Altres qüestions legals

Reclamacions legals i ordres judicials

Si creus que hi ha contingut al lloc web que infringeix els teus drets o la legislació aplicable, pots presentar una reclamació legal mitjançant els nostres fluxos de reclamacions per ús de marca comercial, per difamació, per falsificació o per altres qüestions legals. Si tens una ordre judicial en contra de la persona que ha penjat el contingut, pots adjuntar-ne una còpia en resposta al missatge automàtic que hagis rebut després de presentar la reclamació legal aplicable. Cada ordre judicial s’examina i s’avalua seguint una sèrie de criteris regionals i globals.

Recorda que també hi ha altres recursos per informar-nos de contingut. Per exemple, si creus que el contingut no compleix les nostres directrius de la comunitat, marca’l. Abans de presentar cap reclamació legal, també et recomanem que valoris si el vídeo es pot suprimir d’acord amb els estàndards que es descriuen a les nostres polítiques de privadesa o contra l’assetjament.

Elusió de mesures tecnològiques

Quan parlem de l’elusió de mesures tecnològiques (Circumvention of Technological Measures, CTM), ens referim a eines que permeten als usuaris evadir els protocols de les llicències de programes. Aquestes eines poden ser números de sèrie, generadors de claus, contrasenyes i altres mètodes per piratejar programes o jocs.

Quina diferència hi ha entre l’elusió de mesures tecnològiques i els drets d’autor?

L’elusió de mesures tecnològiques fa referència a eines que permeten als usuaris accedir a programes. D’altra banda, els drets d’autor estan relacionats amb la representació del programa o els mitjans per adquirir-lo. Si es mostra la interfície del programa o apareix un enllaç de baixada al vídeo o a la seva descripció, pots presentar un avís de retirada per infracció dels drets d’autor.

Pots presentar una reclamació per elusió de mesures tecnològiques quan el material amb drets infringits no es mostra al vídeo (o no hi està enllaçat directament), però s’ofereix als usuaris la manera d’accedir-hi de manera no legítima.

Si creus que una reclamació per elusió de mesures tecnològiques s'adequa al teu cas, emplena el nostre formulari web.

Presenta una reclamació per elusió de mesures tecnològiques

Subtitulació

Si has rebut un avís per informar-te que el teu vídeo infringeix la llei nord-americana sobre accessibilitat per a comunicacions i per a vídeo (Communications and Video Accessibility Act, CVAA), és possible que hagis penjat contingut que originalment s’ha emès amb subtítols per televisió. La CVAA exigeix que la programació de vídeos pregravats que s’emeti amb subtítols per televisió també s’ha d’emetre subtitulat a Internet. Si creus que estàs exempt d’aquest requisit que imposa la CVAA, selecciona una certificació per al teu contingut.

Si creus que, d'acord amb la CVAA, un vídeo ha d’estar subtitulat però la persona que l’ha penjat no hi ha inclòs els subtítols, envia una sol·licitud mitjançant aquest formulari web.