Communitybijdragen inschakelen en beheren

Communitybijdragen verdwijnen binnenkort
Op 28 september 2020 verdwijnen de communitybijdragen uit alle kanalen. Met communitybijdragen konden kijkers ondertiteling, titels en beschrijvingen aan video's toevoegen. We verwijderen de functie omdat deze weinig werd gebruikt en zorgde voor spam en misbruik. We gaan ons nu op andere tools voor creators richten. Je kunt nog steeds gebruikmaken van je eigen ondertiteling, automatische ondertiteling en tools en services van derden. Je kunt tot 28 september 2020 je communitybijdragen publiceren. Daarna worden ze verwijderd.

Je kijkerscommunity kan je helpen een groter publiek te bereiken door titels, beschrijvingen en ondertiteling aan je video's toe te voegen. Heb je eenmaal ondertiteling in de oorspronkelijke taal, dan kan je community vertalingen daarvan inzenden en je helpen een wereldwijd publiek te bereiken.

Als er content wordt ingezonden, kun je die beoordelen, bewerken, publiceren, markeren of afwijzen. Je community kan de content ook beoordelen, waarna deze automatisch wordt gepubliceerd als er voldoende beoordelingen zijn.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.

Communitybijdragen voor video's in- of uitschakelen

Als je wilt dat je community titels, beschrijvingen en ondertiteling kan inzenden, moet je communitybijdragen inschakelen. Je kunt communitybijdragen voor geselecteerde video's inschakelen of dit de standaardinstelling maken voor alle video's op je kanaal. Ontdek hoe fans deze content kunnen bijdragen en beoordelen voor jouw video's.

Opmerking: Als je communityondertiteling hebt ingeschakeld, moet je ondertitelingen handmatig goedkeuren. Daarna worden ze pas gepubliceerd.

Bijdragen inschakelen voor alle video's

Volg deze stappen om communitybijdragen in te schakelen voor alle video's. Met deze wijziging worden alle instellingen gereset die je op afzonderlijke video's hebt toegepast.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Selecteer bovenaan Community.
  4. Selecteer Inschakelen.
In- of uitschakelen voor een specifieke video
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  5. Stel de taal voor je video in als je dat nog niet hebt gedaan.
  6. Selecteer het vak Communitybijdragen en kies Ingeschakeld voor deze video of Uitgeschakeld voor deze video.
In- of uitschakelen voor een groep geselecteerde video's
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Vink de vakjes aan naast de video's die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Bewerken en daarna Communitybijdragen.
  5. Kies Ingeschakeld of Uitgeschakeld en selecteer daarna Video's updaten.

Nadat je bijdragen van de community hebt ingeschakeld, moet je kijkers laten weten dat ze je kunnen helpen je video's te vertalen en te controleren.

Communitybijdragen beheren

Nadat er transcripties en vertalingen zijn ingezonden, wordt er een beoordelingsproces gestart. YouTube controleert deze inzendingen op spam en ongepaste content en verzamelt ondertussen feedback van jou en je community.

Nadat er voldoende bijdragen zijn toegevoegd, wordt de community gevraagd om te helpen bij de beoordeling ervan. Na deze beoordeling kun je de bijdragen publiceren zodat ze bij je video's worden weergegeven.

Publiceer content pas nadat je deze zorgvuldig hebt beoordeeld. Je kunt de content ook bewerken, markeren of afkeuren. Je kunt gepubliceerde content ook bewerken of verwijderen.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Selecteer het tabblad Community.
  4. Je kunt deze acties ondernemen:

Bijdragen beheren die in behandeling zijn

Als je inzendingen die in behandeling zijn wilt bekijken, klik je op 'Wordt gecontroleerd' bij een taal in de kolom 'Ondertiteling'.

• Inzendingen goedkeuren en publiceren: Selecteer Publiceren bovenaan de pagina.
  • Inzending bewerken: Klik op de tekst en corrigeer deze. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen als je buiten de bewerkte ondertiteling klikt. Selecteer Publiceren om de inzending goed te keuren.
  • Spam of misbruik melden: Selecteer Melden.
  • De community vragen verbeteringen aan te brengen: Selecteer Vereist meer werk bovenaan de pagina.
Gepubliceerde content verwijderen of bewerken

Klik op 'Gepubliceerd' bij een taal onder de kolom 'Ondertiteling' om gepubliceerde content te bekijken.

• Inzendingen bewerken:  Klik op de tekst en corrigeer deze. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen als je buiten de bewerkte ondertiteling klikt. Selecteer Publiceren om de inzending goed te keuren.
  • Inzendingen voor ondertiteling verwijderen: Klik op de X rechts van de inzending.
  • Inzendingen voor titels en beschrijvingen verwijderen: Zoek je video in 'Videobeheer'. Selecteer Bewerken en dan Info en instellingen en dan Vertalingen en selecteer Verwijderen  naast de betreffende taal.
Tip: Als je de taal van de vertalingen niet kent, kun je de Google-vertaling bekijken. De door de community toegevoegde vertaling wordt dan terugvertaald naar de oorspronkelijke taal.

Bijdragers vermelden

Als je bijdragen van de community hebt ingeschakeld voor je kanaal of video('s), publiceren we automatisch de topbijdragers in de videobeschrijving. Bijdragers kunnen alleen worden vermeld als ze een YouTube-kanaal hebben en zich hiervoor niet hebben afgemeld.

• De vijf topbijdragers per taal worden getoond, gerangschikt op hun bijdrage aan de gepubliceerde versie.
  • De lijst met bijdragers is te zien in de vertaalde versies van de videobeschrijving (indien van toepassing).

Je kunt de lijst met bijdragers ook bekijken op het tabblad Ondertiteling naast de versie waaraan ze hebben bijgedragen.

Op dit moment kunnen alleen bijdragers aan de ondertiteling op deze manier worden vermeld.

Opmerking: Controleer de kwaliteit van communitybijdragen voordat ze in je video worden gepubliceerd. Meer informatie over hoe je spam in communitybijdragen beheert.