Muut oikeudelliset ongelmat

Valitukset ja oikeuden määräykset

Jos jokin sivustolla esitettävä sisältö mielestäsi loukkaa oikeuksiasi tai sovellettavia lakeja, voit lähettää oikeudellisen valituksen, joka koskee tavaramerkkiä, kunnianloukkausta, tuoteväärennöstä tai muita oikeudellisen valituksen kohteita. Jos sinulla on lataajaa koskeva oikeuden määräys, voit lähettää siitä kopion vastaamalla automaattiseen vastausviestiin, joka lähetetään sen jälkeen, kun olet tehnyt tilanteeseen sopivan oikeudellisen valituksen. Oikeuden määräykset tarkistetaan ja arvioidaan alueellisten ja maailmanlaajuisten kriteerien mukaan.

Muista, että voit ilmoittaa havaitsemistasi ongelmista ja väärinkäytöistä muillakin tavoin. Jos esimerkiksi sisältö rikkoo mielestäsi yhteisön sääntöjämme, tee siitä ilmoitus. Mieti myös ennen oikeudellisen valituksen tekemistä, voisiko videon poistaminen olla aiheellista tietosuoja- tai häirintäkäytäntöjemme nojalla.

Teknisten toimenpiteiden kiertäminen

Teknisten toimenpiteiden kiertäminen tarkoittaa sellaisten työkalujen käyttöä, joilla voi kiertää ohjelmiston käyttöoikeuden valvontaa. Tällaisia työkaluja ovat esimerkiksi sarjanumerot, avaingeneraattorit, salasanat ja muut ohjelmistojen ja pelien hakkerointitavat.

Mitä eroa on teknisten toimenpiteiden kiertämisellä ja tekijänoikeuksilla?

Teknisten toimenpiteiden kiertäminen tarkoittaa keinoja, joilla käyttäjä saa ohjelmiston käyttöönsä. Tekijänoikeuksia puolestaan sovelletaan sisältöön, joka kuvaa ohjelmistoa tai sen hankkimiskeinoja. Jos videolla näkyy ohjelmiston käyttöliittymä tai videossa tai videon kuvauksessa on ohjelmiston latauslinkki, voit tehdä ilmoituksen tekijänoikeuteen perustuvasta poistamisesta.

Teknisten toimenpiteiden kiertämistä koskeva valitus voidaan tehdä silloin, kun video ei sisällä loukattua materiaalia (tai siihen ei ole suoraa linkkiä) mutta video kertoo, kuinka ohjelmistoa voi käyttää luvattomasti.

Voit tehdä teknisten toimenpiteiden kiertämistä koskevan valituksen verkkolomakkeellamme.

Tee teknisten toimenpiteiden kiertovalitus

Tekstitykset

Jos olet saanut ilmoituksen, jonka mukaan videosi rikkoo Yhdysvaltojen esteettömyyslainsäädäntöä, olet ehkä julkaissut sisältöä, joka on esitetty alun perin tekstitettynä televisiossa. Yhdysvaltojen esteettömyyslainsäädäntö (CVAA) edellyttää, että kaikki televisiossa tekstitettyinä esitetyt esitallennetut video-ohjelmat on esitettävä tekstitettyinä myös internetissä. Jos CVAA-vaatimukset eivät mielestäsi koske sinua, voit valita sisällöllesi sertifioinnin.

Jos uskot, että videosta puuttuu CVAA-lain vastaisesti tekstitys, lähetä meille pyyntö verkkolomakkeella.