Muut oikeudelliset ongelmat

Valitukset ja oikeuden määräykset

Jos jokin sivustolla esitettävä sisältö mielestäsi loukkaa oikeuksiasi tai sovellettavia lakeja, voit lähettää oikeudellisen valituksen, joka koskee tavaramerkkiä, kunnianloukkausta, tuoteväärennöstä tai muita oikeudellisen valituksen kohteita. Jos sinulla on lataajaa koskeva oikeuden määräys, voit lähettää siitä kopion vastaamalla automaattiseen vastausviestiin, jonka saat sen jälkeen, kun olet tehnyt asianmukaisen oikeudellisen valituksen. Oikeuden määräykset tarkistetaan ja arvioidaan alueellisten ja maailmanlaajuisten kriteerien mukaan.

Muista, että voit ilmoittaa havaitsemistasi ongelmista ja väärinkäytöistä muillakin tavoin. Jos esimerkiksi sisältö rikkoo mielestäsi yhteisösääntöjä, tee siitä ilmoitus. Mieti myös ennen oikeudellisen valituksen tekemistä, voisiko videon poistaminen olla aiheellista tietosuoja- tai häirintäkäytäntöjemme nojalla.

Teknologisten mekanismien kiertäminen

Teknologisten mekanismien kiertäminen tarkoittaa sellaisten työkalujen käyttöä, joilla voi kiertää ohjelmiston käyttöoikeuden valvontaa. Tällaisia työkaluja ovat esimerkiksi sarjanumerot, avaingeneraattorit, salasanat ja muut ohjelmistojen ja pelien hakkerointitavat.

Mitä eroa on teknologisten mekanismien kiertämisellä ja tekijänoikeuksilla?

Teknologisten mekanismien kiertäminen tarkoittaa keinoja, joilla käyttäjä saa ohjelmiston käyttöönsä. Tekijänoikeuksia puolestaan sovelletaan sisältöön, joka kuvaa ohjelmistoa tai sen hankkimiskeinoja. Jos videolla näkyy ohjelmiston käyttöliittymä tai videossa tai videon kuvauksessa on ohjelmiston latauslinkki, voit tehdä ilmoituksen tekijänoikeuteen perustuvasta poistamisesta.

Teknologisten mekanismien kiertämistä koskeva vaatimus voidaan tehdä silloin, kun video ei sisällä materiaalia, johon loukkaus kohdistuu (tai siihen ei ole suoraa linkkiä), mutta videossa kerrotaan, kuinka ohjelmistoa voi käyttää luvattomasti.

Voit tehdä teknologisten mekanismien kiertämistä koskevan vaatimuksen verkkolomakkeellamme.

Tee valitus teknologisten mekanismien kiertämisestä

Tekstitykset

Jos olet saanut ilmoituksen, jonka mukaan videosi rikkoo Yhdysvaltojen esteettömyyslainsäädäntöä, olet ehkä julkaissut sisältöä, joka on esitetty alun perin tekstitettynä televisiossa. Yhdysvaltojen esteettömyyslainsäädäntö (CVAA) edellyttää, että kaikki televisiossa tekstitettyinä esitetyt esitallennetut video-ohjelmat on esitettävä tekstitettyinä myös internetissä. Jos CVAA-vaatimukset eivät mielestäsi koske sinua, voit valita sisällöllesi sertifioinnin.

Jos uskot, että videosta puuttuu CVAA-lain vastaisesti tekstitys, lähetä meille pyyntö verkkolomakkeella.

Terroristista verkkosisältöä koskeva asetus (TCO)

Jos näet sisältöä, joka mielestäsi rikkoo yhteisösääntöjä ja haluat lähettää sen tarkastettavaksi, tee siitä ilmoitus. Saat lisätietoja YouTuben käytännöistä tutustumalla yhteisösääntöihin. Voit myös tehdä ilmoituksen sisällöstä, joka pitäisi mielestäsi poistaa oikeudellisista syistä.

Jos edustat toimivaltaista viranomaista, voit ottaa yhteyttä YouTubeen ja saada lisätietoja siitä, miten voit ottaa yhteyttä yhteyshenkilöön poistopäätöksissä TCO-asetuksen kolmannen artiklan mukaisesti. Tällaisessa yhteydenpidossa Googlen kanssa on käytettävä englantia.

Lisätietoja EU:n terroristista verkkosisältöä koskevasta asetuksesta (EU 2021/784) saat EU:n virallisesta sääntelyasetuksesta.