klachtenprocedures voor handelsmerken, laster, namaak en andere juridische problemen. Als je een rechterlijk bevel hebt tegen de gebruiker die de video heeft geüpload, kun je ons hiervan een kopie sturen. Voeg het bij je reactie op het automatische bericht dat je ontvangt nadat je de betreffende juridische klacht hebt ingediend. Elk rechterlijk bevel wordt onderzocht en beoordeeld op basis van een aantal regionale en wereldwijde criteria.

Onthoud dat er ook andere manieren zijn om content onder onze aandacht te brengen. Je kunt bijvoorbeeld content markeren als je denkt dat deze niet aan onze communityrichtlijnen voldoet. Voordat je een juridische klacht indient, moet je ook eerst controleren of de video voldoet aan de voorwaarden voor verwijdering die worden beschreven in ons privacybeleid of beleid voor intimidatie.

Omzeilen van technische maatregelen (Circumvention of Technological Measures, CTM)

Met 'omzeilen van technische maatregelen' bedoelen we dat gebruikers tools gebruiken waarmee ze het licentieprotocol van software kunnen ontduiken. Dit kan gaan om serienummers, sleutelgeneratoren, wachtwoorden en andere methoden om software of games te hacken.

Wat is het verschil tussen CTM en auteursrecht?

Via CTM kunnen gebruikers toegang krijgen tot software. Auteursrecht hangt samen met het afbeelden van de software en de manieren om deze te verwerven. Als de interface van de software in de video wordt weergegeven of als de video of videobeschrijving een downloadlink naar de software bevat, kun je een verwijderingsverzoek wegens auteursrechtschending indienen.

Je kunt een CTM-claim indienen als het materiaal waarop inbreuk wordt gemaakt niet voorkomt in de video (of als er niet rechtstreeks naar wordt gelinkt), maar de video gebruikers wel een manier biedt om op onwettige wijze toegang te krijgen tot het materiaal.

Vul ons webformulier in als je denkt dat het om een geldige CTM-claim gaat.

Een klacht vanwege het omzeilen van technologische maatregelen indienen

Ondertiteling voor doven en slechthorenden

Als je een melding hebt ontvangen waarin staat dat je video in strijd is met de Communications and Video Accessibility Act, heb je mogelijk content geüpload die oorspronkelijk met ondertiteling voor doven en slechthorenden is uitgezonden op tv. Volgens de Communications and Video Accessibility Act (CVAA) moeten alle vooraf opgenomen videoprogramma's die op tv worden uitgezonden met ondertiteling voor doven en slechthorenden, op internet ook deze ondertiteling bevatten. Als je denkt dat de vereiste van de CVAA niet op jou van toepassing is, kun je een certificaat selecteren voor je content.

Als je denkt dat een video volgens de CVAA ondertiteling voor doven en slechthorenden moet bevatten, maar de gebruiker die de video heeft geüpload deze niet beschikbaar heeft gemaakt, dien je een aanvraag in via het webformulier.